Jump to content

σε τι εξυπηρετεί το pc να είναι Part Of Domain Group?

dunkel_Stern

Recommended Posts

Λύνει πολλά θέματα διαχείρισης και ασφάλειας(με την προυπόθεση ότι ο διαχειριστής ξέρει τι κάνει) και προβληματίζει τους end users καθώς δεν μπήκε στον κόπο η διεύθυνση να τους ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα/αλλαγές :p

Δες και εδώ μία μικρή περίληψη Windows domain - Wikipedia, the free encyclopedia

Κεντρική διαχείριση, ασφάλεια κεντρικά διαχειριζόμενη, file sharing, communications, πολλά.

Βοηθάει σε πολλά, δεν νοείται βασικά διαχείριση πολλών Windows stations εκτός domain. Με την προϋπόθεση που έθεσε ο φάουνταρ από πάνω πάντα :p

ρε man, εκτος από το να σου κόβει δικαιώματα τι άλλο προσφέρει πρακτικά?

Σε σένα προσωπικά, ασφάλεια σε επίπεδο χρήστη. Εκτός αν είσαι από αυτούς που θέλουν πάντα να είναι admins γιατί ξέρουν τι κάνουν. Admin να είσαι στο σπίτι σου, στη δουλειά σου δεν σου χρειάζεται/εξυπηρετεί τέτοια ευθύνη ;)

είμαι χαζός... συνεχίζω να μην καταλαβαίνω σε τι άλλο βοηθάει εκτος από το να πετσοκόβεις τα δικαιώματα κάποιου

Βοηθάει το διαχειριστή να ορίζει δικαιώματα, να μοιράζεται resources κατάλληλα, να παρακολουθεί το δίκτυο. Επίσης, υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα που μπορεί κανείς να βάλει σε ένα domain, όπως ISS, firewall, file sharing, exchange και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι κόπανος και κλείνει access όπου γουστάρει, ανοίγει τα αρχεία σου και σε βλέπει όταν είσαι στο Fb :)

Ένα δίκτυο πρέπει να διαχειρίζεται κεντρικά, από ένα domain controller για παράδειγμα, για να αποφεύγεται το χάος και τα προβλήματα να ελαχιστοποιούνται. Επίσης, είναι κύριος παράγοντας της ανάπτυξης ενός δικτύου από ένα πρόχειρο workgroup σε ένα σύνθετο δίκτυο.

Το πετσοκόβεις τα δικαιώματα κάποιου το βλέπεις εσύ σαν χρήστης, αλλά ο admin το λέει ασφάλεια. Και δεν είναι μόνο για ασφάλεια του όλου συστήματος αλλά και δική σου. Από το να μην μπορεί κάποιος να μπει στα αρχεία σου σε ένα fileserver, μέχρι να μη μπορεί κάποιος να πάρει την εκτύπωσή σου.

Βοηθάει το διαχειριστή να ορίζει δικαιώματα, να μοιράζεται resources κατάλληλα, να παρακολουθεί το δίκτυο. Επίσης, υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα που μπορεί κανείς να βάλει σε ένα domain, όπως ISS, firewall, file sharing, exchange και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι κόπανος και κλείνει access όπου γουστάρει, ανοίγει τα αρχεία σου και σε βλέπει όταν είσαι στο Fb :)

Ένα δίκτυο πρέπει να διαχειρίζεται κεντρικά, από ένα domain controller για παράδειγμα, για να αποφεύγεται το χάος και τα προβλήματα να ελαχιστοποιούνται. Επίσης, είναι κύριος παράγοντας της ανάπτυξης ενός δικτύου από ένα πρόχειρο workgroup σε ένα σύνθετο δίκτυο.

κοίτα το πως είναι κόπανοι.. είναι κόπανοι...

...ο "αρχιτεχνικος" μου πέταξε το κορυφαίο πως δεν τα τροφοδοτικά δεν έχουν καμια διαφορα μεταξύ τους, απλά κάποια έχουν περισσότερα καλώδια και κάποια αλλα λιγότερα (με ακριβώς αυτές τις λέξεις).

επίσης πως τα Ghz είναι που παίζουν ρολο μονο στον υπολογιστή.

και πολλά τέτοια όμορφα

Μπερδεύεσαι. To ότι κάποιος είναι καλός στο hardware δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικός για System Administrator και το ανάποδο, ένας System Administrator δεν χρειάζεται να ξέρει πόσα Watt καίει ο Core i5 2500K χρονισμένος στα 4.5GHz με 1.35volt στους πυρήνες του.

Μπερδεύεσαι. To ότι κάποιος είναι καλός στο hardware δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικός για System Administrator και το ανάποδο, ένας System Administrator δεν χρειάζεται να ξέρει πόσα Watt καίει ο Core i5 2500K χρονισμένος στα 4.5GHz με 1.35volt στους πυρήνες του.

