Jump to content

SteamGifts.com Thread.

tragikos

Recommended Posts

• Replies 2,9k
  • Created
  • Last Reply

Σε αυτό έβαλα καταλάθος $20 contributor value αντι για $0.20 που ήθελα. Μπορω να κάνω κατι?

Δεν είναι κακά τα $20. Όλοι θα έχουν +7 κίνητρα να χαρίσουν κάτι μέσα στον ερχόμενο μήνα. :)

Υπάρχει περίπτωση μετά την εκκαθάριση του group να εμπλουτιστεί κάποια στιγμή και με νέο αίμα?

Υπάρχει περίπτωση μετά την εκκαθάριση του group να εμπλουτιστεί κάποια στιγμή και με νέο αίμα?

Δε μιλώ εξ ονόματος όλων, αλλά προσωπικά νομίζω ότι η διαδικασία είναι συνεχής. Βέβαια, ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια, οπότε δεν είναι εύκολο να έχεις τη συναίνεση όλων.

Γι αυτό είχα επιχειρήσει παλιότερα να ξεχωρίσω τα σημαντικά κριτήρια σε "κανόνες", έστω ενδεικτικούς, για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στους υποψήφιους για ένταξη στην ομάδα.

Πάντως, και στις επόμενες κληρώσεις μου (μόλις προλάβω να πάρω ανάσα) με χαρά θα συμπεριλάβω και όσους δεν είναι στην ομάδα, αρκεί να έχουν μια παρουσία στο εδώ φόρουμ και λίγο CV.

Θα ενημερώσω σχετικά, αλλά απλά μου στέλνετε ένα πμ και σας στέλνω το σύνδεσμο.

signature.png

καλες γιορτες και απο μενα, ληγει +/- 3 ωρες με την αλλαγη του ετους, γιατι οι ώρες ειναι ωρες sg και οχι ελλαδος.:p

Δε μιλώ εξ ονόματος όλων, αλλά προσωπικά νομίζω ότι η διαδικασία είναι συνεχής. Βέβαια, ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια, οπότε δεν είναι εύκολο να έχεις τη συναίνεση όλων.

Γι αυτό είχα επιχειρήσει παλιότερα να ξεχωρίσω τα σημαντικά κριτήρια σε "κανόνες", έστω ενδεικτικούς, για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στους υποψήφιους για ένταξη στην ομάδα.

Πάντως, και στις επόμενες κληρώσεις μου (μόλις προλάβω να πάρω ανάσα) με χαρά θα συμπεριλάβω και όσους δεν είναι στην ομάδα, αρκεί να έχουν μια παρουσία στο εδώ φόρουμ και λίγο CV.

Θα ενημερώσω σχετικά, αλλά απλά μου στέλνετε ένα πμ και σας στέλνω το σύνδεσμο.

Ομολογώ ότι εσχάτως άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά και έχω διαβάσει όλο το νήμα και τις προϋποθέσεις ένταξης στην ομάδα (παλαιότερα είχα δώσει και τα σχετικά διαπιστευτήρια). Δεν τρέφω πολλές ελπίδες για ένταξη γιατί δεν είμαι από τα λεγόμενα "ενεργά" μέλη. Βλέπεις είμαι περισσότερο του διαβάσματος και λιγότερο του λέγειν. Μπράβο σου που θες να βάλεις στις κληρώσεις σου και άτομα εκτός του group αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε σε κληρώσεις για απόκτηση παιχνιδιών αλλά και η διάθεση τίτλων στο group. Αν έχεις και αυτή τη δυνατότητα θα είνια καλό νέο.

Εγώ από την πλευρά μου προτείνω open doors policy. Όποιος θέλει να μπει έχει προκαταβολικά την ψήφο μου, αρκεί να είναι δραστήριος στο φόρουμ και να μην έχει βεβαρημένο παρελθόν στο steam :).

[MENTION=11861]Nikos1071[/MENTION] και υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι. Ότι γράψω από εδώ και κάτω αναφέρεται σε όλους και απλά εσύ είσαι η αφορμή.

Όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα ήταν λίγος καιρός που είχα ανακαλύψει το SteamGifts (και μάλιστα όχι πολύς από τότε που ξεκίνησε το ίδιο το site). Ως fan του Steam το βρήκα πολύ καλή ιδέα και είπα να το μοιραστώ με το καθημερινό ηλεκτρονικό "άγνωστο" παρεάκι του Λάμπη. Τότε για να μπεις ήθελες προσκλήσεις τις οποίες "πλήρωνες" με πόντους αντί να μπεις σε giveaways. Πλέον αυτά δεν ισχύουν και ο κάθε ένας μπορεί να γραφτεί αρκεί να έχει 100$ αξίας παιχνίδια στο Steam. Αυτό οδήγησε σε χιλιάδες εγγραφές και διπλοεγγραφές χρηστών που κύριο στόχο ήταν να leechάρουν παιχνίδια. Γιαυτό και δημιουργήθηκαν τα private και group giveaways και προστέθηκαν και contribution value απαιτήσεις, ώστε να μπορούμε στοχευμένα να επιλέξουμε όσους θα μπουν στα giveaways που δημιουργούμε.

Αρχικά περιόριζα τα giveaways μου στο Official TheLab group στο οποίο όμως μπήκαν και διάφορα leechέρια που καμία σχέση δεν είχαν με το site. Έπειτα δημιούργησα το TheLab@SG, όπου μπορούσα προσωπικά να επιλέξω ποιοι θα μπουν περιορίζοντας το target group στα ενεργά μέλη του Λάμπη. Για να έχει όμως και εμφανή σχέση το group με το TheLab αλλά και για να με διευκολύνει λίγο, μπήκε και ο [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] σαν admin.

Θέλοντας να δώσω μία πιο "δημοκρατική" νότα στο group αποφάσισα ότι κρατάμε μεν κάποιους βασικούς κανόνες (φαίνονται στο group page) αλλά για όποιες αλλαγές ή προσθήκες, θα αποφασίζουμε όλα τα μέλη του TheLab@SG. Έτσι με την βοήθεια και του [MENTION=22279]acct[/MENTION] μπήκαν πιο συγκεκριμένες άτυπες προϋποθέσεις (δεν μπορώ να τις βρω τώρα) τις οποίες πρέπει να καλύπτει κάποιος για να κάνει αίτηση να μπει στο group. Επίσης αφού τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις και κάνει αίτηση (με το συγκεκριμένο template) σε αυτό το θέμα, τότε αν μαζέψει κάποιον σημαντικό αριθμό likes από τα ήδη υπάρχοντα μέλη του TheLab@SG, τον κάνω invite στο group.

Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνω και εγώ το βάρος της "επιλογής" των μελών.

Από την άλλη μεριά όμως, διατηρώ ακόμα την ευθύνη της τήρησης των κανόνων στο group και άρα προέκυψε πρόσφατα η εκκαθάριση, όπου έφυγαν από το group άτομα που είτε δεν ήταν πλέον ενεργά μέλη του TheLab.gr είτε είχαν να πατήσουν στο SteamGifts πάνω από 5 μήνες.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, να θίξω ξανά το θέμα των giveaways. Ναι, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ορισμένη στους κανόνες για δημιουργία giveaways όσο είσαι στο group. Ηθικά όμως περιμένω (και εγώ και άλλοι) από τα μέλη νέα και παλιά να δείχνουν μία διάθεση ότι δεν ενδιαφέρονται μόνο να παίρνουν αλλά και να δίνουν. Γιαυτό και μπήκε στις άτυπες προϋποθέσεις για invite στο group να δίνεις και το link του προφίλ σου στο SG, άρα να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα μας.

Και τώρα το μικρό παράπονο

Δυστυχώς βέβαια δεν το βλέπουν ηθικά όλοι το ίδιο και για αυτό από εδώ και πέρα τα λίγο πιο "high profile" giveaways που θα κάνω στο group θα πηγαίνουν αποκλειστικά σε αυτούς που εγώ θεωρώ ότι αξίζουν το κάτι παραπάνω. Θα κάνω μεν και για όλα τα μέλη του group (εκτός βέβαια αν καταφέρει κάποιος να μπει στην blacklist μου), αλλά αφού δεν μπορώ αλλά ούτε θέλω να εφαρμόσω anti-leeching κανόνες στο group θα κάνω ακόμα πιο στοχευμένα giveaways, τουλάχιστον να δείξω ότι εκτιμώ αυτούς που δίνουν.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν [MENTION=11861]Nikos1071[/MENTION] το να μπει κάποιος στο group είναι πολύ απλό. Αρκεί να είναι πραγματικά ενεργό μέλος του Λάμπη και να έχει κλείσει κάποιο διάστημα εδώ ώστε να δείξει ότι δεν είναι περαστικός, ούτε είδε φως για δωρεάν παιχνίδια και μπήκε. Το να βγεις είναι δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται.

