Jump to content

DeMaitre

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ένας φίλος που έχει περίπτερο, εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Retail Kiosk, το οποίο έχει περασμένο σ' έναν υπολογιστή - ταμειακή μηχανή (όπως αυτούς που έχουν π.χ. στα Goody's) που τρέχει Windows XP.

Στον ίδιο υπολογιστή έχει εγκαταστήσει κι ένα πρόγραμμα για έκδοση καρτών τηλεφωνίας, καρτοκινητής, mobile καρτοίντερνετ, Paysafe κ.λπ.

Λόγω της αρχαιότητάς του (Intel Pentium Mobile @ 1,73 GHz, 1 MB RAM PC4200), το μηχάνημα, μετά και τις τελευταίες αναβαθμίσεις του Retail Kiosk, σέρνεται.

Επειδή και το προσδόκιμο ζωής του υπολογιστή ήταν τα 5 χρόνια σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο φίλος μου τρώγεται να τον αλλάξει, αλλά το κόστος αγοράς ενός τέτοιου μηχανήματος είναι περί τα 3.000 EUR (τόσο το είχε αγοράσει πάνω-κάτω και πριν από 5 χρόνια).

Του πρότεινα λοιπόν να στήσουμε εμείς έναν υπολογιστή, ο οποίος θα κάνει τη δουλειά του αλλά θα είναι κι εύκολα αναβαθμίσημος σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί στο μέλλον.

Όσον αφορά στο στήσιμο έχω κάποιες ιδέες, αλλά το πρόβλημά είναι ότι θέλει οπωσδήποτε να τον λειτουργεί με touch screen και όσο κι αν έψαξα στα γνωστά καταστήματα λιανικής (Πλαίσιο, E-shop κ.λπ.) δεν μπόρεσα να βρω πουθενά οθόνες αφής για αγορά.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια ιδέα σχετικά με τις προδιαγραφές που χρειάζεται να έχει μια οθόνη αφής για να εξυπηρετήσει το σκοπό που περιγράφεται παραπάνω (αντοχή σε συνθήκες λειτουργίας 24/7/365 σε περιορισμένο χώρο), το κόστος αγοράς και τα καταστήματα ή τις εταιρείες από όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες προσφορές;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας! ;)

• 3 weeks later...

Γιατί ο υπολογιστής-ταμειακή είναι σε ένα κουτί πακέτο!

Μητρική, σκληρός, τροφοδοτικό, touch panel all in one!!!

Είναι ακριβώς όπως οι υπολογιστές-ταμειακές που έχουν τα fast food, αν μπορείς να φέρεις την εικόνα στο μυαλό σου...

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.