Jump to content

Συμβουλές για στήσιμο PC

pontifikas

Recommended Posts

Έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια ήρθε η ώρα για νέο PC.

Στήνω μηχάνημα από το 0. Εκτός από οθόνη δεν έχω κανένα component στα χέρια μου.

Τα χρήματα είναι μέχρι 1300€ το πολύ, αλλά θέλω να το πάρω από συγκεκριμένο κατάστημα.

Τέλος η κάρτα θέλω να είναι nvidia για λόγους συμβατότητας με κάποια προγράμματα που έχω γράψει

και τα χρειάζομαι για την δουλειά μου.

Το pc προορίζεται για τα πάντα. Θα κάτσει σε μια οθόνη με ανάλυση 1680x1050 αλλά οι ταινίες θα πέφτουν

σε μια 32'' οθόνη μέσω HDMI.

Αυτά που έχω επιλέξει είναι τα ακόλουθα:

Capture.PNG

Η απορίες είναι οι εξής:

a) Θα με καλύψει ο 3850?

B) Αξίζει ο Vector3?

c) Τροφοδοσία: Προς το παρόν, για λόγους μεταβατικότητας, δεν θα παίξει OC. Αλλά μόλις σταθεροποιηθώ έχω σκοπό να ρίξω και νερό επάνω του. Για τον λόγο αυτό είπα να πάρω 700w τροφοδοσία. Θα είναι αρκετά για την αντλία,ανεμιστήρες και μερικά ledάκια?

Ολα από ένα κατάστημα όπως θες.

Kουτί : Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black (φτηνό και καλό με USB III στο front panel )

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό:Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin TX V2 CMPSU-750TXV2EU Active-PFC Retail (αξιόπιστο και επαρκές)

PSU :: Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin TX V2 CMPSU-750TXV2EU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) (x6 για αντοχή στο χρόνο και εξκλείδωτος για κλοκάρισμα.)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 (4X USB III, 6XSATA III, 2X16 CROSSFIRE/SLI ή QUAD CROSS/SLI και πολύ καλή κατασκευσή, ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΙΜΗ σε 8-CORE BULLDOZER)

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Μνήμη: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) (Υπεραρκετή νομίζω)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD: Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' (Όπως φαίνεται από τους καλύτερους SSD της αγοράς και με μεγάλο μέγεθος.)

HDD :: Crucial 128GB M4 CT128M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

ΗDD: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB (γρήγορος, αξιόπιστος και μεγάλος για την τιμή του σκληρός)

HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

GPU: ATI Radeon HD6970 OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) (πολύ καλή κάρτα γραφικών για gaming σε 1080P)

VGA :: ATI Radeon HD6970 OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) - Visionstudio.gr

Οπτική συσκευή: Samsung DVD±RW SH-222AB Dual Layer SATA Black Bulk

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25035&cat=9⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

-----------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο: 1071€ με τον δευτερό ποιο γρήγορο SSD της αγοράς μετά τον vertex III στα 128Gb !!

1) Η FM1 πλατφόρμα είναι για άλλη χρήση και όχι για αυτή που θες να κάνεις.

2) Στην FM1 πλατφόρμα αξίζει να στραφείς για να κάνεις ένα HYBRID-CROSSFIRE της IGP 6550D με μια 6570/6670.

3) Οι Llano 3650/3850 έρχονται με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή και για να κλοκάρεις πρέπει να ανεβάσεις FSB-(base clock). Aν το κάνεις αυτό πολλές φορές χάνεις στα usb και τα sata όπως γίνεται και με τους SANDY. Για να κλοκάρεις καλά με Llano πρέπει να περιμένεις τον ξεκλείδωτο 3870 που θα έρθει αρχές Σεπτέμβρη.

4) Δεν γνωρίζω τον λόγο που είναι ασύμβατη μια AMD/ATI κάρτα γραφικών στα προγράμματα που τρέχεις αλλά ωφείλω να σε ενημερώσω πως η παραπάνω με 312€ είναι ποιο δυνατή κάρτα γραφικών, λιγότερο ενεργοβόρα, κλοκάρεται καλύτερα, ΔΕΝ έχει προβλήματα με τα VRMs όπως πολλές 570, είναι πιο κρύα, πολύ καλύτερη σε μεγάλες αναλύσεις λόγο μνήμης 2gb, είναι σε καλή τιμή.

Μια ερώτηση ακόμα. Θες το pc για games ? Και αν ναι τι είδους ?

Σε τιμές κοντά στα 400€ κοιτάμε προς την NVIDIA GTX580 για κάρτα και όχι στην 570 .... Είναι ασύμφορη η αγορά της σε τέτοιες τιμές.

