Jump to content

Μερική Αναβάθμιση για 3d design

raziel1416003174

Recommended Posts

Καλημέρα σας,ασχολούμαι τώρα τελευταία με τον σχεδιασμό 3d γραφικών κι έχω δει το χρέπι μου να γονατίζει στο ρεντάρισμα στατικής εικόνας.

Το παλιό μου σύστημα είναι socket 775 και απ'ότι κατάλαβα χρειάζομαι πολλούς πυρήνες.

Πρός το παρόν ελέω διακοπών θα πάρω μόνο τον επεξεργαστή και τη μαμά και ίσως τις μνήμες(8g minimum).

Ψήνομαι σίγουρα για AMD 6πύρηνο αλλά μπερδεύτηκα λιγάκι επειδή έχω μείνει πολύ καιρό έξω από το χορό των επεξεργαστών.

Είδα ότι οι s FM1 είναι στα 32nm ενώ οι s AM3 pa;izoyn sta 45nm.

Θα ήταν καλύτερα να πάρω τον AMD A8 X4 3850 από τον AMD Phenom II X6 1055T?

Επίσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ξαναγίνει άμμεση αναβάθμιση μόλις βγούν τα καινούρια τερατάκια της πράσινης.

Περιμένω τις γνώμες σας παιδιά και θα προτιμούσα από άτομα που καίγονται στο χώρο των 3d προγραμμάτων καθώς θα έχουν και την ανάλογη πιστεύω εμπειρία.

Απο παιχνίδια το pc έχει μόνιμα το company of heroes οπότε δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

Γιατι δεν περιμενεις κατευθειαν για Bulldozer?

Από τη μία μ'έχει γανιάσει το χρέπι μου στο ρεντάρισμα και μου την έδωσε και θέλω να την κάνω την αναβάθμιση να πάρω μια ανάσα,από την άλλη πότε με το καλό βγαίνουν οι μπουλ?

Το παλιό μου σύστημα είναι socket 775 και απ'ότι κατάλαβα χρειάζομαι πολλούς πυρήνες.

Πρός το παρόν ελέω διακοπών θα πάρω μόνο τον επεξεργαστή και τη μαμά και ίσως τις μνήμες(8g minimum).

Ψήνομαι σίγουρα για AMD 6πύρηνο αλλά μπερδεύτηκα λιγάκι επειδή έχω μείνει πολύ καιρό έξω από το χορό των επεξεργαστών.

Είδα ότι οι s FM1 είναι στα 32nm ενώ οι s AM3 pa;izoyn sta 45nm.

Θα ήταν καλύτερα να πάρω τον AMD A8 X4 3850 από τον AMD Phenom II X6 1055T?

Επίσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ξαναγίνει άμμεση αναβάθμιση μόλις βγούν τα καινούρια τερατάκια της πράσινης.

Αφού πας διακοπές μην αγοράσεις τώρασ τίποτα. Κάπου μέσα στον Σεπτέμβρη (19 ακούγεται) έρχονται τα 8-πύρηνα BULLDOZER της AMD. Τότε αγόρασε ένα τέτοιο πχ. τον FX-8150

Βάλτο επάνω σε μια :

Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

ή

Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Μαζί με τις παρακάτω μνήμες:

2 Σετάκια Χ (2X 4GB) = 16GB --> Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

ή τις Vengeance 16Gb που δουλεύουν στα 1600Mhz με 1,5Volt και λίγο ακριβότερες. Το κακό τους είναι πως ΔΕΝ μπαίνουν σε συστήματα που χρησιμοποιούν AFTER MARKET ψύκτρες τις περισσότερες φορές !!!!

Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ16GX3M4A1600C9B) (Kit 4 x 4096)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23959&cat=4⊂=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

Και θα είσαι υπερκομπλέ για πολύ καιρό. Απλά περίμενε να πας κατευθείαν για bulldozer αφού έχεις μπροστά σου περίοδο διακοπών κ.λ.π.

Το τωρινό pc σου τί φοράει ?