ναι άλλο το να μην είναι υποχρεωμένος και άλλο να το παίζει τα ξέρω όλα!

τα άτομα ένα lotus 1 χρόνο δεν κατάφεραν να κάνουν να δουλεύει γιατί δεν τους έκοψε να μπούν στο site τις IBM και να δουν με ΜΕΓΑΛΑ γράμματα "PATCH FOR WINDOWS 7, ISSUES WITH WINDOWS 7" και κάνανε format κόντρα format σε pc-ιά!

στήσανε μηχάνημα με 980X για άτομο που θα δουλεύει σε office και παραγγείλανε 3D-TV για βιτρίνα σε υποκατάστημα στην αθηνα που θα δείχνει στατικά προγράμματα στους περαστικούς για τις προσφορες.

είναι άτομα ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετα!

μήπως ο 980x πάει σε κάνα σπίτι.... εεε γκουχ γκουχ.... Τμήμα προμηθειών ή κάποιος που εγκρίνει τις αγορές δεν υπάρχει?

ναι άλλο το να μην είναι υποχρεωμένος και άλλο να το παίζει τα ξέρω όλα!

τα άτομα ένα lotus 1 χρόνο δεν κατάφεραν να κάνουν να δουλεύει γιατί δεν τους έκοψε να μπούν στο site τις IBM και να δουν με ΜΕΓΑΛΑ γράμματα "PATCH FOR WINDOWS 7, ISSUES WITH WINDOWS 7" και κάνανε format κόντρα format σε pc-ιά!

στήσανε μηχάνημα με 980X για άτομο που θα δουλεύει σε office και παραγγείλανε 3D-TV για βιτρίνα σε υποκατάστημα στην αθηνα που θα δείχνει στατικά προγράμματα στους περαστικούς για τις προσφορες.

είναι άτομα ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετα!

Σε πρόσφατη παρεγγελία h/w που ήμουν παρών και υποτίθεται συμβούλευα ο αρχιπαραγγέλων αποφάσισε να πάρει 800watt τροφοδοτικό σε πισί με i5 και 2 Velociraptor σκληρούς επάνω που θα παίζει τον ρόλο του server... :tomato:

Στην παρατήρηση μου πως τα 800watt είναι υπερβολικά πολλά για μια τέτοια σύνθεση μου είπε πως μπορεί να μπεί και κανένας σκληρός ακόμα στο μέλλον οπότε καλύτερα να υπάρχει ένα μεγάλο τροφοδοτικό. :tomato::tomato::tomato:

Τελικά ο προμηθευτής δεν είχε να στείλει αυτό το τροφοδοτικό που παραγγέλθηκε και έστειλε ένα Thermaltake Toughpower 1200Watt :computer:

Όταν έστηνα το μηχάνημα μόνο που δεν έκλαιγα από τα γέλια.:sick:

Εν κατακλείδι, το να κάθεσαι να κρίνεις τους άλλους που δεν ξέρουν θέματα που γνωρίζεις καλύτερα εσύ από αυτούς είναι θεμιτο μόνο όταν είναι ιφιστάμενοι σου και ΜΟΝΟ στον βαθμό που αυτό ΔΕΝ επηρεάζει την δική σου δουλειά. (κοινώς, σαν πολύ τον ξύπνιο μας κάνει ο dunkel, καλύτερα να πάρει πόδι :whip: )

Θα γνωρίσεις πολλούς (μα πάρα πολλούς) άσχετους στην ζωή σου, μην περιμένεις να διορθώσεις εσύ τα σπασμένα, κάνε την δουλειά σου και γέλα από μέσα σου. :innocent:

Σε πρόσφατη παρεγγελία h/w που ήμουν παρών και υποτίθεται συμβούλευα ο αρχιπαραγγέλων αποφάσισε να πάρει 800watt τροφοδοτικό σε πισί με i5 και 2 Velociraptor σκληρούς επάνω που θα παίζει τον ρόλο του server... :tomato:

Στην παρατήρηση μου πως τα 800watt είναι υπερβολικά πολλά για μια τέτοια σύνθεση μου είπε πως μπορεί να μπεί και κανένας σκληρός ακόμα στο μέλλον οπότε καλύτερα να υπάρχει ένα μεγάλο τροφοδοτικό. :tomato::tomato::tomato:

Τελικά ο προμηθευτής δεν είχε να στείλει αυτό το τροφοδοτικό που παραγγέλθηκε και έστειλε ένα Thermaltake Toughpower 1200Watt :computer:

Όταν έστηνα το μηχάνημα μόνο που δεν έκλαιγα από τα γέλια.:sick:

