Jump to content

Θέμα airfasttickets (μέσω groupon) €5 για 50% Έκπτωση για Ένα Ακτοπλοϊκό Εισιτήριο;

johnson

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εξηγούμαι:

Είμαι στο Ηράκλειο, θέλω να ανέβω Αθήνα. Παίρνω ως παράδειγμα την Minoan Lines (αντίστοιχο ισχύει και με BlueStar).

To κανονικό εισιτήριο κοστίζει 39€ και είναι βραδινό το ταξίδι.

Για το καλοκαίρι όμως κάνουν προσφορές (και οι ημερομηνίες που ισχύουν και τα κουπόνια δεν φαίνονται τυχαίες)

και έχουν και πρωινό ταξίδι με έκπτωση στο εισιτήριο το οποίο κοστίζει 28€.

Αλλά η προσφορά της airfasttickets δεν ισχύει για εκπτωτικά εισιτήρια, συνεπώς έχω τις εξής 2 επιλογές:

α) ταξιδεύω με 28€ με την άνεση μου ένα πρωινό και κλείνω online όποτε θέλω τα εισιτήρια.

β) ταξιδεύω βράδυ κάνοντας χρήση του κουπονιού μου με συνολική χρέωση:

* 19,5€ για το εισιτήριο (50% έκπτωση από 39€ αρχική αξία)

* 5€ για το εκπτωτικό κουπόνι το οποίο έχω ήδη πληρώσει

* 2€ αναγκαστικά για να έρθει το εισιτήριο στο Ηράκλειο με courier από Αθήνα (δε γίνεται αλλιώς)

Δηλαδή "ΤΡΕΛΗ" προσφορά κατά τ'άλλα. Από 28ε και όμορφο ταξιδάκι το πρωί, σε 19,5+5+2 = 26,5€ για ολονύκτιο ταξίδι.

Και το "καλύτερο"; Με αναγκάζουν να κλείσω το εισιτήριο 15 μέρες νωρίτερα (!) όπως αναγράφουν οι όροι του airfasttickets τους οποίους σκεπτόμενος τότε τη μεγάλη έκπτωση, δέχτηκα.

...Είναι η δεν είναι ύποπτο; Όχι πείτε μου, με το σκεπτικό ότι έχουν αγοραστεί κάποια κουπόνια για τη θεωρητικά μεγάλη έκπτωση.

Έπειτα από σχετική αναζήτηση στο Google βρήκα πολλά παράπονα για την airfasttickets. Άλλοι δε μπορουν να πιάσουν γραμμή, άλλοι κλείνουν και μετά από αρκετές μέρες τους το ακυρώνουν και άλλα τέτοια ωραία.

Update:

Διαβάζω μέσα από το website της airfasttickets τα εξής:

Αγαπητοί μας φίλοι

Με γνώμονα πάντοτε την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης σας, σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 28.168 εισιτήρια σε τιμή προσφοράς και οι διαθεσιμότητες με τις συνεργαζόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες σήμερα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

VENTOURIS SEA LINES

Διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τιμές προσφοράς σε κατηγορία θέσης «Σαλόνι οικονομικής θέσης» για τα παρακάτω δρομολόγια:

Από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Σαντορίνη και η επιστροφή προς Πειραιά από όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς για όλες τις ημερομηνίες ΕΚΤΟΣ από 30/07-02/08 και 12/08-14/08 από Πειραιά και 15/08 και 11/09 για επιστροφή προς Πειραιά.

Οι παραπάνω διαθεσιμότητες, ισχύουν τη στιγμή που γίνεται η δημοσίευση και πάντα σύμφωνα με τα συστήματα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Δηλαδή ούτε καν από/προς Ηράκλειο από τέλη Ιουλίου κιόλας...

προ του update:

δεν υπάρχει κάποια απάτη... οι ακτοπλοικές έχουν προσφορές που είναι valid μονο αν αγοράσεις από το site τους (και γλιτώνουν την προμήθεια του πρακτορείου). είναι παράλογο να ζητάς αυτή τη προσφορά μέσω πρακτορείου. απο κει και πέρα αν αποδέχθηκες τους όρους είναι ίσως δικό σου λάθος, για τις δικές σου ανάγκες.

