Jump to content

Αν είχατε 3.000€ για πέταμα....

ximaira

Recommended Posts

Εμ είδες τα λεγόμενά του δεν συμβαδίζουν και πολύ... Οταν θες ένα τοπ σύστημα βάζεις την τοπ ψύξη... Κάνεις μία μόνος σου αν το έχεις το σπορ ή πας στον Γιώργο και στον κάνει τζι τζι και δεν ιδρώνεις...

Δεν είναι αμαρτία να μπουν όλα αυτά επάνω και να του ζαλίζουν τον έρωτα οι 2 6990 που θα κάνουν σα τρένο; Ή να λέει έχω ανεβασμένη θερμοκρασία;

χαχαχαχα έπεσα κάτω...:p

+1

Αφου τα εχει για πεταμε μην πανε και χαμενα ~200 για ενα 120αρι ssd και 170 για το wb backplate και fitting πολλα ζηταω?

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Αφου τα εχει για πεταμε μην πανε και χαμενα ~200 για ενα 120αρι ssd και 170 για το wb backplate και fitting πολλα ζηταω?

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχι :laughing::laughing::laughing:

οταν λες να "πεταξεις 3000€" τι ακριβως εννοεις?

απαξιωνεις το συστημα που θες ν απρεις πριν καλα καλα το αγορασεις

οταν λες οτι θελεις να επεξεργαζεσαι video και γενικα θες να κανει τα πανταολα...

εννοεις επαγγελματικα και εαν ναι με κυριο βαρος σε ποιο συγκεκριμενο κομματι?

ή εννοεις οτι θες κατα κυριο λογο ενα πολυ δυνατο συστημα που κυριως θες να παιζει παιχνιδια απροβληματιστα

και σαν επακολουθο της επεξεργαστικης ισχυος του να δουλευει ανετα σε ερασιτεχνικη επεξεργασια video, 3D και αλλες εργασιες?

ενας επαγγελματιας θα εδινε 3000 μονο για VGA και ενα monitor

και δεν θα θεωρουσε πεταμενα λεφτα γιατι για αυτον θα ηταν εργαλειο

ενας gamer θα εδινε ενα σεβαστο τμημα του ποσου στην οθονη, πληκτρολογιο, ποντικι & ηχο

για μια πιο ολοκληρωμενη εμπειρια

η συμβουλη μου ειναι ξεκαθαρισε πως θα το χρησιμοποιεις κατα κυριο λογο

και μην κινηθεις με τη λογικη πωλητων αλυσιδων πληροφορικης

του στυλ ξεκιναω με ακριβοτερα βασικα εξαρτηματα και στο τελος φτανω να στριμωχνω τσιπικα υποσυστηματα για να βγει το budget

τα εχουμε ξαναδει πολλες φορες το εργο

συστηματα με επεξεργαστες extreme edition των 900€

μητρικες υπερφορτωμενες των οποιων τις δυνατοτητες ουτε καν θα σκεφτεις να χρησιμοποιησεις ποτε

μνημες υπερκοστολογημενες που καμια διαφορα δεν εχουν σε real use

με τροφοδοτικα no name και midi λαμαρινενια κουτια

που μετα απο κανα δυωρο gaming παιζουν σαν slideshow και ακουγονται σαν τρενο

και σε καμια περιπτωση μην παραβλεψεις το κομματι της αλληλεπιδρασης σου με το συστημα

τον ηχο, την οθονη, την καρεκλα, την σωστη συναρμολογηση και στησιμο

και το θεμα ψυξης του

Λοιπόν κοίτα πως έχει...

Ειχα pc με 2χ GTX 295, i7 2.8Ghz, 6gb RAM Gigabyte UD7....κ.α. To πούλισα αυτο πηρα iMAC 27'' κ τώρα που βρήκα αυτά τα χρήματα είπα να πάρω ενα ακόμη σωστό pc για να μπορώ να κάνω όλα εκείνα που δεν γίνονται με ενα mac. Τώρα για τα λεφτά για πέταμα..Ετσι το έβαλα για πλάκα. Δεν θεωρώ ποτε πεταμένα τα λεφτα μου για τις αγορές που έχω κάνει στο θέμα Pc's... Εχεις δίκιο σε αυτο που λες για θέμα ήχου κ συνολικά της εμπειρία, αλλα αυτά εμένα μου μείνανε απο το παλιό pc...Απλα αναφέρω οτι ακούω μουσική απ εναω YAMAHA ενισχυτή 7.1 με YAMAHA ηχεία 350w το ενα... Κ για ξεκαθαρίσω κ το άλλο που είπες για το πως θα χρησιμοποίσω το μηχάνημα....Θελω να παίζω παιχίδια κ επειδή ένας γείτονας μου σπουδάζει 3d Animation κ μου δείχνει κάποια πράγματα κ εμένα θέλω οτι πάω να κανω render μια σκηνή να μην μου κανει αιώνες να την μετατρέψει..ΑΥΤΟ...

