Jump to content

Ερώτηση προς Linuxαδες…

MV040

Recommended Posts

θέλω να μπω στο κλίμα με linux αλλά το διάβασμα χωρίς προσωπική εμπειρία δεν λέει τίποτα, οπότε χωρίς να έχω καν τις βασικές γνώσεις για το θέμα δεν μπορώ να επιλέξω.

Υπάρχει κάποια διανομή εύκολη στην εγκατάσταση / χρήση / χωρίς πολλά μπλεξίματα / καλό UI και με τα κάτωθι χαρακτηριστικά :

Α) Να τρέχει KAI από usb stick (χωρίς να επηρεάζει τα προεγκατεστημένα Win 7).

Β) Να υπάρχουν drivers ή forum για να βρεις χωρίς να παιδευτείς για ΗΡ (laptop).

Γ) Να περιέχει ή να δέχεται εκ των υστέρων εγκατάσταση βασικών προγραμμάτων π.χ :

Mozilla

Open office

Κανένα Player (mp3, mpeg, divx κτλ)

μtorrent

photoviewer

antivirus (αν χρειάζεται σε linux)

codecs

pdf reader

οποίος ξέρει και μπορεί να προτείνει κάτι ευπρόσδεκτος… :)

debian-->ubuntu-->mint

Tο καθένα βασίζετε στο προηγούμενο έχοντας κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, πάντως πρώτη επαφή και εγώ με Mint είχα και νομίζω ήταν πολύ καλή επιλογή, μετά πήγα στο PclinuxOS.

Έμεινα εκεί μέχρι να ξαναγυρίσω στα (ή στο :p) windows, είχα 2 λόγους, πρώτος undervolting (δεν ήξερα πως να κάνω στο linux) και δεύτερος (old) games....

να ρωτησω κατι για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα

αν εγκαταστησεις τα ubuntu μεσα απο win 7 υπαρχει καποιο προβλημα ?

η ειναι καλυτερο να τα εγκαταστησεις σε partision/σκληρο

Συνηθως ναι υπαρχει προβλημα (τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση πριν κανα χρονο που το δοκιμασα). Το καλύτερο ειναι να κανεις partition. Στην εγκατασταση του Ubuntu σε ρωταει αν θελεις:

1) Να σβησει τα παντα και να περασει μονο Ubuntu στον δισκο

2) Να κανει αυτοματα resize το partition των Windows και να σου χωρεσει και το Ubuntu. Να εχεις dual boot.

3) Να κοψεις-ραψεις μόνος σου τα partitions

Ουσιαστικα αυτο που χρειαζεται το Ubuntu ειναι ενα partition root directory " / " με filesystem ext4. Μπορείς να περάσεις κι άλλα partition ξεχωριστά, όπως ειναι το swap (κάτι σαν το swap), /home κλπ.

Η διαδικασια ειναι πολυ απλη :)

να ρωτησω κατι για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα

αν εγκαταστησεις τα ubuntu μεσα απο win 7 υπαρχει καποιο προβλημα ?

η ειναι καλυτερο να τα εγκαταστησεις σε partision/σκληρο

Μέσα από τα 7 τα εγκαθιστάς με το WUBI, στην ουσία είναι σαν να περνάς μια οποιαδήποτε καινούργια εφαρμογή.

Όταν θα εκκινεί ο υπολογιστής θα σε ρωτάει από ποιό λειτουργικό θες να μπουτάρει κλπ.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά στην ουσία αυτός ο τρόπος είναι για όσους θέλουν απλά να τα δοκιμάσουν.

Αν τα βαρεθούν μέσα από τα 7 απεγκαθίστανται όπως οι κανικές εφαρμογές και τελειώνει εκεί το θέμα.

Αν είσαι αποφασισμένος να μπείς στον κόσμο τους κάνε εκκίνηση με το cd ή το usb και ακολούθα τις οδηγίες εγκατάστασης, θα βρουν τα 7 και θα σε ρωτήσουν τί να κάνουν.

Επέλεξε να είναι παράλληλη εγκατάσταση, ο δίσκος θα χωρίσει και ένα κομμάτι θα πάει για το ubuntu κλπ κλπ κλπ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.