Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2011 ... θα πήγαινα στα χρόνια που ήμουν μικρό παιδί. Άλλες εποχές, ξέχνοιαστές, αυθεντικές, ελεύθερες. Δύσκολες -- αλλά ωραίά δύσκολες. Αν και δεν είχαμε τόσα χρήματα -- όχι οτι τώρα έχουμε -- καταφέρναμε και τα βγάζαμε πέρα. Δεν είχαμε ούτε κινητά, ούτε laptop, ούτε PC ούτε τίποτα τέτοιο. Είμασταν αυτό που λέμε "παιδιά" και ζουαμε ως "παιδιά". Τρέχαμε και παίζαμε έξω χωρίς να δώσουμε αναφορά σε κανέναν, όμορφα απλά και ξέγνοιαστα. Το μόνο που είχαμε ήταν μία μπάλα στο χέρι και σκισμένα παππούτσια. Παίζαμε μπάλα στην αυλή του Δημοτικού κάθε μέρα, ενώ το βράδυ, τα καλοκαίρια μαζεύομασταν στην γειτονιά και παίζαμε κρυφτό, κυνηγητό, 123-στοπ, μήλα κ.α. Γελούσαμε με στερστεία και πλάκες που κάναμε μεταξύ μας πλάκες διαρκώς. Ερωτευόμασταν και το μάθαινε όλη η τάξη. Κοιτούσαμε τα κορίτσια στο πρόσωπο και όχι στα (.....) και στον (.....), ενώ η τηλεόραση δεν ήταν και τόσο κακή όσο σήμερα. Βλέπαμε Art Attack και το χέρι άγαλμα στο χέρι που μιλούσε. Καρουζέλ και Μικρό σπίτι στο Λιβάδι. Κάθε Σαββατο είχε το DisneyClub με τον Λυκούργο και την Καρολίνα, ενώ ακολουθούσαν άλλα θρυλικά παιδικά όπως Flingstones, Scooby Doo, Bolek & Lolek, Στρουμφάκια, Sailor Moon, Spiderman, Thundercats, Κabamaru, Transformers - GIJo - Rambo - Αστυνόμο Σαΐνη, Tom & Jerry, Looney toones, Bugs Bunny και Coyte με το Bippp Bippp... Μικρή Λουλού - Ten Ten και τα Ρώσικα παραμύθια με την μυστήρια μουσική στην ΕΡΤ, τον HE-MAN..και Candy Candy και όχι Pokemon (εγω εβλεπα λιγο ) , Digimon και Yu Gi Oh... Παίζαμε με Playmobil και LEGO.Παίζαμε με στρατιωτάκια και τους αλεξιπτωτιστές με το πλαστικό αλεξίπτωτο... και όταν θέλαμε ποδόσφαιρο υπήρχε ακόμα κάποια αλάνα να μας δεχθεί μέχρι να ματώσουν τα πόδια μας, ενώ οι γονείς μας δεν μας έπερναν στο κινητο καθε τρεις και λιγο γεματοι άγχος και φόβο... άλλες φορές πάλι, παίζαμε στον δρόμο. Αλλωστε είχε κι αυτός την δική του ιστορία. Στο σχολείο βάζαμε τα σπορτεξάκια με τα φώτα και είχαμε κολλήσει με τις τσάντες PAXOS...και ξερός. Τετράδια spiderman και power rangers ήταν must! Ανταλάσσαμε ραβασάκια με χαρτάκια και όχι στο Facebook και το Hi5. Γράφαμε σε λευκώματα και παίζαμε στις ερωτήσεις και τα κουίζ των κοριτσιών. Πηγαίναμε ακόμα και βλέπαμε Καραγκιόζη και όταν με το σχολείο μας είχαν πάει να δούμε την Αρκούδα και τον γύφτο (ά ρε Πολίχνη! ). Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα παίρναμε το μπλοκ με τις χειροτεχνίες και με το ασημόχαρτο και το χρυσόχαρτο φτιάχναμε στολίδια. Αλλες φορές παίζαμε και σε δικές μας σχολικές θεατρικές παραστάσεις, και ζούσαμε ρε φιλέ το κλίμα τον ημερών. Πάει καιρός τώρα που δεν έχω ζήσει Χριστουγεννα και Πασχα όπως ήμουν μικρό παιδί. Μάλιστα βλέπαμε λευκά Χριστούγεννα, και μία ολοκληρη εβδομαδα δεν πηγαιναμε σχολίο λόγω του χιονιά. Τα κορίτσια έπαιζαν θυμάμαι σχινάκι και κουτσό, και δεν σχολίαζαν το Dancing with the Stars. Ενώ τα αγόρια, κάναμε τα δικά μας πιγαδάκια και σκεφτόμασταν τι πλάκα θα κάναμε στον δάσκαλο. Κάποιο έντομο; Κάτι στην καρέκλα; Σιγουρα κάτι για το οποιο αν και θα γελούσαμε, ξέραμε στο τέλος οτι θα την πληρώσουμε όλοι, αλλά παρόλα αυτά μας διασκέδαζε. Όσο μεγαλώναμε, παίζαμε το κλασσικό Nintendo (SNES) ή και ακόμα το κλασσικό Old-time-classic GameBoy. Οι πιο πλούσιοι είχαν Sega και έπαιζαν Sonic Mortal Compact, Streetfighter, Bubble Bubble, Tetris, Arcanoid, Top Gun, ενώ οι υπόλοιποι απλά περιμέναμε να μας καλέσουν στο σπίτι τους για να δούμε λίγο από την μαγεία της εποχής. Τότε τα παιχνίδια δεν είχαν DirectX και Physics για να μας συνερπάσουν, αλλά είχαν κάτι που δεν έχουν σήμερα: gameplay ! Θυμάμαι ότι είχα ξεπεράσει τα όρια, παίζοντας Super Mario World, Zelda, Donkey Kong, Yoshi's Island κ.α. με αποτελεσμα να μην μπορώ να δω καλα στον ήλιο. Τότε ήταν που χρειαστηκε να καταλαβω οτι θα είχα προβλημα αν συνεχιζα να παίζω τόσες ώρες... αγαπούσα κάθε τι ηλεκτρονικό. Από την τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο, μέχρι το ίδιο το κομπιουτεράκι. Αρκεί να είχε μπαταρίες και θα το έβλεπα με άλλα μάτια. Σαφώς, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές ήταν άπιαστο όνειρο με την φτώχεια της εποχης. Αν και είχαμε ιντερνετ και blogs, διαβάζαμε ιξίξ και Οβελίξ, Λουκι Λουκ και Ντόναλντ !!! Διαβάζαμε Μπλεκ και Σούπερ Κατερίνα (οχι εγω)... με αγνά μέχρι τότε μηνύματα...και όχι πως θα σου κάτσει η φίλη του φίλου σου... ή τι μάρκα σαμπάνια έβαλε στο youknow η Τζούλια. Διαβάζαμε Αλμανάκο και Σαΐνια... Παίρναμε εκατομμύρια φακελάκια με αυτοκόλλητα Panini και όταν μας τύχαινε κάποιο σπάνιο το δείχναμε σε όλο το σχολείο... άπειρες Κουκουρούκου και τα άλμπουμ με παίκτες του Μουντιάλ του 98. Είδαμε τον Ρονάλντο στα νιάτα του. Είδαμε στην Juventus Zidane, Del Piero, Edgar Davids, Conte, Peruzzi. Είδαμε την Manchester να βάζει δύο γκολ στο 91 και να παίρνει το Champions League. Τον ΠΑΟΚ να αφήνει εκτός UEFA την Arsenal ενώ στον στοίβο είδαμε τα πρώτα Χρυσά σε Ολυμπιακούς αγώνες με την Βούλα Πατουλίδου και τον Πύρρο Δήμα... Δεν ξέραμε τότε από Spartacus, Game of Thrones, The