Αν θυμάσαι είχαμε ξανα μιλήσει μαζι για το θέμα υδρόψυξης για το παλιό μου μηχανημα.

I7 920 η 930 υποθετω οτι ειχες και σε σε καλυπτε και το πουλησες? το quad sli το θεωρω αρχηστο σε μια οθονη (οπως και το quad cfx) γιατι οπως ειπαν περισσοτερα προβληματα δημιοργει εφοσον δεν θα ασχοληθεις επαγγελματικα με 3d(η αυτο καταλαβαινω εγω) τοτε ενα pc με 2600κ μια καλη mobo και με 8 η 16 GB ram (τα 16 τα θεωρω overkill και δεν νομιζω να σου χρειαστουν πουθενα ) μια 580 η 6970 - ακομα δεν μας εχεις πει τη οθονη εχεις) πιστευω θα εισαι καλυμενος ενα ssd 120 gb για λειτουργικο και βασικα προγραματα μαζει με 2*2ΤΒ δισκους για raid 1 για αποθηκη τροφοδοτικο γυρω στα 850 W για να εισαι καλυμενος αν αργοτερα αποφασισεις να ζευγαροσεις τη καρτα σου και ενα καλο κουτι θα εισαι καλυμενος τωρα στο κουτι να αποφασισεις αν βαλεις υδροψυξη για τι σωστη επιλογη κουτιου

Πρόταση:

1ο λαθος μνημες εχεις βαλει 2 σετ των 16 gb συνολο 8 dimm μνημης που τα τα βαλει ? η περνει να εχει σε περιπτωση που του χαλασει ?

2ο ωραιο το κουτι αλλα οπως ειπα παραπανω δεν εχει και το καλυτερο airflow μου απο οτι ειδα τα ετοιμα συστηματα υδροψυξης τις corsair θελουν ενα καλο airflow για να αποδοσουν

3ο εδω δεν ξερουμε τι οθονη εχει καν και του βαζεις 2 580? να τις κανει τι αν παιζει σε καμια αναλυση 1024*768 ?

Θελω να παίζω παιχίδια κ επειδή ένας γείτονας μου σπουδάζει 3d Animation κ μου δείχνει κάποια πράγματα κ εμένα θέλω οτι πάω να κανω render μια σκηνή να μην μου κανει αιώνες να την μετατρέψει..ΑΥΤΟ...

Τότε αλλάζει το πράμα σε θέμα κάρτας γραφικών, αν θες και ταχύτητα σε σχεδιαστικά προγράμματα τότε πας σε ATI FirePRO για να έχεις και γρήγορο render και καλά fps στα παιχνίδια.

Τον i7 τον είχες και τον γνωρίζεις, μπορείς να αγοράσεις πάλι τον ίδιο (και X58 mobo δηλ με κάποιον extreme series CPU). Το να πάρεις Z68 είναι υποβάθμιση από άποψη mobo ειδικά αν μετά θες Crossfire/SLI.:suicide:(γιαυτό και επέμενα σε 990FX/SB950)

:daisy:

Τότε αλλάζει το πράμα σε θέμα κάρτας γραφικών, αν θες και ταχύτητα σε σχεδιαστικά προγράμματα τότε πας σε ATI FirePRO για να έχεις και γρήγορο render και καλά fps στα παιχνίδια.

