Jump to content

γεωθερμικες αντλιες θερμοτητας

gio102004

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

προκειται για νεοδμητη οικοδομη μεζονετα 118τμ με ημιυπογειο και πυλωτη. εκτος απο την buderus ποια αλλη εταιρεια προτεινετε για να παρω προσφορες. λογω χωρου μονο καθετοι γεωθερμικοι εναλλακτες μπορουν να χρησιμοποιηθουν.καμια ιδεα το χει κανεις υποψη?ειναι μεγαλο το κοστος γεωτρησης για τις σωληνες τυπου U?μια τυπικη γεωθερμικη αντλια θερμοτητας κοστιζει μονο σαν μηχανημα περι 5000-6500€...ευελπιστω σε συμφουτιτη μηχανικο την βοηθεια του.α και κατα ποσο μπορω να παρω επιδοτηση απο εσπα σαν ελευθρος επαγγελματιας (η οικοδομη ειναι για χρηση κατοικιας και ενα μικρο ποσοστο του υπογειου θα δηλωθει σαν αποθηκη της ατομικης επιχειρησης μου.. μπορω να μπω σε εσπα η θα πρεπει ολο το κτιριο να δηλωθει ως μη κατοικια?:hmm:)

για εσπα το μονο που χω βρει στο σιτε του ειναι για την περιφερεια Ηπειρου για δημοσιου δικαιου νομικα προσωπα (εκπαιδευτικα ιδρυματα, δημοι κτλ).τιποτα για ιδιωτες και αττικη ακομη..

Το κόστος της κάθετης είναι πολύ μεγάλο... βασικά διαγώνια την κάνουν, όχι κάθετα...

Η οριζόντια γιατί απορρίπτεται...? Πόσο είναι το οικόπεδο...?

Αν είσαι στην Καλαμάτα, μάλλον δεν θα χρειαστείς βαθειά οριζόντια λόγο του ότι είσαι κοντά στην θάλασσα...

δεν υπαρχει χωρος για την οριζοντια το οικοπεδο ειναι 125τμ. εδω στην αθηνα. αν ηξερες και κανεναν που ΝΑ κανει προσφορες για ολα μαζι με την γεωτρηση.

υ.γ. δεν πιστευω να ναι απαγορευτικο το κοστος της γεωτρησης, μπορει να ειναι μεγαλο το βαθος περι 100 μετρα (χ4) αλλα η διαμετρος ειναι μικρη νομιζω το πολυ 2 ιντσες....

Μίλησα με έναν φίλο μου που είναι σε μια τεχνική εταιρία, της οποίας οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν και γεωθερμία, γεωτρήσεις κτλ και έχουν εμπειρία στο κομμάτι αυτό...

Μου είπε ότι για την Αθήνα η διαδικασία της γεώτρησης είναι δύσκολη, χρονοβόρα διαδικασία και κοστίζει περισσότερο, λόγο του ότι είναι αστική περιοχή... Επίσης μου είπε ότι το κόστος θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζεις...

Τέλος πρότεινε με τα λεφτά που σκέφτεσαι να διαθέσεις να σκεφτείς την εγκατάσταση εναλλάκτη αέρα-αέρα (ή νερού-νερού) του οποίου το κόστος είναι 6500-7000 ο εναλλάκτης χωρίς να περιέχεται στην τιμή το κόστος των ενδοδαπέδιων, της εγκατάστασης κτλ...

Αν θες στείλε μου pm, να σε φέρω σε επαφή μαζί του...

Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο pm σου, λόγο του ότι

Ο χρήστης $user[username] έχει επιλέξει να μη λαμβάνει προσωπικά μηνύματα ή δεν του επιτρέπεται να λαμβάνει προσωπικά μηνύματα. Για αυτό δε μπορείτε να του/της αποστείλετε μήνυμα.

ολα καλα εχουμε βαλει εμπρος για προσφορα...αφου κατα πασα πιθανοτητα βρικαμε πολυ πιο οικονομικη λυση στο θεμα της γεωτρησης..για λεπτομερειες σε πμ...Μου λυθηκαν αρκετες αποριες με το θεμα..και οχι μονο για την αντλια γεωθερμιας αλλα και πολλα αλλα νεα πραγματα οσον αφορα στην θερμομονωση ηχομονωση μιας συγχρονης κατοικιας.thanks jaco και παλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.