Jump to content

Laptop και ahci support

AGRIMI

Recommended Posts

Έχω το παρακάτω λάπτοπ (ενός φίλου) και θέλω να βάλω πάνω έναν ssd. Η ερώτησή μου είναι αν υποστηρίζει ahci.

Το μοντέλο είναι το hp pavilion dv7-1130 el

Προσωπικά δεν βρήκα κάτι

Στη μόνη περίπτωση που βρήκα για s1 socket, έχει υποστήριξη για AHCI. Τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου σου δε ξέρω, αλλά υποθέτω πως θα έχει.

EDIT: άμα δεις στα comments [ame=http://www.amazon.com/IEI-KINO-690S1-Mini-ITX-Motherboard-Socket/dp/B0031YCYWE]εδώ[/ame] ο τύπος υποστηρίζει ότι έχει ahci αυτή η μητρική. Τώρα ίδιο chipset έχει με του φίλου σου, οπότε ίδιο sb κτλ

επειδή βιάζομαι οποιοσδήποτε ξέρει ας ενημερώσει. ο λόγος είναι ότι το θέλει μέχρι αύριο βράδυ φορμαρισμένο. η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το χρόνο να ψαχτώ επειδή είμαι στη δουλειά και θα είμαι και αύριο το πρωϊ.

Το ότι υποστηρίζει AHCI δεν σημαίνει ότι είναι και ενεργό. Ασχέτως όμως με αυτό τα 7αρια δεν θα χρειαστούν driver για να στηθούν, είτε είναι ενεργό, είτε όχι.

Δεν υπάρχει επιλογή στο BIOS--> Configuration που να λεει:

Native SATA Support?

να ενημερώσω το thread ότι τελικά είναι σε ahci mode από μόνο του ρυθμισμένο δεν υπάρχει καμία απολύτως επιλογή στο bios όπως επίσης του έβαλα 2 δίσκους έναν ssd και έναν απλό και μέσα από το bios δεν έχει καν επιλογή για επιλογή σκληρού (first - second boot) . πρώτη φορά βλέπω τόσο λειψώ bios. έψαξα στο νετ για κρυφό μενού αλλά δεν βρήκα τίποτα και έκανα και κάτι δοκιμές πλήκτρων μπας και (από παλιές εποχές) αλλά τίποτα. για bios update δεν κοίταξα αλλά δεν με ενδιαφέρει κι όλας αφού εν τέλει όλα καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.