Jump to content

PC για multitasking με οσο το δυνατον χαμηλοτερο bunget.

s33k3rgr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον εχουμε και λεμε. Το λειτουργικο που χρησιμοποιω κυριως ειναι το Ubuntu 11.04 και το τωρινο μου συστημα εχει φτασει πλεον στα ορια του καθως το εχω γυρω στα 5 χρονια με πολυ λιγες αναβαθμισεις στην πορεια. Καθοτι ορισμενες χρησιμες εφαρμογες που χρησιμοποιω (οπως π.χ Mathematica) δεν τρεχουν καλα (εως καθολου) στο Ubuntu ειμαι αναγκασμενος να χρησιμοποιω το Vmware Player αλλα και αυτο με 1,5 GB μνημη που εχω δεν παει καθολου καλα. Καιρος ειναι λοιπον να "μετακομισω" σε νεο μηχανημα.

Προδιαγραφες νεου Pc:

- Δυνατος επεξεργαστης και αρκετη μνημη για να σηκωνει multitasking με vmware player και πολλα ανοιχτα παραθυρα απο browsers, codeblocks και αλλες μικροεφαρμογες.

- To gaming δεν με πολυενδιαφερει στην παρουσα φαση γιατι εχω ps3 γι'αυτο το λογο. Στο μελλον ισως να επενδυσω σε μια καλη καρτα γραφικων. Εχω μια καρτα ATI X1950 στο παλιο, θα μπορουσε ισως να χρησιμοποιηθει σε ενα νεο μηχανημα η να παρω καμια καινουργια με κανα 50ευρω??

- Με ενδιαφερει να επενδυσω σε ενα συστημα οσο το δυνατοτερον αθορυβο διοτι εχω κακη εμπειρια απο το παλιο μηχανημα που τωρα χρησιμοποιω. SOS εδω.

- Επισης με ενδιαφερει το κουτι να ειναι αρκετα ανετο και εργονομικο ωστε να μην σου βγαινει η πιστη οταν ειναι να κανεις καμια επεμβαση στο PC (π.χ να προσθεσεις κανενα σκληρο)

- Χωρις οθονη

- να υποστηριζει ide σκληρους

- Τιμη 450-550

Περιμενω τις προτασεις σας για καποια συνθεση.

Kάτι τέτοιο θα σε καλύψει πολύ καλά πιστεύω

AMD A6 X4 3650 (s FM1, 2,6 GHz, 4 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

και

ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 ) - Μητρικές - plaisio.gr

και

Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A) - Μνήμες - plaisio.gr

Για δίσκο και optical ίσως σε καλύψουν τα παλιά αν είναι sata αλλιώς υπολόγισε 20€ ένα dvd και όσα είναι για κουτί, τροφοδοτικό και έναν καλό δίσκο... (είσαι εντός ορίων μπάτζετ)

Η παραπάνω πρόταση ΔΕΝ είναι ότι φθηνότερο στην αγορά αλλά το σετ περιλαμβανει και καλή κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στην μητρική και είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας οπότε θα το έχεις για πολύ καιρό ακόμα.

Το παρακατω συστημα πιστευω οτι θα υπερκαλυψει τις αναγκες σου. Περιλαμβανει θηκη τροφοδοτικο μητρικη επεξεργαστη μνημες και DVD και εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων η οποια αρκει για εφαρμογες γραφειου κτλ, βεβαια αν θες discrete gpu το συζηταμε. Εχουμε και λεμε λοιπον:

Θηκη: 40€

CoolerMaster Elite 370 Black Case (RC-370-KKN1) - Θήκες Υπολογιστών - plaisio.gr

Τροφοδοτικο: 58€

Corsair Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Επεξεργαστης: 177€

AMD Phenom II X6 1090T (sAM3, 3,2 GHz, 6MB L3) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Μητρικη: 78€

Gigabyte 880 GM UD2H (sAM3, 880G, DDR3, VGA) - Μητρικές - plaisio.gr

Μνημη: 35€

Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A) - Μνήμες - plaisio.gr

DVD-RW: 21€

Samsung DVD-RW SH-222AB Sata Black Bulk - Optical Drives - plaisio.gr

Συνολο 409€

Αν ο δισκος ειναι παλιος IDE τοτε θα σου καθηστερει το μηχανημα και ειναι κριμα.

