Jump to content

Θερμοκρασιες σε λαπτοπ

steant

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, ενας φιλος μου εχει ενα λαπτοπ toshiba satellite 3-4 χρονων και κανει αρκετο θορυβο ο ανεμιστηρας του, σημερα περασα ενα προγραμματακι για να δω θερμοκρασιες και ειναι απο 75-100.

Θελω να ρωτησω αν ειναι λογικες η θερμοκρασιες και να μου πειτε καμια γνωμη αν μπορω κατι να κανω

Με τιποτα δεν ειναι λογικες αυτες οι θερμοκρασιες. Αφου δεν εχει λιωσει ακομα εισαι τυχερος. Θελει ανοιγμα και καθαρισμα οπου υπαρχουν ανεμιστηρια και ψυγεια για να στρωσει.

Φίλε αν εννοείς θερμοκρασίες επεξεργαστή είναι ακραία τα νούμερα. Με τι πρόγραμμα είδες αυτές τις πληροφορίες; Μια καλή λύση ίσως θα ήταν να το φυσήξεις με κάποιο φυσητήρα ή σε κάποιο βενζινάδικο με αέρα. Σίγουρα έτσι θα βελτιωθούν οι θερμοκρασίες αλλά και ο θόρυβος του ανεμιστήρα.

Ναι εννοω θερμοκρασια cpu εβαλα 2-3 προγραμματα πανω και ολα μου βγαζουν την ιδια θερμοκρασια

Επειδη δεν εχω ανοιξει ποτε λαπτοπ μηπως υπαρχει κανα βεντεακι η κανα λινκ με οδηγιες?

2 τρόποι υπάρχουν.

1ος Το ανοίγεις και το καθαρίζεις γιατί εκεί μέσα θα γίνεται χαμός.

2ος Βρίσκεις ένα μακρύ αντικείμενο (πχ κατσαβίδι) που να χωράει απ τις γρύλιες του ανεμιστήρα κ το βάζεις μέσα. Αυτό το κάνεις για να μείνει ακινητοποιημένος ο ανεμιστήρας όταν θα φυσήξεις με πίεση αέρα. Αλλιώς μπορεί να τον καταστρεψεις

Εγω γιατι νομιζω οτι ο αερασ απο κομπρεσεσ εχει υγρασια λογο πιεσεις κ μπορει να παθει ζημια????αν κανω λαθοσ διορθοστεμε!!!

Έχω την εντύπωση ότι το φύσημα δεν κάνει και πολλά, ειδικά αν έχει πιάσει "χαλί" αν τον φυσήξεις ή βάλεις ηλεκτρική σκούπα (που δεν το προτείνω) πρόσεχε πολύ γιατί μπορεί να ξεχαρβαλώσεις τον ανεμιστήρα (παθών), αν το κάνεις τουλάχιστον κάνε αυτό που λέει ο lunatic89 με το κατσαβίδι, για να μειώσεις την θερμοκρασία έχεις τέσσερις τρόπους, 1.καθάρισμα(άνοιγμα laptop) 2.αλλαγή θερμοαγώγιμης 3.undervolting 4.βάση στήριξης (από μόνη της δεν κάνει και πολλά και ελάχιστες αξίζουν, οι περισσότερες είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα, πεταμένα λεφτά).

Για να το ανοιξω εγω ειναι δυσκολο ε? Ετσι που το κοιταξα λιγο θελει να βγουν πολλα. Δε βρισκω και κανενα οδηγο στο ιντερνετ

Ψάξε στο google με το όνομα του μοντέλου και service manual ως keywords, για να το ανοίξεις μόνος σου και να το καθαρίσεις. Αλλιώς μπορείς να το πας σε κάποιον τεχνικό ο οποίος θα σου κάνει αυτή τη δουλειά αν δε θες να το μακελέψεις μόνος σου.

το φύσημα δεν είναι και η καλύτερη λύση άμα έχει πιάσει αμάκα μέσα ο ανεμιστήρας

σε ένα σαττελιτε το φύσηξα και απλά συγκεντρώθηκε σε μια μεριά όλο το πουρί και κόλλησε ο ανεμιστήρας και έπρεπε να τον ανοίξω μετά για να τον βγάλω...

να τον ανοίξεις μόνος σου θα βρείς οδηγούς...

ψάξε στο google κάτι σε

how to change thermalpaste to sattelite xxxxxx και όλο και κάτι θα βρεις

απλώς να έχεις το νου σου με τις βίδες και μη σου περισσέψουν!!!!!

