Jump to content

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 'Η SSD ??? HELP !!!

cydle

Recommended Posts

Καλησπερα!

Εχω εναν υπολογιστη εδω και 2 χρονια και θελω με καποιο τροπο να το κανω πιο γρηγορο.

Βασικα η χρηση που κανω ειναι 80% gaming τυπου LoL, Hon, CS, Lineage, Aion, NFS κ.τλ. και 20% σερφαρισμα στο ιντερνετ, χρηση office, skype, teamspeak, nero.

Οπως καταλαβαινετε καποια απο αυτα τρεχουν ταυτοχρονα... πχ ανοιχτο teamspeak ή skype, ανοιχτο facebook και παραλληλα καποιο game.

Δεν κανω τιποτα παραπανω απο αυτα που εγραψα και δεν προκειτε να κανω κατι πιο απαιτητηκο.

Αυτο που θελω να βελτιωσω ειναι η ταχυτητα αποκρισης και το φορτωμα. Θελω οι εφαρμογες να φορτωνουν πιο γρηγορα και οταν τρεχω τα προγραμματα στο παραδειγμα πιο πανω, να μην καθυστερει ο υπολογιστης, να μην εχει lag και να ανταποκρινεται πιο γρηγορα. (ας πουμε αργει οταν παω να ανοιξω αλλο ενα παραθυρο στο firefox)

O υπολογιστης μου ειναι ο παρακατω:

CPU: AMD Athlon X2 250 3GHz

Mobo: ECS A780GM-A (V1.1)

RAM: DDR2 2GB 800MHz

HDD: WD 500GB AS

VGA: ATi 4770 512MB

Windows 7 32bit Pro

O δισκος ειναι χωρισμενος σε δυο μερη, C:\ 50GB και D:\ 450GB

Στο C εχω τα windows και ολες τις εφαρμογες. Στο D εχω εγκατεστημενα τα games.

Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι ή να βαλω εναν ssd δισκο για τα windows ή να αλλαξω cpu/ram.

Ποια λυση θα μου δωσει καλυτερες επιδοσεις?

Συμφερει να βαλω ssd ή μηπως δεν θα δω διαφορες παρα μονο στην εκκινηση των windows?

Αν αλλαξω cpu χρειαζεται και παραπανω ram? Νομιζω οτι τα 2GB ειναι αρκετα για τη χρηση που κανω.

Ευχαριστω προκαταβολικα!:clap:

Γεια και χαρά,

Γνώμη μου είναι ένας ssd θα σε βοηθήσει,στην καθημερινότητά σου θα δεις διαφορά. Βάζοντας cpu ή/και ram με τις απαιτήσεις που έχεις δεν νομίζω ότι θα δεις καμιά τρομερή διαφορά. Για ssd μπορείς να ψάξεις το forum και θα δεις επιλογές(και review αρκετά κατατοπιστικά).

Hmmm οκ λοιπον ssd. Samsung 470 64GB ή Crucial M4 64GB?

Το lag που εχω οταν πχ εχω ανοιχτο ενα παιχνιδι, skype και μια σελιδα στο chrome... και παω να ανοιξω αλλη μια σελιδα... που ωφειλεται? Ram ή Cpu?

Hmmm οκ λοιπον ssd. Samsung 470 64GB ή Crucial M4 64GB?

Το lag που εχω οταν πχ εχω ανοιχτο ενα παιχνιδι, skype και μια σελιδα στο chrome... και παω να ανοιξω αλλη μια σελιδα... που ωφειλεται? Ram ή Cpu?

αυτο μπορεις και μονος σου να το δεις πολυ ευκολα εχοντας ανοιχτο το τασκ μανατζερ εκεινη την ωρα

αυτο μπορεις και μονος σου να το δεις πολυ ευκολα εχοντας ανοιχτο το τασκ μανατζερ εκεινη την ωρα

Λοιπον εχουμε και λεμε...

Ανοιχτο το Hon (practise mode)

OpenOffice Writer

Skype (απλο chat χωρις καμερα)

Google Chrome (facebook)

Firefox (Sport24, Facebook και Youtube να παιζει videoclip)

CPU Usage: Δεν ξεπερασε το 64%

Memory Usage: 1,80GB

Μετα ανοιξα αλλο ενα game (League of Legends) και ανεβηκε η μνημη στα 1,89GB

Απ οτι προσεξα ο firefox ειχε σχεδον αμεση αποκριση σε σχεση με τον chrome που lagare λιγο.