Παρε ενα δισκο σατα και αγορασε μια καρτα PCI που να εχει εισοδο για IDE(an den exei i mitriki)

το παρακάτω σύστημα πιστεύω πως θα σε καλύψει πλήρως σε όλα όσα θες και με το παραπάνω.

Κουτί φτηνό με καλο αερισμό και USBIIΙ στο front panel !

Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Middle Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό επαρκές για το σύστημα 80-PLUS

Xilence Power Supply 550W ATX 24 pin Eco Series Active-PFC Retail

PSU :: Xilence Power Supply 550W ATX 24 pin Eco Series Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής υψηλά χρονισμένος 6-πύρηνος σε πολύ καλή τιμή με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και Turbo core !!

AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX)

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDT90ZFBGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική ΑΜ3+ με το νεότερο chip thw ΑΜD Α970/SB950 το οποίο σου προσφέρει απόλυτη αναβαθμισιμότητα στους μελλοντικούς AMD 8-CORE BULLDOZER. H μητρική υποστηρίζει USB III και SATA III !

Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid

MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Μνήμες: 8Gb 1600Mhz πιστεύω πως είναι καλά για αρχή. Στο μέλλον βάζεις αν θες άλλα 8GB !

Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096)

MEMORY :: Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

Σκληρός δίσκος ένας μεγάλος και σχετικά γρήγορος σε καλή τιμή είναι ο :

Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

HDD :: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

SATA DVD-RW

Samsung DVD±RW SH-222AB Dual Layer SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: Samsung DVD±RW SH-222AB Dual Layer SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

Κάρτα γραφικών μια μικρή NVIDIA για να μην έχεις προβλήματα από drivers ενώ είναι και τελευταίας γενιάς με υποστήριξη Nvidia's VDPAU (hardware accelerated playback of Mpeg2/VC1/WMV3/H.264 κ.λ.π.)

nVidia GeForce GT 520 1GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) (ENGT520 SILENT/DI/1GD3(LP))

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24327&cat=5⊂=137&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Ψύκτρα ώστε να έχεις αθόυβο σύστημα = επεξεργαστή. Eπίσης μπορείς να κλοκάρεις αν θες με αυτή:

Cpu Cooler Arctic Freezer Xtreme Rev.2 for Intel and AMD Socket 775 / 939 / 1156 / 1366 / AM2 / AM2+ / AM3

COOLER :: Cpu Cooler Arctic Freezer Xtreme Rev.2 for Intel and AMD Socket 775 / 939 / 1156 / 1366 / AM2 / AM2+ / AM3 - Visionstudio.gr

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το παραπάνω συνολάκι βγαίνει στα 540€ και πιστεύω πως είναι πληρέστατο, δυνατό, πλήρως αναβαθμίσιμο !!!

Παρατηρήσεις!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΜ3+ μητρική δεν έχει υποστήριξη για IDE σκληρούς. Είναι όμως πολύ κακό για εμένα να μην προτιμήσεις μια AM3+ μητρική που παρέχει αναβαθμισιμότητα, για να πας σε απλή AM3 λόγω IDE ........

Να ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση IDE HDD για λειτουργικό. Θα σκοτώσεις όλο το σύστημα .....

Αν θες να έχεις IDE επάνω στην μητρική απλά αγόρασε μια από τις παρακάτω καρτούλες :

PCI SATA Controller Card (2 int sata, 1 External sata + 1 IDE)

http://technoshop.gr/product_info.php?products_id=8454

2 port PCI UDMA133 Raid IDE controller

http://technoshop.gr/product_info.php?products_id=8860

@ adpanos Καλο μου φαινεται το συστημα. Ποιο μαγαζι ειναι αυτο το vision studio? Εχει καποια εδρα?

