italos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2011 Κλασική ερώτηση στο φόρουμ....Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα νέο laptop εντός τω επόμενων 10 ημερών για επαγγελματική χρήση. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το τι να αγοράσω. Σκεφτόμουνα να περάσω σε Macbook pro Βρήκα το καινούργιο στο ιταλική ιστοσελίδα της AppleMacBook Pro - Buy MacBook Pro notebook computers - Apple Store (Italia)MacBook Pro3": 2,7 GHz Intel Core i7 dual-core, 2,7GHz 4GB, 1333MHz 500GB, 5400 giri/min1 Intel HD Graphics 3000 Ενωματομένη Μπαταρία (7 ώρες)Θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο μοντελάκι καθώς και τα απαραίτητα customizations που θα πρέπει να κάνω. Φυσικά αν έχετε να μου αντιπροτείνεται κάτι ασφαλώς και θα σας ακούσω. Το budjet μου είναι περίπου 1500 ευρώ ή λίγο πάνω από αυτό. Τέλος πιθανότατα θα το αγοράσω από κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Αύγουστος 8, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Τα mac εχουν και διαφορετικο λειτουργικο ομως (εκτος και αν περασεις windows, που κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να παρεις καν mac).Θα σου προτεινω και αυτο: Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 15 (L502X) - i7-2630QMαλλα και αυτο που ειναι σε στυλ mac: Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 15z - i5-2410M Full HD (1920x1080) Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Αύγουστος 8, 2011 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Αυτό που λέει 1644€ στο Apple Store το αγόρασα 1500€ από ebay.de καινούριο και την τελευταία φορά που κοίταξα είχε πέσει στα 1400€. Πωλητής: electronic-king---- Sent from my iPad using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 8, 2011 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Αν θες λειτουργικο Mac OS για τη δουλεια σου, παρε Mac. Παντως στα ιδια λεφτα παιρνεις τουμπανο λαπτοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
italos Αύγουστος 8, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Δεν έχω πρόβλημα με το λειτουργικό.Θέλω ένα λαπτοπ που να είναι κορυφή!Ευχαριστώ andreas19 αλλά δε θέλω Dell. Υπάρχουν άλλες προτάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 8, 2011 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Ριξε μια ματια και σε αυτο: Sony Vaio VPCF22M1E/B - Laptop - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σβολάκης Αύγουστος 8, 2011 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Δές και αυτόMSI GT683 Notebooks Laptops billiger notebook.de Link to comment Share on other sites More sharing options...
italos Αύγουστος 8, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2011 Ριξε μια ματια και σε αυτο: Sony Vaio VPCF22M1E/B - Laptop - plaisio.grΚαλή πρόταση ομολογουμένως αλλά θα προτιμούσα κάτι με μικρότερο μέγεθος.Το τελευταιο μου ήταν ένα Sony Vaio και πορεύτηκα μαζί του 4 χρόνια.Είμαι ευχαριστημένος από τα Vaio μολονότι είχα κάτι προβληματα με το επισκευστικό κέντρο στην Ελλάδα.Στα αρνητικά του είναι οτι δε σου δινει cd και αν πάθει κάτι ο σκληρός δίσκος κυριολεκτικά είσαι σε μπελάδες! ΥΓ Το λειτουργικό του το θέλω στη επαγγελματική του έκδοση Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Αύγουστος 15, 2011 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2011 εγω προτεινω dell οπως ο ΑντρεαςΕφοσον θες ενα τουμπανο λαπτοπτα dell ειναι απο τα καλυτερα-αξιοπιστα και σε πολυ καλη τιμηΚαι εχουν και πολυ καλη εγγυησηΑυτα και καλες αγορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 16, 2011 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2011 βασικά είμαι κατά των sony. δεύτερων θα προτιμούσα τον προσδιορισμό των προγραμμάτων που δουλεύεις και 3ον κάποιες προτάσεις:1: NB DELL LATIT E6520,i7-2720QM,4G,500,W7P | You.gr2:NOTEBOOK HP 8460P i7-2620M,4GB,320,W7P LG744EA | You.gr3:NOTEBOOK FUJITSU CELSIUS H700 | You.gr4:NOTEBOOK HP 8560P I7-2620M,4G,500,W7PR LG735EA | You.gr5: NB DELL LATITD E6320,i7-2620M,4G,500,W7P | You.grεγώ προσωπικά θα έπερνα το fujitsu για 2 λόγους πρώτον και βασικότερο για εμένα έχει 4 χρόνια εγγύηση και 2ον έχει την καλύτερη επαγγελματική κάρτα γραφικών σ' αυτά τα λεφτά.γενικώς είμαι φαν της hp και dell Link to comment Share on other sites More sharing options...
