Jump to content

SteamGifts.com Thread.

tragikos

Recommended Posts

OldboyGR

Σε δικό μου ga έστείλα mail ότι κέρδισε και αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Στο Steam τον έχω προσκαλέσει, απλά είπα να κάνω εδώ ένα bump, αφού δεν έχει προλάβει εκεί. Kein problem.

• Replies 2,9k
  • Created
  • Last Reply
OldboyGR = [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] ?

Έχω στείλει πρόσκληση εδώ και 3 μέρες, αλλά αγνοείται.

...αργει λιγο αλλα θα το παρει οταν μπει. 1 βδομαδα τον περιμενα εγω. :p

Να πω δυο πραγματάκια.

Το πρώτο είναι ότι από την αρχή του group είχαμε πει ότι το να κάνει κάποιος giveaways στο group δεν είναι υποχρεωτικό.Άμα θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε κάτι το δίνουμε.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι μερικές φορές η ποσότητα δεν σημαίνει ποιότητα. Προτιμώ να δώσω έναν 3Α title μια στις τόσες που μπορώ παρά να δίνω τριάντα 1cent games. Φιλικά πάντα.

My 2 cents.

P.s. Μιλάω για τον εαυτό μου φυσικά επειδή είμαι σε terrible standing.

signature.png

λοοοολ....ευχαριστω φιλθι. Ενα μηνα μετα....

Κ γω το ξεχασα..... ενημερωσα το steamgifts πριν μου το στειλεις.

Ντον'τ γουορι. :pleasantry:

Να πω δυο πραγματάκια.

Το πρώτο είναι ότι από την αρχή του group είχαμε πει ότι το να κάνει κάποιος giveaways στο group δεν είναι υποχρεωτικό.Άμα θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε κάτι το δίνουμε.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι μερικές φορές η ποσότητα δεν σημαίνει ποιότητα. Προτιμώ να δώσω έναν 3Α title μια στις τόσες που μπορώ παρά να δίνω τριάντα 1cent games. Φιλικά πάντα.

My 2 cents.

P.s. Μιλάω για τον εαυτό μου φυσικά επειδή είμαι σε terrible standing.

Ναι δεν διαφωνώ. Οι κανόνες του group λένε ξεκάθαρα ότι δεν είναι υποχρεωτικά τα giveaways.

Δεν έγραψα αυτό όμως στο description, εγώ έγραψα (όπως έχω πει και παλιότερα) ότι για τα προσωπικά μου giveaway προς το group θέλω να επιβραβεύω άτομα που προσφέρουν τουλάχιστον ανάλογα με αυτά που δέχονται. Σίγουρα ο αριθμός των giveaways δεν είναι η απόλυτη ένδειξη για αυτήν την αναλογία, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Προφανώς και εκτιμάται και η ποιότητα των giveaways και ναι τυχαίνει εσύ να είσαι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείς να μου βρεις έναν αλγόριθμο που θα βγάζει τέτοια statuses που να είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικά;

Ξανά λέω όμως, εκτός αν τεθεί θέμα κανόνων εδώ στο θέμα, αυτά που ανέφερα στα giveaways αφορούν τα προσωπικά μου giveaways. Το ακόμα πιο εύκολο θα ήταν να σταματήσω τελείως να κάνω giveaways για το συγκεκριμένο group, όπως έχουν κάνει ήδη κάποιοι πριν από μένα για ίδιους λόγους ;)

Μπορει ομως ο καθενας να διατηρει μια σχετικη ισορροπια. Αν εχει κερδισει πολλα κ σουπες, ας δωσει πολλα κ σουπες.

Αν καποιος δινει λιγα αλλα ποιοτικα παιχνιδια, ας συμμετεχει σε λιγα giveaways ποιοτικων παιχνιδιων.

ΥΓ. Επειδη ειναι ασχημο να μπει κανονας για ελαχιστο ratio κερδισμενων/δωρισμενων, ας αντιμετωπιστει ηθικα το ζητημα απο τον καθενα μας.

λοοοολ....ευχαριστω φιλθι. Ενα μηνα μετα....

Κ γω το ξεχασα..... ενημερωσα το steamgifts πριν μου το στειλεις.

