Jump to content

HTPC: Όταν ο ρεβιζιονισμός συναντά τον ρεφορμισμό και συνάδουν για laptop

Jaco

Recommended Posts

Δεν το είδα (έχω κλειστές τις υπογραφές γιατί όλοι αραδιάζουν την ζωή τους εκεί), αλλά ρε μάστορα αν είναι να κάνει 1000+ ευρώ δεν με νοιάζει... αν είναι κοντά στα 400-500, και να καίει λίγο πες σύνθεση...

ps: 'εν θέλω αυφίνιτι... :p

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

1. Silverstone SG01S-W αλουμίνιο

2. Seasonic 850 watt

3. 2600K (στα 4,5ghz με 1.3v)

4. ROG Z68 Maximus IV GENE-Z

5. 4χ4GB-> 16GB RAM 1600MHZ CL9 με 1.65v

6. 580GTX Accelero (850/1700/4200 με 1.05v)

7. SSD 160 GB INTEL

8. 2TB WESTERN DIGITAL

τωρα το διαμορφωνεις με δικα σου στανταρς...θα σε καλυψει για χρονια!

img20110915125844.jpg

Uploaded with ImageShack.us

more photos -> Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, LED LCD TV, Digital Cameras and more!

Βέβαια τωρα το εχω συμμαζέψει αισθητά... (ειναι λιγο χύμα στη photo)

Η καρτα γραφικων max 70 βαθμους (furmark) και το cpu καμια 85αρα σε lynx (μια φορα το ετρεξα, γενικα καπου στους 45 idle και 70load)

img20110915125837.jpg

Uploaded with ImageShack.us

θα το χαιρεσαι για χρονια :)

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι δεν διάβασες κανένα από τα ποστ μου... :p

Πως το κατάλαβες βρε :hehe:

• 4 months later...

Jaco το pcaki που εφτιαξες ποσο καιει τελικα σε idle και ποσο σε load?

Ειμαι σε φαση που ψαχνω 24/7 κατεβαστηρι, nas, DLNA streamer με δυνατοτητα HD transcode (Sony TV δυστυχως). Μετα απο πολλες σκεψεις γερνω προς mATX με Η61 και εναν ι3 2120Τ που θα βαλω πανω στο enermax liberty 620 που εχω.

Δεν κοιταω για καθαρο htpc που θα μπει κατω απ την τηλεοραση για να μην εχω +1 τηλεκοντρολ.

Σε idle ήταν 15-18 watt αν θυμάμαι καλά...

H σύνθεση είναι DH67BL, i3-2125, 4GB, 320GB 2.5" HDD

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει πάντως, δεν καταλαβαίνει από φόρτο και γενικά πάει σφαίρα το μηχάνημα... Σε αυτή την κατανάλωση, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο..

Σε idle ήταν 15-18 watt αν θυμάμαι καλά...

H σύνθεση είναι DH67BL, i3-2125, 4GB, 320GB 2.5" HDD

Mε τι μετρημενο αυτο 15-18??

(wattoμετρο ,με χωρις το efficiency..κατι αλλο??)

Και με το corsair που ειδα πισω για τροφοδοτικο?

Η μητρικη σε αφηνει να ριξεις τασεις??

(να πειραξεις γενικοτερα πραματα?)

@NTG, έχω ένα watt-meter της πλάκας από αυτά τα φθηνά που κυκλοφορούν, αλλά πρέπει να έχει καλή ακρίβεια, άντε να χάνει 10%... Δεν θυμάμαι αν με αφήνει να κόψω τάσεις, αλλά έχω ενεργοποιημένο αυτό το auto-stepping (ή πως αλλιώς το λένε) και πέφτει πολύ χαμηλά ο επεξεργαστής... πλάκα-πλάκα αυτό πρέπει να το κοιτάξω μπας και κόψω και από εκεί τίποτα...

Εγω διαβαζω την καταναλωση απο το APC ups μου... και βλεπω κατι 3ψηφια σε idle παρολο που εχω το cool n quiet ενεργο... γμτ...

(720BE phenom ii)

wattoμετρο της πλακας με καλυπτει..δε ζητω τρελλη ακριβεια..απλα μου εκανε -και εξακολουθει να μου κανει- τρελλη εντυπωση το 15-18watt...ιδιως με το τροφοδοτικο που εχεις.

Oxi οτι με χαλαει..εχω πιο χαλαρες -απο ο,τι βλεπω- προσδοκιες..οποτε με βλεπω να πεφτω μεσα για αυτο που θελω.

απλα μου εκανε -και εξακολουθει να μου κανει- τρελλη εντυπωση το 15-18watt...ιδιως με το τροφοδοτικο που εχεις.

Τι εννοείς; κάπου τόσο παίζει σε κατανάλωση και το τροφοδοτικό έχει μικρότερη κατανάλωση από τα κανονικά ATX τροφοτικά... δεν ξέρω αν τα κανονικά μπορούν να παίξουν τόσο χαμηλά...

Τι εννοείς; κάπου τόσο παίζει σε κατανάλωση και το τροφοδοτικό έχει μικρότερη κατανάλωση από τα κανονικά ATX τροφοτικά... δεν ξέρω αν τα κανονικά μπορούν να παίξουν τόσο χαμηλά...

Τι εννοεις?(:p)

To corsair 500cx v2 της πισω σελιδας δεν εχεις?

Το αντιστοιχο 430 εχει ~76% @53 watt ..

Υποθετω το 500αρι και στα 20watt που παιζεις -και καλως παιζεις:D- θα ειναι κατω απο 70%..

Βεβαια τοσο χαμηλα που εισαι ..ακομα και με τουβλο δεν πρεπει να κερδιζεις 5watt.

Δεν είναι περιεργο ομως να διαβαζει 18W ?

Αν υπολογισουμε το μειωμενο efficiency που υπαρχει εκει κατω τοτε η πραγματικη καταναλωση ειναι μονο 9-10W ??? (efficiency 50-60%)

Εκ των οποιων τα 6-7W ειναι ο δισκος? :wall:

εχει 2.5αρη hdd...οποτε παιζει να ειναι και κατω απο 1watt ιdle..

Charts, benchmarks 2.5" Hard Drive Charts (2008), Idle Power Consumption

βαλε και αυτο καπακι..

power-1.png

(απο εδω )

(οπου εκει ειναι με μια πιο ενεργοβορα μητρικη με ζ68) οποτε ψιλοδενει το "γλυκο".

Nice...

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς, δεν είναι το τροφοδοτικό της προηγούμενης σελίδας, αυτό ήταν μάλλον πριν το στήσω... έβαλα τελικά ένα picoPSU, γιατί είχα αγοράσει παλιότερα 2 για δοκιμές και μου έμειναν, είχα και switching pack στα 12V, οπότε το έκανα έτσι...

Πάντως ναι μην το φιλοσοφείτε πολύ :p Δείτε και εδώ, γενικά το DH67BL είναι το λιγότερο ενεργοβόρο mobo της κατηγορίας αυτής...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.