italos Αύγουστος 18, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2011 Δουλεύω matlab ,stata, adobe suite(photoshop κυρίως σαν χόμπι) Latex και διάφορα άλλα.Το θέλω για έρευνα το λαπτοπ κυρίως αλλά θα μου χρησιμεύει ως κύριος υπολογιστής για ό.τιδήποτε 'αλλο.Έχω υπ'οψιν μου τα παρακάτω μοντέλαSony Vaio VPCF22S1E/B (αλλά με win 7 pro αν διατίθεται πληρώνοντας τη διαφορά(στη sony Ιταλίας η διαφορά είναι 70 ευρώ))http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 2S1E-B.htmαλλά θα προτιμούσα κάτι με μικρότερο μέγεθος.Το τελευταιο μου ήταν ένα Sony Vaio και πορεύτηκα μαζί του 4 χρόνια.Είμαι ευχαριστημένος από τα Vaio μολονότι είχα κάτι προβληματα με το επισκευστικό κέντρο στην Ελλάδα.Στα αρνητικά του είναι οτι δε σου δινει cd και αν πάθει κάτι ο σκληρός δίσκος κυριολεκτικά είσαι σε μπελάδες! ΥΓ Το λειτουργικό του το θέλω στη επαγγελματική του έκδοσηAPPLE MC724 MACBOOK PRO 13.3'' CORE I7 2.7GHZ 500GB EN(ίσως σκληρό στα 750 ή με 8 GB RAM) APPLE MC724 MACBOOK PRO 13.3'' CORE I7 2.7GHZ 500GB EN - - E-SHOP.GRHP EliteBook 8440p (VQ664EA)http://www.skroutz.gr/s/264784/HP-Elite ... _containerNOTEBOOK HP 8460P i7-2620M,4GB,320,W7P LG744EA | You.grNOTEBOOK HP 8560P I7-2620M,4G,500,W7PR LG735EA | You.grΤο Vaio είναι .16.4" και δεδομένου ότι μετακεινολυμε συχνα με προβληματιζει.Θα είναι σαν να μεταφερω τη παλία φοιτητηκή μου τηελεόραση μαζί μου....Επίσης βλέπω οτι προσφέρετε με τα Windows 7 Home Premium 64 Bit και όχι τα professional..Γινεται να ζητήσω να έχω τα Professional;Παραδόξως μου έχει καρφωθεί ή ιδέα να περάσω στα mac μολονότι υστερεί στη ταχύτητα του σκληρού δίσκου και για να βάλω το σκληρό στα 750 και 8 GB RAM θα βγει πολύ παραπάνω.Από τα τρία και πέρα από τούς δικούς μου ενδοιασμούς και σκέψεις ποιον αντικειμενικά θα διαλέγατε αν όχι κάποιον άλλον;Τι θα πρέπει να προσέξω περισσότερο στα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά τη σύγκριση;Θα έχω προβλημα αν βάλω σε αυτό το Sony Vaio ή σε όσα λειτουργούν με windows Mac OS;Θα το καλύψει η εγγύηση σε περιπτωση βλάβης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Αύγουστος 18, 2011 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2011 Φυσικα και σε καλυπτει η εγγυηση.Και σπασμενα windows 7 pro να βαλεις, κανονικα θα σε καλυπτει η εγγυηση (δεν εχει καμια σχεση μια βλαβη στο hardware με το λειτουργικο συστημα.Σχετικα με το αν γινεται να ζητησεις τα pro, θα σου πουν να αγορασεις το extra πακετο των γνησιων (κανενα 200+ δεν το δινουν εδω στην Ελλαδα; ) Και τα 7 home premium περασμενα απο την μαμα εταιρια ειναι. Ουτε καν το δισκακι δεν σου δινουν.Eπισης: SONY VAIO NOTEBOOK VPC-F22S1E/B BLACK Εγγύηση 2 χρονιά Ελληνικής αντιπροσωπείας, Lap-tops Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Αύγουστος 19, 2011 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Δεν έχω πρόβλημα με το λειτουργικό.Θέλω ένα λαπτοπ που να είναι κορυφή!Ευχαριστώ andreas19 αλλά δε θέλω Dell. Υπάρχουν άλλες προτάσεις;Κορυφή μόνο mac. Άλλη ποιότητα κατασκευής και άλλη αίσθηση. Απλά μπαίνεις στο λούκι της Apple (όσοι έχουν mac ξέρουν τι εννοώ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Αύγουστος 19, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Χωρίς να έχω δουλέψει mac (μόνο σε κάνα αεροδρόμιο σε apple store), αλλά σε σχέση με dell σαν ποιότητα, θα έλεγα sony. Έχω εδώ και κάνα μήνα ένα Ζ13 vaio, το περίμενα καλύτερο σαν ποιότητα να πω την αλήθεια, αλλά σε σχέση με dell είναι σε άλλο επίπεδο. Βέβαια τα dell είναι value for money και αν είσαι φοιτητής έχει και κάποια καλή έκπτωση, απλά μίλα με κεντρικά.edit: Μιας και είδα το θέμα του cd...