Τον i7 τον είχες και τον γνωρίζεις, μπορείς να αγοράσεις πάλι τον ίδιο (και X58 mobo δηλ με κάποιον extreme series CPU). Το να πάρεις Z68 είναι υποβάθμιση από άποψη mobo ειδικά αν μετά θες Crossfire/SLI.:suicide:(γιαυτό και επέμενα σε 990FX/SB950)

Εφοσον το θελει μονο για το χαβαλε του το θεωρω ασκοπο να παρει FirePro η Quadro καρτα ποσο μαλλον οταν του λες για καρτα γραφικων 1300+ ευρω που για να "παιξει" 2-3 φορες μπορει τι δουλεια του να τη κανει και με μια gaming καρτα

Το να πάρεις Z68 είναι υποβάθμιση από άποψη mobo ειδικά αν μετά θες Crossfire/SLI.:suicide:(γιαυτό και επέμενα σε 990FX/SB950)

Συνέχιζε να λες ********.

X58 - x16 x16 SLI vs Z68 SLI = x ( τα ίδια fps σε ένα σωρό παιχνίδια )

Λοιπόν κοίτα πως έχει...

Ειχα pc με 2χ GTX 295, i7 2.8Ghz, 6gb RAM Gigabyte UD7....κ.α. To πούλισα αυτο πηρα iMAC 27'' κ τώρα που βρήκα αυτά τα χρήματα είπα να πάρω ενα ακόμη σωστό pc για να μπορώ να κάνω όλα εκείνα που δεν γίνονται με ενα mac. Τώρα για τα λεφτά για πέταμα..Ετσι το έβαλα για πλάκα. Δεν θεωρώ ποτε πεταμένα τα λεφτα μου για τις αγορές που έχω κάνει στο θέμα Pc's... Εχεις δίκιο σε αυτο που λες για θέμα ήχου κ συνολικά της εμπειρία, αλλα αυτά εμένα μου μείνανε απο το παλιό pc...Απλα αναφέρω οτι ακούω μουσική απ εναω YAMAHA ενισχυτή 7.1 με YAMAHA ηχεία 350w το ενα... Κ για ξεκαθαρίσω κ το άλλο που είπες για το πως θα χρησιμοποίσω το μηχάνημα....Θελω να παίζω παιχίδια κ επειδή ένας γείτονας μου σπουδάζει 3d Animation κ μου δείχνει κάποια πράγματα κ εμένα θέλω οτι πάω να κανω render μια σκηνή να μην μου κανει αιώνες να την μετατρέψει..ΑΥΤΟ...

Αν θυμάσαι είχαμε ξανα μιλήσει μαζι για το θέμα υδρόψυξης για το παλιό μου μηχανημα.

Για ολα αυτα που λες οτι θελεις το pc ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ τα 3.000 ευρω.Μπορεις να τα κανεις ολα αυτα και με 2000 μην σου πω και με 1500...Πες μονο σε τι οθονη θα το εχεις και τι αλλα περιφεριακα εχεις και βλεπουμε απο εκει τι μπορουμε να προτεινουμε.Ειναι κριμα να εχεις τετοιο PC και να μην εχεις αξιπρεπες ποντικι, πληκτρολογιο ή να βαραμε ολοι 2*6990 ή 2*590 και να εχεις μια οθονη 23αρα 1920*1080 !

Σιγουρα στα 3000 ευρω υπαρχουν εξωτικες λυσεις που μπορεις να βαλεις πανω αλλα την στιγμη που μπορεις να κανεις ολα αυτα που θελεις χωρις να μπουν η Αρτα και τα Γιαννενα μεσα στο κουτι για ποιον λογο να διαθεσεις ολο το budget που εχεις....?

:daisy:

Εφοσον το θελει μονο για το χαβαλε του το θεωρω ασκοπο να παρει FirePro η Quadro καρτα ποσο μαλλον οταν του λες για καρτα γραφικων 1300+ ευρω που για να "παιξει" 2-3 φορες μπορει τι δουλεια του να τη κανει και με μια gaming καρτα

Εξαρτάται το CAD πρόγραμμα γιατί μερικά θέλουν ειδικά Plug ins και certified κάρτες για να τρέξουν καλά και να μην τα κάνουν όλα software rendering. Σε Autocad αν βάλεις κοινή κάρτα σου έχει κάποιες δυνατότητες locked.
Για ολα αυτα που λες οτι θελεις το pc ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ τα 3.000 ευρω.Μπορεις να τα κανεις ολα αυτα και με 2000 μην σου πω και με 1500...Πες μονο σε τι οθονη θα το εχεις και τι αλλα περιφεριακα εχεις και βλεπουμε απο εκει τι μπορουμε να προτεινουμε.Ειναι κριμα να εχεις τετοιο PC και να μην εχεις αξιπρεπες ποντικι, πληκτρολογιο ή να βαραμε ολοι 2*6990 ή 2*590 και να εχεις μια οθονη 23αρα 1920*1080 !