Αφού πας διακοπές μην αγοράσεις τώρασ τίποτα. Κάπου μέσα στον Σεπτέμβρη (19 ακούγεται) έρχονται τα 8-πύρηνα BULLDOZER της AMD. Τότε αγόρασε ένα τέτοιο πχ. τον FX-8150

Βάλτο επάνω σε μια :

Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

ή

Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Μαζί με τις παρακάτω μνήμες:

2 Σετάκια Χ (2X 4GB) = 16GB --> Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

Και θα είσαι υπερκομπλέ για πολύ καιρό. Απλά περίμενε να πας κατευθείαν για bulldozer αφού έχεις μπροστά σου περίοδο διακοπών κ.λ.π.

Χμμμ μάλλον κάπως έτσι θα γίνει γιατί όπως ξέρουμε το φθηνό το πληρώνεις ακριβότερα.Πιστεύω ότι μπορώ ν'αντέξω 2-3 μήνες(με το pc να ρεντάρει μόνο το βράδυ αλλιώς θα το σπάσω όσο το βλέπω) και για να μπορέσω και να τα χώσω για έναν ssd πλακέτα.'Οπως και το κάνουμε άλλο 6 πυρήνες και άλλο 8.

Σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον σας.Ο κύβος ερίφθει.Πάω για μπουλντόζα με το καλημέρα όταν βγούν

Το μόνο που μπορείς να αγοράσεις είναι μνήμη, όταν πιστεύεις πως είναι σε καλή τιμή. Αυτό σου το λέω γιατί οι μνήμες είναι χρηματιστήριο και την μια ημέρα έχουν 50€ τα 4Gb και την άλλη 80-100€ ....

Για SSD κοίταξε σε OCZ VERTEX III 120GB SATA III προσφορά τώρα στο πλαίσιο.

Μπορείς επίσης να κοιτάξεις τον CRUCIAL M4 128GB SATA III στο visionstudio

και μετά τον SAMSUNG 470 128GB SATAII πάλι από το visionstudio (αυτόν για την αξιοπιστία του)

Το τωρινό pc τι φορά αν επιτρέπετε ?

Το μόνο που μπορείς να αγοράσεις είναι μνήμη, όταν πιστεύεις πως είναι σε καλή τιμή. Αυτό σου το λέω γιατί οι μνήμες είναι χρηματιστήριο και την μια ημέρα έχουν 50€ τα 4Gb και την άλλη 80-100€ ....

Για SSD κοίταξε σε OCZ VERTEX III 120GB SATA III προσφορά τώρα στο πλαίσιο.

Μπορείς επίσης να κοιτάξεις τον CRUCIAL M4 128GB SATA III στο visionstudio

και μετά τον SAMSUNG 470 128GB SATAII πάλι από το visionstudio (αυτόν για την αξιοπιστία του)

Το τωρινό pc τι φορά αν επιτρέπετε ?

Έχεις δίκιο,θα πάω από τώρα για μνήμες και ίσως και δίσκο,το τωρινό είναι ένας:

c2duo 6750

mobo-asus pk55(τρελλά memory leaks & bsod με τον lan driver με το utorrent)

memory 2x4 gb trancent

hd- 2 500ρηδες samsung και 1 του 1tb seagate.

PSU-CoolerMaster Elite Power RS-460-PSAP-J3 460W PSU

GPU - NVIDIA 8800 GTS

Επίσης για σκληρό λέω να πάω σ'αυτόν μιας και για λειτουργικό,προγράμματα και παιχνίδια μου φτάνει και μου περισσεύει

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Agility-3-Series-60GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-AGT3-25S.htm

Έχεις δίκιο,θα πάω από τώρα για μνήμες και ίσως και δίσκο,το τωρινό είναι ένας:

c2duo 6750

mobo-asus pk55(τρελλά memory leaks & bsod με τον lan driver με το utorrent)

memory 2x4 gb trancent

hd- 2 500ρηδες samsung και 1 του 1tb seagate.

