Jump to content

Πρόβλημα με ποντίκι Razer

vagsk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω αγοράσει το razer mamba και γενικά τον πρώτο καιρό ήμουν καταενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο ποντίκι. Το τελευταίο καιρό εχει αποχτήσει κακές συνήθειες. Κινείται πολλές φορές από μόνο του προς τα κάτω και δεξιά ή πιο σπάνια προς τα πάνω και αριστερά. Δεν γίνεται πάντα αυτό. Το πιάνουν οι κρίσεις του και τότε μετά βίας μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε υψηλά dpi. Συνήθως για browsing το χρησιμοποιώ στα 1800 dpi.

Το περίεργο είναι ότι και δευτερο ποντίκι το razer orochi όταν το συνδέσω έχει ακριβώς το ίδιο θέμα. Σε άλλον υπολογιστή το orochi τουλάχιστον εκ πρώτης οψεως είχε σωστή συμπεριφορά. Το mouse pad είναι το razer goliathus speed frag edition αλλά έχει γίνει και δοκιμή με το razer kabuto. Το πρόβλημα παραμένει. Εχω δοκιμάσει να απεγκαταστήσω προσφατους drivers απο nvidia, να καθαρίσω με βατονέτα το μάτι και το mousepad αλλά τίποτα.

Το ίδιο παθαίνει και το orochi που όμως έχει ακριβώς την ίδια τεχνολογία (το ίδιο μάτι). Στο laptop μου το orochi δείχνει καλό χαρακτήρα, τουλάχιστον με 3-4 ώρες που έκανα δοκιμή. Και οι 2 υπολογιστές ειναι με windows 7 x64. Δεν έχω στείλει ακόμη αίτημα για τεχνική υποστήριξη σε razer αλλά βρήκα σε youtube αυτό το πλέον ανησυχητικό βίντεο που μοιάζει ακριβώς με το πρόβλημα που έχω. link παρακάτω

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=EavO29hZi6o]Razer Mamba Autonomous Cursor Movement Issue, second take - YouTube[/ame] ειδικά μετά το 1:40

Υπάρχει καμιά ιδέα ή κάτι που μπορώ να δοκιμάσω; Windows ειναι γνήσια με όλα τα τελευταία updates.

Ποντίκι 130€+ και απο τον 5ο μήνα αρχισέ τα προβλήματα; :(

σημερα μου στείλανε απο Amazon την αντικατάσταση του πρώτου Mamba...

Μια μέρα (γυρω στο εξάμηνο απο τότε που ήρθε) σταμάτησε να δουλεύει αφου για κανα δυο μέρες μπορούσε να κάνει μόνο δεξιά-αριστερά (δεν δούλευε καθόλου το πάνω κάτω)

απο την Razer, μου αρχίσανε τα βάλτο σε άλλο ΗΥ, απεγκατέστησε τους οδηγούς, βάλε άλλο mousepad (έχω της razer το goliathus)

με ένα mail στην amazon, σε 4 μέρες είχε έρθει το καινούργιο χωρίς μου και μα.

για να δούμε πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό.

υ.γ...τωρα που είδα και το video, και εμένα μου το έκανε αυτό, όπως επίσης οτι ήταν πολύ ευαίσθητο στην μουσική (αν και χαμηλά αυτό έδειχνε να "παίζει" με το μπάσο). μέχρι στιγμής το καινούργιο ΔΕΝ φαίνεται να έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

υ.γ2 παντως μετά απο 3-4 logitech gaming και κανονικά mice, οπως και MS διάφορα, ποιοτικά (μεχρι να τα φτύσει) ήταν μακράν μπροστά

Και εγώ έτυχε να έχω κακή εμπειρία απο razer ποντικάκι . Το είχα πάρει για super . Μου έκανε απο ότι θυμάμαι κάτι κουλά και στο τέλος στην 1η βδομάδα πάνω είχε χαλάσει το καλώδιο .Μπορεί να είχα και ελλατωματικό κομμάτι δεν ξέρω . Απλα ξέρω οτι το πέταξα στα σκουπίδια μεσα σε 7 ημέρες με κάτι νεύρα τσαντάλια κι πήγα και αγόρασα το sidewinder x5 και σώθηκα . Απο τότε έχουν περάσει 2 χρόνια κοντά .

