petran_x13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2011 καλησπέρα παίδες οι παλιοι ισως με θυμούνται. μετα απο πολυ καιρο απουσίας επανέρχομαι στο site μας που οποτε μπαινω μεσα ειναι σαν να μπαινω σπιτι μου μετα απο μια κουραστικη μερα. δυστυχως πάντα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα το πρόβλημα της ταχύτητας του νετ. πηγα απο 2mbps connex σε 24 mbps wind και παλι τα ιδια. το ιντερνετ ειναι αργο σαν σαλιγκαρι (1.60mbps) στην καλύτερη περίπτωση. αυτο πιστευω οτι οφειλεται στο οτι το σπίτι έχει μονάχα μία θύρα οτε σε λειτουργια και αυτοι ειναι ενα οροφο κατω στην κουζινα και αναγκαστικα χρησιμοποιω ενα καλωδιο οτε 20m. που βγαινει εξω απο το σπιτι και μενει απο την μπαλκονοπορτα του δωματιου μου για να μπει στο modem υπαρχει καποια λυση?
Gorbi_gr Ιούλιος 26, 2011 #2 Ιούλιος 26, 2011 βάλε το router στην κουζίνα και τράβα utp (καλώδιο δικτύου) στον πάνω όροφο! τα 20 μέτρα τα έχει για πλάκα!!!
petran_x13 Ιούλιος 26, 2011 Author #3 Ιούλιος 26, 2011 βάλε το router στην κουζίνα και τράβα utp (καλώδιο δικτύου) στον πάνω όροφο! τα 20 μέτρα τα έχει για πλάκα!!!πιστευεις οτι θα δω διαφορα?εγω σκεφτομαι κατι τετοιο http://www.thelab.gr/media-players-gadgets-panels-etc-reviews/msi-homeplug-epower-1000hd-kit-93055.html?garpg=3#content_start
mchls Ιούλιος 26, 2011 #4 Ιούλιος 26, 2011 πιστευεις οτι θα δω διαφορα?εγω σκεφτομαι κατι τετοιο http://www.thelab.gr/media-players-gadgets-panels-etc-reviews/msi-homeplug-epower-1000hd-kit-93055.html?garpg=3#content_startΑν οντως το προβλημα ειναι οτι το σπίτι έχει μονάχα μία θύρα οτε σε λειτουργια και αυτη ειναι ενα οροφο κατω στην κουζινα σου και αναγκαστικα χρησιμοποιεις ενα καλωδιο οτε 20m. που βγαινει εξω απο το σπιτι σου και μπενει απο την μπαλκονοπορτα του δωματιου σου για να μπει στο modem,κανε αυτο που ειπε ο Gorbi_gr και θα δεις μεγαλη διαφορα...Ποτε δεν παιρνεις μακρυ καλωδιο γραμμης,μονο Εthernet το οποιο και σε 30 μετρα ειναι gg...
petran_x13 Ιούλιος 26, 2011 Author #5 Ιούλιος 26, 2011 να παρω 2 τετοια Konig Καλώδιο Net Cross Ftp C5 (20M) - Καλώδια Network - plaisio.gr η υπαρχει κατι καλυτερο λεω 2 γιατι και το ps3 σινδεετε στο νετ.ψαχνω κατι καλο και σιγουρο μπορω να δωσω μεχρι 20ευρα και για τα 2.
Stallone Ιούλιος 27, 2011 #6 Ιούλιος 27, 2011 εγω σκεφτομαι κατι τετοιο http://www.thelab.gr/media-players-gadgets-panels-etc-reviews/msi-homeplug-epower-1000hd-kit-93055.html?garpg=3#content_startΓια να βάλεις HomePlug πρέπει το ηλεκτρολογικό σύστημα των 2 ορόφων να είναι κοινό. Δηλ. πρέπει να υπάρχει ένας πίνακας (ηλεκτρολογικός) που να εξυπηρετεί και τους 2 ορόφους. Το HomePlug μεταφέρει το σήμα του internet χρησιμοποιώντας την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. Δηλ. το internet μεταφέρεται από τα καλώδια της ηλεκτρικής πρίζας.