PSU-CoolerMaster Elite Power RS-460-PSAP-J3 460W PSU

GPU - NVIDIA 8800 GTS

Επίσης για σκληρό λέω να πάω σ'αυτόν μιας και για λειτουργικό,προγράμματα και παιχνίδια μου φτάνει και μου περισσεύει

OCZ Agility 3 Series 60GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-60G) - Solid State Drives - plaisio.gr

Αυτός ΔΕΝ είναι καθόλου καλός. Αν θες κάτι τέτοιο κοίτα σε

OCZ VERTEX III 60GB

(αν και σε αυτή την χωριτικότητα απ` όσο ξέρω ΔΕΝ κάνει και θαύματα λόγο του controller)

HDD :: OCZ 60GB Vertex III VTX3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

και τον SAMSUNG 470 64BG το οποίο τον προτιμούν οι περισσότεροι που αγοράζουν κάτι σε 60-64GB χωρητικότητα.

HDD :: Samsung 64GB 470 Series MZ-5PA064 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Πάντως με λίγα παραπάνω έχεις τον CRUCIAL M4 128GB, δεν είναι τεράστια διαφορά στην τιμή, αλλά είναι διπλάσια χωρητικότητα και καλύτερες επιδόσεις .

Για SSD περίμενε και απόψεις από αυτούς που έχουν δοκιμάσει τον VERTEX III 64gb να σου πουν περισσότερα.

Εχω την εντύπωση οτι τα προγραμματα που χρησιμοποιεις μπορουν να κανουν gpu accelerated 3d rendering. Δεν ξερω ποσα μπορεις να διαθεσεις, αλλα αν θες γρηγορο 3d rendering καλύτερα να παρεις μια καλή CUDA capable gpu, παρα εναν ssd.

Για 3D Rendering χρειάζεσαι 3 πράγματα:

Πυρήνες

Μνήμη

Κάρτα γραφικών

Τα δύο πρώτα είναι απλά, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Δε χρειάζεται να δώσεις χρήματα για ταχύτητα στη μνήμη, ελάχιστα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Δώσε όσο περισσότερα μπορείς για μέγεθος.

Τώρα, για την κάρτα γραφικών... Εκεί θέλει λίγο ψάξιμο. Αρχικά πρέπει να δεις οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς, αν υποστηρίζουν rendering στην κάρτα γραφικών. Αν όχι, πάρε την πιό φθηνή, αφού θα παίζει ρόλο μόνο απεικόνισης. Αν όμως υποστηρίζουν, θα πρέπει να σε καθοδηγήσουν οι εφαρμογές στο τι κάρτα θα πάρεις. Νομίζω ότι δε θα πας σε workstation κάρτες, αφού οι τιμές τους βαδίζουν στις περιοχές των 4 ψηφίων, αλλά θα χρειαστείς μια καλή. Δεν ξέρω τι έχει κάνει η nVidia με το CUDA, ή η ΑΤΙ, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο, πάντα με βάση την εφαρμογή που παίζεις.

Τέλος, για δίσκο, δε χρειάζεται να δώσεις χρήματα. Θα σου χρειαστεί ελάχιστα και μόνο για να φορτώνεις μεγάλα project. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις SSD για swap & temp, μάλλον είναι κακή ιδέα και θα τον φθείρεις πολύ γρήγορα.

Τέλος, για δίσκο, δε χρειάζεται να δώσεις χρήματα. Θα σου χρειαστεί ελάχιστα και μόνο για να φορτώνεις μεγάλα project. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις SSD για swap & temp, μάλλον είναι κακή ιδέα και θα τον φθείρεις πολύ γρήγορα.

Μάλλον για το λειτουργικό και μόνο τον θέλει τον SSD και για αυτο και 60gb, ώστε να έχει μια γενικότερη σπτιρτάδα στο σύστημά του. Διαφορετικά σίγουρα θα τον φθείρει γρήγορα με τα πολλά γράψε -σβήσε.

Κακό δεν θα κάνει.