παιδιά το razer mamba σε σχεδίαση είναι κορυφαίο και στα 1800 dpi που το δουλέυω σε 24' είναι φοβερό. Όσο δούλευε σωστά σκέφτομουν που ήθελα να πάει πάνω στην οθόνη και πήγαινε καρφί. Μιλάμε για τρελλή ακρίβεια.

Τώρα απο το google search καταλήγω πως μάλλον υπάρχει θέμα στο μάτι που χρησιμοποιείται. Σε όλους τους κατασκευαστές παίζουν 2 μεγάλες εταιρείες που έχουν μάτι με laser. To mamba χρησιμοποιεί το philips twin eye το οποίο και σε άλλες εταιρείες με διάφορες υλοποιήσεις έχει βγάλει προβλήματα.

Από όσο είδα η παλιότερη τεχνολογια με optical μάτι ήταν πιο αξιόπιστη αλλά είχε θέμα με τις γυαλιστερές επιφάνειες και χαμηλό resolution και για αυτό αντικαταστάθηκαν με laser που όμως σε πολύ αποτομές κινήσεις κάποιες φορές χάνει το μπούσουλα. Βγήκε και το mamba 2012 με διπλό μάτι, ένα laser και ένα optical ... τυχαίο ... δεν νομίζω ...

τέσπα ... το συγκεκριμένο mamba δυστυχώς έχει αγοραστεί από Ε-shop κια κάτι μου λέει οτι δεν θα έχουν όρεξη να κάνουν rma ή αντικατάσταση ... κάπου είδα να παίζει το όνομα Τσάκωνας στο forum ... πιθανώς να χρειαστώ βοήθεια :p

for the record έβαλα το mamba σε άλλο pc και κάνει ακριβώς τα ίδια οπότε αποκλείουμε το software παράγοντα ... θα πρέπει να κάνω και μια ακόμη δοκιμή σε λειτουργικό που να μην είναι x64 και να μην είναι windows 7. Μάλλον θα γίνει δοκιμή και σε ένα παλιό φορητό με windows XP 32bit για να επιβεβαιώσω το αληθές ... λέω να κάνω και ένα ticket στην razer αν και δεν παίζει να το στείλω έξω ... 50€ σε courier για αποστολή εξωτερικό δεν παίζουν ... συμπληρώνω και πέρνω νεο mouse στην τελική ...

man το ίδιο ακριβώς πρόβλημα παρουσίαζε το Naga μου όταν το πρωτο αγόρασα και ακόμη πιο έντονα σε σχέση με το video. Έχει καιρό να μου παρουσιαστεί βέβαια αλλά εφόσον είναι γενικό θέμα των Razer θα πρέπει να το ξανα περιμένω :weep:

• 1 month later...

τελικα και το νέο (οχι το 4g) μοντέλο παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα που περιγράφω παραπάνω.

έστειλα ήδη για RMA, και ήδη ψάχνω τι άλλο ποντίκι να πάρω (και δεν έχουν και το 4g στο αγγλικό amazon)

παιδιά το razer mamba σε σχεδίαση είναι κορυφαίο

+1.

Πράγματι, επειδή έχω δοκιμάσει δεκάδες ποντίκια ως τώρα, το εργονομικότερο ως τώρα (αυτό που έκατσε καλύτερα στο χέρι) είναι το mamba.

Είχα και εγώ βέβαια ένα θεματάκι - συγκεκριμένα κολλούσε για λίγο - αλλά απεγκατάστησα τον driver και ησύχασα.

Από Razer μόνο τα deathadder έχουν βγει αστέρια για τα άλλα δε ξέρω.Πάντως όσοι έχετε τέτοια προβλήματα δοκιμάσατε firmware update??

• 2 months later...

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ UPDATE

Μετά από email απο την υποστήριξη της razer έγιναν αρκετές δοκιμές. Μου ζητήθηκε να δοκιμάσω σε άλλο pc (είχε ήδη γίνει), να δοκιμάσω χωρίς software ποντικιού εγκατεστημένο (είχε γίνει), να γίνει δοκιμή με την χρήση του software για το Razer mamba 4G το οποίο υποστηρίζει και το απλό mamba (είχε γίνει ήδη).

Ζητήθηκε να γίνει καθαρισμός με αέρα στο "μάτι" καθώς και καθαρισμός με μπατονέτα και αλκοολούχο διάλυμα. Έγινε πάλι χωρίς αποτελεσμα.

Τέλος ζήταγαν δοκιμή σε άλλο mousepad και σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού. Καλά ακούσατε. Με mousepad είχαν γίνει δοκιμές, παρόλο που το αρχικό mousepad ήταν το razer goliathus speed frag edition.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ...

