The One Αύγουστος 11, 2011 #21 Αύγουστος 11, 2011 Βασικα πρεπει να πας σε διαφορα καταστηματα στην Κυπρο και να συγκρινεις τιμες. Βλεπεις οτι οι συνθεσεις εχουν μικροδιαφορες ετσι και αλλιως. Το τι θα διαλεξεις εξαρταται απο το ποσα σκοπευεις να δωσεις.
karmen1983 Αύγουστος 11, 2011 #22 Αύγουστος 11, 2011 Δεν θα σου πω εγώ θα είναι υποκειμενική η άποψη lolΒασικά αλλαγές έχουμε σε επεξεργαστή, σκληρό, έχω βάλει ψύχτρα extra και άλλη οθόνη με μια γρήγορη ματιά που είδα...Περίμενε και άλλες γνώμες
Linos Αύγουστος 12, 2011 #23 Αύγουστος 12, 2011 διάλεξε αυτή που νομίζεις ότι σε καλύπτει. @karmen1983 λογικά delete;
Σβολάκης Αύγουστος 12, 2011 #24 Αύγουστος 12, 2011 και μια απο εμένα το μόνο ώπος όλοι χωρίς λοιτουργικό
billpeppas Αύγουστος 12, 2011 #25 Αύγουστος 12, 2011 Οι μνημες που εβαλες δεν ταιριαζουν σε P67 μητρικη, ειναι για Χ58. Και μνήμες triple channel σε Dual channel Μητρική; Αυτό το λάθος το βλέπω και το ξαναβλέπω. Οι μνήμες Triple Channel δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τις ίδιες μνήμες σε Dual Channel, οι οποίες δεν είναι τίποτα το διαφορετικό από τις ίδιες μνήμες σε Single Channel ( 1 DIMM σκέτο, όχι ζευγάρι, τρίο, κλπ ). Μια χαρά παίζουνε και οι triple channel μνήμες σε P67/H67/H61/Z68/etc. Και κανονικότατα παίζουνε, και δεν χάνεις το Dual Channel αφού παίζει σε Dual Channel κανονικά ( ο controller υποστηρίζει mixed asymetric mode ). Όπως αντίστοιχα μπορείς να έχεις triple channel mode σε X58, με 4 ή και 5 DIMMs.
The One Αύγουστος 12, 2011 #26 Αύγουστος 12, 2011 Δεν ειπεμε οτι δεν θα παιξουν, αλλα καλυτερα δεν ειναι να βαλλει 2 DIMMS τωρα, για να μπορει να βαλλει και αλλα δυο μετα?
karmen1983 Αύγουστος 12, 2011 #27 Αύγουστος 12, 2011 Αυτό το λάθος το βλέπω και το ξαναβλέπω.Οι μνήμες Triple Channel δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τις ίδιες μνήμες σε Dual Channel, οι οποίες δεν είναι τίποτα το διαφορετικό από τις ίδιες μνήμες σε Single Channel ( 1 DIMM σκέτο, όχι ζευγάρι, τρίο, κλπ ). Μια χαρά παίζουνε και οι triple channel μνήμες σε P67/H67/H61/Z68/etc. Και κανονικότατα παίζουνε, και δεν χάνεις το Dual Channel αφού παίζει σε Dual Channel κανονικά ( ο controller υποστηρίζει mixed asymetric mode ). Όπως αντίστοιχα μπορείς να έχεις triple channel mode σε X58, με 4 ή και 5 DIMMs. billpeppa θα έβαζες εσύ 3 dimms; Δεν είπα ότι δεν θα δουλέψουν αλλά προτιμώ να έχω 2 ή 4... Αν είχε 1366 Socket ας έβαζε τριπλέτα.... Τώρα είμαι με 3 dimms στο δικό μου λόγω Noctua... Δουλεύουν αλλά προτιμώ τα 4 ή τα 2...
