gzax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2011 Καλησπερα εχω το εξης προβλημα και θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας και πως θα μπορουσα να το λυσω. Εχω ενα συστημα με τα εξης χαρακτηριστικα : CPU: INTEL I7 950 D0 COOLER: COOLERMASTER V8 MOTHERBOARD: ASUS P6TD DELUXE RAM: 3X 2GB CORSAIR @ 1600 VGA: SAPPHIRE RADEON HD5870 X2 STORAGE: 2X500GB RAID 0, 2X500GB RAID 1 SATA 2 WESTERN DIGITAL BLACK CARVIAN PSU: THERMALTAKE 850 WATT CASE: COOLERMASTER HAF 932 OS: WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT Το προβλημα ειναι οτι σε stock settings η CPU εχει 53-55 βαθμους και σε full load φτανει μεχρι και 77. Σε Idle screenshot : Σε full load screenshot : Δοκιμασα χτες κε σημερα να βγαλω την ψυκτρα και να την ξαναβαλω με artic silver 5 και με μεθοδο να βαλω στο κεντρο παστα κε με μια ευθεια γραμμη πανω απο τους πυρηνες το αποτελεσμα το ιδιο. Αν καπιοις μπορει να βοηθησει, θα το εκτημουσα ιδιαιτερα. Ευχαριστω.
argy1 Ιούλιος 25, 2011 #4 Ιούλιος 25, 2011 η v8 δεν εχει βγει καθολου καλη ψυκτρα, δεν βρισκεις καμια hyper 212 plus? αν ψαξεις λιγο θα βρεις με 25 euro και δοκιμασε την.επισης απο αερισμο το κουτι σου πως παει?
gzax Ιούλιος 25, 2011 Author #5 Ιούλιος 25, 2011 Σκεφτομαι να παρώ την noctua NH d14, το κουτι που εχω ειναι το Ηaf 932 θεωρηται απο τα πολυ καλα σε αυτο το τομεα, αλλα και παλι οσο αθλεια ειναι η v8 να παιζει τοσο χαλια? 53 idle ?
argy1 Ιούλιος 25, 2011 #6 Ιούλιος 25, 2011 το κουτι σου ειναι super, η ψυκτρα ομως ειναι χαλια. Η v8 και η v10 ειναι μονο εμφανιση. εγω προσωπικα εχω την huper212plus. δουλευω idle=33 χειμωνα 44 σημερα, και full load 50 χειμωνα και 58 σημερα. φιλος μου με το 922 και την v8 εχει 55 idle και 75 full load σημερα,με τον ιδιο επεξεργαστη και το ιδιο overclock..
BloodMage Ιούλιος 25, 2011 #7 Ιούλιος 25, 2011 η v8 δεν εχει βγει καθολου καλη ψυκτρα, δεν βρισκεις καμια hyper 212 plus? αν ψαξεις λιγο θα βρεις με 25 euro και δοκιμασε την.επισης απο αερισμο το κουτι σου πως παει?κανεις μεγαααααλο λαθοςφιλος μου εχει i7 920(C0) πανω σε V8 στα 4Ghz χωρις κανενα προβλημα
spyvelm Ιούλιος 25, 2011 #8 Ιούλιος 25, 2011 οσο κακη και να ειναι δεν δικαιολογουντε οι 50+ βαθμοι σε idle...δηλαδη με την στοκ ψυχτρα ποσους θα ειχε....?κατα την γνωμη μου κατι λαθος γινεται στην τοποθετηση....
MicAn Ιούλιος 25, 2011 #9 Ιούλιος 25, 2011 η v8 δεν εχει βγει καθολου καλη ψυκτραη ψυκτρα ομως ειναι χαλια. Η v8 και η v10 ειναι μονο εμφανιση.Έχω δει αρκετά συγκριτικά test και λένε άλλα ...Σε πολλά από αυτά η V8 είναι η καλύτερη.Τώρα αν εσύ έχεις προσωπική εμπειρία με την V8, το θέμα αλλάζει.Εγώ πάντως, αφού εξασφαλιστεί ότι θερμοαγώγιμη πάστα, πάτημα ψύκτρας, ανεμιστήρες και μετρήσεις θερμοκρασίας είναι OK (που σημαίνει αλλάζεις ψύκτρα) θα σου πρότεινα αυτήXIGMATEKη οποία αποδείχθηκε κορυφαία όπως φαίνεται παρακάτωhttp://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.htmlκαι μάλιστα για την απόδοσή της την θεωρώ φθηνήxigmatek aegir - Ψύκτρες Επεξεργαστών | Skroutz.gr.