Σιγουρα στα 3000 ευρω υπαρχουν εξωτικες λυσεις που μπορεις να βαλεις πανω αλλα την στιγμη που μπορεις να κανεις ολα αυτα που θελεις χωρις να μπουν η Αρτα και τα Γιαννενα μεσα στο κουτι για ποιον λογο να διαθεσεις ολο το budget που εχεις....?

Τι οθόνη προτείνεις?????

Εμένα δε μου δίνει την εντύπωση ότι δουλεύει Autocad...

Τεσπα τη κάρτα που είπες την θεωρώ Overkill για μη επαγγελματία... Δηλαδή αν άνοιγε θέμα αρχιτέκτονας τι θα του βάζαμε;

Από τα λίγα που μας είπε games θα παίζει και άντε να κάνει καμιά μετατροπή σε κανένα video και να πειράζει καμιά εικόνα σε κανένα Photoshop/gimp... Ε έλεος...

ΒΑσικά και ο 2600k too much πέφτει... Και ο 2500k θα τον καλύψει... Αλλά αν είναι να τα δώσει ας κάνει ένα κουτί με κανένα 2χιλιαρο και το άλλο χιλιάρικο να το δώσει σε μία τουμπανάτη υδρόψυξη...

Οτι και να λέμε εμείς αν δεν δώσει στοιχεία και ανάλυση στην οποία δουλεύει όλοι λέμε άρες μάρες κουκουνάρες... :)

Τι οθόνη προτείνεις?????

Θες και οθόνη;

Ε με τα λεφτά που διαθέτεις άνετα 27άρα dell...

Εξαρτάται το CAD πρόγραμμα γιατί μερικά θέλουν ειδικά Plug ins και certified κάρτες για να τρέξουν καλά και να μην τα κάνουν όλα software rendering. Σε Autocad αν βάλεις κοινή κάρτα σου έχει κάποιες δυνατότητες locked.

Εφοσον δεν τη θελει για δουλεια σου ξανα λεω ειναι Οverkill απλα , απλα μαθενει για Ηobby οταν το κανει επεγγελμα τοτε περνει μια αναλογη καρτα αλλα εφοσον κυριο σκοπος ειναι το gaming μια 580 η 6970 του φτανουν πιστευω

Aπο οθονη θα του ελεγα να σκεφτει και 3*dell u 2311

27 εχει το mac κ δν με δουλευει. Εγω ξεκαθάρισα οτι δεν κανω τπτ επαγγελματικα απλα απο hobby. Οταν σκεφτηκα στην αρχη να το φτιάξω ειπα οτι θα βάλω μια 23'' samsung που ειχα...Δεν κάνει ε???:confused:

Με 200 ευρώ μαξ μπορούμε να στήσουμε μαζί κουτάκι με ελαιοψυξη και ξεχνάς τις υψηλές θερμοκρασίες και τον θόρυβο! Τώρα για τα υπόλοιπα έχουν ειπωθει πολλά, μπορείς να διαλέξεις κάτι!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

27 εχει το mac κ δν με δουλευει. Εγω ξεκαθάρισα οτι δεν κανω τπτ επαγγελματικα απλα απο hobby. Οταν σκεφτηκα στην αρχη να το φτιάξω ειπα οτι θα βάλω μια 23'' samsung που ειχα...Δεν κάνει ε???:confused:

Μιλάμε για ανάλυση 1920x1080 Οπότε όντως ξεφύγαμε πολύ...:tomato:

Δεν είναι ότι δεν κάνει...

Απλά η Dell έχει το πάνελ που έχει και την τιμή που έχει οπότε είναι vfm για μένα...

Από εκέι και πέρα η 27άρα σε τι δε σε βολεύει;

Αν πας σε 3 23άρες όπως ειπώθηκε καλά θα κάνεις να το δεις κάπου πρώτα. Είναι άτομα που τα κενά μεταξύ των οθονών δεν τους βολεύουν... Αν είναι να δώσεις ένα τέτοιο ποσό για οθόνες πήγαινε δες το πρώτα...

Που μπορω να δω 3 23'' μαζι?????

Υπάρχει κάποιο λινκ για την dell με το πανελ που λες???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.