alexkhr Αύγουστος 1, 2011 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2011 Εσυ ποιον θα επερνες?Τον samsung λόγω του καταπληκτικού garbage collector και όταν θα αναβάθμιζα θα έπαιρνα έναν ακόμα για raid0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Αύγουστος 1, 2011 Author #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2011 Τον samsung λόγω του καταπληκτικού garbage collector και όταν θα αναβάθμιζα θα έπαιρνα έναν ακόμα για raid0.Κι εγω αυτο λεω...Βασικα και λογω 32nm DDR 2.0 NAND + garbage controller.To SATA III το μονο που θα μου δωσει ειναι "θεωρητικα υψηλοτερες ταχυτητες".Αναμενουμε μηπως καποιον καινουριο Samsung? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 1, 2011 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2011 Και πρακτικά ειναι υψηλότερες οι ταχύτητες. Αλλο αν δεν γίνονται αντιληπτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Αύγουστος 4, 2011 Author #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 Κατι τελευταιο!Οι ssd δισκοι χρειαζονται drivers κατα την εγκατασταση των windows? (7 32bit - 2008 R2 64bit)Γιατι μονο οι Samsung 470 αναφερονται ως plug&play? Τι τους κανει να ξεχωριζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 4, 2011 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 Οι δίσκοι, είτε είναι PATA ( Parallel ATA, οι κλασικοί, αυτοί που ο κόσμος αναφέρει ως IDE ) είτε SATA ( 1, IO aka II, είτε III ) είτε SAS, κ.ο.κ. δεν χρειάζονται drivers.Drivers χρειάζεται ( πάντα, όχι μόνο αν βάλεις επάνω SSD ) ο controller.Αν έχεις ρυθμισμένο τον controller σε IDE Legacy Mode τότε δεν θα χρειαστείς drivers αλλά θα έχεις πεσμένες επιδόσεις και δεν θα λειτουργεί και το TRIM αν θυμάμαι καλά.Αν βάλεις τον controller σε AHCI ή RAID Mode, τότε θα χρειαστείς drivers κατά το setup ( τα Windows 7 δεν χρειάζονται, έχουνε από μόνα τους κάποιους, δεν ξέρω αν όμως έχει και για τους SATA 3 της Intel στις LGA1155 mobos ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pano Αύγουστος 4, 2011 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 Μια μικρή διόρθωση θα ήθελα να κάνω στα λεγόμενα του φίλου billpeppas,το ide mode υποστηρίζει το trim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Αύγουστος 5, 2011 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Σιγουρα το RAID δεν θελει drivers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Αύγουστος 5, 2011 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Στα windows 7 οσες φορες εχω δοκιμασει raid/ahci δεν θελει drivers...Σε 1155 μητρικη δεν δοκιμασα για RAID αλλα ahci κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Αύγουστος 5, 2011 Author #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Οι δίσκοι, είτε είναι PATA ( Parallel ATA, οι κλασικοί, αυτοί που ο κόσμος αναφέρει ως IDE ) είτε SATA ( 1, IO aka II, είτε III ) είτε SAS, κ.ο.κ. δεν χρειάζονται drivers.Drivers χρειάζεται ( πάντα, όχι μόνο αν βάλεις επάνω SSD ) ο controller.Αν έχεις ρυθμισμένο τον controller σε IDE Legacy Mode τότε δεν θα χρειαστείς drivers αλλά θα έχεις πεσμένες επιδόσεις και δεν θα λειτουργεί και το TRIM αν θυμάμαι καλά.Αν βάλεις τον controller σε AHCI ή RAID Mode, τότε θα χρειαστείς drivers κατά το setup ( τα Windows 7 δεν χρειάζονται, έχουνε από μόνα τους κάποιους, δεν ξέρω αν όμως έχει και για τους SATA 3 της Intel στις LGA1155 mobos ).Α οκ καταλαβα.AHCI βαζουμε και αν εχουμε απλους δισκους ή δεν υπαρχει διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 5, 2011 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2011 Καλό είναι να το έχεις σε AHCI πάντα, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίσκο ή SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cydle Σεπτέμβριος 16, 2011 Author #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2011 οκ thanks everybody! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.