packo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2004 Πριν διαβάσετε τα δικά μου σχόλια στο θέμα, κάντε έναν κόπο και διαβάστε το παρακάτω άρθρο που προέρχεται από το Tom's Hardware http://www6.tomshardware.com/graphic/20040603/index.html.Διαβάστε το, καλό θα σας κάνει γιατί επιτέλους θα καταλάβετε (οσοι δεν τα ξέρετε ήδη και όσοι ενδιαφέρεστε) ακριβώς τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει 8x anisotropic filtering, bileanear filtering, mipmapping κλπ κλπ. Αφού διαβάσετε το παραπάνω άρθρο λοιπόν θα διαπιστώσετε με θλίψη αυτό που όσοι διαβάζετε προσεκτικά specs και παρακολουθήτε έστω και λίγο την demoscene, το ξέρετε εδώ και έναν χρόνο περίπου (από τότε που βγήκαν οι Geforce FX και το R360)....και τι είναι αυτό;;;από ένα σημείο και μετά στην ουσία πληρώνουμε έναν πάτο λεφτά και στους δύο μεγαλοκατασκευαστές για να παίρνουμε κάρτες που ναι μεν έχουν τεχνικά την δυνατότητα να πάνε το επίπεδο των γραφικών στο επόμενο βήμα, αλλά ΔΕΝ το κάνουν με πρόφαση τα λίγα παραπάνω FPS. Ενα πράγμα θα πω μόνο, που το λέω από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο 9800xt...Μακάριος ο κάτοχος του, διότι αυτός ποιότητα γραφικών απαράμιλη απολαμβάνει...Οι δε ανταγωνισταί στο brilinear το εξώτερο τα μάτια τους χαλώσειν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2004 Δυστυχως ξερουμε οτι τα τελευταια χρονια οι κορυφαιοι κατακσευαστες (που τυγχανοι να παιζουν μονοι τους) στον βωμο του μεγαλυτερου σκορ στα bench στηριζουν τις πωλησεις τους. Η δικη μας ευθυνη δεν ειναι μικρη αφου δεχθηκαμε να παιξουμε αυτο το παιχνιδι και φυσικα οι εταιρειες δεν μπορουν να κανουν αλλιως αν θελουν να ανεβασουν τις πωλησεις τους.Μεχρι εδω θα συμφωνησω απολυτα με το θεμα του Tom's, ομως εδω θα πονηρευτω λιγο γιατι και στο παρελθον εχω διαβασει πολλα στο ιδιο site και πολλα απο αυτα τελικα καταληγουν στο "ναι μεν αλλα", θα το πω λιγο λαικα που λενε για να γινω κατανοητος, απο τη μια θα δουμε το θεμα που θα μας λεει οτι οι εταιρειες δεν μας δινουν αυτο που πληρωνουμε και απο την αλλη θα δουμε πολλαπλα τεστ που θα αποδεικνυουν ποσο καλυτερα αποδιδει το νεο μοντελο της μιας η της αλλης.Ιστορικα πρωτη μπηκε στο νοημα η nVIDIA που πολυ γρηγορα αλλαξε μοντελα και οδηγους στον δρομο των καλυτερων αποτελεσματων στα bench, ακολουθησε η ATI και σημερα εχουμε εναν πολεμο αριθμων. Περα απο τους αριθμους εγω προσωπικα εχω καθορισει την πορεια μου σχετικα με τις καρτες γραφικων τα τελευταια 10 χρονια, καθε 3 χρονια παιρνω την κορυφαια κατα την αποψη μου καρτα που κυκλοφορει εκεινη την στιγμη και που πιστευω οτι θα με κρατησει για τα επομενα 3 χονια μεχρι αξιοπρεπως (βλεπε voodoo2 - voodoo3500 - gforce3 - radeon 9800XT).Η αγορα καρτας ενδιαμεσα για μενα ειναι πεταμενα λεφτα, αρα δεν θα παρω την X800 η 6800 και θα κρατησω την καρτα μου μεχρι να ερθει το πληρωμα του χρονου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 8, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Συμφωνό απόλυτα με τον προλαλήσαντα, σε όσα λέει και αναφέρω εδώ πως και εγώ είμαι ακριβώς της ίδιας νοοτροπίας όσο αφορά την αγορά σε κάρτες γραφικών. Το θέμα τελικά είναι ότι αυτή την στιγμή οι μεγάλες εταιρίες ασχολούνται με τα FPS και όχι με την ουσία, δηλαδή την ποιότητα και αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου μόνο και μόνο επειδή η αγορά των enthusiasts ασχολήται με τα FPS.Και αυτό γιατί, καλώς ή κακώς, ο enthusiast δεν είναι απαραιτήτος σχετικός με τους υπολογιστές, μπορεί απλά να έχει λεφτά για πέταμα.