μετά το update:

να κοιτάξεις να δεις αν στους όρους τις προσφοράς λένε για συγκεκριμενα διαθέσιμα εισητήρια από το πρακτορείο. Αν δεν έχουν τέτοιο όρο, και αν πχ η Ventouris έχει διαθέσιμα εισητήρια αλλά δεν τα παίρνει η airfasttickets τότε αυτό είναι δικό τους λάθος και: ή θα κόψουν το λαιμό τους και θα σου βρουν εισητήριο ή θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Καταρχάς όντως, ας αλλαχτεί ο τίτλος (δε με αφήνει να το κάνω) σε:

"Θέμα airfasttickets (μέσω groupon) €5 για 50% Έκπτωση για Ένα Ακτοπλοϊκό Εισιτήριο;"

προ του update:

δεν υπάρχει κάποια απάτη... οι ακτοπλοικές έχουν προσφορές που είναι valid μονο αν αγοράσεις από το site τους (και γλιτώνουν την προμήθεια του πρακτορείου). είναι παράλογο να ζητάς αυτή τη προσφορά μέσω πρακτορείου. απο κει και πέρα αν αποδέχθηκες τους όρους είναι ίσως δικό σου λάθος, για τις δικές σου ανάγκες.

Και μέσα από το πρακτορείο τους, φαίνεται να υπάρχει η τιμή των 28ευρώ που προσφέρει η minoan σε σχετική αναζήτηση. Και σίγουρα είναι δικό μου λάθος που αποδέχτηκα τους όρους, (βέβαια παραμένει πολύ ύποπτη προσφορά με βάση αυτών που έγραψα). Λάθος μου που ξέχασα για λίγο ότι ζω σε αυτή τη χώρα, βασικά.

μετά το update:

να κοιτάξεις να δεις αν στους όρους τις προσφοράς λένε για συγκεκριμενα διαθέσιμα εισητήρια από το πρακτορείο. Αν δεν έχουν τέτοιο όρο, και αν πχ η Ventouris έχει διαθέσιμα εισητήρια αλλά δεν τα παίρνει η airfasttickets τότε αυτό είναι δικό τους λάθος και: ή θα κόψουν το λαιμό τους και θα σου βρουν εισητήριο ή θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Απ'όσο κοίταξα γράφει:

Η ομορφιά των νησιών μας σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη σας περιμένει να την ανακαλύψετε και να περάσετε τις διακοπές των ονείρων σας με 50.000 εξασφαλισμένα εισιτήρια.

και

Κρατήσεις βάσει διαθεσιμότητας, online μέσω της AirFastTickets.gr/ship.

Και αναρωτιέμαι, αν δεν έχει διαθεσιμότητα 1+ μήνα πριν τη λήξη της προσφοράς (04/09/11), χάνω απλώς τα χρήματά μου;

το θέμα είναι αν η ακτοπλοιική έχει τα εισητήρια και δεν τα παίρνει η airfasttickets. σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να σου βρούνε εισητήριο ή να σου δώσουν τα λεφτά σου πίσω...

σε αντίστοιχη περίπτωση που μας έτυχε, κομμωτήριο είχει γίνει booked ένα μήνα πριν από την λήξη του κουπονιού οπότε όταν πήραμε τηλ για ραντεβού -με θράσος- μας είπανε ατυχήσατε. long story short, μας δώσανε τα χρήματα πίσω

Και το "καλύτερο"; Με αναγκάζουν να κλείσω το εισιτήριο 15 μέρες νωρίτερα (!) όπως αναγράφουν οι όροι του airfasttickets τους οποίους σκεπτόμενος τότε τη μεγάλη έκπτωση, δέχτηκα.

...Είναι η δεν είναι ύποπτο; Όχι πείτε μου, με το σκεπτικό ότι έχουν αγοραστεί κάποια κουπόνια για τη θεωρητικά μεγάλη έκπτωση.