Lost και Big Bang Theory. Βλέπαμε την Αλίκη στο Ναυτικό, τον Πράκτωρ ΘουΒου, τον Ψευτοθόδωρο, τους Κοντογιώργιδες και του Μακρυγιώργιδες, τον Ζίκο και άλλα παλιά καλά έργα του ελληνικού κινηματογράφου, όλοι μαζί οικογενειάκα. Αλλά και εκτός από τα έργα, είδαμε σε πρώτη μεταδοση εκπληκτικές σειρές όπως από το Εκμέκ Παγωτό και τους Απαράδεκτους, Της Ελλαδος τα Παιδια (Σμυναρχε Κάκαλεεε), Εμείς και Εμείς, μέχρι τις Τρεις Χάριτες και τους Μεν και Δεν... Αλλα και ξενες.. όπως Ghostbusters- Karate Kid - ET - Home Alone - Γκούνις - Σεξογήινη (Ποιός δεν είχε κολλήσει με την Κίμ Μπάσιτζερ. jurrasic Park, ET- o εξωγήινος. Εδω ρε σεις μεχρι και Μαγκάιβερ βλάπαμε και Φλας σε μερικα κανάλια στο TV100. Τρώγαμε καλά όμως! Τρώγαμε καραμελάκια ΡΕΖ, γαριδάκια Extra και Φοφίκο... και τα αυθεντικά Τσακίρης.Τρώγαμε Κουκουρουκου και Σοκοφρέτες...Κάναμε ψεύτικα τατουάζ από τις τσίχλες... και τρελενόμασταν για την φρουτογεύση της Μπαμπαλού ! Μάλιστα, τρώγαμε ακόμη και σπιτικό φαγητό... Τι θυμηθηκα τώρα: Θυμάστε τα καραμελάκια που όταν τα έβαζες στο στόμα ανατινάσσοταν; Και τη μόδα με τις τσίχλες Shock, το σπανάκι του Ποπάυ και τα τσιγάρα του Αστερίξ; Πωωω τι εποχες ρε φιλε, ω μα τι εποχες! τρώγαμε smarties και mentoos καθώς και tictac! Τρώγαμε Lila Pause και Milka... Twix και Mars! Τρώγαμε παγωτό μπανάνα πριν το απαγορεύσουν και κάναμε διάλλειμα με KitKat. Στα πάρτυ παίζαμε Μπουκάλα και Θάρρος ή Αλήθεια ή τον Γιατρό (doctor is here ) ... ενώ τώρα παίζουν PRO και FIFA. Είχαμε τα κλασσικά walkman με τα ακουστικά με το σφουγγαράκι στο πλάι και με το ζόρι χωρούσαμε στη τσέπη μας δύο κασέτες...Κάναμε κοπάνες για να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι για να πάμε στα WEB και στα InSpot... τότε είχαν δορυφορικές συνδέσεις και μας φαινόταν Θεου δώρο να κατεβαζουμε απο το KazaA τις πρώτες τσ0ντ3ς και clip των Iron Maiden. Τις απόκριες πηγαιναμε σε σπιτια φιλων και ειμασταν ντυμενοι Νιτζα, Καουμπόυ και Ρομπέν των Δασών, Ζορο, Power Ranger τκαι όχι Πίκατσου και Μπομπ Σφουγγαράκης... Δεν ακούγαμε Lady Gaga και Justin Bieber ή τα νταμπα-ντούμπα χωρις νοήμα και ουσία. Ακούγαμε Ελληνικη Ροκ, Παπακωνσνταντινου, Ξυλινα Σπαθιά και ελληνικά λαικά ενώ στο ξένο μαθαίναμε τους Scorpions, REM, Hoobastank, Linkin Park, System of a Down, Metallica, Iron Maiden, Eminem κ.