soki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2004 http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm?articleid=528&cid=9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Το ιδιο σε κομματια φτιαχνω τωρα στο νεο case μου, τα κομματια τα εχει το HAC, πιστευω οτι ειναι καλο, κυριως μου αρεσε το block και το ψυγειο που ειναι ετοιμο για τοποθετηση και ολα τα κομματια ετοιμα με ρακορ χωρις πατεντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Ιούνιος 8, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούνιος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Το μπλόκ μάλον πρέπει να είνα καλό μια που είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ του LRWW του Kathar .........Eιναι λυπηρό που΄'μεγάλες' εταιρίες δεν ξοδεύουν ούτε μια ώρα στο R&D αλλά προτιμούν την δοκιμασμένη λύση της αντιγραφής για να μην το χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς......Και αυτοί που κάναν την παρουσίαση - τεστ ? Τιποτα δεν είδαν .??????τα συμπεράσματα πάνω σε αυτό δικά σαςΚαι μια παρατήρηση Οταν αναφέρεται σε 1/2 σωληνώσεις εννοεί οτι οι ταχυσύνδεσμοι αυτόι χρησιμοποιούν λάστιχο με ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ διάμετρο 1/2 Κανένα άλλο λάστιχο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέραν απο το συγκεκριμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από elevenEιναι λυπηρό που΄'μεγάλες' εταιρίες δεν ξοδεύουν ούτε μια ώρα στο R&D αλλά προτιμούν την δοκιμασμένη λύση της αντιγραφής για να μην το χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς...... Γιατί το R&D κοστίζει, κι όταν πάνε για το εύκολο κέρδος.. ποσός τους ενδιαφέρει ότι αντίγραψαν ένα άλλο block... And so the story goes.. tirari tirari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιούνιος 9, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Θυμάμαι καλά που πριν από μερικούς μήνες η Asetec είχε κατηγορηθεί πως έκλεβε ιδέες και από την Nventiv ή μήπως κάνω λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 9, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Και το thread από το overclockers australia (απαιτείται εγγραφή για να μπείτε στο forum τους) από τον Cathar ο οποίος τους τα χώνει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιούνιος 9, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Αρχική απάντηση από DJD [Χθες, στις 20:17] Γιατί το R&D κοστίζει, κι όταν πάνε για το εύκολο κέρδος.. ποσός τους ενδιαφέρει ότι αντίγραψαν ένα άλλο block... And so the story goes.. tirari tirari... Αυτός που κάνει το R&D δεν του ανήκει μετά? δηλ δεν είναι ιδιοκτησία του καθάρ το σχέδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 9, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Το θέμα των πατεντών δεν είναι τόσο άσπρο μαύρο Jimako Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 9, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 Αν δεν το πατεντάρει δεν είναι κανενός ιδέα.. αλλά δυστυχώς και η έννοια της πατέντας είναι τόσο στενόμυαλη που ο άλλος απλά αλλάζοντας το αρχικό σχέδιο κατά 0.001mm θεωρείται διαφορετικό προϊόν και η πατέντα του προηγούμενου δεν ισχύει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 9, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2004 και συμπληρωματικα απαιτει και τρελλα λεφτα ετησιως για την κατοχυρωση των δικαιωματων ....ειδικα σε παγκοσμια κλιμακα....ο πατερας μου ειχε κατοχυρωσει το 1975 τεχνολογια σολας παπουτσιων με κενο αερος.....αλλα δεν το διατηρησε...... να με ετρεφε τωρα το λογοτυπο των Nike Air.....οποτε finders keepers...και καλη καρδια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιούνιος 21, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [08-06-2004 18:56] Το ιδιο σε κομματια φτιαχνω τωρα στο νεο case μου, τα κομματια τα εχει το HAC, πιστευω οτι ειναι καλο, κυριως μου αρεσε το block και το ψυγειο που ειναι ετοιμο για τοποθετηση και ολα τα κομματια ετοιμα με ρακορ χωρις πατεντες. πηρες το ιδιο?αυτο που λεει 7v και 12v στο site τι ειναι?ποσο σου στοιχισε συνολικα?απο θερμοκρασια πως πας ολα τσιτα?:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 21, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 11:41] πηρες το ιδιο?αυτο που λεει 7v και 12v στο site τι ειναι?ποσο σου στοιχισε συνολικα?