Jump to content

Repeater

smartakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

αγορασα σημερα το TP-Link TL-WA801ND για να το χρησιμοποιησω σαν repeater μιας και θελω το σημα στον κατω οροφο του σπιτιου να ειναι πιο δυνατο.

Δυστυχως παρα το οτι διαβασα αρκετες φορες το manual δεν μπορω να βγαώ ακρη.

Προσπαθω να το κανω ασυρματα και μου δημιουργει προβλημα. Το κανω ενσυρματα τα ιδια. Επιλεγω την επιλογη repeater και μου βγαζει να επιλεξω το ssid που θελω αλλα ενω ειναι κλειδωμενο δεν μου λεει καπου να βαλω τον κωδικο. Μολις τελειωνει η διαδικασια μετα δεν βρισκει το νεο ssid που εχει δημιουργηθει (repeater).

To επανεφερα μερικες φορες στι εργοστασιακες ρυθμισεις αλλα δεν εβγαλα ακρη. Εχει κανεις το συγκεκριμενο μοντελο και να το εχει χρησιμοποιησει σαν repeater?

Thanks!!!

Λογικά μετά την επιλογή του SSID θα πρέπει να του πεις ποια κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί το δίκτυό σου (WEP, WPA, WPA2, κλπ) και μετά να βάλεις κλειδί.

οχι, δεν μου βγαζει τπτ μετα. απλα παταω conncet και κλεινει το Popup και επιστρεφει στις ρυθμισεις που εχει να βαλω το mac address και την χωρα μου.

Φαντάζομαι ότι οι οδηγίες που ακολουθείς είναι αυτές στη σελίδα 28, σωστά;

Αν το κάνεις με το quick setup μέσω Win, το πιθανότερο να μη σου δουλέψει...

Στη σελίδα 28 λοιπόν σου ζητάει αυτό:

MAC of AP - Enter the MAC address of the root AP of which you want to expand wireless

range.

Εκεί πρέπει να βάλεις το MAC address του router σου. Επίσης, αν στο router έχεις κλείσει την πρόσβαση μέσω MAC address θα πρέπει να προσθέσεις και την MAC address του repeater.

Φαντάζομαι ότι οι οδηγίες που ακολουθείς είναι αυτές στη σελίδα 28, σωστά;

Αν το κάνεις με το quick setup μέσω Win, το πιθανότερο να μη σου δουλέψει...

Στη σελίδα 28 λοιπόν σου ζητάει αυτό:

Εκεί πρέπει να βάλεις το MAC address του router σου. Επίσης, αν στο router έχεις κλείσει την πρόσβαση μέσω MAC address θα πρέπει να προσθέσεις και την MAC address του repeater.

Σωστά.

Το mac address το περνει αυτοματα αφου επιλεξω το router που θελω να συνδεθω. Δεν εχει ομως πουθενα αναφορα για κωδικο του router).

Οσο αφορα την προσβαση μεσω mac στο router, δεν το γνωριζω και θα το κοιταξω σημερα.

εχω το tl-wa510g και τον κωδικό τον βάζεις στο security settings

αυτο που λες ειναι αν το κανεις access point. Τοτε εχει αυτη την επιλογη

Από ότι είδα στο manual, δεν έχει διαδικασία να κάνεις login όταν το ρυθμίζεις σαν repeater. Μήπως δε χρειάζεται και θέλει μόνο να βάλεις την MAC του router σου;

Μα την mac την περνει αυτοματα μολις επιλεξω router.

Μετα δεν θα επρεπε να δημιουργηθει ενα νεο δικτυο στο οποιο θα συνδεομαι?

'Η απλα ενισχυει το ηδη υπαρχον? Γιατι εβαλα το repeater στον κατω οροφο αλλα δεν ειδα διαφορα (2 γραμμη wifi)

Το συγκεκριμένο δεν τον ξέρω... Εγώ με ένα Asus repeater που είχα βάλει σε φίλο, έκανα κανονικά login στο δίκτυο, σα να ήταν client και μετά του έλεγα ότι πρέπει να κάνει repeating... Τώρα σε αυτό, όπως διάβασα τις οδηγίες, δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνει... :confused:

Η γενική αρχή είναι ότι

βάζεις μια στατική ip σε ασφαλές σημείο που δεν θα σου κάνει επικάλυψη ο dhcp router (πχ μετά το 200) η οποία φυσικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ήδη,

