MV040 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 θέλω να μπω στο κλίμα με linux αλλά το διάβασμα χωρίς προσωπική εμπειρία δεν λέει τίποτα, οπότε χωρίς να έχω καν τις βασικές γνώσεις για το θέμα δεν μπορώ να επιλέξω. Υπάρχει κάποια διανομή εύκολη στην εγκατάσταση / χρήση / χωρίς πολλά μπλεξίματα / καλό UI και με τα κάτωθι χαρακτηριστικά : Α) Να τρέχει KAI από usb stick (χωρίς να επηρεάζει τα προεγκατεστημένα Win 7). Β) Να υπάρχουν drivers ή forum για να βρεις χωρίς να παιδευτείς για ΗΡ (laptop). Γ) Να περιέχει ή να δέχεται εκ των υστέρων εγκατάσταση βασικών προγραμμάτων π.χ : Mozilla Open office Κανένα Player (mp3, mpeg, divx κτλ) μtorrent photoviewer antivirus (αν χρειάζεται σε linux) codecs pdf reader οποίος ξέρει και μπορεί να προτείνει κάτι ευπρόσδεκτος… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 28, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Νομίζω το ubuntu είναι το πιό εύκολο και πλήρες για αυτά που ζητάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MV040 Ιούλιος 28, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 ΟΚ ευχαριστώ θα το έχω στα υπόψιν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Ιούλιος 28, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Linux Mint , καλυτερο απο ubuntu.Main Page - Linux Mint Link to comment Share on other sites More sharing options...
MV040 Ιούλιος 28, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Linux Mint , καλυτερο απο ubuntu.Main Page - Linux Mintκαλύτερο ως προς τι? (χωρίς παρεξήγηση. για να δω που υπερτερεί ρωτάω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 28, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Έχει αρκετά προγράμματα έτοιμα για να κατεβάσεις και να βάλεις χωρίς να χρειάζεται τις έξτρα ρυθμίσεις που θα ήθελε το ubuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Ιούλιος 28, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 debian-->ubuntu-->mint Tο καθένα βασίζετε στο προηγούμενο έχοντας κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, πάντως πρώτη επαφή και εγώ με Mint είχα και νομίζω ήταν πολύ καλή επιλογή, μετά πήγα στο PclinuxOS. Έμεινα εκεί μέχρι να ξαναγυρίσω στα (ή στο ) windows, είχα 2 λόγους, πρώτος undervolting (δεν ήξερα πως να κάνω στο linux) και δεύτερος (old) games.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούλιος 28, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 ubuntu για αρχη και μετα χτυπας ενα arch.επισης μπορεις να χρεισιμοποιησεις αυτα τα 2 εργαλεια για να τα τρεξεις απο usb:UNetbootin - LinuxLive USB Creatorκαλη αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MV040 Ιούλιος 28, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 mint λοιπόν... και ubuntu για back up plan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 1, 2011 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2011 Το ubuntu εχει online κοινοτητα που ειναι πολυ ενεργη παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 3, 2011 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2011 να ρωτησω κατι για να μην ανοιγω καινουργιο θεμααν εγκαταστησεις τα ubuntu μεσα απο win 7 υπαρχει καποιο προβλημα ? η ειναι καλυτερο να τα εγκαταστησεις σε partision/σκληρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Αύγουστος 3, 2011 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2011 Συνηθως ναι υπαρχει προβλημα (τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση πριν κανα χρονο που το δοκιμασα). Το καλύτερο ειναι να κανεις partition. Στην εγκατασταση του Ubuntu σε ρωταει αν θελεις: 1) Να σβησει τα παντα και να περασει μονο Ubuntu στον δισκο 2) Να κανει αυτοματα resize το partition των Windows και να σου χωρεσει και το Ubuntu. Να εχεις dual boot. 3) Να κοψεις-ραψεις μόνος σου τα partitions Ουσιαστικα αυτο που χρειαζεται το Ubuntu ειναι ενα partition root directory " / " με filesystem ext4. Μπορείς να περάσεις κι άλλα partition ξεχωριστά, όπως ειναι το swap (κάτι σαν το swap), /home κλπ. Η διαδικασια ειναι πολυ απλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Αύγουστος 4, 2011 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2011 να ρωτησω κατι για να μην ανοιγω καινουργιο θεμααν εγκαταστησεις τα ubuntu μεσα απο win 7 υπαρχει καποιο προβλημα ? η ειναι καλυτερο να τα εγκαταστησεις σε partision/σκληροΜέσα από τα 7 τα εγκαθιστάς με το WUBI, στην ουσία είναι σαν να περνάς μια οποιαδήποτε καινούργια εφαρμογή.Όταν θα εκκινεί ο υπολογιστής θα σε ρωτάει από ποιό λειτουργικό θες να μπουτάρει κλπ.Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά στην ουσία αυτός ο τρόπος είναι για όσους θέλουν απλά να τα δοκιμάσουν.Αν τα βαρεθούν μέσα από τα 7 απεγκαθίστανται όπως οι κανικές εφαρμογές και τελειώνει εκεί το θέμα.Αν είσαι αποφασισμένος να μπείς στον κόσμο τους κάνε εκκίνηση με το cd ή το usb και ακολούθα τις οδηγίες εγκατάστασης, θα βρουν τα 7 και θα σε ρωτήσουν τί να κάνουν.Επέλεξε να είναι παράλληλη εγκατάσταση, ο δίσκος θα χωρίσει και ένα κομμάτι θα πάει για το ubuntu κλπ κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.