α. Δεν ειχαμε κανενα καημο να γινουμε emo, η ζωή ήταν ωραία. Βλέπαμε Μαπετ Σόου και ΑΜΑΝ τα καθαρματα. Παίζαμε ακόμα με μπίλιες... Παίζαμε με τα ΥΠΕΡΑΤΟΥ καρτελάκια... αυτοκίνητα-πλοία-Αεροπλάνα. Nα σας το πω κι αλλιως... είχαμε μέχρι και ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ! Στο σχολείο παίζαμε και με νεροπίστολα ενώ κάναμε κάθε καλοκαίρι μπουγέλα ! Στην τάξη παίζαμε με τα τρελομπαλάκια που πηγαιναν πανω κατω σαν παλαβά. Ακόμα παίζω με τέτοια Θυμάστε την τρέλα και την μανία με τα ΓιοΓιο; Αμ την αλλη την βλακια με τις δυο μπάλες, τα ΤΙΚΤΑΚ που μας περναν τα αφτια; Μα για σταθείτε, είχαμε πλαστελίνες! Τι μόδα με τους πολύχρωμους πηλούς στα σχολεία, τη θυμάστε; Τότε ζωγραφίζαμε σε χαρτί, και όχι στο Photoshop! Όταν βλέπαμε προφυλακτικά και τράπουλές με τσόντες, κοκκινίζαμε... δεν διαβαζαμε Playboy ή penhouse. Ποτε μου δεν κρατησα τετοιο περιοδικο στα χερια μου. Μεγαλώναμε μαζί με την τεχνολογία, και μαζί μας μεγάλωνε και αυτή. Γνωρίσαμε την άνθηση του PlayStation. Παίξαμε όλοι Tomb Raider 3, Metal Gear Solid και αλλα κλασσικα παιχνιδια. Γνωρίσαμε τι θα πει 56k modem. Ειδαμε την ADSL να ερχεται στην Ελλάδα. Την οθόνη απο χοντρή, να γίνεται αδύνατη και τα Windows 98 να γίνονται XP. Λιγο μεγαλυτεροι ειδαμε το PCTech.gr και μετα το Thelab, με υδροψυξεις, μοντιές, μνήμες BH5, μητρικές abit AN7, Conroe, Athlon 64, GeForce 3, TNT2 Riva κλπ. Ωραίες εποχές .. πόσο αθώοι είμασταν... πόσο όμορφα ήταν εκείνα τα χρόνια... που πάμε τώρα; θα ζήσουν και τα παιδιά μου ανάλογες εποχές; Δύσκολο έως απίθανο... Κλείνω τα μάτια μου και βουρκώνω από τις μνήμες των παιδικών μου χρόνων. Κλείνω τα μάτια και μετρώ 5-10-15-20-25-30-35 φτου και βγαίνω, τα ανοίγω και είμαι σήμερα. Εδώ, σ'αυτό το τοπικ, με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη περιμένοντας τις δικές σας αναμνήσεις Από μένα για την γενιά του 89' ΥΣ: Στις 5 το ξημερωμα αρχισα να το γραφω... και ουτε καταλαβα για ποτε περασε η ώρα..
Guest Αύγουστος 7, 2011 #2 Αύγουστος 7, 2011 θα ζήσουν και τα παιδιά μου ανάλογες εποχές;Ναι! :daisy:
winters Αύγουστος 7, 2011 #3 Αύγουστος 7, 2011 Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τυχερή γενιά. [Για τα παιδικά μας χρόνια μιλάω γιατί τώρα...]Ζήσαμε και το κλασσικό "παλιομοδίτικο" τρόπο διασκέδασης αλλά και τον νέο.Είδαμε και Power Rangers αλλά και Φρουτοπία.Παίξαμε και Duke Nukem αλλά και κρυφτό.Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε αρκετά όμορφα παιδικά χρόνια.Born @ '88
kuza Αύγουστος 7, 2011 #4 Αύγουστος 7, 2011 [MENTION=364]Dr.Paneas[/MENTION] μην στεναχωριεσαι, συμφονα με νομο του Αινσταιν μπορεις: Χρόνος: Είχε δίκιο ο Αινστάιν, η βαρύτητα τον καμπυλώνει! : Saronicmagazine :confused: περα απο την πλακα, ετσι ειναι, οι εποχες αλλαζουν.