απο θερμοκρασια πως πας ολα τσιτα?:wassat: ομολογω πολυ καλο μου βγηκε, μου λειπει η μοναδα (unit control) για να γλυτωσω απο το ανοιγμα της αντλιας κατα τα αλλα πολυ καλο με ενθουσιασε, το εβαλα προχειρα στο παλιο κουτι για να το δω, μολις το βαλω στο νεο κουτι σταθερα και μονιμα θα ποσταρω μετρησεις και λεπτομερειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιούνιος 21, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 14:55] ομολογω πολυ καλο μου βγηκε, μου λειπει η μοναδα (unit control) για να γλυτωσω απο το ανοιγμα της αντλιας κατα τα αλλα πολυ καλο με ενθουσιασε, το εβαλα προχειρα στο παλιο κουτι για να το δω, μολις το βαλω στο νεο κουτι σταθερα και μονιμα θα ποσταρω μετρησεις και λεπτομερειες. Δε μου ειπες τιμη!το πηρες ολο απο hac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 21, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Παιδιά το συμαντικό είναι αυτό που είπε ο 11, ότι δλδ είναι 1/2 inch ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ διαμέτρου, άρα δεν θα έχεις σχεδόν καμία μελλοντική αναβαθμησιμότητα. Φτιάξτε καλύτερα ένα μόνοι σας, θα βγεί καλύτερο και με λιγότερα λεφτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιούνιος 21, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Δλδ το κακο με το 1/2 od ποιο ειναι ??Με Eheim 1250 θα εχει προβλημα αυτο το λαστιχο?(σορυ για την αγνοια αλλα τωρα πηρα αποφαση να μπω στο χορο του wc!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 21, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 20:30] Παιδιά το συμαντικό είναι αυτό που είπε ο 11, ότι δλδ είναι 1/2 inch ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ διαμέτρου, άρα δεν θα έχεις σχεδόν καμία μελλοντική αναβαθμησιμότητα. Φτιάξτε καλύτερα ένα μόνοι σας, θα βγεί καλύτερο και με λιγότερα λεφτά Δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα? προκειται να βαλω λαστιχα με μεγαλυτερη διαμετρο στο μελλον? σε τι θα μου χρησιμεψει η μεγαλυτερη διαμετρος? αν ειναι να βαλω λαστιχο του ποτισματος που εχω και καμμια 100στη μετρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 21, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2004 1. Το μεγαλύτερο λάστιχο έχει μεγαλύτερη ροή άρα λιγότερο ζόρι στην αντλία και καλύτερες θεωρητικά θερμοκρασίες. Αν δεις την διαφορά στο πάχος θα δείς ότι δεν είναι και τόσο μικρή2. Αν θές να βάλεις άλλο b;ock se vga ή chipset απο αυτό που σου πουλάνε πρέπει να βάλεις μετατροπέα3. Η Λ30 δίνει 1/2" εσωτερικής διαμέτρου ρακορ, άρα δεν κάνουν εκτός και αν αλλα΄ξεις τα ρακορ της (για eihem δεν ξέρω, υποπτεύομαι το ίδιο)4. Το συγκεκριμένο block μετά απο έρευνα στο νετ είδα ότι έχει μέτρια ροή οπότε χρειάζεται και μεγάλη αντλία (l30 τουλάχιστον) για να αποδώσει σωστά, άρα γιατί να μην προτιμίσεις τον 11?Το ίδιο block ήθελα παλαιότερα να το πάρω και εγώ αλλά τελικά δεν μπορούσα λόγω σωλήνων (έχω 1/2" εσωτερικής διαμέτρου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 22, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 23:30] 1. Το μεγαλύτερο λάστιχο έχει μεγαλύτερη ροή άρα λιγότερο ζόρι στην αντλία και καλύτερες θεωρητικά θερμοκρασίες. Αν δεις την διαφορά στο πάχος θα δείς ότι δεν είναι και τόσο μικρή2. Αν θές να βάλεις άλλο b;ock se vga ή chipset απο αυτό που σου πουλάνε πρέπει να βάλεις μετατροπέα3. Η Λ30 δίνει 1/2" εσωτερικής διαμέτρου ρακορ, άρα δεν κάνουν εκτός και αν αλλα΄ξεις τα ρακορ της (για eihem δεν ξέρω, υποπτεύομαι το ίδιο)4. Το συγκεκριμένο block μετά απο έρευνα στο νετ είδα ότι έχει μέτρια ροή οπότε χρειάζεται και μεγάλη αντλία (l30 τουλάχιστον) για να αποδώσει σωστά, άρα γιατί να μην προτιμίσεις τον 11?Το ίδιο block ήθελα παλαιότερα να το πάρω και εγώ αλλά τελικά δεν μπορούσα λόγω σωλήνων (έχω 1/2" εσωτερικής διαμέτρου). 1) Εντελως θεωρητικο, στην πραξη για την L30 και για 2 τουλαχιστον μπλοκ ειναι υπεραρκετος ο σωληνας 12/10.2) block-L30-vga block-radiator εχουν ολα τα ιδια ρακορ, αρα δεν υφισταται προβλημα3) Απαντηθηκε ηδη στο (2)4) Θα σου απαντησω μολις παραλαβω το μπλοκ του 11Σχολιο..... οι μεγαλυτερης διαστασης σωληνες δεν αποδιδουν αναλογικα και καλυτερη ροη+χαμηλοτερη θερμοκρασια, απεναντιας συνυπαρχουν αρκετοι αλλοι παραγοντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 22, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2004 του 11 δεν θα μπεί σε σωλήνες 1/2 εξωτερικής διαμέτρου, εκτός και αν του ζήτησες πιο μικρά ρακορ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.