Kαι βεβαια φιλε μου λογικο δεν ειναι, διακοπες ειναι θα πρεπει να υπαρχει μια σειρα....

Δηλαδη θες να μου πεις οτι εσυ καθε φορα κανονιζεις τελευταια στιγμη? Εγω αγορασα συγκεκριμενα 22 τετοια κουπονια για 11 φιλους του αδερφου μου και εκκλεισα 22 εισητηρια 1 μηνα και κατι μερες πριν. Με αυτη τη πρσφορα το καθε ατομο κερδισε 20€ νταν. Μια χαρα δηλαδη. Πηγαν παρο και γυρισαν.

Προσωπικα ειχα ενα προβληματακι με 5 εισητηρια, αλλα κατοπιν αποστολης αναλυτικων πληροφοριων με τις μεταφορες εμβασματων λυθηκαν ολα και εξυπηρετηθηκα αμεσα. Ηταν απολυτα συννενοησιμοι και εξυπηρετικοι. Βεβαια δεν επαιρνα με τιγκα νευρα και φωνες οπως καποιοι που πηγαν απο τα γραφεια και τα κανανε γυαλια καρφια γιατι τα νευρακια τους δεν αντεχαν λιγο παραπανω.

Kαι βεβαια φιλε μου λογικο δεν ειναι, διακοπες ειναι θα πρεπει να υπαρχει μια σειρα....

Δηλαδη θες να μου πεις οτι εσυ καθε φορα κανονιζεις τελευταια στιγμη?

Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο ναι. Πάντα μα πάντα βρίσκεις εισιτήριο. Το πλοίο είναι τεράστιο και για κατάστρωμα ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα εκτός μιας φοράς δε θυμάμαι ποια χρονιά, ήταν Χριστούγεννα κοντά και παραλίγο να μη βρω (τελικά βρήκα). Ήμουν τυχερός στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά στο θέμα μας, καθημερινά υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις για τα πλοία της minoan.

Εγω αγορασα συγκεκριμενα 22 τετοια κουπονια για 11 φιλους του αδερφου μου και εκκλεισα 22 εισητηρια 1 μηνα και κατι μερες πριν. Με αυτη τη πρσφορα το καθε ατομο κερδισε 20€ νταν. Μια χαρα δηλαδη. Πηγαν παρο και γυρισαν.

Όπως είπα και σε άλλο φόρουμ, όντως μπορεί για άλλους προορισμούς να μην είναι τόσο κακή η προσφορά.

Συγκεκριμένα:

Ωστόσο, δεδομένα, από/προς Κρήτη δε κάνει και σίγουρα δεν θα είμαστε λίγοι αυτοί που τη πατήσαμε. Και τώρα που δεν υπάρχει καν διαθεσιμότητα για Κρήτη 1+ μήνα πριν λήξει η προσφορά, απλά χάνουμε τα χρήματα;

Στη σελίδα αναφέρει χοντρικά ότι έχουν 50.000 εξασφαλισμένα εισιτήρια. Δηλαδή πως γνωρίζω εγώ αν εξασφάλισαν πχ. τα 49.000 για νησιά με μικρή επισκεψιμότητα ώστε να εξαντληθεί η Κρήτη από τόσο νωρίς;

Ωστόσο επειδή αυτές είναι σκέψεις του αέρα, θα κάνω ένα τηλεφώνημα να ρωτήσω περισσότερα, με καλό τρόπο πάντα.

Και κάτι τελευταίο, η ερώτησή μου στο εάν είναι ύποπτο δε πηγαίνει στο γεγονός ότι πρέπει να κλείσεις 15 μέρες νωρίτερα, αλλά στο γεγονός ότι στο 95% της περιόδου της προσφοράς, ισχύει ξεχωριστή προσφορά από τις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και η διαφορά στη τελική τιμή είναι σχεδόν αμελητέα ενώ η ταλαιπωρία του βραδινού ταξιδιού, του να κανονίσεις πολύ νωρίτερα, του να περιμένεις για να λάβεις με courier εισιτήρια κλπ κλπ. είναι μεγάλη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.