AGRIMI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2011 Έχω το παρακάτω λάπτοπ (ενός φίλου) και θέλω να βάλω πάνω έναν ssd. Η ερώτησή μου είναι αν υποστηρίζει ahci. Το μοντέλο είναι το hp pavilion dv7-1130 elΠροσωπικά δεν βρήκα κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 12, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 Μπες στο BIOS και δεν αν υπαρχει η επιλογη ACHI. Εσυ δηλαδη απο που το εψαχνες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 12, 2011 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 Στη μόνη περίπτωση που βρήκα για s1 socket, έχει υποστήριξη για AHCI. Τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου σου δε ξέρω, αλλά υποθέτω πως θα έχει.EDIT: άμα δεις στα comments [ame=http://www.amazon.com/IEI-KINO-690S1-Mini-ITX-Motherboard-Socket/dp/B0031YCYWE]εδώ[/ame] ο τύπος υποστηρίζει ότι έχει ahci αυτή η μητρική. Τώρα ίδιο chipset έχει με του φίλου σου, οπότε ίδιο sb κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 12, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 εκεί δεν βρήκα τίποτα. μπορεί να έχει κάποιο κρυφό μενού (που λέει ο λόγος).γι' αυτό ρώτησα. ούτε για ide βρήκα τίποτα όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Αύγουστος 12, 2011 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 Έχω το παρακάτω λάπτοπ (ενός φίλου) και θέλω να βάλω πάνω έναν ssd. Η ερώτησή μου είναι αν υποστηρίζει ahci. Ναι, υποστηρίζει. Έχει τον ICH9M, ο οποίος υποστηρίζει AHCI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 12, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 επειδή βιάζομαι οποιοσδήποτε ξέρει ας ενημερώσει. ο λόγος είναι ότι το θέλει μέχρι αύριο βράδυ φορμαρισμένο. η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το χρόνο να ψαχτώ επειδή είμαι στη δουλειά και θα είμαι και αύριο το πρωϊ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 12, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 Oric αυτό είδα κι εγώ και κόλησα. πρέπει να κατεβάσω κάποιους drivers για να το βάλω εν ώρα format στα 7άρια ή είναι ahci από μόνο του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Αύγουστος 12, 2011 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2011 Αυτό το ξέρει η HP, χμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 13, 2011 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2011 Το ότι υποστηρίζει AHCI δεν σημαίνει ότι είναι και ενεργό. Ασχέτως όμως με αυτό τα 7αρια δεν θα χρειαστούν driver για να στηθούν, είτε είναι ενεργό, είτε όχι.Δεν υπάρχει επιλογή στο BIOS--> Configuration που να λεει:Native SATA Support? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 14, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2011 να ενημερώσω το thread ότι τελικά είναι σε ahci mode από μόνο του ρυθμισμένο δεν υπάρχει καμία απολύτως επιλογή στο bios όπως επίσης του έβαλα 2 δίσκους έναν ssd και έναν απλό και μέσα από το bios δεν έχει καν επιλογή για επιλογή σκληρού (first - second boot) . πρώτη φορά βλέπω τόσο λειψώ bios. έψαξα στο νετ για κρυφό μενού αλλά δεν βρήκα τίποτα και έκανα και κάτι δοκιμές πλήκτρων μπας και (από παλιές εποχές) αλλά τίποτα. για bios update δεν κοίταξα αλλά δεν με ενδιαφέρει κι όλας αφού εν τέλει όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.