Ντον'τ γουορι. :pleasantry:

sorry είμαι αλλού αυτό το καιρό

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] Καταρχάς τις ευχές μου για την επιτυχία στις εξετάσεις και τις ευχαριστίες μου για τα παιχνιδάκια. Όπως υποσχέθηκα στο sg, τα υπόλοιπα εδώ...

Πριν πω οτιδήποτε άλλο, προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει ποιοι θέλει να συμμετάσχουν στις κληρώσεις του, οπότε εκεί καμία αντίρρηση και κανένα παράπονο από εμένα.

Όμως, πέρα από το γεγονός ότι συνυπάρχουμε στην κατηγοριοποίησή σου με τον [MENTION=1014]Tsunami[/MENTION], συμφωνώ και με το σκεπτικό του. Για να μη γενικολογώ, ας περιγράψω με 2 παραδείγματα και το δικό μου σκεπτικό:

1. Όταν κληρώνω ένα παιχνίδι σε περισσότερα γκρουπ και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνάει τους 15 θεωρώ ότι έχω δώσει αρκετές πιθανότητες σε όλους να το κερδίσουν. Συνεπώς δε με προβληματίζει ιδιαίτερα ότι η κλήρωση είναι private κι όχι group. (Ενδεικτικά οι συμμετέχοντες των τελευταίων μου κληρώσεων που δεν πειλαμβάνονται στο δικό σου μέτρημα: 5, 10, 10, 6, 14)

2. Όταν αποφασίζω τα 5€ να τα κάνω πχ Renegade Ops και το κερδίσει κάποιος ελπίζω ότι χαίρεται περισσότερο από το να τα κάνω 5 "Humble Bundle 8" (=5*10 keys + ρέστα από €/$) για να βάλω 50 κληρώσεις και να πιάσω κάποιο quota.

Με αυτή τη λογική θα στεναχωρηθώ λίγο αν αποφασίσεις εσύ προσωπικά να εφαρμόσεις τους περιορισμούς που περιγράφεις, αλλά μόνο γιατί αισθάνομαι ότι έτσι θα τείνουμε να χωριστούμε σε κατηγορίες μέσα σε ένα γκρουπ που εν γένει είναι ευχάριστα χαλαρό.

Ούτε θα ήθελα από την άλλη πλευρά να βάλουμε κανόνες για υποχρεωτικές κληρώσεις ανά μήνα ή να μην προσμετρώνται bundle games, γιατί τότε γινόμαστε ένα ακόμη giveaway group από τα πολλά, αντί μια ομάδα από το TheLab που ταυτόχρονα διασκεδάζει την ενασχόληση με το steamgifts.

Σε κάθε περίπτωση, εχώ σκοπεύω να συνεχίσω τη δημιουργία κληρώσεων περίπου στο ίδιο μοτίβο, που φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ προβληματικό, αφού οι νικητές μου είναι ισότιμα μοιρασμένοι σε ψηλό/χαμηλό CV.

Θα μπορούσαμε να περιπλέξουμε ακόμα περισσότερο την "αξιολόγηση" των μελών και να προσθέσουμε την αξία των παιχνιδιών που έχουν γίνει gift.

Π.χ. να προσθέσουμε την ονομαστική αξία των παιχνιδιών που έχουμε δωρίσει στο steam, αφήνοντας όμως τα παιχνίδια που είναι αστεράκι (i.e. bundle) στο $1. Πάλι δεν θα είμαστε 100% ΟΚ (π.χ. εγώ το capsized το αγόρασα - σε sale - για να το δώσω στο group, αλλά πριν γίνει bundle), θα έχουμε, όμως, ένα indication.

Από την άλλη, το steamgifts φροντίζει πάνω από τα $30 να μετράνε ελάχιστα τα bundle games, άρα το Χ μέλος που θα βάλει όριο τα $100, ας πούμε, θα ξέρουμε ότι αυτοί που θα μπουν έχουν προσφέρει και "κανονικά" παιχνίδια, έστω κι αν δεν τα έχουν δώσει στο group.

Ακριβώς όμως επειδή το group είναι χαλαρό, δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες...

Μεταξύ μας είμαστε, νομίζω αρκεί η απλή αναφορά των "τεμαχίων", όπως το κάνουμε τώρα.