Fair enough [MENTION=4676]tragikos[/MENTION]

Οι κανόνες είναι απόλυτα κατανοητοί και κατά τη γνώμη μου σε σωστή βάση.

Αντιλαμβάνομαι επίσης και τις δυσκολίες ή τα παράπονα που μπορεί να έχεις γιατί σίγουρα δε ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο.

Η δική μου αίτηση είχε γίνει από το post 2577 (sorry δεν ήξερα για συγκεκριμένο template).

Χαίρομαι που υπήρξα η αφορμή για επαναδιατύπωση των αρχών και των κανόνων του group που αν και αυτονόητοι δυστυχώς πρέπει να υπενθυμίζονται.

keep up the good work.

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] υπάρχει μια αστοχία στην σκέψη σου όμως. Αν ο άλλος δεν έχει πατήσει στο SG για πέντε μήνες μόνο leech δεν μπορείς να τον πείς και δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω βάση σε αυτό το επιχείρημα

απο κει και πέρα διαφωνώ κάθετα σχετικά με την "ηθικότητα" του αντικειμένου και το βρίσκω περισσότερο δικαιολογία στις πράξεις του καθενός παρά οτιδήποτε άλλο.

απο κει και πέρα διαφωνώ κάθετα σχετικά με την "ηθικότητα" του αντικειμένου και το βρίσκω περισσότερο δικαιολογία στις πράξεις του καθενός παρά οτιδήποτε άλλο.

Δε νομίζω ότι εννοεί ότι όσοι έχουν διαφορετική αντίληψη το βλέπουν "ανήθικα". Νομίζω ότι επισημαίνει πως είναι θεμιτό κάποιος να θέλει να περιορίσει το κοινό των κληρώσεών του σε όσους θεωρεί ότι το αξίζουν περισσότερο με βάση το ισοζύγιο κερδισμένων/χαρισμένων παιχνιδιών.

Από την άλλη, εμένα με στεναχωρεί περισσότερο να βλέπω μέλη της ομάδας να απέχουν επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην προσδοκία να ανταποδίδουν κάποιες νίκες τους, γιατί θεωρώ ότι ο καθένας ούτως ή άλλως συνεισφέρει στο βαθμό που μπορεί - ανεξάρτητα αν κερδίζει παιχνίδια ή όχι.

Πάντως, νομίζω είμαστε αρκετά χαλαροί, ώστε όλες οι απόψεις χωρούν στην ομάδα. Προσωπικά έχω συνήθως μόνο ένα κριτήριο για τους νικητές -να μην παραβιάζουν τους κανόνες του SG. Ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να επιλέξει τα δικά του κριτήρια ελεύθερα. # of group giveaways, # won by group members, 1:1 ratio, # of giveaways/mo, Giveaways>Wins, να μην είναι ολυμπιακοί ή ό,τι άλλο.

Ως τελευταίο σχόλιο, θεωρώ ότι αυτoύ του τύπου η ελευθερία διακρίνει τα καλύτερα γκρουπ στο steamgifts. Αν κάτι μας λείπει λίγο σε σχέση με άλλα που θεωρώ πιο επιτυχημένα είναι η αλληλεπίδραση μέσα στο Steam.

Να βρεις γκρουπ στα οποία κερδίζεις πολλά παιχνίδια είναι εύκολο στο SG. Να βρεις γκρουπ στα οποία συστηματικά περνάς καλά είναι σημαντικά δυσκολότερο.

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] υπάρχει μια αστοχία στην σκέψη σου όμως. Αν ο άλλος δεν έχει πατήσει στο SG για πέντε μήνες μόνο leech δεν μπορείς να τον πείς και δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω βάση σε αυτό το επιχείρημα

Και ανενεργός από τον Λάμπη αν είσαι, δεν σημαίνει ότι είσαι leech. Δε νομίζω ότι υποννόησα κάπου ότι όσοι έφυγαν από το group ήταν leechers. Δες τον Nephilim για παράδειγμα που έφυγε γιατί έχει να εμφανιστεί στον Λάμπη μήνες, αλλά είχε μια χαρά ratio.