Κοπρίτης Αύγουστος 7, 2011 #5 Αύγουστος 7, 2011 Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τυχερή γενιά. [Για τα παιδικά μας χρόνια μιλάω γιατί τώρα...]Ζήσαμε και το κλασσικό "παλιομοδίτικο" τρόπο διασκέδασης αλλά και τον νέο.Είδαμε και Power Rangers αλλά και Φρουτοπία.Παίξαμε και Duke Nukem αλλά και κρυφτό.Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε αρκετά όμορφα παιδικά χρόνια.Born @ '88I second that αν και γεννηθείς τελος του '79...[MENTION=6722]PANEAS[/MENTION]σε νοιωθω απολυτα φιλε μουπερνουν πολυ συχνα αυτες οι σκεψεις απο το μυαλο μουκι οσο βλεπω την πλειοψηφια της πιτσιρικαριας γυρω μουαναρωτιεμαι αν θα ανταλλασσα τα δικα μου παιδικα χρονια με τα δικα τους και καθε φορα η απαντηση ειναι η ιδια"ουτε με σφαιρες"και εκει ειναι που συνειδητοποιεις το ποσο μεγαλωσαμεκαι το οτι το χασμα ειναι εκει, εστω κι αν ειναι λιγο μικροτερο απ'οτι παλιοτερατο θεμα πως θα κανουμε τα δικα μας παιδια να νοιωσουν εστω και λιγο τη μαγεια αυτων των απλων πραγματων καποια στιγμη...
Lakisss Αύγουστος 7, 2011 #6 Αύγουστος 7, 2011 Τα beach parties τα θυμάται κανείς? (γενιά του 77' ) [ame=http://www.youtube.com/watch?v=9Vykao6qt80&feature=related]Costas - Lost In The Night - YouTube[/ame]
Constandinos Αύγουστος 7, 2011 #7 Αύγουστος 7, 2011 το θυμάμαι εγώ και ας ειμαι το 85...μαν μιλάμε πολλά χρόνια πίσω ρε συ.........:weep:
GriGaS Αύγουστος 7, 2011 #8 Αύγουστος 7, 2011 νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους εδώ μέσα (born in '79) θα αντάλασσαν τις συμμαθήτριες τους στο γυμνάσιο/λύκειο με τις αντίστοιχες τωρινές...(με το άβαταρ που έχω βάλει θα πρέπει να προσέχω περισσότερο τι γράφω - παντρεμένος άνθρωπος γαρ...)
NooDle Αύγουστος 7, 2011 #9 Αύγουστος 7, 2011 ένας 86άρης εδώ απιστεύτο όλο αυτό που έγραψες φίλε μου... Με συγκίνησες και θα αποθηκεύσω και το θρεντ να εχω να το θυμαμαι... Είμαστε οι πολύ τυχεροί που ζήσαμε αυτά τα χρόνια οτι έγραψες παραπάνω τα έζησα όλα.. Μπράβο σου για το θέμα ΥΓ ξέχασες την σειρά ο ιπποτης της ασφάλτου.. με την ποντιακ και τα απιστεύτα που έκανε και το καγκουρο λεντακι μπροστά στην μάσκα χαχαχαχ
Evan Αύγουστος 7, 2011 #10 Αύγουστος 7, 2011 Τα beach parties τα θυμάται κανείς? (γενιά του 77' )Costas - Lost In The Night - YouTube Νταξ τωρα μας εφτιαξες! Και ας ειμαι του '87 σηκωσα τη γειτονια στο ποδι με το τραγουδακι!
oxide Αύγουστος 7, 2011 #11 Αύγουστος 7, 2011 Ωραίος Πάνο!και τρελενόμασταν για την φρουτογεύση της Μπαμπαλού Διόρθωση: πρώτα ήταν η bigbubble, και θυμαμαι με ενα κατοστάρικο έπαιρνα 10 μετά το σχολείο. Μετά ήρθε η μπαμπαλού. Κάπου τις πέτυχα εκείνη της παλίες bigbubble τώρα πρόσφατα...
