Jump to content

Βιβλία - Προτάσεις, Αξιόλογα, Προσφορές (BookLab)

vic

Recommended Posts

• 5 weeks later...
  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

«Οι κληρονόμοι του Νίλσον» - Ιωάννου Ιωάννης

Είναι μια αστυνομική νουβέλα με ωραία πλοκή και εξαιρετική γραφή. Θυμίζει λίγο Άγκαθα Κρίστι με την έννοια ότι μαθαίνεις στο τέλος τον ένοχο και μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν αποκαλύπτεται το σκεπτικό του ντετέκτιβ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα κλασικά βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας. Το πιο θετικό του στοιχείο για ‘μένα νομίζω ότι είναι ότι δε σε αφήνει να το κλείσεις, γιατί κάθε κεφάλαιο προσθέτει και κάτι νέο στην ιστορία επηρεάζοντας την εξέλιξή της. Έτσι θέλεις να το τελειώσεις σε μια ανάγνωση. Στη ιστοσελίδα Γι¬ννης Ιω¬ννου - Αρχικ

«Οι κληρονόμοι του Νίλσον» - Ιωάννου Ιωάννης

Είναι μια αστυνομική νουβέλα με ωραία πλοκή και εξαιρετική γραφή. Θυμίζει λίγο Άγκαθα Κρίστι με την έννοια ότι μαθαίνεις στο τέλος τον ένοχο και μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν αποκαλύπτεται το σκεπτικό του ντετέκτιβ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα κλασικά βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας. Το πιο θετικό του στοιχείο για ‘μένα νομίζω ότι είναι ότι δε σε αφήνει να το κλείσεις, γιατί κάθε κεφάλαιο προσθέτει και κάτι νέο στην ιστορία επηρεάζοντας την εξέλιξή της. Έτσι θέλεις να το τελειώσεις σε μια ανάγνωση. Στη ιστοσελίδα Γι¬ννης Ιω¬ννου - Αρχικ� σελ―δα μπορείτε να βρείτε τα πρώτα πέντε κεφάλαια. Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε!

P.S. Αυτό το βιβλίο θα γινόταν πολύ καλή ταινία : )

Με ξενέρωσες καθώς πρόκειται για ξεκάθαρη διαφήμιση και για κανένα λόγο γνώμη αναγνώστη, δεν ξέρω τι σχέση έχεις με την ίδιο το συγγραφέα (αν δεν είσαι και ο ίδιος) πάντως το spamming δεν το εκτιμώ… το μονο θετικό που σου αναγνωρίζω είναι ότι “παρέχεις” ένα δείγμα της δουλείας ώστε να κρίνει μόνος του ο αναγνώστης.

• 2 weeks later...

Στοιχεία Ηθικής Φιλοσοφίας, Stuart Rachels

Όχι τόσο καλό και οι αναλύσεις είναι πολύ απλοϊκές.

Νίτσε και Ηθική, Brian Leiter

Είναι μετάφραση ένος πολύ αξιόλογου έργου των πανεπιστημιακών εκδόσεων του Cambridge. Το διάβαζα στα αγγλικά σε pdf και δοκίμασα την ελληνική μετάφραση. Παραδόξως, καλή.

(και τα δύο Εκδόσεις Οκτώ)

Η μεταμόρφωση, Φραντς Κάφκα

Από τα καλύτερά του - έντονη γραφή.

Η μεταμόρφωση, Φραντς Κάφκα

Από τα καλύτερά του - έντονη γραφή.

Μόνο σε μένα δεν άρεσε αυτή η μεταμόρφωση;;;

Τεσπα..

Θαυμαστός καινούριος κόσμος του Αλντους Χαξλεϋ... Δυνατό, προφητικό, αξιολογοτατο

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2

Μόνο σε μένα δεν άρεσε αυτή η μεταμόρφωση;;;

Τεσπα..

Θαυμαστός καινούριος κόσμος του Αλντους Χαξλεϋ... Δυνατό, προφητικό, αξιολογοτατο

Αν το ξαναδείς, διατυπώνονται πολύ βασικά θέματα ανθρώπινης ψυχολογίας και κοινωνικής αντιστερεοτυπίας. Η ίδια η αυταπάρνηση του Γκρέγκρος στο τέλος είναι το βασικό στοιχείο στα έργα του Κάφκα, και δίνεται πολύ ωραία.

Φυσικά δεν είναι Πύγγος και Δίκη.