5) Οι μνήμες που διάλεξες αν και αρκετά ακριβότερες από αυτές που σου πρότεινα είναι πολύ πιο κακές.Τις έχω δοκιμασει και τις δυο. Δεν μπορούν κάν να τρέξουν σε 1Τ ενώ παίζουν πολύ πιο χαλαρά απο τις kingstone και δεν παίρνουν καθόλου κλοκι.

6) Ο AGILITY III δεν αξίζει καθόλου. Αν πας σε μικρό SSD αυτής της κατηγορίας τιμής κοίταξε τον SAMSUNG 470 64GB

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24273&cat=6⊂=318&pmanuf=620&sort=undefined&step=undefined

Για εμένα πάντως ένας 120άρης είναι απαραίτητος. Ο CRUCIAL M4 είναι σχετικά αξιόπιστος και ταχύτατος στα 128GB (όχι στα 64) ενώ ο sasmsung 470 128gb είναι πιο αργός αλλά ο πλέον αξιόπιστος.

Εναν από αυτούςθα έβαζα εγώ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24798&cat=3

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24274&cat=6⊂=318&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined

Καταρχήν δεν επιθυμώ να κάνω αγορά από το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί οι όροι αγοράς με πιστωτική είναι απεχθής.

Η αγορά θα γίνει από το Πλαίσιο.[update: Όχι απαραίτητα]

Επί των προτάσεων τώρα.

1)Γιατί λες ότι δεν αξίζει ο Vertex3? Όλοι οι δίσκοι που μου προτείνεις έχουν την μισή ή αρκετά λιγότερη(ο Samsung) ταχύτητα R/W. Και επιπλέον η OCZ είναι μια καταξιωμένη εταιρία στον χώρο, ή τουλάχιστο αυτήν την εντύπωση έχω. Από ότι έχω αγοράσει της OCZ έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

2)Τροφοδοτικό λες ότι θα χρειαστώ 750W? Δεν είναι πολλά?

3) Με δεδομένο ότι μάλλον θα σε ακολουθήσω στον Phenom II, ποιές μνήμες από το κατάστημα που ανέφερα είναι καλές? Στα 8GB.

4)Οι ΑΤΙ έχουν γενικά διάφορα θέματα με εφαρμογές GLSL, με δικά του extensions, πολλές hackιές για να δουλέψει κάτι και γενικά πολύ ταλαιπωρία. Όχι ότι δεν κάνουν την δουλειά, αλλά ο δρόμος μέσω NVidia είναι πιο στρωτός.

Η κάρτα είναι και για παιχνίδια. Κανά Witcher2, κανά Dirt3, περιμένουμε και το Diablo...γενικά ρε παιδί μου.

5) Γιατί όχι BlueRay οπτική συσκευή??

Ευχαριστώ

Εγω στη θεση σου θα περιμενα κανα τριμηνο ακομα μεχρι να κυκλοφορησουν οι Bulldozer και οι Sandy-E. Αφου την παλευες 7 χρονια με το ιδιο pc δε νομιζω να μην μπορεις να αντεξεις ακομα 3 μηνες. Στη χειροτερη περιπτωση σε τρεις μηνες θα εχουν πεσει οι τιμες στα parts που σκεφτεσαι να αγορασεις τωρα.

Οσον αφορα τον ssd πιστευω οτι η αγορα του Vertex 3 αμεσα ειναι η καλυτερη επιλογη (λογω εκπτωσεων) απο το καταστημα που επιθυμεις.

Για το τροφοδοτικο και τα 700W είναι υπεραρκετα για ενα single GPU bulid. Αν θες να ξοδευτεις παραπανω σε αυτον τον τομεα καλυτερα να κοιταξεις καποιο με 80+ GOLD πιστοποιηση.

Εγω στη θεση σου θα περιμενα κανα τριμηνο ακομα μεχρι να κυκλοφορησουν οι Bulldozer και οι Sandy-E. Αφου την παλευες 7 χρονια με το ιδιο pc δε νομιζω να μην μπορεις να αντεξεις ακομα 3 μηνες. Στη χειροτερη περιπτωση σε τρεις μηνες θα εχουν πεσει οι τιμες στα parts που σκεφτεσαι να αγορασεις τωρα.

Οσον αφορα τον ssd πιστευω οτι η αγορα του Vertex 3 αμεσα ειναι η καλυτερη επιλογη (λογω εκπτωσεων) απο το καταστημα που επιθυμεις.

Για το τροφοδοτικο και τα 700W είναι υπεραρκετα για ενα single GPU bulid. Αν θες να ξοδευτεις παραπανω σε αυτον τον τομεα καλυτερα να κοιταξεις καποιο με 80+ GOLD πιστοποιηση.

Οι ΒULLDOZER θα είναι διαθέσιμοι από 19 Σεπτέμβρη. Αν λοιπόν ΔΕΝ έχει τρελή ανάγκη το μηχάνημα ας περιμένει λιγάκι για κάποιον 8-core που σίγουρα θα είναι δυνατότερος και σε επίπεδο πυρήνα και σε overclocking και +2 core.