Βέβαια όντως μετράει και η ποιότητα των παιχνιδιών, αλλά στο κάτω-κάτω, αν κάποιος δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει $3-$4 να αγοράσει ένα bundle και να το δώσει όλο στο group (και να ανεβάσει χαλαρά κατά 4-5 τεμάχια το "σκορ" του), μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τη φάση του group (ή και του steamgifts γενικότερα). Άλλωστε δεν μιλάμε για επιστημονικά συνέδρια ή περιοδικά που μπορεί να γουστάρεις να δημοσιεύεις μόνο στα κορυφαία, Class A, γιατί είσαι "φίρμα" ή δεν ξέρω εγώ τι... :p

Επίσης - δε θυμάμαι καν τα στατιστικά και συγγνώμη αν φωτογραφίζω κάποιον - αν έχουμε μέλος που έχει δώσει 2 παιχνίδια και συνολικά στο steamgifts (γενικώς) έχει προσφέρει $20, δε νομίζω ότι θα πρέπει να ενοχληθεί αν δε μπορεί να μπει στα "premium" giveaways του group...

Βέβαια, όταν με το καλό... εξασφαλίσουμε την ποσότητα, ας δούμε και την ποιότητα.

Αλλά εγώ προσωπικά υπόσχομαι, μέχρι τότε, να μην "παρεξηγήσω" αν κάποιος δίνει μόνο bundles. :p

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα παρεξηγήσεων.

Ότι γράφεται, για καλό γράφεται.

Υπάρχουν όμως άτομα που "βολεύονται" πίσω από τους κανόνες της ομάδας και επωφελούνται. Υπάρχουν όμως και ηθικοί κανόνες πάνω απ'όλους τους άλλους.

Άρα λοιπόν ο καθένας μπορεί να δώσει ότι θέλει, όπως θέλει.

Προσωπικά δεν θέλω να αλλάξει κάτι, αλλά έχω το δικαίωμα να βάλω υψηλή τιμή συμμετοχής.

Πάντως και αυτό που ειπώθηκε περί "τι να τα κάνω τα 30 φθηνά παιχνίδια, προτιμώ ένα και καλό", με βρίσκει να διαφωνώ. Η άποψή μου είναι να μην συμμετάσχει όποιος δεν θέλει τα 30 παιχνίδια. Με άλλα λόγια, το κριτήριο συμμετοχής μας σε ένα δωράκι πρέπει να είναι ότι κάποια στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα, θα το δοκιμάσουμε, και όχι δεν το έχουμε, τζάμπα είναι, ας δοκιμάσω την τύχη μου.

[MENTION=22279]acct[/MENTION] θα μιλήσω χύμα αλλά ελπίζοντας ότι δεν θα με παρεξηγήσεις εσύ ή κάποιος άλλος. Συγχωρέστε με για το εκτενές κείμενο, αλλά νιώθω ότι θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου για να δουν ίσως κάποιοι και μια πλευρά που δεν έχουν σκεφτεί.

Καταρχάς συμφωνώ ότι κακώς βρίσκεσαι στην ίδια κατηγορία με τον [MENTION=1014]Tsunami[/MENTION]. Από στατιστικής άποψης και μόνο βρίσκεσαι στο 13/74 ενώ βρίσκεται στο 11/26. Αλλά και από τα δικά σου τα 13, τα 6 ήταν δωρεάν από το promotion της FrozenByte. Αυτός έχει δώσει 8 GA αποκλειστικά στο group ενώ εσύ 3. Αναλογικά όμως και μόνο με αριθμητικούς τύπους βγαίνετε και οι δύο στην ίδια κατηγορία. Μπορεί αυτός να είναι οριακά, αλλά τι να κάνουμε. Οπότε [MENTION=22279]acct[/MENTION], μπορώ (χαριτολογώντας) να σου πω, ότι αν δω το προφίλ σου καθαρά αντικειμενικά και χωρίς να γνωρίζω τίποτα για το άτομο πίσω από αυτό, θα θεωρούσα ότι πρόκειται για τρελό leechέρι :p