Nemesis89 Ιούλιος 25, 2011 #10 Ιούλιος 25, 2011 επιβεβαιώνω οτι λεέι ο MicAn και πας σε αλλαγή ψήχτρας μόνο αν υπάρχει πρόβλημα λέγοντας πως την έχω και με ι7 870 στα 3,86Ghz με 1,27V είμαι Idle 40-43 και full load 74-77 τώρα καλοκάιρι.
gzax Ιούλιος 25, 2011 Author #11 Ιούλιος 25, 2011 Το θεμα ειναι οτι ουτε overlclock εχω κανει ουτε τιποτα. χθες και σημερα την επαναγκατεστησα δυο φορες καμια διαφορα ( με την υποψια μηπως δε παταει καλα. Αν ειναι να παρω καινουργια ψυκτρα ΜιcAn σκεφτομαι την Noctua NH-D14. Θεμα χρηματων δεν εχω, αλλα θελω να βρω μια λυση για να μπορεσω να κανω ενα slight overclock, γιατι με αυτες τις θερμοκρασιες δε υπαρχει περιπτωση.
sol1d Ιούλιος 25, 2011 #12 Ιούλιος 25, 2011 Την ψύκτρα, γνώμη μου είναι, να μην την αλλάξεις. Είναι αθόρυβη και αποδοτική (την έχω κοντά 2 χρόνια).Τώρα, σε idle βλέπω 3073 MHz. Έχεις απενεργοποιήσει τις energy saving ρυθμίσεις από το bios (c-state, EIST); Επίσης, το ανεμιστηράκι της V8 έχει -εκτός από PWM- και ροοστάτη. Μήπως έχεις το ανεμιστηράκι κοντά στο minimum (950-1000στροφές);
argy1 Ιούλιος 25, 2011 #13 Ιούλιος 25, 2011 εγω ειπα την προσωπικη μου εμπειρια και αυτα που εχω ακουσει απο ανθρωπους που την δουλεψαν (συμπεριλαμβανομενων και 2 τεχνικων του πλαισιου) απο κει και περα ομως ειναι ισως να φταιει και κατι αλλο δεν ξερω. παντως αφου δεν υπαρχει και θεμα χρηματων και εφοσον δεις οτι δεν ευθυνεται κατι αλλο μπορεις να δοκιμασεις την noctua που λες, εχουν ακουστει μονο καλα λογια γι'αυτην. παντως προσωπικα αφου λες οτι ειναι κουμπωμενη καλα ουτε η "μαμα" παστα αλλα ουτε και ο επεξεργαστης δικαιολογουν αυτη την θερμοκρασια και πιστευω προσωπικα οτι ειναι υπευθυνη η ψυκτρα.
BloodMage Ιούλιος 25, 2011 #14 Ιούλιος 25, 2011 (συμπεριλαμβανομενων και 2 τεχνικων του πλαισιου)μην πεις τιποτα!!!!!!!σε καταλαβα απο τη φωνη!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΟΣ!!
argy1 Ιούλιος 25, 2011 #15 Ιούλιος 25, 2011 μην πεις τιποτα!!!!!!!σε καταλαβα απο τη φωνη!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΟΣ!!κι εγω σε καταλαβα.. θα πεις οτι δουλευω στο πλαισιο.. λοιπον φιλε για πολοστη φορα στο thelab θα πω οτι ειμαι υδραυλικος!!
argy1 Ιούλιος 25, 2011 #16 Ιούλιος 25, 2011 Έχω δει αρκετά συγκριτικά test και λένε άλλα ...Σε πολλά από αυτά η V8 είναι η καλύτερη.Τώρα αν εσύ έχεις προσωπική εμπειρία με την V8, το θέμα αλλάζει.Εγώ πάντως, αφού εξασφαλιστεί ότι θερμοαγώγιμη πάστα, πάτημα ψύκτρας, ανεμιστήρες και μετρήσεις θερμοκρασίας είναι OK (που σημαίνει αλλάζεις ψύκτρα) θα σου πρότεινα αυτήXIGMATEKη οποία αποδείχθηκε κορυφαία όπως φαίνεται παρακάτωhttp://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.htmlκαι μάλιστα για την απόδοσή της την θεωρώ φθηνήxigmatek aegir - Ψύκτρες Επεξεργαστών | Skroutz.gr.συμφωνω για την xigmatek ειναι πολυ καλη!
spyvelm Ιούλιος 26, 2011 #17 Ιούλιος 26, 2011 κι εγω σε καταλαβα.. θα πεις οτι δουλευω στο πλαισιο.. λοιπον φιλε για πολοστη φορα στο thelab θα πω οτι ειμαι υδραυλικος!!Μην εισαι υδραυλικος στο πλαισιο???:OT:YΓ:πλακιτσα να γινεται
MicAn Ιούλιος 26, 2011 #18 Ιούλιος 26, 2011 μην πεις τιποτα!!!!!!!σε καταλαβα απο τη φωνη!!!!!!!!!!!!!!ΤΕΛΟΣ!!κι εγω σε καταλαβα.. θα πεις οτι δουλευω στο πλαισιο.. λοιπον φιλε για πολοστη φορα στο thelab θα πω οτι ειμαι υδραυλικος!!Μην εισαι υδραυλικος στο πλαισιο???:OT:XAXAXAXAXAXAXAXAAAAXAAAXAAA
gzax Ιούλιος 26, 2011 Author #19 Ιούλιος 26, 2011 Την ψύκτρα, γνώμη μου είναι, να μην την αλλάξεις. Είναι αθόρυβη και αποδοτική (την έχω κοντά 2 χρόνια).Τώρα, σε idle βλέπω 3073 MHz. Έχεις απενεργοποιήσει τις energy saving ρυθμίσεις από το bios (c-state, EIST); Επίσης, το ανεμιστηράκι της V8 έχει -εκτός από PWM- και ροοστάτη. Μήπως έχεις το ανεμιστηράκι κοντά στο minimum (950-1000στροφές);Ναι ολα κλειστα ειναι και o ανεμιστηρας ειναι στο full. Αναμεσα σε Xigmatech και Νοctua DH-N14 ποια προτεινεται?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.