Jump to content

Βοηθεια για βαψιμο εσωτερικου

Enema

Recommended Posts

Καλησπερα. Εχει λιγες μερες που τελειωσα τα κοψιματα σε ενα παλιο κουτι υπολογιστη που εχω, και θα ηθελα να βαψω το εσωτερικο του (το σασι) μαυρο ματ. Θα λυθει ολοκληρο ωστε να μεινουν σκετες επιφανειες.

Οι αποριες μου:

Εννοειται οτι αρχικα θα πρεπει να καθαριστει απο σκονες, λαδια που εχουν πεσει κτλ. Πρασινο σαπουνι ή καθαριστικο πιατων κανει ή θα χρειαστω κατι αλλο?

Θα χρειαστει ασταρωμα ή οχι? To μεταλλο του ειναι η απλη 'κλασσικη' αβαφη λαμαρινα που εχουν τα παλια κουτια.

Απο χρωμα τι πρεπει να αγορασω και απο που? Υπενθυμιζω οτι θελω ματ βαφη. Ψηνομαι βασικα και για hammerite, γιατι βλεπω οτι δεν θελουν προεργασιες στην επιφανεια, και επισης εκτος απο σατινε βγαινει και σε ενα πολυ ωραιο σφυριλατο look.:p

Προς το παρον αυτα, ευχαριστω :yu:

1)Πλύσιμο για να φύγουν τα πολλά-πολλά ώστε να μπορείς να δουλέψεις

2)Τρίψιμο με γυαλόχαρτο (ένα ελαφρύ,όχι κανά χοντρό για ξύλα π.χ.) μέχρι να μην είναι και τόσο λεία η επιφάνεια

της λαμαρίνας (για να μπορεί να πιάσει καλύτερα το χρώμα)

3)όσο πιο πολύ μπορείς ελαφριές στρώσεις με αστάρι,θα αφήνεις κάποιο διάστημα από δόση σε δόση για να στεγνώνει καλά (περίπου 4-5 στρώσεις θα χρειαστείς)

4)περνάς το χρώμα επίσης με πολύ ελαφριές στρώσεις για να σου βγεί όσο το δυνατόν καλύτερο και δυνατό γίνεται

το όλο μυστικό είναι οι στρώσεις στο αστάρι και στο χρώμα,καλύτερο = ελαφριές & πολλές στρώσεις μέχρι να είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα..! :yu:

καλά αποτελέσματα και ανέβασε και καμιά φώτο να σε καμαρώσουμε...! :p

Ωραια, ευχαριστω! Θα χρειαστω καποιο συγκεκριμενο ασταρι ή ολα ειναι το ιδιο?

Απο γυαλοχαρτο τι αριθμο περιπου?

Οσο για τις φωτογραφιες, ως πρωταρης, εχω τραβηξει πολλες και εχω ενα αρκετα μεγαλο worklog στο word σε στυλ ημερολογιου, οταν τελειωσω μετα χαρας να το ποσταρω:p

Ειναι πρωτη φορα που ασχολουμαι με οτιδηποτε απ'ολα αυτα, :baby: ελπιζω μεχρι το τελος του μηνα να εχω τελειωσει με την 2η φαση (δηλαδη βαψιματα και συναρμολογηση). Το δουλευω απο τον χειμωνα (στον ελευθερο χρονο μου, οταν επιστρεφω στο πατρικο μου για κανενα ΣΚ) οποτε η δουλεια παει αργα, αλλα μεχρι στιγμης θα ελεγα οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

Eλυσα χθες το κουτι. Τυχαινει να εχω ενα γυαλοχαρτο απλο, νουμερο 320 λεει. Να ξεκινησω με αυτο ή πιο χοντρο/λεπτο? :...:

Εχω επισης ενα κουτακι απο αυτα που εχουν 300 διαφορετικα πραγματα για dremel, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω κατι απο εκει? Εχει κατι ακρες με μεταλλικες 'τριχες' (δεν ξερω πως αλλιως να το πω), θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω? Νομιζω οτι ειναι πολυ τραχυ.

Eλυσα χθες το κουτι. Τυχαινει να εχω ενα γυαλοχαρτο απλο, νουμερο 320 λεει. Να ξεκινησω με αυτο ή πιο χοντρο/λεπτο? :...:

Εχω επισης ενα κουτακι απο αυτα που εχουν 300 διαφορετικα πραγματα για dremel, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω κατι απο εκει? Εχει κατι ακρες με μεταλλικες 'τριχες' (δεν ξερω πως αλλιως να το πω), θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω? Νομιζω οτι ειναι πολυ τραχυ.

Για εμένα καλλίτερα να αρχίσεις με ένα 600αρι ντουκόχαρτο και μετά αστάρωμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.