Κοπρίτης Αύγουστος 7, 2011 #12 Αύγουστος 7, 2011 Ωραίος Πάνο!Διόρθωση: πρώτα ήταν η bigbubble, και θυμαμαι με ενα κατοστάρικο έπαιρνα 10 μετά το σχολείο. Μετά ήρθε η μπαμπαλού. Κάπου τις πέτυχα εκείνη της παλίες bigbubble τώρα πρόσφατα... Διόρθωση της διορθωσης: πρώτα ήταν η big babol, μασαω μια as we type... mega big babol για την ακριβεια, κλασσικο μωβ πακετο, ροζ λογοτυπο τεραστιες φουσκες και πιασμενα σαγονια μετα απο καμια ωρα μαζι βεβαια με αλλους θησαυρους των ψιλικατζίδικων οπως γλυφιτζουρια σφυριχτρες με γευση cola τι&τι, sinalco, stimorol, wrigley's, πλαστικα στρατιωτακια, κομιξ ολων των ειδων (αναριθμητα) (πραγματικα) παγωτα αγνο, αστυ και εβγα και αλλα ποοοολλα.... και για να μην πηξουμε το παρον thread με γευσεις και πλαστικα σακουλακια απο το παρελθον δειτε εδω μερικα ενθυμια που εχουν μαζεψει τα ομοιοπαθη παλικαρια στο retromaniax
Dr.Paneas Αύγουστος 8, 2011 Author #14 Αύγουστος 8, 2011 Δεν ξέρω πως λεγοταν, αν και νομίζω Big Bubble ειναι το σωστό. Η καταραμενη τσίχλα ηταν η αιτία να μου φύγουν 2 σφραγίσματα
GEORGIOS Αύγουστος 8, 2011 #15 Αύγουστος 8, 2011 νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους εδώ μέσα (born in '79) θα αντάλασσαν τις συμμαθήτριες τους στο γυμνάσιο/λύκειο με τις αντίστοιχες τωρινές...(με το άβαταρ που έχω βάλει θα πρέπει να προσέχω περισσότερο τι γράφω - παντρεμένος άνθρωπος γαρ...)Γεννημένος το 70 είμαι και σίγουρα θα τις άλλαζα.Δεν θα άλλαζα όμως τις τουρίστριες της εποχής, τότε που δεν ξέραμε τη ήταν το AIDS.