Η δοκιμή με το ποντίκι απευθείας σε λευκό φύλλο χαρτί ήταν θετική. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και το ποντίκι δουλευει πλεόν απροβλημάτιστα. Έγινε δοκιμή με mousepad δανεικό το οποίο είχε λευκή ή γενικότερο ανοιχτόχρωμη επιφάνεια. Και πάλι κανένα πρόβλημα

Συμπέρασμα: Τα ποντίκια με μάτι laser έχουν γενικότερα ένα θέμα με τα μάυρα mousepad ή γενικότερα τα σκούρα χρώματα με αποτέλεσμα κάποιες φορές ο αισθητήρας να μην μπορεί να διαβάσει σωστά την κίνηση. Μέσα στην τσαντήλα αναγκάστικα και αγόρασα νέο mousepad με λευκή επιφάνεια (Razer Megasoma) και πλέον δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Αν αγοράσετε ποντίκι με laser "μάτι" κρατήστε στην πίσω πλευρα του μυαλού σας να αποφύγετε οπωσδήποτε mousepad με μάυρη/σκούρα επιφάνεια. Το "ματι" που έχει η razer χρησιμοποιείται και απο άλλες εταιρείες. Όταν έγινε η αγορά του ποντικού στο εμπόριο όλοι οι κατασκευαστές ποντικιών χρησιμοποιούσαν 2 "ματια" με το ένα να είναι της philips και αυτό που δουλεύει και το razer.

Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον το παρών thread μπορει πλέον να κλειδώσει.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον και μπορώ να προσφέρω τα φώτα μου ας μείνει λίγο ακόμα ανοιχτό :p

Sorry κιόλας αλλά μόνο εγώ δεν το είδα σαν τέλος καλό όλο αυτό;

Κατ'αρχήν η Razer αντί να αντικαταστήσει το ποντίκι, έβαλε τον πελάτη να ψάξει τον τρόπο που μπορεί να δουλέψει το ποντίκι της.

Και ω, το θαύμα έγινε, το ποντίκι δούλεψε πάνω σε λευκό χαρτί, άρα το ποντίκι δεν έχει πρόβλημα.

Μα καλά είμαστε σοβαροί....;

Είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο και να σου λένε, πως δουλεύει μόνο με συγκεκριμένα λάστιχα, ειδάλλως θα πηγαίνει μόνο ευθεία.

Και όλο αυτό το λέμε λύση στο πρόβλημα;

Τα 25€ που μπορεί να έδωσε ο πελάτης για το μαύρο mouse pad της ίδιας εταιρίας θα τα πάρει πίσω; Μήπως να ζητήσει RMA για το mouse pad επειδή είναι μαύρο;

Ας πάει κάποιος παρακαλώ με κάμερα να γράφει, στο Πλαίσιο ή στο e-shop και ας ενημερώσει πως θέλει επιστροφή των χρημάτων του για το mouse pad που αγόρασε επειδή είναι μαύρο και δεν δουλεύει το ποντίκι του με αυτό.

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο, αυτό έχω να πω για το support της Razer... και όχι τέλος καλό.

Sorry κιόλας αλλά μόνο εγώ δεν το είδα σαν τέλος καλό όλο αυτό;

Κατ'αρχήν η Razer αντί να αντικαταστήσει το ποντίκι, έβαλε τον πελάτη να ψάξει τον τρόπο που μπορεί να δουλέψει το ποντίκι της.

Και ω, το θαύμα έγινε, το ποντίκι δούλεψε πάνω σε λευκό χαρτί, άρα το ποντίκι δεν έχει πρόβλημα.

Μα καλά είμαστε σοβαροί....;

Είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο και να σου λένε, πως δουλεύει μόνο με συγκεκριμένα λάστιχα, ειδάλλως θα πηγαίνει μόνο ευθεία.

Και όλο αυτό το λέμε λύση στο πρόβλημα;

Τα 25€ που μπορεί να έδωσε ο πελάτης για το μαύρο mouse pad της ίδιας εταιρίας θα τα πάρει πίσω; Μήπως να ζητήσει RMA για το mouse pad επειδή είναι μαύρο;

Ας πάει κάποιος παρακαλώ με κάμερα να γράφει, στο Πλαίσιο ή στο e-shop και ας ενημερώσει πως θέλει επιστροφή των χρημάτων του για το mouse pad που αγόρασε επειδή είναι μαύρο και δεν δουλεύει το ποντίκι του με αυτό.

