hot_sauce Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2011 Καλημέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι.... είμαι εγώ με το Fujitsu Siemens E8110 ξανά.... επειδή υπολογιστής με τα χαρακτηριστικά που θέλω κοστίζει πάνω από 800Ε και δεν είμαστε για τόσο μεγάλο άνοιγμα προσπαθώ να αναζωογονήσω όσο γίνεται το υπάρχον υλικό.... στο θέμα μας... το συγκεκριμένο λάπτοπ έχει 1GB RAM με Windows 7 πάνω και σκέφτομαι να του βάλω παραπάνω μνήμη για να αναπνεύσει.... σκέφτηκα να πάω στα 4GB κατευθείαν για να τελειώνω αλλά δεν ξέρω αν θα τα δει και τελικά θα τα έχω πάρει τζάμπα.... τα 2x2GB κοστίζουν γύρω στα 50-60Ε ενώ τα 2x1GB γύρω στα 20Ε το θέμα είναι πως ενώ φαίνεται δύσκολο για λάπτοπ τόσων χρόνων να "σηκώνει" τόσο πολλή μνήμη και το manual αλλά και η αντιπροσωπεία της Fujitsu λένε πως τα σηκώνει. συγκεκριμένα το manual: "The memory capacity of the notebook can be increased to a maximum of 4 GB (2048 MB x 2)." αλλά για να μη δώσω τζάμπα τελικά τα 50-60Ε τι λέτε κι εδώ υπάρχει περίπτωση να μην τα σηκώσει? μπορεί να βρει κάποιος μια επιβεβαιωτική αναφορά της εταιρείας? ευχαριστώ και καλά μπάνια σε όσους διαβάζουν από παραλία! edit: το πρόγραμμα AIDA32 (που αναφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή) στην επιλογή DMI (τυχαία μπήκα, δεν ξέρω τι είναι) αναφέρει: Μέγιστο Μέγεθος Μονάδας Μνήμης : 2048 ΜΒ να έχει καμιά σχέση?
chroma Αύγουστος 3, 2011 #2 Αύγουστος 3, 2011 Το chipset που έχει (intel 945) δεν χρησιμοποιεί πάνω από 3GB. Αν βάλεις 4GB, θα τα βλέπει αλλά μέγιστο που θα μπορείς να χρησιμοποιήσει είναι 3GB. Αυτό θα ισχύει και σε 64bit λειτουργικό και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι περιορισμός του chipset. Αν έχεις 1x1GB τώρα, συμπλήρωσε 2GB και είσαι καλά.
Wizard! Αύγουστος 3, 2011 #3 Αύγουστος 3, 2011 Αυτός εδώ θα σου πει ότι χρειάζεται να γνωρίζεις για τη μνήμη του laptop σου. Όταν αγοράζεις μνήμη από εκεί, επιλέγοντας για συγκεκριμένο μοντέλο, σου εγγυάται 100% σωστή λειτουργία. Edit: Το chipset που έχει (intel 945) δεν χρησιμοποιεί πάνω από 3GB. Είναι περίπου έτσι... Ισχύει ακριβώς το ίδιο με τα λειτουργικά. Βλέπει 4GB αλλά χρησιμοποιεί μέρος αυτής για δικές του λειτουργίες (PCI memory mapping, κλπ) οπότε σαν αποτέλεσμα έχει να μην στη δίνει διαθέσιμη όλη. Το τελικό ποσό όμως εξαρτάται από τις συσκευές που έχει πάνω η μητρική. Συνήθως η ελεύθερη μνήμη που θα δώσει είναι 3-3.6GB ανάλογα το μοντέλο
hot_sauce Αύγουστος 3, 2011 Author #4 Αύγουστος 3, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά....άρα αν βάλω 4 πάλι θα κερδίσω κάτι....παίζει να του βάλω μία του 1GB και μία των 2 ώστε να πιάσω τα 3 ή πρέπει οπωσδήποτε οι μνήμες να είναι ίδιες?edit:[MENTION=173]Wizard![/MENTION]στο site που μου έδωσες δεν αναφέρει "μάρκες" στις μνήμες....είναι "δικές" του?
Oric Αύγουστος 3, 2011 #6 Αύγουστος 3, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά....άρα αν βάλω 4 πάλι θα κερδίσω κάτι....παίζει να του βάλω μία του 1GB και μία των 2 ώστε να πιάσω τα 3 ή πρέπει οπωσδήποτε οι μνήμες να είναι ίδιες?Όπως αναφέρει το σχετικό φύλλο προδιαγραφών του υπολογιστή, ο ελεγκτής μνήμης είναι ο 945GM, του οποίου ο κατασκευαστής αναφέρει εδώ, πως υποστηρίζει έως 4GB μνήμης DDR667 (ή 533, αναλόγως του επεξεργαστή, τη χρονίζει αυτόματα). Επομένως, καλό είναι να βάλεις 2x2GB SODIMM DDR667. Το λεγόμενο "όριο" των 3,3GB των 32μπιτων Windows οφείλεται στην -ανεξήγητη- εμμονή της Microsoft, να αναφέρει τόση μνήμη στο σχετικό παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου όταν ο υπολογιστής φέρει μνήμη 4GB, κι σ' αυτήν την εμμονή οφείλεται ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στην ιστορία της Πληροφορικής, αυτή της μη πλήρους υποστήριξης 4GB από τα 32μπιτα Windows. Αν φιλοτιμηθούν εκεί στο Seattle και φτιάξουν ένα patch που να αναφέρει ολόκληρη την εγκατεστημένη μνήμη, το πρόβλημα ως διά μαγείας θα πάψει να υπάρχει.
hot_sauce Αύγουστος 4, 2011 Author #7 Αύγουστος 4, 2011 παιδιά τις πήρα....τις έβαλα....πήγε λίγο ακριβά το μαλλί....60Ε....αλλά είναι άλλο μηχάνημα!!όποιος από δω έχει ένα "φυσιολογικό" μηχάνημα με το δικό μου θα έφριττε!!!τώρα πατάς και ανοίγουν όλα αμέσως!!είμαι ενθουσιασμένος :mobile1:ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.