raven_g20 Αύγουστος 8, 2011 #17 Αύγουστος 8, 2011 Γενιά '80...: Όλα τα ελληνικά comics έχει σχεδόν τα πάντα... επίσης για όσους βρίσκοταν εν Αθήναι....Amphitheatro! ώ ναι!! :banging::banging:
GruntGR Αύγουστος 8, 2011 #18 Αύγουστος 8, 2011 Ερωτευόμασταν και το μάθαινε όλη η τάξη. Κοιτούσαμε τα κορίτσια στο πρόσωπο και όχι στα (.....) και στον (.....) Όταν βλέπαμε προφυλακτικά και τράπουλές με τσόντες, κοκκινίζαμε... δεν διαβαζαμε Playboy ή penhouse. Ποτε μου δεν κρατησα τετοιο περιοδικο στα χερια μου. :P Μηπως τα εχεις θεοποιησει λιγο λογω νοσταλγιας ? και εγω του 88' ειμαι και εχω παρομοια βιωματα ( SNES - θεατρικες παραστασεις - μπαλιτσα στις αλανες κλπ ) αλλα δεν κανω ετσι, και τοτε υπηρχε σαβουρα μουσικη, και τοτε υπηρχε σαβουρα στην τηλεοραση, επισης πολλα απο αυτα που σου φαινοντουσαν σπουδαια τοτε αμα τα ξαναβλεπες σημερα θα ελεγες τι βλακειες καθομουνα και εβλεπα, φυσικα ουτε μου εχει λειψει το να κατεβαζω με 6.8kb/s 500mb για να παιξω ενα ψωροdemo, ουτε ο καθε μικροτσουτσουνος αγγλος που μου εβγαζε γλωσσα στο RTCW / command and conquer renegade επειδη αυτος ειχε 40ping και εγω 200 Επισης δεν μου εχουν λειψει οι ανουσιες καταληψεις, το οτι δεν ειχαμε κινητα με καμερα της προκοπης για να αποθηκευσουμε καπου την κορμαρα της δασκαλας που εμοιαζε λες και ειχε βγει απο παραγωγη του brazzers, το μικυ μαους που μεσα σε 3 χρονια ειχε βαλει την ιδια ιστορια 8 φορες και οποτε διαβαζα την στηλη για games μου γυρναγανε τα αντερα, τις μπουρδες του pc master του GAMES και του CGM που τα διαβαζα λες και ητανε η αγια γραφη, τους συμαθητες μου που στην πρωτη γυμνασιου την ειχανε δει "αντρες" και καπνιζανε στο διαλειμμα και αλλα που δεν μου ερχονται τωρα. Ειμαι σιγουρος πως και σημερα τα 5x5 και οι αλανες γεμιζουν με πιτσιρικια, τουλαχιστον απτο bad minton οσες φορες εχω περασει παντα βλεπω μικρουλια να κανουν την πλακα τους και να διασκεδαζουνε, και φυσικα τα ζηλευω (με την καλη εννοια παντα), εφοσον γεννιεται ενα μωρο στο καταληλλο μερος την καταλληλη στιγμη τα παιδικα του χρονια θα τα θυμαται ξενοιαστα αθωα και ανεμελα, δεν προκειται ΠΟΤΕ να αλλαξει αυτο. Δεν φταιει ουτε το fb ουτε οι καμερες ουτε οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με την εξελιξη της τεχνολογιας, οι μαλθακοι/αδιαφοροι γονεις φταινε ! συμφωνω οτι σαν γεννια του 88 ειχαμε καποια τυχερα, αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειμαστε και η Αρεια Φυλη, την αξια μας θα την αποδειξουμε ο καθενας ξεχωριστα οταν μεγαλωσουμε τα δικα μας παιδια, και τοτε υπηρχαν παιδια που μεγαλωνουν "λαθος" και τωρα υπαρχουν και ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν ! δεν εχει να κανει με το αν εισαι του 89' ή του 99' η ανατροφη, ουτε εισαι καλυτερος ανθρωπος επειδη μεγαλωσες με παουρερ ρεηντζερς αντι για μπομπ σφουγκαρακη. /rant
johncsj Αύγουστος 8, 2011 #19 Αύγουστος 8, 2011 Δεν φταιει ουτε το fb ουτε οι καμερες ουτε οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με την εξελιξη της τεχνολογιας, οι μαλθακοι/αδιαφοροι γονεις φταινε ! Νομίζω ότι πέτυχες το επίκεντρο του σεισμού. Και δυστυχώς δεν φταίνε οι γονείς καθεαυτό, απλά όταν κι αυτοί πρέπει να κάνουν 2 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα (πλέον) πως να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου? Δεν το συνεχίζω όμως γιατί το πάω για καρά-.
pontium Αύγουστος 8, 2011 #20 Αύγουστος 8, 2011 Τέτοιο είχα και με φάκα μέσα,είχα κάνει πολλές φάρσες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.