Όσον αφορά την ποιότητα των giveaways, αυτή δεν εξαρτάται από την αξία του δώρου. Ελάχιστη σημασία έχει αν εσύ έδωσες 5€ για το Renegade Ops. Για μένα οποιοδήποτε giveaway μπορεί να μαζέψει τουλάχιστον 2 συμμετοχές και για το οποίο έχεις δώσει έστω ένα ελάχιστο ποσό είναι ευπρόσδεκτο. Μάλιστα τα περισσότερα παιχνίδια από τα HiB είναι αξιόλογα και ποιοτικά. Επειδή κάποιος πήρε μια σακούλα από τέτοια με 1$ θα το εκτιμήσουμε λιγότερο από ένα παιχνίδι που αγοράστηκε με έκπτωση 90% στο 1€; Για μένα μάλιστα ο πρώτος θα κάνει περισσότερα άτομα χαρούμενους και ίσως αυτά τα άτομα νιώσουν ότι πρέπει να ανταποδώσουν και να δημιουργηθεί νέο κύμα giveaways.

Και για το quota (aka contribution value) έχει φροντίσει το σύστημα και δεν θα πάρεις πάνω από ένα όριο αν δεν δώσεις και non-bundle παιχνίδια. Εγώ για παράδειγμα πλέον δεν παίρνω CV για τα bundle games, αλλά από τα 30 που δίνω τώρα, τα 20 είναι bundled.

Για το γεγονός από την άλλη ότι προσμετράω μόνο τα giveaways αποκλειστικά προς αυτό το group είναι πολύ απλό. Το συγκεκριμένο group φτιάχτηκε ακριβώς για να μπορούμε να έχουμε αποκλειστικά giveaways και στοχευμένα. Στα στατιστικά λοιπόν μετράω μόνο αυτά. Αν θέλεις να έχεις άλλη λίστα πολύ ευχαρίστως, αν και νομίζω ότι δεν θα διαφέρουν και πολύ οι "κατατάξεις". ;)

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν όρια στα giveaways που θα έχει κάποιος στο group και ακόμα περισσότερο να υπάρχουν υποχρεωτικά περιοδικά giveaways.

Όσα είπα στο description είναι καθαρά για την πιθανότητα να εφαρμόσω κάτι, στα δικά μου giveaways. Ακόμα και αν δεν αποκλείσω τελικά κάποιους από το να μπαίνουν σε αυτά, πως θα σου φαινόταν να επιβραβεύω άλλους για την συνδρομή τους με private giveaways για αυτούς; Ακούγεται διαφορετικά αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο :p

Άραγε έχετε προβληματιστεί γιατί άτομα με πολύ καλή αναλογία GA στο group έχουν μειώσει ή σταματήσει να δίνουν; Όλα τα παραπάνω, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που εγώ (ο παράξενος) ένιωσα.

Αυτά, χωρίς να θέλω να φανώ ότι εκβιάζω καταστάσεις, ούτε ότι έχω κάτι προσωπικό με κανέναν. Αν και θα συμφωνήσετε ότι ως τώρα πολύ επιτυχώς έχουμε καταφέρει να έχουμε μία "Δημοκρατία" στο group, θα συμφωνήσετε νομίζω και στο ότι ως δημιουργός του group και αυτού του θέματος πρέπει να κάνω κινήσεις να κρατιέται κάποια ισορροπία. Δεν λέω ότι είμαι ο σωτήρας σας ή το αφεντικό σας, απλά σε εμένα τουλάχιστον έρχονται κάποια παράπονα, σε εμένα πέφτει και η ευθύνη της "κακοδιαχείρισης" ή της απραξίας, εγώ πρέπει να θέσω κάποια ευαίσθητα θέματα προς συζήτηση.

Όλοι το ίδιο λέμε, απλά ο καθένας τραβάει αλλού τη γραμμή για το τι είναι λίγο ή πολύ "ηθικό".

Νομίζω είναι αυτονόητο ότι ο καθένας σκέφτεται για τον εαυτό του αν θέλει (ή "πρέπει") να μπει σε ένα giveaway. Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι χαρίζουν όσα παιχνίδια θέλουν και μπορούν.

Αν κάποιος νιώσει εξαναγκασμένος να κάνει περισσότερα giveaways με αφορμή αυτή τη συζήτηση, στο δικό μου μυαλό είναι περισσότερο κακό παρά καλό.