το να το πας να στο φτιάξουν θέλει και κανά 20 € min..... αλλά μετά θα έχεις και την απαίτηση καλής λειτουργίας.

Πληροφοριακα και μονο επειδη εχω ενα Τoshiba Satellite 4 χρονων,

οι θερμοκρασιες με το Core Temp ειναι στους 46-47.

το να το πας να στο φτιάξουν θέλει και κανά 20  min..... αλλά μετά θα έχεις και την απαίτηση καλής λειτουργίας.

20min θέλει για να ανοίξεις ένα laptop και να το καθαρίσεις;! Μάλλον εννοείς φύσημα το οποίο είναι μπακαλοδουλειά και δεν θα έχει αποτελέσματα και όχι δεν μπορείς να έχεις απαίτηση καλής λειτουργίας αν το πας και απλά σου βάλει το blower ο άλλος και στο φυσήξει. Το laptop του steant θέλει άνοιγμα, καθάρισμα και αλλαγή θερμαγώγιμης.

[MENTION=18219]steant[/MENTION] > Θα βοηθούσε αν μας έλεγες και το μοντέλο. Μερικά λαπτοπ ανοίγουν και δίνουν πρόσβαση στη μητρική απλά με μερικές βίδες χωρίς να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσεις το σασί.

Ολοκληρος αντρας εισαι και δεν μπορεις να καθαρισει ενα λαπτοπ :confused:

Βρε Hercules, δεν πάει με τη δύναμη αυτό ρε μαν, αλλιώς θα καθαρίζανε λαπτοπ και οι αρκούδες.

20min θέλει για να ανοίξεις ένα laptop και να το καθαρίσεις;! Μάλλον εννοείς φύσημα το οποίο είναι μπακαλοδουλειά και δεν θα έχει αποτελέσματα και όχι δεν μπορείς να έχεις απαίτηση καλής λειτουργίας αν το πας και απλά σου βάλει το blower ο άλλος και στο φυσήξει. Το laptop του steant θέλει άνοιγμα, καθάρισμα και αλλαγή θερμαγώγιμης.

@steant > Θα βοηθούσε αν μας έλεγες και το μοντέλο. Μερικά λαπτοπ ανοίγουν και δίνουν πρόσβαση στη μητρική απλά με μερικές βίδες χωρίς να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσεις το σασί.

Και στο κατω κατω θα σου ζητησει κανα 50αρικο για την δουλεια αν οχι 50 σιγουρα 30 καλυτερα καντο μονο σου ετσι θα εισαι σιγουρος τωρα που ξερεις τι δουλεια θα κανει ο αλλος.

@εχω να παω εδω και 4 χρονια σε τεχνικο σε οτι προβλημα μου παρουσιασε το εφτιαξα και ας ειχα νευρα που δεν καταφερνα κατι το θεμα ειναι να απασχολησε με το ιδιο πραγμα ετσι θα σου φερει διαφορετικα αποτελεσματα.

edit: η αιτια που δεν ξαναπατησα σε τεχνικο ειναι σε μια φαση που πηγα για γενικη επισκευη οι RAM ηταν μια χαρα μαρκα Kingston οταν το παρελαβα αντιληφθηκα μετα απο 2 μηνες οτι μου εχουν αλλαξει τις μνημες με μια χαλια μαρκα Buffalo δεν το πιστεψα στα ματια απο τα 1333mhz να μου εχουν βαλει ραμς με 800mhz ηταν πολυ δυσαρεστο.

20 euro minimum εννοούσα. δεν έπιασε το σύμβολο του ευρωωωωω

[MENTION=491]dimitris[/MENTION]

δυστυχώς όσα toshiba έχω δει πρέπει να πας από πάνω προς τα κάτω... (να βγάλεις οθόνη, πληκτρολόγιο... κλπ κλπ)

Βρε Hercules, δεν πάει με τη δύναμη αυτό ρε μαν, αλλιώς θα καθαρίζανε λαπτοπ και οι αρκούδες.

Ποια δυναμη ; :mobile1: οεο δεν ανεφερα καπου για δυναμη απλως ανεφερα οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο το μυαλο ντε τι στο καλο το εχει ; για μοστρα ;

[MENTION=18257]Iraklis[/MENTION]

ε οκ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ανοίξεις ένα laptop... και όσους μη ειδικούς ξέρω να το έχουν επιχειρήσει λένε στο τέλος "γαμώτο αυτές οι 3 βίδες γιατί περισσέψανε? που μπαίνουν" :man_in_love:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.