βάζεις το ίδιο subnet,

τον κάνεις ping να δεις ότι κατάλαβε αυτά που του πες,

δηλώνεις τον router σαν repeater,

επιλέγεις SSID με άλλο όνομα από αυτό του router που πας να κάνεις repeat,

μετά επιλέγεις τον router στον οποίο θα είναι repeater,

επιλέγεις (αν δεν το κάνει μόνο του) ίδιο τύπο ασφάλειας (wpa, wpa2, κτλ),

βάζεις το ίδιο κλειδί,

αν δεν κάνει αυτόματα relay το dhcp (μάλλον θα το κάνει) το επιλέγεις,

συνδέεσαι πια στο SSID του repeater και όχι του router

Τέλος αν έχεις wpa2 και ακόμα δεν παίζει, δοκιμάζεις να κατέβεις σε wpa

Εχω και εγω ιδιο προβλημα. Το scope του DHCP ειναι απο 192.168.2.10 - .230

Εχω 2 τετοια μηχανακια. το ενα ειναι το ΑΡ με .2 και το δευτερο το θελω σαν repeater με .3

Aλλα δεν πιανει. Μεχρι που ξαναπερασα το ιδιο firmware αλλα τπτ....

Τι να σου πω, θέμα ρυθμίσεων είναι... προ ημερών το έκανα ξανά για έναν φίλο και η διαδικασία ήταν αυτή που περιέγραψα πιο πάνω, μάλιστα ήταν ένας router ότι να' ναι των 50€ που δεν τον είχα ξαναδεί...

Αν έχεις dd-wrt ή παρεμφερές, τότε το σετάρισμα είναι πιο δύστροπο γιατί δεν είναι αυτοματοποιημένο όπως στους εμπορικούς repeater, αλλά υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο internet...

Edit: Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι χρησιμοποιούν το ίδιο SSID και στον router και στον repeater...

Η γενική αρχή είναι ότι

βάζεις μια στατική ip σε ασφαλές σημείο που δεν θα σου κάνει επικάλυψη ο dhcp router (πχ μετά το 200) η οποία φυσικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ήδη,

βάζεις το ίδιο subnet,

τον κάνεις ping να δεις ότι κατάλαβε αυτά που του πες,

δηλώνεις τον router σαν repeater,

επιλέγεις SSID με άλλο όνομα από αυτό του router που πας να κάνεις repeat,

μετά επιλέγεις τον router στον οποίο θα είναι repeater,

επιλέγεις (αν δεν το κάνει μόνο του) ίδιο τύπο ασφάλειας (wpa, wpa2, κτλ),

βάζεις το ίδιο κλειδί,

αν δεν κάνει αυτόματα relay το dhcp (μάλλον θα το κάνει) το επιλέγεις,

συνδέεσαι πια στο SSID του repeater και όχι του router

Τέλος αν έχεις wpa2 και ακόμα δεν παίζει, δοκιμάζεις να κατέβεις σε wpa

Οκ βάζω την ip. Δηλαδή λέμε οτι το router μου ειναι 192.168.1.200 και το repeater 192.168.1.201.

Πιο router να δηλωσω σαν repeater και πως? Ενοεις το TP-Link να το δηλωσω σαν repeater?

Επιλογη ssid και τυπο ασφαλειας μου επιτρεπει να ρυθμισω μονο στην καρτελα του access point και οχι του repeater.

Thanks ;)

Σ' έχασα... Τον router που αγόρασες για repeater θα τον δηλώσεις ως repeater του router που είχες ήδη...

Αν δεν σε αφήνει να ρυθμίσεις ssid, ασφάλεια και κωδικούς, τότε κάτι δεν πάει καλά... μήπως δεν υποστηρίζει repeater mode...? Μήπως είναι σε κάποιο άλλο tab...? Μήπως θέλει reset...?

Σ' έχασα... Τον router που αγόρασες για repeater θα τον δηλώσεις ως repeater του router που είχες ήδη...

Αν δεν σε αφήνει να ρυθμίσεις ssid, ασφάλεια και κωδικούς, τότε κάτι δεν πάει καλά... μήπως δεν υποστηρίζει repeater mode...? Μήπως είναι σε κάποιο άλλο tab...? Μήπως θέλει reset...?

Οκ οποτε δηλωνω το tp-link σαν repeater του modem-router που χρησιμοποιω.

Στο tab του repeater εχει μονο να επιλεξω την χωρα και το mac address το οποιο πατωντας "Search" επιλεγω το ssid του modem-router και το περνει χωρις να με ρωτησει για κωδικο προσβασης κτλ.

Δεν εχει καποια αλλη επιλογη.

Στο tab του access point εχει ολα οσα λες.

Του εχω κανει αρκετες φορες reset αλλα τπτ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.