Ναι, το κατάλαβα, για αυτό λέω ότι δε χρειάζεται να δώσει. Αν αφήνει τον υπολογιστή να κάνει rendering 10-20-50 ώρες, τι θα κερδίσει αν boοtάρει μερικά δευτερόλεπτα γρηγορότερα...; :...:

Μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις το pc ... :smoke: και για αυτό και να τον θέλει !

Πάντως αν δεν μας δώσει έστω ένα μικρό δείγμα του budget που θα διαθέσει δεν μπορούμε να του προτείνουμε και πολλά πράγματα εκτός από τα οφθαλμοφανή.

Μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις το pc ... :smoke: και για αυτό και να τον θέλει !

Πάντως αν δεν μας δώσει έστω ένα μικρό δείγμα του budget που θα διαθέσει δεν μπορούμε να του προτείνουμε και πολλά πράγματα εκτός από τα οφθαλμοφανή.

Παιδιά το budget είναι πλέον flexible μιας και θα καθυστερήσει η αναβάθμιση λόγο της μπουλντόζας.

Στις μνήμες θέλω ποσότητα και όχι ταχύτητες που στην ουσία δεν θα δω διαφορά,δεν κλοκάρω μηχανήματα.

Οι εφαρμογές που δουλεύω είναι photoshop cs5 64bit.cinema 4d r12 64 bit και coreldraw 15 και το χειμώνα θα ξεκινήσω και after effects.

Τα Photoshop και Cinema δουλεύουν σε μεγάλες αναλύσεις.

O wizard έχει δίκιο για τους cuda αλλά είπα μήπως και γλυτώσω την κάρτα γραφικών.

Όσο για τον ssd σας το είπα ότι απέχω αρκετά από τα πράγματα λόγο χρόνου.Αν είναι να έχω κέρδος μόνο στο boot και στην εκίνηση των εφαρμογών τότε είμαι μιά χαρά με τους δίσκους που έχω.

Τώρα το cinema κατά πόσο εκμεταλεύεται τους cuda και γενικά την κάρτα γραφικών (αν και για να μετράει το cinebench και την gpu σίγουρα θα παίζει ρόλο) πρέπει να το ψάξω σε φόρουμς.

Μία ακόμη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό και σκέφτηκα να πάω στον 6πύρηνο της amd είναι ότι σίγουρα οι bulldozers θα ξεκινήσουν με τσιμπημένες τιμές οπότε επειδή θα δω σημαντική διαφορά με τον εξαπύρηνο από το υπάρχων σύστημα και σε κανένα 8μηνο να πήγαινα σε καλύτερη μπουλντόζα με τα λεφτά που έδινα τώρα.

Υ.Γ

Μόλις διάβασα ότι οι cuda και το cinema4d είναι μαλωμένοι οπότε η 8800 καλά κρατεί ακόμη

Παιδιά το budget είναι πλέον flexible μιας και θα καθυστερήσει η αναβάθμιση λόγο της μπουλντόζας.

Στις μνήμες θέλω ποσότητα και όχι ταχύτητες που στην ουσία δεν θα δω διαφορά,δεν κλοκάρω μηχανήματα.

Όσο για τον ssd σας το είπα ότι απέχω αρκετά από τα πράγματα λόγο χρόνου.Αν είναι να έχω κέρδος μόνο στο boot και στην εκίνηση των εφαρμογών τότε είμαι μιά χαρά με τους δίσκους που έχω.

Μία ακόμη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό και σκέφτηκα να πάω στον 6πύρηνο της amd είναι ότι σίγουρα οι bulldozers θα ξεκινήσουν με τσιμπημένες τιμές οπότε επειδή θα δω σημαντική διαφορά με τον εξαπύρηνο από το υπάρχων σύστημα και σε κανένα 8μηνο να πήγαινα σε καλύτερη μπουλντόζα με τα λεφτά που έδινα τώρα

Οι 1600άρες μνήμες σε σχέση με τις 1333Mhz έχουν 2-3€ διαφορά στα 8GB !!! Αρα ΔΕΝ είναι να το συζητάς.