Εν κατακλείδι, το να κάθεσαι να κρίνεις τους άλλους που δεν ξέρουν θέματα που γνωρίζεις καλύτερα εσύ από αυτούς είναι θεμιτο μόνο όταν είναι ιφιστάμενοι σου και ΜΟΝΟ στον βαθμό που αυτό ΔΕΝ επηρεάζει την δική σου δουλειά. (κοινώς, σαν πολύ τον ξύπνιο μας κάνει ο dunkel, καλύτερα να πάρει πόδι :whip: )

Θα γνωρίσεις πολλούς (μα πάρα πολλούς) άσχετους στην ζωή σου, μην περιμένεις να διορθώσεις εσύ τα σπασμένα, κάνε την δουλειά σου και γέλα από μέσα σου. :innocent:

Eσύ έστησες το PC; Γιατί κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στην δική μου δουλειά παλιότερα. Στήνανε PC για την γραμματεία και παραγγείλανε 800αρι τροφοδοτικό για διπύρηνο. Και όταν ρώτησα το παληκάρι τι το θέλουμε το 800αρι η απάντηση του ήταν κατά λέξη "Δεν χρειάζεται να ξέρεις". Μετά απο καιρό αλλάξαμε δίσκο στο PC και όταν τον άνοιξα το 800αρι είχε αντικατασταθεί απο ενα 400αρι no name. Οπότε όλοι φανταζόμαστε ποιος τσίμπησε το καλο τροφοδοτικό.

ΕΛΕΟΣ :slap:

Sorry για το OT αλλά αυτό ήταν χοντρό... ε ρε λαμόγια... μια μέρα τους εύχομαι να έχουν διευθυντή, μανατζερ κάποιον Λαμπίτη... τότε να δω αν θα τους παίρνει να κάνουν "τα κόλπα τους" ;)

όχι man, εγώ είμαι προϊστάμενος στο δικό μου τμήμα και δεν έχω καμια σχέση με του IT.

Και τα μονα μηχανάκια που δουλεύουν στην εταιρία απροβλημάτιστα είναι αυτά που έχω στο τμήμα μου που τα έστησα εγώ και έρχονται και τα κάνουν σαν τα μούτρα τους... τα περνώ γιατί μου κάνουν την ζωή δύσκολη.

πριν τουλάχιστον δούλευε το ρητό: Άμα θες να γίνει κάτι σωστά, κάντο μονος σου.

αλλα εγώ προσωπικά θα τους δίνω όλη μέρα όπου μπορώ ώστε η να "χεκαβαλισουν" από το τμήμα μου η να πάρουν πόδι

ΕΛΕΟΣ :slap:

Sorry για το OT αλλά αυτό ήταν χοντρό... ε ρε λαμόγια... μια μέρα τους εύχομαι να έχουν διευθυντή, μανατζερ κάποιον Λαμπίτη... τότε να δω αν θα τους παίρνει να κάνουν "τα κόλπα τους" ;)

Αυτά γίνονται όταν ο διευθυντής δεν έχει ιδέα από PC όπως ο δικός μας. Όταν τον ρωτήσαμε τι να πάρουμ για το PC της γραμματέας του μας λέει "Τι ξέρω εγώ από αυτά ρε παιδιά, πάρτε κάτι απλό" και όταν φέραμε τα υλικά και του είπαμε θέλετε να τα ελέγξετε βάση τιμολογιου μας λέει αφού δεν ξέρω βρε παιδιά, σας εμπιστευομαι οτι ειναι όλα σωστά, αντε τώρα στήστε το να κανει η κοπέλα την δουλειά της. Πάντως αυτό με το domain και τα δικαιώματα ορθώς γίνεται. Στην δική μου δουλειά όταν δούλευα, από τους 60 υπαλλήλους που έιχε το τμήμα οι 50 ήταν στο facebook/msn μιλούσαν στο skype με την γκόμενα, με μια ξεχασμένη θεία απο το Σικάγο, με την high tech μαμα και ανταλλάζανε συνταγές, και τα συμβόλαια των πελατων μένανε στο ραφάκι "Εκκρεμότητες". Ε προς τις 4 και κάτι αν τους έμενε χρόνος απο το fb κάνανε και καμια δουλειά.

Τα κλασσικά για το ΙΤ στην Ελλαdα.

Αργείς να απαντήσεις στο τηλ, φταις

τους βοηθάς, και σιγά το τρομερό που έκανες

προτείνεις κάτι αξιόλογο σαν συσκευή, είναι πολλά τα λεφτά και καταλήγεις με κάτι φτηνιάρικο που μετά από μια βδομάδα σου ζητάνε τις λειτουργίες από το μοντέλο που πρότεινες.

Πιστεύω δεν φταίει ο απλός χρήστης. Οι υπεύθυνοι τμημάτων είναι αυτοί που πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι με την μεριά του ΙΤ και όχι απέναντι (με την προϋπόθεση ότι το ΙΤ είναι υγιές σαν τμήμα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.