Αν το ξαναδείς, διατυπώνονται πολύ βασικά θέματα ανθρώπινης ψυχολογίας και κοινωνικής αντιστερεοτυπίας. Η ίδια η αυταπάρνηση του Γκρέγκρος στο τέλος είναι το βασικό στοιχείο στα έργα του Κάφκα, και δίνεται πολύ ωραία.

Δεν διαφωνώ και αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του. Άπλα δεν το θεωρώ τόσο αξιόλογο όσο ακουγεται

Δεν είναι το Υπόγειο του Ντοστογιέφσκι, φυσικά. Συμφωνούμε, δεν είναι κορυφαίο κιόλας. :)

Δηλαδή εμμέσως πριν σαφώς, να χωθώ στο Υπόγειο; :)

Έγκλημα και Τιμωρία, Αδελφοί Καραμάζωφ είναι τα καλύτερα θεωρώ. Οπότε με αυτά ξεκινάει όποιος δεν έχει διαβάσει Ντοστ. Το Υπόγειο είναι απ' τα πολύ καλά του, αλλά θα το βρεις εξαιρετικό αν έχεις διαβάσει Νίτσε. Οι αντιστοιχίες είναι πάμπολες και μένεις άφωνος πως ο Ντοστογιέφσκι εκφράζει τόσο αντισυμβατικές απόψεις όπως ο Νίτσε, σχεδόν ιδίαις λέξεσιν.

Πάντως το Υπόγειο είναι μικρό βιβλίο, αν βαριέσαι, γιατί τα άλλα είναι μεγάλα και θυμίζει την Μεταμόρφωση, διότι εστιάζει στην αδιέξοδη κατάσταση του πρωταγωνιστή και την εναντίωση όλων γύρω του.

__

Τώρα θέλω να πάρω τον Γατόπαρδο του Tomasi, έχω ακούσει τα καλύτερα.

Τελείωσα και το τελευταίο του Song of Ice and Fire. Άντε τώρα να περιμένεις άλλα 2 χρόνια για το επόμενο και άλλα τόσα για το τελευταίο. Για αυτό δε μου αρέσει να διαβάζω "σειρές" που δεν τις έχουν τελείωσει..

Καλά ήταν όλα πάντως.

• 3 months later...

Είμαι περίπου στη μέση του βιβλίου Inferno του Dan Brown.

Τελικά κάνει και γαμw τις διαφημίσεις για τα αξιοθέατα τις εκάστοτε χώρας όπου εξελίσσεται το μυθιστόρημα του.

Αν το ξαναδείς, διατυπώνονται πολύ βασικά θέματα ανθρώπινης ψυχολογίας και κοινωνικής αντιστερεοτυπίας. Η ίδια η αυταπάρνηση του Γκρέγκορ στο τέλος είναι το βασικό στοιχείο στα έργα του Κάφκα, και δίνεται πολύ ωραία.

• 2 weeks later...

Διαβάζω την αυτοβιογραφία του φωτός του γραμματικακη αυτο το καιρό. Αν και δεν είμαι ούτε στην μέση, το βιβλίο σκοτώνει. Εχει μεγάλο χάρισμα στο γράψιμο για επιστήμονας...

διάβασα τα metro 2033 & 2034 του γκλουκόφσκι.

Κάνενα δε μάρεσε.Ισως έφταιγε και λίγο η μετάφραση αλλά πραγματικά με κούρασαν.Απειρα επίθετα. Το καλό ήταν οτι μπορουσα να φανταστω πάνω κατω αυτά που έλεγε γιατί είχα παίξει το παιχνίδι παλιότερα :p

διάβασα τα metro 2033 & 2034 του γκλουκόφσκι.

Κάνενα δε μάρεσε.Ισως έφταιγε και λίγο η μετάφραση αλλά πραγματικά με κούρασαν.Απειρα επίθετα. Το καλό ήταν οτι μπορουσα να φανταστω πάνω κατω αυτά που έλεγε γιατί είχα παίξει το παιχνίδι παλιότερα :p

Ίσως; Από τότε που πέθανε ο Ντοστογιέφσκι δεν υπήρξε ένας σοβαρός Έλληνας μεταφραστής, στον Γκλουκόφσκι θα σκαλώσουν; :p

Διαβάζω την αυτοβιογραφία του φωτός του γραμματικακη αυτο το καιρό. Αν και δεν είμαι ούτε στην μέση, το βιβλίο σκοτώνει. Εχει μεγάλο χάρισμα στο γράψιμο για επιστήμονας...

Στο γράψιμο ναι, μην τον έχεις καθηγητή όμως :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.