Επίσης για τους bulldozer άκουσα πως ανεβάζουν την συχνότητα που θα μπορούν οι μνήμες να δουλεύουν ,βάση του IMC του, στα 1866Mhz γιατί τους χρειάζεται το αυξημένο bandwidth λόγο 8-core της B/ZER , αντί να πάνε σε quad chanell που θα πάει η intel στο 2011 socket.

Αρα καλό είναι να έχεις και τα 1600Μhz πέρα από την μεγάλη χωρητικότητα.

Για κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με αυτή που έχεις γιατί πολύ απλά αν πας σε κάτι δυνατό θα θες και καλύτερο τροφοδοτικό από το ELITE 460Watt ......

Αν δεις πως θα έχεις τρομακτικά καλύτερες επιδόσεις με μια καλή cuda core nvidia τότε κοιτάς για αλλαγή psu+gpu.

Σε σχέση με τον SDD μήπως έχεις κανένα φιλαράκι που να έχει κάποιον, έστω και μάπα, στο σύστημά του να δεις τι είναι και τι κάνει ένας SSD ? Θα σε βοηθούσε πλήρως στο να καταλάβεις αν θες ή όχι έναν. Εμένα ΔΕΝ με βοηθά ο δικός μου σε πολλά από αυτά που κάνω, η γενική αίσθηση όμως που μου δίνει σε γενική καθημερινή χρήση , η σπιρτάδα που βλέπω δηλαδή, με έκανε να βάλω ssd και στο δεύτερο σύστημα.

Ο ακριβότερος BDzer 8-core θα κοστίζει 280$ οπότε μιλάμε για πολύ επιθετική τιμολόγηση. Αρα άνετα θα μπορείς να βάλεις έναν καλό 8-CORE και ας μην είναι ο κορυφαίο BD . Οι BD δεν είναι συνέχεια των PHENOM II με 2 παραπάνω πυρήνες αλλά κάτι τελείως διαφορετικό.

χοντρικά μερικά πραγματάκι για την αρχιτεκτονική τους βρίσκεις παρακάτω:

[ame]

[/ame]

Kαι εδώ κάποια άλλα αναλυτικότερα:

http://atenra.blog.com/2011/06/05/amd-bulldozer-a-new-hope/

Οι BD λέγεται πως θα φέρουν 50% αύξηση απόδοσης σε σχέση με τον PHENOM II X6 1100T σε πολυνηματικές εφαρμογές !! Αρα αξίζει να περιμένεις αφού αυτό το cpu έρχεται πραγματικά 100% για εσένα !!!! Να έλεγα πως είσαι gamer να πω Ok .

Οι 1600άρες μνήμες σε σχέση με τις 1333Mhz έχουν 2-3€ διαφορά στα 8GB !!! Αρα ΔΕΝ είναι να το συζητάς.

Επίσης για τους bulldozer άκουσα πως ανεβάζουν την συχνότητα που θα μπορούν οι μνήμες να δουλεύουν ,βάση του IMC του, στα 1866Mhz γιατί τους χρειάζεται το αυξημένο bandwidth λόγο 8-core της B/ZER , αντί να πάνε σε quad chanell που θα πάει η intel στο 2011 socket.

Αρα καλό είναι να έχεις και τα 1600Μhz πέρα από την μεγάλη χωρητικότητα.

Για κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με αυτή που έχεις γιατί πολύ απλά αν πας σε κάτι δυνατό θα θες και καλύτερο τροφοδοτικό από το ELITE 460Watt ......

Αν δεις πως θα έχεις τρομακτικά καλύτερες επιδόσεις με μια καλή cuda core nvidia τότε κοιτάς για αλλαγή psu+gpu.

Ο ακριβότερος BDzer 8-core θα κοστίζει 280$ οπότε μιλάμε για πολύ επιθετική τιμολόγηση. Αρα άνετα θα μπορείς να βάλεις έναν καλό 8-CORE και ας μην είναι ο κορυφαίο BD .