εμένα από το Vaio care μου έφτιαξε recovery disks (3 dvd 4,7gb), που υποτίθεται κάνουν restore στην αρχική κατάσταση, αν το τρεξεις από win και αν κάνει boot στο φορμάρει κανονικά και ας έχει αλλάξει δισκο και τα σχετικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Αύγουστος 19, 2011 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Ολα τα laptop εχουν recovery partition πλεον και σου δινουν τη δινατοτητα να κανεις μονος σου recovery disks. Μην περιμενεις να δεις δισκακι με Windows και drivers μεσα στη συσκευασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 19, 2011 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Ολα τα laptop εχουν recovery partition πλεον και σου δινουν τη δινατοτητα να κανεις μονος σου recovery disks. Μην περιμενεις να δεις δισκακι με Windows και drivers μεσα στη συσκευασια.ακριβως. τα τελευταια χρονια δεν δινεται CD μαζι με το λαπτοπ, αλλα υπαρχει το recovery partition στο δισκο που περιεχει το λειτουργικο και τα προγραμματα της καθε εταιριας. το recovery disk το φτιαχνεις εσυ, μεσω συνηθως καποιου προγραμματος που το εχει ηδη μεσα στο λαπτοπ! αν θες να περασεις σε Mac ειναι δικη σου επιλογη. απλα να ξερεις οτι τα mac στηριζονται στο λειτουργικο τους και οχι σε βαρβατο hardware! δλδ, στην ουσια πληρωνεις περισσοτερα για το software και λιγοτερα για το hardware! και ειναι πιο ακριβα σε σχεση με αντιστοιχα λαπτοπ που ερχονται με WIN 7!!οσον αφορα εταιριες, προτιμω DELL- ASUS- HP πρωτιστως και επειτα SONY-Toshiba-lenovo κλπ...!http://www.skroutz.gr/s/363267/Asus-N53SN-SZ127V.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/363406/Sony-Vaio-EC4B4E.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Αύγουστος 19, 2011 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Απο την στιγμή που μετακινείσαι πολύ, θα πάς οπωσδήποτε σε μία λύση τύπου Mac Air.Εγώ που είμαι σε παρόμοια κατάσταση, με όποιο laptop κανονικού βάρους, χωρίς μπαταρίες κουμπωμένες, δεν την παλεύω.Εγώ τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ το Air πρώτης γενιάς και δεν το αλλάζω με τπτ.Με lion και ssd άλλη αίσθηση.Πάνω απο τα 1000 ευρώ και για mobility για μένα δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Αύγουστος 19, 2011 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Ολα τα laptop εχουν recovery partition πλεον και σου δινουν τη δινατοτητα να κανεις μονος σου recovery disks. Μην περιμενεις να δεις δισκακι με Windows και drivers μεσα στη συσκευασια.Στα recovery partition είναι μαζί με το λειτουργικό ότι σαβούρα μπορεί να φανταστεί κανείς γι΄αυτό clean install χωρίς δεύτερη σκέψη. Βρίσκεις ΕΔΩ σε .iso το λειτουργικό του λαπτοπ, περνάς το κλειδί και είσαι αρχηγός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Αύγουστος 19, 2011 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Στα recovery partition είναι μαζί με το λειτουργικό ότι σαβούρα μπορεί να φανταστεί κανείς γι΄αυτό clean install χωρίς δεύτερη σκέψη. Βρίσκεις ΕΔΩ σε .iso το λειτουργικό του λαπτοπ, περνάς το κλειδί και είσαι αρχηγός.Clean install εννοειται οτι πρεπει να κανεις γιατι, τα sony και τα toshiba ειδικα, εχουν οτι π@π@ρια θες μεσα.Το προβλημα βεβαια μετα, ειναι οτι στα περισσοτερα vaio μετα απο clean install δεν δουλευουν τα Fn keys και θελει πολυ ψαξιμο για το ποιο ειναι το προγραμμα που τα ενεργοποιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
italos Αύγουστος 20, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2011 Eίμαι μεταξύ αυτών εδώ και θα ήθελα την γνωμη σαςSony Vaio VPCF22S1E/B (αλλά με win 7 pro αν διατίθεται πληρώνοντας τη διαφορά(στη sony Ιταλίας η διαφορά είναι 70 ευρώ))http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 2S1E-B.htmAPPLE MC724 MACBOOK PRO 13.3'' CORE I7 2.7GHZ 500GB EN(ίσως σκληρό στα 750 ή με 8 GB RAM) APPLE MC724 MACBOOK PRO 13.3'' CORE I7 2.7GHZ 500GB EN - - E-SHOP.GRΠαρατηρώ ότι ο σκληρόςτου MACBOOK είναι πιό αργός στίς στροφές.Κατα πόσο επιρεάζει την συνολική του επίδοση ; Επίσης θα πρέπει να του περάσω σκληρό στα 750 ή 8 GB RAM.Αξίζει τον κόπο για την αναλογία κόστους απόδοσης;Γίνεται να περάσω MAC os στο Sony και windows 7 pro στο mac (έχω ακούσει ότιγίνεται με partition);Τι θα πρέπει να προσέξω περισσότερο στα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά τη σύγκριση;Ποιό απο τα δύο έχει blue ray burner και πόσο σημαντικό είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.