Jump to content

Fresh Windows 7 installation - BSOD F4 ntoskrntl.exe +7fd00

Τζώρτζης

Recommended Posts

Καλημέρα

Φρεσκότατη εγκατάσταση windows 7 prof 64bit στο σύστημα της υπογραφής.

Κατά την εγκατάσταση με usb στο πεδίο επιλογής δίσκου κόλλαγε διότι δε μπορούσε να επιλέξει τον unallocated (hdderased) χώρο του ssd. Reboot και boot from dvd και μετά συνέχιση της εγκατάστασης από το ίδιο usb flash disk και προχώρησε κανονικά (το αναφέρω μήπως το usb stick έχει κάποιο corrupted file και για αυτό έχω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω).

Από τη στιγμή της εγκατάστασης δε δούλευε το sleep mode (στην επαναφορά bsod). Έτρεξα verifier και στην φόρτωση του desktop bsod με πρόβλημα στο ακόλουθο αρχείο του συστήματος

072711-7222-01.dmp	7/27/2011 6:36:56 PM	
DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION [B]0x000000c9[/B]
00000000`00000220 fffff880`08ac4710 fffff980`36baadc0
fffffa80`09cb3080 HIDCLASS.SYS [B]HIDCLASS.SYS+2710[/B] x64

όπου επισυνάπτω το αντίστοιχο minidump.

Reboot σε safe mode & delete settings του verifier και προχωράω.

Εγκαθιστώ όλους τους οδηγούς, sp1.

Πλέον σε sleep mode ή σε κατάσταση αναμονής απλά, στην επαναφορά έχω bsod με το ακόλουθο μήνυμα

072711-9656-01.dmp	7/27/2011 6:47:53 PM	
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION [B]0x000000f4[/B]
00000000`00000003 fffffa80`08e59b30
fffffa80`08e59e10 fffff800`02ddbf40 ntoskrnl.exe
[B]ntoskrnl.exe+7fd00[/B] NT Kernel & System
Microsoft® Windows® Operating System Microsoft Corporation
6.1.7601.17592 (win7sp1_gdr.110408-1631) x64

όπου επισυνάπτω το αντίστοιχο minidump.

Γλιτώνω επανεγκατάσταση; Φταίει όντως το usb flash και τα αρχεία που χρησιμοποίησα για εγκατάσταση; Κάτι άλλο;

072711-9656-01.rar

072711-7222-01.rar

Έκανα md5 check όλα τα αρχεία του usb flash με αυτά του dvd που λειτουργεί (όπως και του install.wim το οποίο είναι σωστό) και δε βρήκα κάποια διαφορά.

Αύριο ελέγχω τα καλώδια και κάνω επανεγκατάσταση του λειτουργικού ελπίζοντας να μην αντιμετωπίσω ίδιο πρόβλημα.

Τα έχεις βάλει ξανά σε αυτό το σύστημα; Γιατί όπως το βλέπω εγώ είναι θέμα driver.

Αν βάζεις επιπλέον drivers για chipset/μητρική, δοκίμασε με άλλες εκδόσεις.

Αν δε βάζεις, κατέβασε τους τελευταίους και βάλε τους.

Έλεγξα καλώδια, μνήμες (οκ memtest), καθάρισα σκόνες, άφησα μόνο τα απαραίτητα αλλά πάλι το ίδιο.

Το ίδιο dvd δούλευε κανονικά από το 2009.

Θα δοκιμάσω καθαρή εγκατάσταση με τους οδηγούς μητρικής και κάρτας γραφικών των cd της συσκευασίας τους να δω τι θα γίνει.

φίλε μου ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ το sleep mode στους ssd και ιδίως στους vertex

την έπαθα και έχω γράψει την ιστορία μου στο thread για τους vertex 2...

(υπάρχει κίνδυνος να μην βγει ποτέ από sleep ο σκληρός... και να μην μπορέσεις ποτέ να πάρεις τα αρχεία σου πίσω...)και νομίζω δεν είναι θέμα λειτουργικού παρά μόνο διαδικασίας sleep που μπαίνει ο (bugg-αρισμένος ) controller του vertex 2

Δε το παθαίνει μόνο σε sleep mode αλλά όταν π.χ τον αφήσεις και μπει σε stand by ή σβήσει η οθόνη πάλι το ίδιο.

Επίσης δούλευε κανονικά το sleep mode χωρίς προβλήματα έως τώρα.

Με καθαρή εγκατάσταση μόλις εγκαθιστώ τους 11.4 ή 11.6 οδηγούς της κάρτας γραφικών (χωρίς κανέναν άλλο οδηγό εγκατεστημένο με preisntalled F6 τον τελευταίο οδηγό irst του storage controller) και επιλέγω sleep mode ξεκινάει η οδύσσεια.

Δοκιμασμένο και αυτό χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Όταν η οθόνη μπαίνει σε stand by με τους τελευταίους intel inf οδηγούς και 11.6 δεν έχω πρόβλημα πλέον.

Άρα το αφήνω ως έχει με το sleep mode να μη λειτουργεί και βλέπουμε.

Μπορεί να είναι χαζό,αλλά η τροφοδοσία της vga είναι καλά;Γιατί το παθαίνεις μόλις βάλεις τους drivers της.Κάνε πάλι secure erase και καθαρή εγκατάσταση.

Α,τα win updates τα έχεις ενεργά;Κατέβασαν ενημερώσεις;

Η κάρτα γραφικών δείχνει οκ αφού όλα τα games παίζουν κανονικά.

Έχω κάνει hdderase και clean installation 5 φορές. Έκανα και bios update μπας και..

Τα win updates είναι ενεργά και οι ενημερώσεις ολοκληρώθηκαν.

Υ.Σ πολύ περιποιημένο το tlr :T:

Clean installation έπειτα από hdderase με windows 7 sp1 (intergrated) με τα ίδια συμπτώματα.

Ο ssd έχει το τελευταίο που κυκλοφορεί v2.0 και η απόδοσή του φαίνεται στα συνημμένα.

Δε ξέρω αν πρέπει να με ανησυχεί το block size του το οποίο σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχω κάνει δείχνει ίδιο στο as-ssd πρόγραμμα.

Η απόδοσή του πριν το format ήταν πολύ περίεργη (βλ. 2 αρχείο atto).

post-1891-1416075388,8542_thumb.jpg

post-1891-1416075388,9913_thumb.png

Εγώ είχα πρόβλημα με τον vertex.Μετά απο λίγο μου έκανε corrupt κάποια αρχεία των win.Τελικά έκανα nand erase ή κάπως έτσι (όως μου υπέδειξαν στο φορουμ της ocz) και τώρα πετάει το σύστημα.Τι clean install έκανα,secure erase κτλ.Για ψάξε και στο forum της corsair για παρόμοια περιστατικά.Επίσης στο forum μου είπαν να μην κοιτάω τι λέει το ssd health,δεν παίζει κανένα ρόλο.

Αν έχεις κανέναν hdd,δοκίμασε εκέι να κάνεις install.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.