billpeppas Αύγουστος 12, 2011 #28 Αύγουστος 12, 2011 Δεν ειπεμε οτι δεν θα παιξουν, αλλα καλυτερα δεν ειναι να βαλλει 2 DIMMS? Δεν έχουνε την παραμικρή διαφορά στις επιδόσεις και το OC. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι βρίσκεις 2 kits, π.χ. Adata DDR3-2000X, 4GB DC Kit & 6GB TC kit. Τις ίδιες επιδόσεις θα έχεις με το 2 DIMM kit και τις ίδιες και με το 3 DIMM kit. 3 DIMM kit για Sandy Bridge ή οποιοδήποτε Dual Channel platform γενικά θα έπαιρνα ( αντί dual channel kit ) μόνο αν π.χ. έβρισκα σε καλή τιμή κάποιο kit με επιδόσεις/chips που δεν βρίσκεις σε dual channel τώρα ( μπορείς άνετα να βρείς π.χ. 3ple channel kits με Elpida Hyper MGH-E chips για benching σε κάποια ράφια μαγαζιών, τα ίδια chips σε dual channel kit δύσκολα εώς απίθανο, οπότε εκεί πας στο 3ple channel kit ). Σε πιο λογικά πλαίσια, αν π.χ. υποθετικά το πλαίσιο βάλει προσφορά τα Dominator GT 1866 6GB Kit @ 50 euro, ενώ τα αντίστοιχα dual channel Dominator GT 1866 4GB Kit είναι πιο ακριβά ή λίγο πιο φτηνά, χαλαρότατα θα έπαιρνα το 3ple chan kit. Δεν είπα ότι δεν θα δουλέψουν αλλά προτιμώ να έχω 2 ή 4... Τι 3 τι 4, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχεις, ίδιο overclockability ίδιες επιδόσεις, και φυσικά και στις 2 περιπτώσεις ο memory controller θα δουλεύει κανονικότατα σε dual channel mode. Φιλικά, Μαρίκα
karmen1983 Αύγουστος 12, 2011 #29 Αύγουστος 12, 2011 [quote name=Μαρίκα ] Τι 3 τι 4, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα έχεις, ίδιο overclockability ίδιες επιδόσεις, και φυσικά και στις 2 περιπτώσεις ο memory controller θα δουλεύει κανονικότατα σε dual channel mode. Φιλικά, Μαρίκα Δε με λες Για το dual channel για να δουλέψει κανονικότατα, ρόλο δεν θα παίξει και ο controller? It is possible to use a single-sided module of 512 MB[1] and a double-sided module of 512 MB in dual-channel configuration, but how fast and stable it is depends on the memory controller. Αρα γιατί να μην βάλεις αμέσως 1 σετάκι αλλά να επιλέξει 3 dimms?Φιλικά Φίλος
billpeppas Αύγουστος 12, 2011 #30 Αύγουστος 12, 2011 Σε Core 2 επεξεργαστές και έπειτα της Intel παίζουνε κυριλέ τα πάντα οι controllers τους.Σε AMD δεν ξέρω πόσο καλά λειτουργούνε, δεν έχω κάτσει να δοκιμάσω σε AMD asymmetric setups.Σε Core i7 920, 980X, Core i7 2600K πάντως σου εγγυάμαι ότι παίζει κομπλέ και δεν χάνεις το παραμικρό.Ο λόγος να πάρεις triple παραμένει όπως στο παραπάνω post ( δηλαδή αν βρείς π.χ. σε καλή τιμή κάποιο triple channel kit που είναι καλύτερο από αντίστοιχα ή και ακριβότερα dual, ή πχ αν θες 6GB και όχι 4GB ή 8GB κ.ο.κ. )
karmen1983 Αύγουστος 12, 2011 #31 Αύγουστος 12, 2011 οκ Μου αρκεί η απάντησή σου... Απλά αν πάει σε κάτι τέτοιο και κάποια στιγμή θελήσει να βάλει 4ο dimmaki θα βρει δύσκολα... Οπότε επιμένω να πάει σε σετάκι παρά σε τριπλέτα
The One Αύγουστος 12, 2011 #32 Αύγουστος 12, 2011 Απλά αν πάει σε κάτι τέτοιο και κάποια στιγμή θελήσει να βάλει 4ο dimmaki θα βρει δύσκολα... Οπότε επιμένω να πάει σε σετάκι παρά σε τριπλέτα Thats exactly what I am talking about.
billpeppas Αύγουστος 12, 2011 #33 Αύγουστος 12, 2011 BTW δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδια όλα τα DIMMάκια.Συνήθως παίζουνε μια χαρά "συνεργασίες" μεταξύ ένα σωρό διαφορετικών DIMMs ( μπορούνε να διαφέρουνε σχεδόν στα πάντα ), σπάνια θα χρειάζεται λίγο ψάξιμο για να "ζευγαρώσουνε" τέλεια, και πιο σπάνια δεν θα παίζουνε με τίποτα παρέα.Κάθε επιλογή έχει τα συν/πλην/ρίσκα κλπ
karmen1983 Αύγουστος 12, 2011 #34 Αύγουστος 12, 2011 Ναι βρε απλά δεν κόβω τον ts για άτομο που ξέρει τόσα καλά να ψαχτεί. Οπότε καλύτερα η λύση το βάζω και δουλεύει παρά η λύση το βάζω και ψάχνομαι
icy20 Αύγουστος 12, 2011 #35 Αύγουστος 12, 2011 Για μενα καλη ειναι η προταση της carmen1983 αλλα εχω 2 αμφιβολιες...Πρωτον αν σου χρειαζεται ο ξεκλειδωτος επεξεργαστης αφου αν δεν ξερεις να στησεις μηχανημα δεν νομιζω να ασχοληθεις με το κλοκαρισμα, αρα πας στον πολυ πιο φτηνο 2400 που δεν εχει και μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα. 2ον την εξτρα ψυκτρα τι να την κανει αν δεν το κλοκαρει τελικα?Και τριτον γιατι να βαλει 2 2αρες μνημες και οχι μια τεσσαρα εφοσον ειναι πολυ πιθανον να προσθεσει και αλλη στο μελλον...Ενταξει θα μου πειτε dual channel αλλα αν χρειαζεσαι 2 dimakia δινεις αλλα 22 ευρω που εχει η 1333 η 4αρα και τελειωνεις.Απο τη διαφορα απο τον επεξεργαστη παιρνεις και 8 gb και σου μενουν και λεφτα στην ακρη...