Επίσης το παρεξήγησες. Για τη δική μου λογική και εφόσον το group έχει "άγνωστους" λαμπίτες και όχι άτομα που δεν ξέρω καθόλου, θέλω όλοι να κερδίζουν εξίσου. Έπειτα είναι καθαρά μαθηματικά. Αν κάποιος κερδίζει 28 giveaways αλλά επιστρέφει στο group μόνο 3, τότε προφανώς στερεί από άλλους τη χαρά. Αν όμως αποφάσιζε να δώσει και αυτός άλλα 20, τότε 10 ας πούμε ακόμα άτομα θα γινόντουσαν λίγο πιο χαρούμενοι. Αν δεν μπορεί να δώσει 20 τώρα, τότε ας σταματήσει να μπαίνει σε giveaways μπας και κερδίσει κανένας άλλος, μέχρι να μπορέσει να ανταποδώσει. Αντ' αυτού όμως αυτό το άτομο συνεχίζει να μπαίνει σε giveaways. Εκεί έγκειται το σχόλιο περί ηθικής.

Από την άλλη, εμένα με στεναχωρεί περισσότερο να βλέπω μέλη της ομάδας να απέχουν επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην προσδοκία να ανταποδίδουν κάποιες νίκες τους, γιατί θεωρώ ότι ο καθένας ούτως ή άλλως συνεισφέρει στο βαθμό που μπορεί - ανεξάρτητα αν κερδίζει παιχνίδια ή όχι.

Να απέχουν από τι; Τις κληρώσεις; Να απέχουν από το να κερδίσουν κάποιο παιχνίδι δηλαδή; Γιατί το group δεν προσφέρει κάτι άλλο... Όπως είπα αν δεν μπορείς να ανταποδώσεις κάποιες νίκες σου για μένα θα μπορούσες απλά να μην μπαίνεις σε giveaways. Το μισό group έχει λιγότερες από 10 νίκες.

Ως τελευταίο σχόλιο, θεωρώ ότι αυτoύ του τύπου η ελευθερία διακρίνει τα καλύτερα γκρουπ στο steamgifts. Αν κάτι μας λείπει λίγο σε σχέση με άλλα που θεωρώ πιο επιτυχημένα είναι η αλληλεπίδραση μέσα στο Steam.

Δεν έχουμε αλληλεπίδραση μέσα στο Steam γιατί η αλληλεπίδραση μας υποτίθεται ότι είναι μέσω του Λάμπη. Το SteamGifts είναι το έξτρα...

Να βρεις γκρουπ στα οποία κερδίζεις πολλά παιχνίδια είναι εύκολο στο SG. Να βρεις γκρουπ στα οποία συστηματικά περνάς καλά είναι σημαντικά δυσκολότερο.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν μαζί σου σε αυτό.

Πάντως πραγματικά δεν μπορώ να δεχθώ (και το έχω ξαναπεί) ότι κάποιος αδυνατεί να δώσει 70 λεπτά για να πάρει ένα humble bundle πχ και να το μοιράσει στο group.

Μου φαίνεται όμως ότι πρέπει να σταματήσω να "γκρινιάζω" γιατί γίνομαι εγώ ο κακός της υπόθεσης.

άλλο ένα μικρό δωράκι για το ΣΚ με αφορμή την ονομαστική μου γιορτή.

Το συγκεκριμένο αφορά το Steam group "TheLab.gr Official".

Καλή επιτυχία!

signature.png

PS: Αφήστε βρε παιδιά τις διαφωνίες τώρα χρονιάρες μέρες... ειδικά στο παρόν νήμα είμαστε για διασκέδαση...

Και ανενεργός από τον Λάμπη αν είσαι, δεν σημαίνει ότι είσαι leech. Δε νομίζω ότι υποννόησα κάπου ότι όσοι έφυγαν από το group ήταν leechers. Δες τον Nephilim για παράδειγμα που έφυγε γιατί έχει να εμφανιστεί στον Λάμπη μήνες, αλλά είχε μια χαρά ratio.

επομένως είναι θέμα παρουσίας; όποιος δεν είναι εδώ ή στο SG συνεχώς φεύγει.

