raziel1416003174 Αύγουστος 5, 2011 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Α μπερδεύτηκα ρε Πάνο,νόμιζα έλεγες για έξτρα ψύκτρα για τις μνήμες(a.k.a dominator).Με τα τούβλα έχω και προηγούμενη εμπειρία οπότε βλέποντας και κάνοντας,μιά ζωή αυτό το πρόβλημα,να μην μπορώ να βάλω 4 dimmakia επάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 5, 2011 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Α μπερδεύτηκα ρε Πάνο,νόμιζα έλεγες για έξτρα ψύκτρα για τις μνήμες(a.k.a dominator).Με τα τούβλα έχω και προηγούμενη εμπειρία οπότε βλέποντας και κάνοντας,μιά ζωή αυτό το πρόβλημα,να μην μπορώ να βάλω 4 dimmakia επάνω\Κάπου άκουσα πως η THERMALRIGHT έχει αλλάξει βάση στήριξης στις ψύκτρες της και πλέον μπαίνουν με φορά που ΔΕΝ επιρεάζουν τις μνήμες. Μένει να μας το επιβεβαιώσει κάποιος. Δεν χρειάζεσαι την κορυφαία, απλά κάποια που θα σου δώσει χαμηλές στροφές ανεμιστήρα και θα κάνει ουσιαστικά το σύστημά σου πλήρως αθόρυβο αφού μένει και πολλές ώρες ανοικτό.Πχ. στα δικά μου pc έχει τον 955BE στα 3,9Ghz, τον 1055Τ στα 3,83Ghz με SCYTHE MUGEN 2 και push pull ανεμιστήρες και έχω καλές θερμοκρασίες με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στις 400στροφές .... ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raziel1416003174 Αύγουστος 5, 2011 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 \Κάπου άκουσα πως η THERMALRIGHT έχει αλλάξει βάση στήριξης στις ψύκτρες της και πλέον μπαίνουν με φορά που ΔΕΝ επιρεάζουν τις μνήμες. Μένει να μας το επιβεβαιώσει κάποιος. Δεν χρειάζεσαι την κορυφαία, απλά κάποια που θα σου δώσει χαμηλές στροφές ανεμιστήρα και θα κάνει ουσιαστικά το σύστημά σου πλήρως αθόρυβο αφού μένει και πολλές ώρες ανοικτό.Πχ. στα δικά μου pc έχει τον 955BE στα 3,9Ghz, τον 1055Τ στα 3,83Ghz με SCYTHE MUGEN 2 και push pull ανεμιστήρες και έχω καλές θερμοκρασίες με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στις 400στροφές .... !Την ΚΑΤΑΝΑ έχω στον intel και ούτε που ακούγεται και το σύστημα έπεσε κατά 10 βαθμούς σε συνδυασμό με ένα full tower της lian li αλλά υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με τα 2 mem dimms.Βασικά πιστεύω πως επειδή οι απαιτήσεις για μνήμες αγγίζουν πλέον τα 4 dimmakia με τους περχόμενους επεξεργαστές να καταφέρουν να κάνουν κάτι και με τις τουβλόψυκτρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 5, 2011 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Οι 1600άρες μνήμες σε σχέση με τις 1333Mhz έχουν 2-3€ διαφορά στα 8GB !!! Αρα ΔΕΝ είναι να το συζητάς.Αν η διαφορά τους είναι όντως 3 ευρώ τότε ναι, πας ασυζητιτή στις DDR3-1600.Όμως:Επίσης για τους bulldozer άκουσα πως ανεβάζουν την συχνότητα που θα μπορούν οι μνήμες να δουλεύουν ,βάση του IMC του, στα 1866Mhz γιατί τους χρειάζεται το αυξημένο bandwidth λόγο 8-core της B/ZER , αντί να πάνε σε quad chanell που θα πάει η intel στο 2011 socket.Αυτό είναι αναληθές ( το ότι χρειάζονται το bandwidth που δίνουνε οι 1866άρες κλπ ) όχι μόνο για τον Bulldozer, αλλά και για τους Intel είτε αυτοί είναι Sandy Bridge των 4 πυρήνων είτε Xeon i7 των 10 πυρήνων.Όσο bandwidth και να έχεις, αν οι εφαρμογές ( το πλείστον αυτών, σχεδόν 100% όλες οι desktop/soho εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των rendering apps ) δεν χρησιμοποιούνε την μνήμη ότι RAM και να βάλεις δεν αλλάζει το παραμικρό στις επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.