Η μητρικη εχει κανα wifi ενσωματωμενο?

Εχεις δικιο σε αυτο που λες για την μητρικη και τους IDE, οποτε αντι για εναν μεγαλο σκληρο καλυτερα ειναι να βαλω δυο μικροτερους για να εχω περιθωριο για dual boot αργοτερα αν και με εναν γινεται.

@ adpanos Καλο μου φαινεται το συστημα. Ποιο μαγαζι ειναι αυτο το vision studio? Εχει καποια εδρα?

Η μητρικη εχει κανα wifi ενσωματωμενο?

Εχεις δικιο σε αυτο που λες για την μητρικη και τους IDE, οποτε αντι για εναν μεγαλο σκληρο καλυτερα ειναι να βαλω δυο μικροτερους για να εχω περιθωριο για dual boot αργοτερα αν και με εναν γινεται.

Οχι η μητρική ΔΕΝ έχει WIFI και καλό είναι να ΜΗΝ κοιτάς τέτοιες μητρικές. Σε όσες είχα με wifi (πχ. ASUS P5W-DH) είχα προβλήματα. Ενας τέτοιος controller κοστίζει περίπου 7-10€ και τις περισσότερες φορές είναι πιο αξιόπιστος !

TP-LINK TL-WN350G | Skroutz.gr

Aφού γίνεται και με έναν σκληρό γιατί να βάλεις 2 μικρότερους? Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να καταναλώνεις περισσότερο ρεύμα και να σου έρθει ακριβότερα.

Το VISIONSTUDIO είναι φυσικό κατάστημα στην Θεσσαλονικη. Πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα αγοράζει από εκεί γιατί έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !!

Από SERVICE εγώ μια φορά το χρειάστηκα και ήταν άψογοι απέναντί μου. Υπόψην είμαι Αθηναίος !!

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION] Η διαδικασια για παραγγελια γινεται μεσω τηλεφωνου ετσι??

Για το wifi εχω ηδη εναν ανταπτορα usb. Το USB 3 ειναι συμβατο με τα παλιοτερα?

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION] Η διαδικασια για παραγγελια γινεται μεσω τηλεφωνου ετσι??

Για το wifi εχω ηδη εναν ανταπτορα usb. Το USB 3 ειναι συμβατο με τα παλιοτερα?

Kαι από τηλέγωνο και μέσω net μπορείς να κάνεις παραγγελία.

Εγώ θα δημιουργούσα έναν λογαριασμό καταστήματος (όπως γίνεται στο πλαίσιο γίνεται και σε αυτούς) και θα έκανα ιντερνετικά την παραγγελία χωρίς να έμπαινα στην διαδικασία του τηλεφώνου που είναι ΠΙΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ !

Από εκεί και πέρα τα usbII είναι απόλυτα συμβατά με τα USB III. Εξάλου όλες οι μητρικές έχουν ΚΑΙ από τα δυο.

Στην ουσία τις εξόδους USB III θα τις χρησιμοποιείς στο μέλλον για μεταφορά δεδομένων από USBIII εξωτερικόυς σκληρούς δίσκους και στικάκια ώστε να κάνεις πιο γρήγορα. Για τις υπόλοιπες συσκευές ΔΕΝ υπάρχει θέμα ταχύτητα και το usb II μια χαρα είναι .

Φιλε adpanos οταν πηγα να κανω την συνθεση στο site την συγκεκριμενη μητρικη που μου ειπες (Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid ) δεν την ειχε στη λιστα.

Φιλε adpanos οταν πηγα να κανω την συνθεση στο site την συγκεκριμενη μητρικη που μου ειπες (Gigabyte Socket AM3+ GA-970A-UD3 GLan Audio Raid ) δεν την ειχε στη λιστα.

