Unicorn Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 Παιδιά έχω δυο 128άρες DDR μνήμες που δουλεύουν με το Dual Channel , ωστόσο θέλω να περάσω και μια τρίτη μνήμη 256άρα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μπορώ να βάλω την 256άρα σαν extra μνήμη, χωρίς να χάνω την απόδοση του dual channel, ή εφόσον μπει μεγαλύτερη μνήμη από αυτές που έχω τώρα, θα χαθεί η απόδοση και άρα θα πρέπει να μπει η 256άρα σαν κύρια μνήμη, με άλλη μία 256άρα; Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Χαχα, καταλάβαμε, αλλά δεν είναι θέμα του ποια θα μπει κύρια μνήμη. Το θέμα είναι ότι τόσο σε nforce2 όσο και σε intel 865/865 οι μνήμες σου θα δουλεύουν single channel και όχι dual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από RootXΤο θέμα είναι ότι τόσο σε nforce2 όσο και σε intel 865/865 οι μνήμες σου θα δουλεύουν single channel και όχι dual. χμμ... 2 128αρες στο ενα καναλι και μια 256αρα στο αλλο θα δουλευουν μια χαρα DC στο nForce2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Ιούνιος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Πες μας σε τι πλατφορμα θα το βαλεις. Σε nforce πραγματι δεν χανει το duall με 3 ιδιες μνημες, δεν ξερω τι γινεται με 2χ128+1χ256. Σε P4 865 παλι δουλευουν 3 αλλα ειναι πιο ευαισθητες σε λαθη στο memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unicorn Ιούνιος 8, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αυτό είναι σίγουρο Chosen? Εμένα προσωπικά μου φαίνεται αρκετά λογικό, αν και με τις τεχνολογίες...ποτέ δεν ξέρεις!! Ωστόσο πρέπει να είναι και στα ίδια Mhz ε;; Οι 2 μνήμες που έχω είναι Pc2100 στα 266. Θα πρέπει και η 256άρα να είναι ίδια για να δουλέψει σωστά, έτσι; :wassat: Edit: Soki NForce 2 ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούνιος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Νομίζω Πέτρο ότι αν είναι ενός bank η 256 πάλι δε θα δουλεύει το DC. Πρέπει στο Dimm 3 να είναι 2 Βanks και στο Dimm 1 και 2, 2 banks σπαστά, με την προυπόθεση ότι Dimm1+2=3 σε Mb, έχεις NF2 και δεν έχεις NF2+Gigabyte. Αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει. Νομίζω ο Chroma είχε κάνει κάτι δοκιμές με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ίσως μπορεί να ρίξει φως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούνιος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen χμμ... 2 128αρες στο ενα καναλι και μια 256αρα στο αλλο θα δουλευουν μια χαρα DC στο nForce2... Ουπς, sorry, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι είχα διαβάσει πως δεν παίζει και σε nf2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.