Από εκεί κι πέρα σε SSD σε real time ο CRUCIAL M4 είναι καλύτερος και ο 470 της SAMSUNG πιο αξιόπιστος.

Μην κοιτάς μόνο τις ανακοινώσεις χαρακτηριστικών των κατασκευαστών αλλά κοίτα και τις πραγματικές, ιδιαίτερα την πραγματική χρήση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης και οι δυο προσφέρουν καλύτερο value for money από τον VERTEX III ο οποίο είναι και αυτός καλός . Τέλος για τους OCZ εχει ακουστει πως χρησιμοποιούν 2 ποιότητας υλικά. Και για να μην νομίζεις πως είναι θέμα κολλήματος εχω τον vertex II 60GB .

Αν και με την έκπτωση του πλαισίου στον 120άρη πιάνει καλό value for money και αυτός.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-3-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-VTX3-25SAT3-120G.htm

Στο θέμα του τροφοδοτικού και το 700Watt φτάνουν αλλά η CORSAIR είναι πολύ πιο αξιοπιστη εταιρία και η σειρά που σου έδειξα πάρα πολύ καλή. Καμιά σχέση με coolermaster. Αν δεις ΠΛΑΙΣΙΟ έχει με κάτι παραπάνω το corsair TX 750watt.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Enthusiast-Series-TX750-V2-750W-80plus-Bronze-Certified-CMPSU-750TXV2EU.htm

Τέλος ΔΕΝ ξέρω τι κερδίζεις σε θέμα πίστωσης από το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά σίγουρα θα έχεις δσει +30% επάνω σχεδόν σε κάθε part από την αρχή της αγοράς αν στραφείς στο πλαίσιο, ενώ έχεις μειωμένες επιλογές!! Φτάνει να κοιτάξεις την διαφορά τιμών των καταστημάτων!

Από εκεί κι πέρα σε SSD σε real time ο CRUCIAL M4 είναι καλύτερος και ο 470 της SAMSUNG πιο αξιόπιστος.

Μην κοιτάς μόνο τις ανακοινώσεις χαρακτηριστικών των κατασκευαστών αλλά κοίτα και τις πραγματικές, ιδιαίτερα την πραγματική χρήση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Το οτι ο Crucial M4 ειναι καλύτερος δεν το καταλαβα. Ως προς τι, σε σχέση με ποιον;

Οχι δεν εχει.

Και επίσης που ακριβως χρειαζεται αυτο οταν στο λειτουργικό σύστημα τα 4KB των Windows Vista/7 ειναι το standard cluster size;

To καλύτερος ΔΕΝ σημαίνει κατ`ανάγκη ταχύτερος.

Σημαίνει :

Ποιο αξιόπιστος

Καλύτερο συντελεστή απόδοσης /μεγέθους/ποιότητας/ τιμής.

Για αυτό ο κόσμος κοιτούσε μέχρι πρότεινος INTEL είτε τους παλιούς, είτε τον 320, για αυτό ο κόσμος τώρα ψάχνει σε SAMSUNG 470 και μετά σε M4 .

Απο προσωπικη εμπειρια λοιπον ο M4 δεν ειναι αξιοπιστος σε σχεση με οσους εχουν περασει απο τα χερια μου. Το ποιοτητα δεν θα το σχολιασω. Υπαρχουν αρκετα ποιοτικοτερα drives εκει εξω.

Αποδοση προς τιμη, ναι εχει. Αρα λοιπον το καλυτερος σημαινει καλυτερη αποδοση προς τιμη...

Αρα λοιπον το καλυτερος σημαινει καλυτερη αποδοση προς τιμη...

Δεν είναι χειρότερος από OCZ VERTEX III σε κανέναν τομέα αξιοπιστίας, ποιότητας... Για τους vertex έχουν ακουστεί πάρα πολλά !

Οσο για το παραπάνω σχόλιo γνωρίζεις εσύ κάποιο άλλο τρόπο σύγκρισης προιόντων ?? Χρήμα σπρώχνουμε και πρέπει να αγοράζουμε έξυπνα!:smoke:

Καθόλου off topic. Ρωτάει ο άνθρωπος τι σύστημα να πάρει. Και προτείνετε 5 πράγματα. Η δικαιολογία για ένα από αυτά είναι πως είναι το καλύτερο. Και ζήτησα να δικαιολογηθεί η επιλογή και ο όρος "καλύτερο". Το παλικάρι θα πάει να δώσει τα λεφτά του, που το πιο πιθανό είναι ότι δεν τα βρίσκει στο δρόμο. Δεν πρέπει να ξέρει γιατί πληρώνει;

Δεν είναι χειρότερος από OCZ VERTEX III σε κανέναν τομέα αξιοπιστίας, ποιότητας... Για τους vertex έχουν ακουστεί πάρα πολλά !

