nobig Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 Καλησπέρα. Τι δίσκο προτείνετε για raid 0; Βασικά με ενδιαφέρει πολύ η ταχύτητα αλλά περισσότερο η αξιοπιστία. Είμαι μεταξύ seagate, IBM, Maxtor και ίσως western. Δηλαδή όλους Ο Maxtor που έχω μου έκανε κάτι κόλπα. Είμαι λίγο επηρεασμέμος λόγο αγοράς της παλιάς quantum που ήταν κορυφαίοι σε ταχύτητα αλλά απο αξιοποιστία μαματα. 2 είχα και οι δύο κάηκαν Αλήθεια IBM απο που μπορώ να αγοράσω. Τους φτιάχνει η HItachi τους δίσκους αυτούς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Εχω 2 Μaxtor 80αριδες σε Sata και 2 Seagate 120αριδες. Θα σου πρότεινα τους Seagate μιας και ειναι αρκετά αθόρυβοι. Σημ και οι 4 ειναι στις 7200 με 8MB Μπουφερ ( ( ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Κοίτα μετά το κάζο των Deathstar δε θα αγόραζα IBM/Hitachi δίσκο ποτέ ξανά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούνιος 8, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από LL_NEO Κοίτα μετά το κάζο των Deathstar δε θα αγόραζα IBM/Hitachi δίσκο ποτέ ξανά Δεν το έπιασα τι εννοείςμε αυτό;Εγώ με τον Maxtor 120GB 8 MB cache είχα corruption των αρχείων ώσπου απεβίωσε the hard way. Αλήθεια έχει ένα τσιπάκι απο κάτω μια τρυπίτσα. Τον αντικαθιστούν ή θα μου πούν για πρόβλημα ρεύματος κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούνιος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Εγω θα προτεινα 2 Hitachi 7Κ250, οι οποιοι σε μενα δουλευουν αψογαhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=1475&highlight=7k250+raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky Ιούνιος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Και εγω θα προτεινα seagate sata δοκιμασμενη σειρα και καλυτερα να αποφυγεις IBM Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούνιος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 εμένα οι seagate έχω τον 8οάρη αλλα έχω στήσει και radi me 120αρηδες μου άρεσασν απο άποψη θορύβου.ΙΒΜ μπορεί νομίζω να αρχίσει να σφυρίζει σε idle μετά απο καιρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούνιος 8, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable Εγω θα προτεινα 2 Hitachi 7Κ250, οι οποιοι σε μενα δουλευουν αψογαhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=1475&highlight=7k250+raid Απο που τους πήρες;Ρε παιδιά κάποιος με Maxtor για μια σφαιρκή εικόνα υπάρχει; Η Maxtor είναι οι μόνοι με 133ΜΒ/secΤα SATA τα ξεχνάμε only Pata -> PartaΣε δίσκο αν έχει καεί τσιπάκι τον αλλάζουν;H μητρική έχει τον Hihgpoint T372 είναι dual channel controller. O αντίστοιχος σε pci είναι ο rcoket raid 133. αναρωτιέμαι αν κατεβάσω το bios μπορώ να το βάλω στον ενσωματωμένο της μητρικής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούνιος 8, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από unstoppable Εγω θα προτεινα 2 Hitachi 7Κ250, οι οποιοι σε μενα δουλευουν αψογαhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=1475&highlight=7k250+raid Συμφωνώ είναι και απο τους γρηγορότερους της Αγοράς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nycos Ιούνιος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Σε ένα σκληρό bench που είχα πετύχει καπου, λέγαν οτι:(μονο για sata..)Ως απλος δίσκος: 1. maxtor2. wd3. seagateΩς raid:1. seagate !!! + το οτι είναι αθόρυβοι2. maxtor3. wdΦυσικά οι διαφορες αναμεσα στους maxtor + wd ήταν ασήμαντες αλλα οι seagate σε raid ήταν πολυ πιο γρήγοροι + του οτι ειναι πιο οικονομικοί, πάρε 2 x 120... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούνιος 8, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Εγω τόσους Maxtor είχα και έχω , πρόβλημα αξιοπιστίας δεν είχα ποτέ.Σε Raid 0 πάνω στον SIL3112A της Abit είναι εδώ και ένα χρόνο 2 Maxtor SATA 80GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Ιούνιος 8, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Ωραία τα λέτε παιδιά αλλά πια η γνώμη σας για τον Western Digital Raptor στις 10.000 rpm? Έχουν Εξαιρετική μεγάλη ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Ιούνιος 8, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Εχω 2 Maxtor 120MO και δεν θα σου πρότεινα maxtor γιατι μου έχουν σπάσει τα αρχ***α! Πολύ θορυβο στο random read. Αλλα πολύ θορυβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.