Οι BD λέγεται πως θα φέρουν 50% αύξηση απόδοσης σε σχέση με τον PHENOM II X6 1100T σε πολυνηματικές εφαρμογές !! Αρα αξίζει να περιμένεις αφού αυτό το cpu έρχεται πραγματικά 100% για εσένα !!!! Να έλεγα πως είσαι gamer να πω Ok .

Αν ξεκινάει όπως λές από τα 280 δηνάρια τότε αξίζει η αναμονή μιας και ο 6πύρηνος έχει 152 ευρά.Η διαφορά στις μνήμες είναι σίγουρα της πλάκας οπότε πηγαίνω στις πιο γρήγορες,τα σφιχτα ή χαλαρά timmings τ'αφήνω για άλλα παιδάκια να παίζουν.Υπάρχει και μία σκέψη τώρα να πάω στα 16gβ μνήμης μιας και γλυτώνω τα λεφτά από την κάρτα και το τροφοδοτικό και ίσως και τον σκληρό

Αν ξεκινάει όπως λές από τα 280 δηνάρια τότε αξίζει η αναμονή μιας και ο 6πύρηνος έχει 152 ευρά.Η διαφορά στις μνήμες είναι σίγουρα της πλάκας οπότε πηγαίνω στις πιο γρήγορες,τα σφιχτα ή χαλαρά timmings τ'αφήνω για άλλα παιδάκια να παίζουν.Υπάρχει και μία σκέψη τώρα να πάω στα 16gβ μνήμης μιας και γλυτώνω τα λεφτά από την κάρτα και το τροφοδοτικό και ίσως και τον σκληρό

Σε 16gb κατευθείαν πήγαινε, η τιμή τους είναι χώμα.

Βάλε και μαι aftermarket ψύκτρα για χαμηλή θερμοκρασία , θόρυβο και άσε το σύστημα να δουλεύει.

Από εκεί και πέρα δες σε ποιες μνήμες θα πας, ανάλογα του αν θα βάλεις ψύκτρα ή όχι και πια.

Σε 16gb κατευθείαν πήγαινε, η τιμή τους είναι χώμα.

Βάλε και μαι aftermarket ψύκτρα για χαμηλή θερμοκρασία , θόρυβο και άσε το σύστημα να δουλεύει.

Από εκεί και πέρα δες σε ποιες μνήμες θα πας, ανάλογα του αν θα βάλεις ψύκτρα ή όχι και πια.

Για εδώ με βλέπω MEMORY :: Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ16GX3M4A1600C9B) (Kit 4 x 4096) - Visionstudio.gr , τώρα αν θα χρειαστεί έξτρα ψύκτρα πείτε μου σας παρακαλώ.

Όσο αφορά τον σκληρό τελικά μάλλον καταλήξαμε ότι δεν τον χρειάζομαι τον ssd γιατί το swap του Photoshop το έχω στον 2ο 500αρη και το cinema χρειάζεται μόνο πυρήνες

Aυτές όπως είδες έχους ψυκτράκι από επάνω για αυτό και αν θελήσεις να βάλεις μια ψύκτρα σαν τις παρακάτω θα έχεις πρόβλημα. Είναι όμως καλύτερες από τις KINGSTONE που σου έδειξα αρχικά γιατί δουλεύουν με χαμηλότερη τάση 1,5V.

Οι φωτο είναι ενδεικτικές και δεν σου λέω να βάλεις αυτές, απλά για να δεις τι λέω:

Exceleram-6400-testsystem.jpg

1861d1206891719-antec-900-thermalright-ultra-120-dsc05724.jpg

Yπάρχουν βέβαια κάποιες ψύκτρε που μπαίνουν με άλλη φορά και μπορούν να δουλέψουν όλες οι μνήμες χωρίς θέμα.

πχ. Κάτι τέτοιο θα σου έκανε.

Thermalright_Ultra_120_Extreme_1366_03.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.