Πάντως πραγματικά δεν μπορώ να δεχθώ (και το έχω ξαναπεί) ότι κάποιος αδυνατεί να δώσει 70 λεπτά για να πάρει ένα humble bundle πχ και να το μοιράσει στο group.

Μου φαίνεται όμως ότι πρέπει να σταματήσω να "γκρινιάζω" γιατί γίνομαι εγώ ο κακός της υπόθεσης.

[MENTION=22279]acct[/MENTION] από ότι φαίνεται δεν παρεξήγησα τίποτε είναι επιβολή (δεν έβρισκα πιο απαλό συνώνυμο) της ηθικής του στους άλλους. Εγώ δηλαδή που χαρίζω και δωρίζω μόνο ότι δεν χρειάζομαι ο ίδιος δεν έχω το ίδιο ήθος, πρέπει να αγοράσω και να χαρίσω ότι πήρα ποσοτικά. Τέσπα δεν μου αρέσει να κρίνω, απλά βρίσκω αυτή τη συμπεριφορά αυτή είναι λανθάνουσα και μου θυμίζει πολύ αυτό με την εκκλησία που έκλεισε το συσσίτιο γιατί τράβαγε τους φτωχούς...

Αυτό.

Επίσης χαίρομαι που το group έχει αποκτήσει κίνηση πάλι!

επομένως είναι θέμα παρουσίας; όποιος δεν είναι εδώ ή στο SG συνεχώς φεύγει.

Ακριβώς. Αν δεν συμμετέχεις στον Λάμπη ενεργά, δεν θα είσαι μέλος του TheLab@SG. Αν δεν συμμετέχεις καθόλου στο SteamGifts, δεν έχεις λόγο να είσαι στο TheLab@SG.

[MENTION=22279]acct[/MENTION] από ότι φαίνεται δεν παρεξήγησα τίποτε είναι επιβολή (δεν έβρισκα πιο απαλό συνώνυμο) της ηθικής του στους άλλους. Εγώ δηλαδή που χαρίζω και δωρίζω μόνο ότι δεν χρειάζομαι ο ίδιος δεν έχω το ίδιο ήθος, πρέπει να αγοράσω και να χαρίσω ότι πήρα ποσοτικά. Τέσπα δεν μου αρέσει να κρίνω, απλά βρίσκω αυτή τη συμπεριφορά αυτή είναι λανθάνουσα και μου θυμίζει πολύ αυτό με την εκκλησία που έκλεισε το συσσίτιο γιατί τράβαγε τους φτωχούς...

:nada:

Τι άλλο θα ακούσω...

Επιβολή θα ήταν αν πετούσα από το group όποιον δεν έχει καλό ratio το οποίο όπως έγραψα ούτε κάνω ούτε θέλω να κάνω.

Για εμένα όμως αυτός που κερδίζει 28 και δίνει 3 ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει 5 παιχνίδια με 70 λεπτά αλλά δεν το κάνει, δεν είναι το ίδιο με αυτόν που δίνει 13 και έχει κερδίσει μόνο ένα. Και αυτό που τους διαχωρίζει είμαι σίγουρος ότι δεν είναι το οικονομικό, είναι θέμα άποψης.

Γιαυτό ακριβώς το λόγο σε κάποια δικά μου giveaways βάζω περιορισμούς, οι οποίοι ευνοούν τον δεύτερο. Αν αυτό εσύ το βλέπεις σαν επιβολή δικαίωμα σου.

Όπως και να το κάνεις πάντως, δεν είμαι φιλόπτωχο ταμείο...

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION]

καλα μην τα παίρνεις και τόσο προσωπικά. κουβέντα κάνουμε και σου εκφράζω την διαφορετική άποψη μου. για το επιβολή είπα δεν έβρισκα καλύτερη λέξη αλλά σε καμμια περίπτωση δεν βρίσκω θέμα ήθους από την στιγμή που μπαίνει ο παράγοντας τύχη.

δεν είναι ότι πάω στην ουρά του συσσιτίου πρώτος.

μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά βρίσκω ότι τέτοιοι τεχνητοί περιορισμοί δεν ανήκουν στο πνεύμα του "χαρίζω δώρα". πόσο μάλλον για κάτι που είναι τόσο χαμηλής αξίας, την πλάκα μας κάνουμε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.