Jump to content

Άκυρα παγώματα και BSOD σε φρεσκοφορμαρισμένο PC

Jerry007

Recommended Posts

Πριν κανένα μήνα είχα αρχίσει και αντιμετώπιζα προβλήματα με το desktop, μου πεταγόντουσταν διάφορα Popup και γενικά μάλλον υπήρχαν εγκατεστημένα spyware. Με τα πολλά πολλά έκανα φόρματ πριν λίγο καιρό και καθαρή εγκατάσταση των Windows 7.

Τις τελευταίες μέρες μου κάνει συνέχεια άκυρα κολλήματα. Έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνουν πάντα όταν κάνω browsing στον mozilla, και όχι όταν παίζω παιχνίδια. Δηλαδή απλά το PC μουλαρώνει, ούτε error, ούτε BSOD, γενικά καμιά απόκριση και θέλει restart για να ξανανιώσει.

Μετά το format μου είχαν γίνει μερικά BSOD από αυτό το ntskrnl.exe και διάβαζα κάτι για πιθανά χαλασμένα DIMMάκια μνήμης. Αλλά εφόσον σταμάτησαν δεν έδωσα πολύ σημασία. Τώρα όμως μέσα σε μια ώρα έχει κολήσει πάνω από 4 φορές όπως περιέγραψα παραπάνω. Και συμβαίνει μόνο στο mozilla. Είχα το PC ανοικτό όλο το βράδυ και σήμερα το πρωί που έλειπα σε φροντιστήρια και μόλις γύρισα ήταν Ok.

Οι θερμοκρασίες είναι κανονικές και δεν ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς του επεξεργαστή. Έχω Windows 7 64bit SP1, και περασμένα Malware Bytes, Avast, Spybot S&D και Zonealarm στο boot.

Τα Specs του συστήματος είναι:

Intel QX9650

Asus Maximus Formula X38

Corsair XMS 2 DHX 800MHz 4-4-4-12

Ati Radeon HD5770

Thermaltake Toughpower 750W

Ο επεξεργαστής τρέχει τα τελευταία δύο χρόνια στα 3.6GHz με 1,37volt και ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ stable μέχρι το format. Δοκίμασα να τον κατεβάσω και να ρίξω τα volt πιο κάτω αλλά τα κολλήματα συνεχίζουν.

Έχει κανείς ιδέα τι παίζει; :suicide:

Νομίζω οτι σύντομα θα αλλάξεις κάρτα γραφικών!!

Θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών?

Και αν είναι ξαναεγκατέστησε τον Firefox ή χρησιμοποίησε άλλο browser.

Είμαι στο PC από όταν postαρα και δεν έχει ξανακολλήσει ακόμα, η κάρτα γραφικών είναι στους 56c με browsing τώρα, θα την stressάρω λίγο να δω πως πάει.

Τουλάχιστον αποκλείσαμε τα τις ραμ.Δοκίμασε να ανεβάσεις το ρεύμα στο northbridge και χρησιμοποίησε τον λίγο να δεις πως θα πάει.

Ok, back σε λίγο

[MENTION=9719]kuza[/MENTION]

Το μόνο πρόσθετο που έχω εγκατεστημένο είναι ένα λεξικό, δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα τα τελευταία δύο χρόνια :hm:

Από ότι βλέπω στο νετ αυτό το αρχείο ntοskrnl.exe έχει να κάνει με τον πυρήνα των windows.Άνοιξε καλού κακού ένα cmd και γράψε αυτό ( sfc /scannow ) και enter.Κάνει έλεγχο σε όλα τα αρχεία τα windows και τα διορθώνει.Μπορεί να έγινε καμιά βλακεία όπως θα πέρναγε τα updates.

Κάνω τον έλεγχο τώρα, με το Atitool σε stress mode δεν είχα crashaρισμα εδώ και μισή ώρα... Έπιασε γύρω στους 75c η κάρτα.

[MENTION=12934]Gregorypeg1000[/MENTION], αυτά έβγαλε ο έλεγχος

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]

Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Jerry007>sfc/scannow

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.

Verification 100% complete.

Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of th

em.

Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example

C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

The system file repair changes will take effect after the next reboot.

C:\Users\Jerry007>

Μυρίζομαι αρκετά πραγματάκια :p

Λοιπόν άνοιξε το κουτί και δες όλα τα καλώδια προσεκτικά και άλλαξε το καλώδιο sata του δίσκου με ένα άλλο .

Κάνε ένα clear smos

Επίσης πόση ώρα έτρεξες το memtest ;

Τον άφησα εκεί που τον είχα τον επεξεργαστή, θα δώσω λίγο παραπάνω ρεύμα σε CPU και NB να δω τι θα γίνει...

Απλά έχω παρατηρήσει ότι είναι άκυρα κολλήματα, δεν στρεσσάρετε ο υπολογιστής όταν συμβαίνουν, είναι εντελώς random

[MENTION=16541]rafail1994[/MENTION]:

Για το καλώδιο υποθέτω εννοείς του SSD που έχει το OS πάνω έτσι; Κρίμα στο cable management :hehe:

Θα κοιτάξω όμως και αυτό το ενδεχόμενο

Το memtest το άφησα γύρω στο μισάωρο

Γύρισε τα όλα στiς αρχικές ρυθμίσεις.Βασικά έπρεπε να ήταν η πρώτη σου κίνηση αυτή.Όπως είπε ο rafail άλλαξε καλώδιο sata και τρέξε και το διαγνωστικό πρόγραμμα της εταιρίας του σκληρού.

Μετά μπορεί να είναι οι drivers της κάρτας γραφικών .

Μετά ο ssd η κάποιος άλλος δίσκος που έχεις

Μετά κάποιες εξωτερικές συσκευές usb κτλ ..

......

Έχει αρκετά πράγματα :happy:

Hmm.. Εφόσον πέρασα ακριβώς το ίδιο CD των Windows, και οι drivers είναι πάλι οι ίδιες εκδόσεις με εκείνες που είχα πριν το format, θα έπρεπε να με προβληματίζουν;

Ο SSD btw φαίνεται ok με τα εργαλεία της Intel

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς για τον αν είναι θέμα software ή hardware είναι να μπουτάρεις το pc απο ένα linux live cd.Και σέρφαρε και άκου μουσική για μια μέρα απο εκεί.Άμα σου κολλήσει και εκεί τότε ψάχνουμε hardware.Αν όχι κάτι παίζει με τα windows.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.