Και δυστηχώς από ότι φαίνεται αυτή είναι η πλειοψηφία αφού και η αγορά τελικά εκεί βρίσκεται. Το ακόμα χειρότερο είναι πως εταιρίες που ήταν παραδοσιακές στην ποιότητα των γραφικών (ATI) βλέποντας που βρίσκεται το χρήμα έκαναν και αυτές την στροφή τους. Το λυπηρό είναι ότι τελικά οδηγούμαστε σε μια κοροδοιδίστικη κατάσταση Less for More....Less quality for More Money.... Και το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή την στιγμή κατά την γνώμη μου θα ήταν μία κίνηση από χρήστες ανά τον κόσμο που χρησιμοποιόντας κάποιο καλό core όπως το Crusoe της Transmeta να φτιάξουν μία αναρχοαυτόνομη κάρτα γραφικών για τους αληθινούς enthusiasts...Που ξέρεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Αρχική απάντηση από packoΚαι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή την στιγμή κατά την γνώμη μου θα ήταν μία κίνηση από χρήστες ανά τον κόσμο που χρησιμοποιόντας κάποιο καλό core όπως το Crusoe της Transmeta να φτιάξουν μία αναρχοαυτόνομη κάρτα γραφικών για τους αληθινούς enthusiasts...Που ξέρεις.... Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο :worship: αν και είμαι (εν γνώση μου) θύμα του καταναλωτισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 8, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Οπως όλοι μας.....Το θέμα είναι, και η μλκία αν θες την γνώμη μου, ότι ενώ ο κάθε ένας από εμάς ξέρει 5 πράγματα και ξέρει και 5 ακόμα ανθρώπους τουλάχιστος κάτι ξέρουν και έχουν διάθεση, παραμένουμε ακόμα θύματα του καταναλωτισμού...:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούνιος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2004 Και αντε καλα να βλεπεις εφηβους σαν τον γιο μου να σκιζονται για τους αριθμους των bench και να καταναλωνουν ωρες προσπαθωντας να πεισουν τον μπαμπα (εμενα δηλ.) οτι "πρεπει" να παρουμε την κανουργια καρτα που εχει,κανει,παιζει κλπ αλλα να βλεπεις και σαρανταρηδες συμμαθητες μου να σκιζονται χειροτερα και καλα να εχουν και καποιες γνωσεις αλλα δυστυχως αυτοι που σκιζονται περισσοτερο ειναι αυτοι που εχουν τις λιγοτερες γνωσεις Οφειλω ομως να ομολογησω και κατι που ειναι σημαντικο, και εγω εκμεταλευομαι αυτη την κατασταση (σιγουρα λιγοτερο απο αλλους συναδελφους) σαν επαγγελματιας επειδη πουλαω υπολογιστες και οπως ολοι ξερουμε κερδος στον υπολογιστη δεν υπαρχει, στα περιφερειακα και multimedia parts εχουμε την δυνατοτητα να κερδισουμε, αυτη η κατασταση δυστυχως το λεω μας βολευει. Στην δεκαετια του 80 μας ειχε περασει η τρελλα να φτιαχνουμε αυτοκινητα και μηχανες, δεκαδες μαγαζια μας πουλαγαν χιλιαδες αξεσουαρ απο τα οποια το 70% δεν ειχαν σοβαρη χρησιμοτητα, σημερα η μοδα λεει να φτιαχνουμε υπολογιστες, δεν λεω μεχρι ενα σημειο και εμενα μου αρεσει :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Ιούνιος 10, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2004 Τα πάντα κινούνται κυκλικά...μήπως τώρα δεν είναι της μόδας το modding στα αυτοκίνητα όπως και στους υπολογιστές;;; Και για γνωστικό επίπεδο....ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.....ξέρουν όλοι ότι η κάρτα τους έχει anti-aliasing ή anisotropic filtering αλλά γιατί τα έχει, πως τα έχει και τι τα κάνει κανείς δεν έχει ιδέα....και το χειρότερο...πότε είναι καλό να τα έχει ανοιχτά και πότε όχι... Οπως είχα πει και σε ένα forum που αφορά βελτίωση αυτοκινήτων, το θέμα κατά την γνώμη μου δεν είναι να φτάσεις στα άκρα κάτι που έχεις στην διάθεσή σου επειδή έτσι σου έκατσε...η επειδή έχεις τα φράγκα...γιατί έτσι καταντάς κάγκουρας.....για εμένα, και ευτυχώς και για αρκετούς από εδώ, η βελτίωση των επιδόσεων δεν είναι κενος αυτοσκοπός...υπάρχει πάντα κάτι από πίσω...και ευτύχως υπάρχουν ακόμα λίγοι που ξέρουν τι κάνουν και γιατί. Τώρα, το γεγονός ότι κάποιοι οφελούνται από αυτό, δεν έχει και πολύ σημασία γιατί έτσι γίνεται όταν ασχολήσαι με ένα τομέα που ο μέσος καταναλωτής μπορεί να είναι άσχετος αλλα υπάρχει και μεγάλη ποσότητα enthusiasts που θα δώσει πολλά λεφτά για ένα Mhz παραπάνω...για ένα FPS περισσότερο...Στην τελική, κλέφτης θα γίνεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.