karmen1983 Αύγουστος 12, 2011 #36 Αύγουστος 12, 2011 Να σου πω...Εβαλα τον 2500κ για την διαφορά στη τιμή πιο πολύ και το o/c... ΑΝ κάποια στιγμή θελήσει να ασχοληθεί να μπορεί να το κάνει.Η ψύχτρα που μπήκε πιο πολύ για την ησυχία μπήκε παρά για κλοκάρισμα.Και όσο για την επιλογή στις μνήμες και άλλα 4 να θέλει να βάλει μπορεί και θα πάει στα 8GB. Απο εκεί και πέρα να χρειαστεί 16GB; Δε νομίζω, για να έχουμε το άγχος μην καλύψουμε όλα τα slots.Και αν φτάσουμε σε εποχές που θέλουμε 16GB για να παίζουμε κανένα παιχνίδι ο 2500k θα έχει τη μοίρα ενός celeron σήμερα...
icy20 Αύγουστος 13, 2011 #37 Αύγουστος 13, 2011 Θεωρω οτι τωρα πια τα 8 gb ειναι το ελαχιστο για ενα pc που το φτιαχνεις για να το κρατησεις αρκετα. Αλλωστε τα 8 εχουν 40-50 ευρω maximum!!!!Σιγα τα χρηματα...ΥΓ Ελιωσα με την υπογραφη σου στα ροζ...αχαχαχαχ
argy1 Αύγουστος 17, 2011 #38 Αύγουστος 17, 2011 Πωπω.. αυτο το COD θα μας στοιχιωνει μεχρι τα γεραματα..Παντως αν θες pc μονο για το call δεν ειναι αναγκη να δωσεις 1000euro.. Παιδια ξεκολατε παιχνιδι ειναι, κι εγω καμμενος ειμαι αλλα οχι και ενα χιλιαρικο, θα παιζεις σε full αναλυση και παλι θα περισευει επεξεργαστη ισχη. βαλε μια μητρικη gigabyte με 4 giga (ram προς το παρων) μια καρτουλα των 140e και εναν amd 4πυρηνο στα 3,2 και εισαι μια χαρα με για αρκετο καιρο. +ενα τιμιο κουτακι με καλο airflow και ενα απλο τροφοδοτικο των 600watt, ολα αυτα δεν περναν τα 5 κατοσταρικα.
karmen1983 Αύγουστος 17, 2011 #39 Αύγουστος 17, 2011 argy1 Αυτό το απλό τροφοδοτικό να μην διάβαζα ίσως και να συμφωνούσα
argy1 Αύγουστος 17, 2011 #40 Αύγουστος 17, 2011 Κοιτα, ξερω την αποψη σου πριν την εκφρασεις και συμφωνω. Αλλα απο την αλλη πρεπει να σκεφτομαστε κατα περιπτωση. Αν λοιπον καποιος θελει ενα δυνατο pc για δουλεια και δεν υπαρχει περιθωριο λαθους και προδοσιας, ναι να βαλει ενα καλο. Αλλα αν το συστημα εχει 450-600 euro ειναι λιγο δυσαναλογο ενα τροφοδοτικο της ταξης των 150euro. Στην τελικη η δουλεια του ειναι να παιζει παιχνιδια. Αν τυχει κατι θα το αντικαταστησει και ολα οκ.Μπορει καποιος να πει οτι θα τα καψει ολα μεσα αν ειναι μαπα αλλα αυτα τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες. Η ουσια ειναι οτι τα 70% των υπολογιστων ειναι ετοιμα συστηματα και ολα με noname τροφοδοτικα. Δεν λεω οτι ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν μπορουμε να αλλαξουμε τον κοσμο και ουτε σε καθε pc πανω στον πλανητη να βαζουμε 150euro τροφοδοτικο.Ο καθε ενας βεβαια αποφασιζει για τον εαυτο του οτι νομιζει καλυτερο απλως εμεις λεμε τη γνωμη μας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.