Gorbi_gr Ιούλιος 27, 2011 #7 Ιούλιος 27, 2011 Απο την στιγμή που δεν σε ενοχλεί το καλώδιο (αφού έχεις είδη ένα) βάλε utp και αν θες πάρε ένα φτηνό switch και βγάλε πάνω μετά όσα καλώδια θες! Τα data over power είναι καλά μόνο σαν τελευταία λύση γιατί έχεις μεγάλο latency και εξαρτάσαι απο αστάθμητους παράγωντες όπως το αν η γυναίκα σου επιλέξει να ανοίξει το aircondition την ώρα που εσύ παίζεις BC2 ... To καλωδιάκι που λές μια χαρά θα την κάνει την δουλειά σου! (Α!!! Στην περίπτωση που συνδέσεις το router σου με switch στο πάνω δωμάτιο θές cross καλώδιο και όχι straight!)
trendy Ιούλιος 27, 2011 #8 Ιούλιος 27, 2011 (Α!!! Στην περίπτωση που συνδέσεις το router σου με switch στο πάνω δωμάτιο θές cross καλώδιο και όχι straight!)Όχι. Switch με switch θέλει cross ή router με router. Αλλά πλέον όλα βγαίνουν με auto-mdi-x οπότε ό,τι κι αν βάλεις το αναγνωρίζουν και παίζουν ανάλογα.
Gorbi_gr Ιούλιος 27, 2011 #9 Ιούλιος 27, 2011 Όχι. Switch με switch θέλει cross ή router με router. Αλλά πλέον όλα βγαίνουν με auto-mdi-x οπότε ό,τι κι αν βάλεις το αναγνωρίζουν και παίζουν ανάλογα. Το ξέρω απλά τα router που έχουμε σπίτι μας, δεν ειναι router με 4 διαφορετικά interface αλλά 1 router συνδεδεμένο με ενα built in switch οπότε θες cross και όσον αφορά το auto-mdi δεν θα στηριζόμουνα σε αυτό και παρα πολύ (εμένα μου έκανε πρόβλημα σε belkin 1g switch)
petran_x13 Ιούλιος 27, 2011 Author #10 Ιούλιος 27, 2011 το switch θα μου αυξησει-μιοση τιν ταχιτιτα?δεν μου είπατε τι καλώδιο να παρω τελικα.
Gorbi_gr Ιούλιος 27, 2011 #11 Ιούλιος 27, 2011 να πάρεις ένα καλώδιο utp straight (αν δεν βάλεις switch) cross (εαν βάλεις switch).σχεδόν ότι καλώδιο και να πάρεις στα 20 μέτρα δεν θα έχεις κανένα θέμα....όσον αφορά το switch ακόμα και με ένα Belkin 8-port 10/100Mbps (F5D5131EA8) - Switches - plaisio.gr θα είσαι μια χαρά εγώ έχω το Belkin 5-port 10/100/1000Mbps (F5D5141EA5) - Switches - plaisio.gr και είμαι super καλυμμένος! απο καθυστέρηση δεν θα δεις καμία διαφορά
Gorbi_gr Ιούλιος 27, 2011 #13 Ιούλιος 27, 2011 ναι και λέγεται router :) Μπορείς να πάρεις οποιδίποτε routerακι της αγοράς και να το configuraρεις ως απλό switch με WLAN
petran_x13 Ιούλιος 27, 2011 Author #14 Ιούλιος 27, 2011 λοιποον παλικαρια κατεληξα σε αυταswitch: Belkin 8-port 10/100Mbps (F5D5131EA8) - Switches - plaisio.grκαλώδιο απο modem σε switch:EQUIP 205919 PATCH CORD F/UTP CAT.5E CROSSOVER 20,0M - - E-SHOP.GRκαλώδιο απο switch σε ps3: EQUIP 805418 PATCH CORD U/UTP CAT.5E 15,0M - - E-SHOP.GRκαλώδιο απο switch σε laptop:EQUIP 805417 PATCH CORD U/UTP CAT.5E 0,5M - - E-SHOP.GRειναι ολα ok?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.