Δεν χρειάζεται να τα βάλεις σε σύνθεση.

Πρόσθεσε τα πράγματα στο καλάθι απλά και κάνε την παραγγελία !!

Αφού την κάνεις πάρε τους τηλέφωνο και ζήτα να σου το συναρμολογήσουν κι όλας !!! Είναι δωρεάν !

Απ`ότι καταλαβαίνω κάποιο σκάλωμα θα έχει φάει η ιστοσελίδα τους και δεν βγάζει την μητρική.

Επόμενη αγορά σου , ένας SSD !! Βάλε το στο πρόγραμμα !:clap:

Καλές αγορές !!!

Αν θες πληροφορίες για ρυθμίσεις σε

AHCI, QFAN, COOL n QUIET, C1E, TIMINGS/ Συχνότητες μνημών/ Τάσεις, ακόμα και OC/ING εδώ είμαστε ρώτησέ μας.

Αν κάνεις όλες τις παραπανω ρυθμίσεις θα έχεις μέγιστη απόδοση και προσαρμοστικότητα στο σύστημά σου.

Ειδικά με ταυτόχρονη ρύθμιση του Q-FAN, του COOL n QUIET και τις διαχείρισης ενέργειας των WIN 7 "EΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ" θα έχεις ΠΛΗΡΩΣ ΑΘΟΡΥΒΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Θα συνεχισω τις ερωτησεις σε αυτο το ιδιο thread. Αν υπαρχει κανενας οδηγος με αυτες τις ρυθμισεις στειλτον.

Σε ποσες μερες θα το φερουν Αθηνα αν κανω την παραγγελια σημερα?

Αλλη μια ερώτηση, Θα ασχωληθεις ποτέ με overclocking ?

Σε ποσες μερες θα το φερουν Αθηνα αν κανω την παραγγελια σημερα?

Εξαρτάται την διαθεσιμοτητα. Σε 5+ ημέρες νομίζω .

Απάντησε στο παραπάνω περί κλοκαρίσματος μήπως πρέπει να βάλεις κάποια λίγο καλύτερη ψύκτρα !

οχι δεν θα ασχοληθω. Ποτε δεν με ενδιεφερε. Ειναι αρκετα δυνατο μηχανημα να με βγαλει για πολλα χρονια

ΥΓ : Η παραγγελια εφυγε

οχι δεν θα ασχοληθω. Ποτε δεν με ενδιεφερε. Ειναι αρκετα δυνατο μηχανημα να με βγαλει για πολλα χρονια

ΥΓ : Η παραγγελια εφυγε

Περιμένουμε εντυπώσεις!!!! :clap::clap::clap:

Αν θες πληροφορίες για ρυθμίσεις σε

AHCI, QFAN, COOL n QUIET, C1E, TIMINGS/ Συχνότητες μνημών/ Τάσεις, ακόμα και OC/ING εδώ είμαστε ρώτησέ μας.

Αν κάνεις όλες τις παραπανω ρυθμίσεις θα έχεις μέγιστη απόδοση και προσαρμοστικότητα στο σύστημά σου.

Ειδικά με ταυτόχρονη ρύθμιση του Q-FAN, του COOL n QUIET και τις διαχείρισης ενέργειας των WIN 7 "EΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ" θα έχεις ΠΛΗΡΩΣ ΑΘΟΡΥΒΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αν υπαρχει καποιος οδηγος γι'αυτες τις ρυθμισεις η εχεις εσυ να μου δωσεις εσυ καποια tips δωσε τιποτα για να ειμαι ετοιμος οταν ερθει το pc

• 3 weeks later...

Update:

Σημερα ηρθε το Πισι (ειναι αυτο που προτεινε ο panos στα παραπανω ποστ ) αλλα υπαρχει προβλημα.

Εγκατεστησα το Ubuntu και οταν παω να κανω boot στο λειτουργικο το συστημα κολαει στο μυνημα "loading operating system" .?????Τι μπορω να κανω τωρα?????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.