Τελικα απ οτι φαινεται το μονο που χρειαζομαι ειναι ενας SSD :clap:

Samsung 470 ή Crucial M4? ή κατι αλλο?

Χρησιμοποιεί το pagefile, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει και τα τελευταία 200MB της RAM σου.

Είναι "feature" του λειτουργικού, ο τρόπος που λειτουργεί.

Κάνε disable το pagefile και δοκίμασε να τα ξανα-ανοίξεις αυτά πάλι :)

φιλε βαλε καταρχας εναν ssd και αλλα 2 γιγα ραμ.ειναι κριμα να βαλεις μονο δισκο μιας και ειναι πολυ φτηνες πλεον οι μνημες.μετα θα εχεις αλλο αερα στο συστημα σου.Αν τοοοσο δεν πειστεις(που δεν νομιζω)κλοκαρε και τον cpu σου.αυτα..

Ετσι και αλλιως η μητρικη σου ειναι παλια και δεν υποστηριζει SATA 6Gbps, επομενως ο Μ4 δεν θα εκμεταλευεται το μεγιστο bandwidth. Τωρα αν θες να τον παρεις για να μπορεις να τον χρησιμοποιησεις και στο επομενο συστημα σου, κανενα προβλημα. Καλο θα ηταν να μας ελεγες μεχρι πιο ποσό σκοπευεις να ξοδευτεις για να σου πουμε ποια ειναι η καλυτερη λυση.

Ετσι και αλλιως η μητρικη σου ειναι παλια και δεν υποστηριζει SATA 6Gbps, επομενως ο Μ4 δεν θα εκμεταλευεται το μεγιστο bandwidth. Τωρα αν θες να τον παρεις για να μπορεις να τον χρησιμοποιησεις και στο επομενο συστημα σου, κανενα προβλημα. Καλο θα ηταν να μας ελεγες μεχρι πιο ποσό σκοπευεις να ξοδευτεις για να σου πουμε ποια ειναι η καλυτερη λυση.

Ναι ειναι πολυ πιθανο να κανω αναβαθμιση σε 6-12 μηνες, οποτε αν οντως εχει πραγματικη διαφορα στις επιδοσεις τοτε με ενδιαφρει.

Τα λεφτα που σκοπευω να δωσω ειναι μεχρι 120 ευρω το πολυ.

Αν ειναι να κανεις αναβαθμιση τοτε αξιζει να πας στον Μ4. Διαφορά σε επιδοσεις θα δεις μονο αν τρεξεις προγραμματα οπως το AS SSD, ή το Crystal Disk Mark κτλ. Σε κανονικες συνθηκες δυσκολα θα γινουν αντιληπτες.

Αν ειναι να κανεις αναβαθμιση τοτε αξιζει να πας στον Μ4. Διαφορά σε επιδοσεις θα δεις μονο αν τρεξεις προγραμματα οπως το AS SSD, ή το Crystal Disk Mark κτλ. Σε κανονικες συνθηκες δυσκολα θα γινουν αντιληπτες.

Οποτε σε Sata II οι επιδοσεις τους θα ειναι ιδιες πανω κατω ή καποιος ειναι καλυτερος?

Σαν controllers εχει καποιος καποια σοβαρα πλεονεκτηματα εναντι του αλλου?

Δες εδω μια συκγριση μεταξύ των 256GB drives (αν και οι 64GB εχουν χαμηλοτερες ταχύτητες απο αυτες που θα δεις) :

AnandTech - Bench - SSD

Απο θεμα controller οι Samsung εχουν το καλυτερο garbage collection.

Εσυ ποιον θα επερνες?

Κοιτα αν ημουν στη θεση σου (δλδ σκοπευα να αναβαθμισω συντομα) θα πηγαινα στον Μ4. Ετσι και αλλιως μικροδιαφορες υπαρχουν μεταξυ τους. Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζεται να παρεις τον καλυτερο ssd. Ο χειροτερος ssd ειναι 1000 φορες καλυτερος απο τον κοινο hdd, και οι διαφορες μεταξυ των ssds δεν γινονται αντιληπτες με το ματι.

Πιστευω να σε καλυψα με αυτην την απαντηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.