Οσο για το παραπάνω σχόλιo γνωρίζεις εσύ κάποιο άλλο τρόπο σύγκρισης προιόντων ?? Χρήμα σπρώχνουμε και πρέπει να αγοράζουμε έξυπνα!:smoke:

Μαλλον δεν διαβασες το παραπανω σχολιο για την αξιοπιστια. Για την ποιοτητα σου ειπα οτι υπαρχουν πιο ποιοτικα drives αλλα ουτε αυτο το διαβασες. Ναι για τους Vertex 3 εχουν ακουστει πολλα. Τι ειναι αυτα τα πολλα ειναι αλλο θεμα.

Τελος υπαρχουν πολλοι τροποι συγκρισης προϊοντων. Σε ενα site που ασχολειται με την τεχνολογια δεν αγοραζουμε ολοι εξυπνα. Μιλας για τον εαυτο σου. Δεν ισχυει σε ολους αυτο.

Επικοινώνησα με το Visionstudio και τελικά οι όροι πληρωμής δεν είναι αυτοί που έχει στο site αλλά έχουν αλλάξει. Οπότε θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω την αγορά από εκεί, και ίσως είναι και πιο βολικό. Απλά επειδή δεν το ξέρω το κατάστημα και σε θέματα RMA τόσα χρόνια με το πλαίσιο δεν είχα κανένα παράπονο, το συγκεκριμένο κατάστημα είναι "συνεργάσιμο" ή είναι στυλ... e-shop?

Στο θέμα πάλι.

Αρχικά το μηχάνημα πρέπει να αγοραστεί μέσα στον Αύγουστο. Δεν μπορώ να περιμένω

την έλευση ή την περαιτέρω αναβολή έλευσης των Bulldozer.

Στο site τις Anandtech βρήκα κάποια Benchmarks που περιγράφουν ακριβώς αυτό που ανέφερε ο The_One για τις ταχύτητες σε μικρού μεγέθους datablocks. Το ζήτημα είναι ότι δεν ξέρω τον βαθμό που αυτό έχει σημασία για το OS. Γιατί αν το πάρουμε ανάποδα, σε μεγάλα blocks ο OCZ δεν είναι απλά καλύτερος αλλά δραματικά καλύτερος. Και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι καλύτερα.

Σχετικά με το μέγεθος δεν με ενδιαφέρει <120GB.

Σχετικά με την ποιότητα και την αξιοπιστεία, εφόσον δεν υπάρχει κάποια στατιστική μελέτη αποτυχίας των υλικών των δύο δίσκων ή συνεχείς αναφορές προβλημάτων, εγώ το ανάγω σε θέμα τύχης. Τι προβλήματα έχει παρουσιάσει ο Vertex3?

Τέλος δεν μου είπες γιατί όχι Blueray optical drive?

Για τον Vertex 3 εχουν αναφερθει μερικα προβλήματα με εμφανιση BSOD στο ξεκαρφωτο, αν και με το τελευταιο firmware φαινεται να εχει λυθει το προβλημα.

Οσον αφορα το υπολοιπο build, συμφωνω με τα parts που αναφερει ο adapanos. Για gaming σε αναλυση 1650x1050 ακομα και η 550Ti θα υπερκαλυψει τις αναγκες σου, οποτε με την 570 δεν θα δεις διαφορά σε αυτην την αναλυση.

Τωρα αν θες να βαλλεις Blue Ray δες αυτο το οποιο ειναι σε φυσιολογική (σχετικα) τιμή και μπορει να γραψει και δισκακια Blue Ray:http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22106&cat=9⊂=305&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Με ρίχνεις σε GPU και SSD για να πάρω μια πιο ακριβή CPU? Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Δεν τις έχω πια σε "εκτίμηση" τις CPU. Οι υπάρχουσες είναι υπέρ-αρκετές για τις δουλειές που τους έχουν απομείνει. Την δουλειά την κάνει πια η GPU και το bottleneck ήταν πάντα το Disk access.

Δεν το απορρίπτω, απλά η σκέψη μου ήταν να μην τα σκάσω σε CPU για τους λόγος που ανέφερα. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Αν κάνω πες μου.

Επίσης γιατί CPU coolers? Είναι απαραίτητα?

Αν ασχολεισαι με συμπιεση video τοτε αξίζει να κοιταξεις την προταση του pano. Λογω του quicksync η διαφορα στο χρονο μετατροπης ειναι μεγαλη.

Γραψε αν θες για ποιον σκοπο προοριζεται το pc για να ξέρουμε τι να προτεινουμε και να μην φυγουν τα λεφτα σε ασκοπα πραγματα.

Οσον αφορα το CPU cooler, αν θες να κανεις overclocking θεωρειται απαραιτητο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.