Εγώ ποτέ δεν είδα το group σαν μηδενικού αθροίσματος - κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αντίθετα, κάθε κερδισμένο παιχνίδι δίνει χαρά σε κάποιον και τελειώνει εκεί.

Ομολογώ ότι διαβάζοντας το παραπάνω πήγα να επεκταθώ κι εγώ, αλλά ότι ήθελα να πω το έχω πει στα λίγα που έγραψα...

Μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά ή υποκειμενικά κι αν αποφασίσεις ότι θα προτιμούσες να μη συμμετάσχω στις κληρώσεις σου σε αυτό ή σε άλλα γκρουπ θα το σεβαστώ.

Μπορείς και εντελώς σοβαρά -χωρίς να παρεξηγηθώ- να με θεωρήσεις "τρελό leechέρι", δε θίγομαι. Ούτε επειδή τα πρώτα μου δώρα μάλλον προήλθαν από το Frozenbyte promo, οπότε μάλλον θα έπρεπε να τα είχα πάρει τσάμπα. Αν και χαμογελώ που εσύ επισημαίνεις τις 73 νίκες μου, ενώ εγώ βλέπω τις 94 αναμενόμενες. :)

Προσωπικά με ενοχλεί λίγο περισσότερο που οι αρχικές προσπάθειες που κάναμε παλιότερα για να αναζωογονήσουμε λίγο και το παιχνίδι ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ έπεσαν στο κενό. Γι αυτό δεν αδικώ κι όσους σταμάτησαν να δωρίζουν συχνότερα, αφού θεώρησα πως φοβούνται ότι δε θα μπορέσουν καν να παίξουν το παιχνίδι που χάρισαν με το νικητή.

Όμως, θα προτιμούσα αν κάποιοι έχουν παράπονο από τη συνεισφορά των μελών του γκρουπ, να μιλήσουν δημόσια. Δεν ωφελεί να σιωπούν και να συσσωρεύουν πικρία, αλλα ούτε και να εκπροσωπείται το παράπονό τους από εσένα, γιατί θα είσαι τελικά ο μοναδικός με την πλήρη εικόνα.

Στο μεταξύ, αφιερώνω κι εγώ λίγο περισσότερο χρόνο και σε άλλα γκρουπ που η αλληλεπίδραση είναι το ζητούμενο και οι κληρώσεις παιχνιδιών συμβαίνουν παρεμπιπτόντως - κάπως έτσι το αισθάνομαι κι εδώ. Ούτως ή άλλως προσφέρω όσα παιχνίδια μπορώ και δεν προβλέπω ο αριθμός τους να αυξάνεται δραστικά, αν και είχα πάντα στο πρόγραμμα ένα ξεσκαρτάρισμα. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν κι οι άλλοι.

<Πριν καταχωρήσω την απάντηση, βλέπω στην προεπισκόπηση το σχόλιο του [MENTION=22342]minast[/MENTION]. Ως συνήθως, είναι πιο περιεκτικός και πιο διαλλακτικός από όλους μας, αλλά τώρα που να τα σβήνω όλα... Θεώρησε ότι λέω το ίδιο πράγμα λίγο πιο άκομψα.>

παιδιά.... το τραβήξαμε. δεν σε υποχρεώνει κανεις να κάνεις giveaway. αν κάποιος δεν συμφωνεί ας βάλει στα δικά του giveaway όρους. απλό. μέχρι εκεί. ας μην τσακωθούμε.

ηρεμια παρακαλω. feel the love. <3 ηθικη πανω απο ολα και οτι μπορει ο καθενας ας το βαλει και ας ειναι 10cents.ανεργος ειμαι εδω και χρονια γιαυτο βαζω και φτηνα games αλλα νιωθω οτι προσφερω οτι κρατω ζωντανο το group. εστω και με αυτα. :banging: λιγα ο καθενας και θα ειμαστε μια χαρα.και μη ξεχνατε υπαρχει και το contribution...θες καποια ατομα που πιστευεις οτι δε προσφερουν αρκετα να μεινουν εξω? contribution αναλογο και τελος ουτε κακιες ουτε δαχτυλα. have fun.

signature.png

signature.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.