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο, αυτό έχω να πω για το support της Razer... και όχι τέλος καλό.

Κοίτα προσωπικά δεν το θεωρώ πρόβλημα της razer. Αν κοιτάξεις όλα τα gaming mouse θα δεις 2 μεγάλες κατηγορίες. Αυτά που χρησιμοποιουν οπτικό μάτι (και είναι συνήθως στα 3500 dpi) και αυτά που χρησιμοποιούν laser μάτι. Στην τελευταία κατηγορία υπάρχουν μόνο 2 κατασκευαστές και η razer χρησιμοποιεί την philips. Tα προβλήματα λοιπόν τα έχουν κληρoνομήσει και ΟΛΑ τα υπόλοιπο ποντίκια της αγοράς τα οποία κάνουν χρήση αυτού του "ματιού". Τυχαίο που το νέο mamba χρησιμοποιεί διπλό αισθητήρα; Αν δεν απατώμαι ο optical στην ουσία καλιμπράρει τον laser ο οποίος είναι πάλι αυτός της philips αν και έχει θεωρητικά καλύτερο resolution (6400 dpi έναντι 5600 dpi του παλιού)

To μονό που με χάλασε είναι ότι αφού πλέον είναι γνωστό το πρόβλημα θα μπορούσαν για να είναι εντάξει με τους δικούς τους πελάτες και να έχουν μια αναφορά στο site τους ότι π.χ. το mamba works best with white mousepads οπότε να υποψιαστείς και να μην πάρεις μαύρο. Αν και δεν ξέρω πόσο τους συμφέρει. 2-3 mousepads είναι σε λευκό χρώμα και το ένα είναι μεταλλικό και ΠΑ-ΝΑ-ΚΡΙ-ΒΟ. Aν κάνω google το όνομα του "ματιού" και δεις πόσοι τον χρησιμοποιούν σε βλέπω να μην αγοράζεις gaming ποντίκι ή να πηγαίνεις σε κάποιο με optical μάτι :p

Sorry αλλά όλα αυτά που λες πάλι δικαιολογίες είναι και απορώ πως τα γράφεις.

Όταν έχεις σκάσει 120€ για ποντίκι περιμένεις, εκτός από το να είναι άψογο το ποντίκι σε αυτά που θέλεις να κάνεις, άψογο support.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρξε support, αλλά το προϊόν σου είναι προβληματικό και η Razer σε έπεισε πως και αυτό είναι σωστό.

Επίσης μην μου κάνεις αναφορές σε προϊόντα άλλων εταιριών, εκτός αν σε αυτές έδωσες τα λεφτά σου.

Τελος πάντων. Το σταματώ εδώ γιατί δεν μου πέφτει και λόγος στο τι κάνεις με το ποντίκι σου, αλλά όχι, δεν με πείθει τίποτα από αυτά που έχεις γράψει για τη σωστή αντιμετώπιση της Razer ως εταιρία.

Μετά ΚΑΙ από αυτό (γιατί για το RMA τα μάθαμε από αλλού) εύχομαι να αρχίσει και ο κόσμος να τους κοροιδεύει και να μην τους ξαναδώσει τα ωραία του λεφτουδάκια.

[MENTION=559]vagsk[/MENTION]

Και μόνο που σου πρότειναν (μέσω e-mail) να δοκιμάσεις να δουλέψεις το ποντίκι πάνω σε λευκό χαρτί, είναι γελοιότητα και ύψιστο καραγκιοζιλίκι, ειδικά για τα χρήματα που κοστίζει το mamba.

Κρίμα, γιατι τα προϊόντα της είναι πολύ εντυπωσιακά. Αλλά με τέτοιο support...

Έχω razer mamba πάνω σε μαύρο υφασμάτινο mousepad της steelseries και παίζει κανονικά. Είναι ελαττωματικό το δικό σου, να τους πεις να στο αλλάξουν!

Έχω razer mamba πάνω σε μαύρο υφασμάτινο mousepad της steelseries και παίζει κανονικά. Είναι ελαττωματικό το δικό σου, να τους πεις να στο αλλάξουν!

Μα και ο ίδιος σε μαύρο το είχε. Σταμάτησε να δουλεύει και του είπαν να το βάλει σε άσπρο.

Το πρόβλημα πάντως φαίνεται να είναι στο Philips Twin-eye laser sensor.

Δεν φταίει το mamba και αμφιβάλλω ακόμη και αν μου στείλουν 2-3-4 νέα κομμάτια για δοκιμή αν θα αλλάξει κάτι. Με ίδιο mousepad, και το ίδιο σύστημα της υπογραφής έγινε δοκιμή με δανεικό Razer Orochi που είναι η mobile έκδοση του mamba, σχεδόν καινούριο το orochi , και έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένο κάποιες φορές "εφευγε" το ποντίκι και δίαβαζε κίνηση προς τα δεξιά. Κάποιες άλλες φορές, πολύ λιγότερες, προς τα αριστερά και τις περισσότερες φορές δεν έφευγε προς τα κάτω όπως γινόταν με το mamba. Για αυτό και αρχικά κοίταγα για πιθανό πρόβλημα software/firmware/OS (χρησιμοποιώ win 7 x64)

Η αποτυχία είναι του Philips Twin-eye laser sensor πιστεύω καθώς και σε άλλες εταιρείες η υλοποίηση με το "μάτι" αυτό αυτή έχει εμφανίζει ακόμα περισσότερα προβλήματα ειδικά στο z-axes. Τώρα τα περισσότερα mousepad που είχα για δοκιμή ήταν πάνινα και είχα μόνο ένα με μεταλλική επιφάνεια το οποίο είχε άσπρο φόντο με κάποιο σχέδιο. Το πρόβλημα δεν ήταν συνεχόμενο αλλά ήταν εκνευριστικό. Πιθανώς σε μεταλλικό mousepad με σκληρή επιφάνεια να έχει καλύτερη συμπεριφορά και να μην είναι τόσο έντονο το πρόβλημα σε σχέση με soft πάνινη επιφάνεια που γενικά προτιμώ. Κάποιες φορές δούλευε σωστα με το παλιό setup για αρκετή ώρα πριν μου εμφανίσει το πρόβλημα. Ανασηκώνοντας το ποντίκι και βάζοντας το εκ νέου στο mousepad ήταν ΟΚ. Αλλά σε game οπως καταλαβαίνεις αυτό ειναι πρόβλημα. Ειδικά ότι έχεις sniper όπλο και κάθε δευτερόλεπτο μετρά. Απευθείας στην ξύλινη επιφάνεια του γραφείου έγινε δοκιμή και no problem.

Το όλο θέμα με την αγορά του mamba ξεκίνησε όταν έπεσε στα χέρια μου το mass effect 2. Αυτό φταίει για όλα :p

Εν τέλει αγόρασα ένα άλλο mousepad και καθάρισα. Δεν έχει εμφανίζει αντίστοιχο θέμα μετά την αλλαγη του mousepad. Κάτι λίγο η μειωπία του ματιού στον z-axes, κάτι το πανί και η πίεση του ποντικιού-χεριού διάβαζε ότι νά 'ναι ο αισθητήρας κατά την άποψη μου. Τώρα δεν έχω πιέσει για αντικατασταση γιατι δεν πιστεύω οτι θα υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Τα Death Adder της razer κάνουν χρήση οπτικού ματιού μόνο οπότε δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Το Νaga που αναφερεται παραπάνω εχει το ίδιο μάτι με mamba FYI

EDIT

Και μιας και υπάρχει ενδιαφέρον εδώ και το email που έλαβα σχετικά με το πρόβλημα του mamba

Hello,

Please try the following suggestions and lets us know how they affect the cursor movement of your mouse:

1. Install the latest drivers and firmware (if available) from Razer� | For Gamers. By Gamers.�.

2. Try cleaning the sensor lens with a Q-tip and some alcohol, let it dry for 5mins and try again. Please use Isopropyl Rubbing Alcohol 99% for this purpose. You do not want to use Rubbing alcohol that contains ethanol. Isopropyl Alcohol 99% or 100% pure is commonly found in most all drug stores and medicine cabinets. Further cleaning can be obtained by using some "air in a can" or "canned air" to blow out any dust on and around the sensor assembly.

3. Try using another mouse pad or surface and see what affect this has.

4. Try the mouse on another computer to see if you have the same results. It is not necessary to install the drivers, as all the basic mouse functions such as cursor movement should work without installing any drivers. This is otherwise known as Plug and Play.

5. When the cursor is not moving, do the buttons on the mouse work? Does the LED on the mouse light up?

6. Try using the mouse on a plain white piece of paper. This has actually fixed some cases for us and we want to try everything.

Your customer number is *******

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.