Jump to content

RAID 0 intel vs Vertex 3

Delijohn

Recommended Posts

Όπως βλέπετε στο σύστημα της υπογραφής, έχω δύο 80άρηδες a-data σε RAID 0 που ήταν κλώνοι της πρώτης γενιάς intel. Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί τους, εκτός από μια φορά που πήγε να σκάσει το raid με μια διακοπή ρεύματος αλλά πρόλαβα και πήρα ένα clone όλο το array και το ξανασήκωσα. Επίσης, ίσως είναι κουσούρι και παραξενιά της συγκεκριμένης μητρικής, δε με αφήνει να ανεβάσω ταχύτητες και να προσπαθήσω για overclocking γιατί αμέσως αποσταθεροποιείται το raid. Οπότε για να μη παίζω και με τη φωτιά, το έχω αφήσει στο αυτόματο o/c 10% μιας και δεν είμαι o/c guru. :rubik:

H ερώτησή μου είναι, αξίζει να αγοράσω έναν ocz vertex 2 ή 3, στα 120-180gb και να σπάσω το raid και να δώσω τα δισκάκια μου σε 2 καημένα λαπτοπάκια (:daisy: :man_in_love:) που παίρνουν φωτιά καλοκαιριάτικα και με τους intel θα ξανανιώσουν;;; Δεν φοβάμαι μη χάσω τρελά σε επιδόσεις, ούτε πως δε θα φορτώνουν τα παιχνίδια σε 2 ή 3 sec. Απλά αντί με τον νέο ssd να σώσω το ένα λαπτοπ που είναι ήδη ψόφιο, να προτιμήσω να το βάλω στο pc μου και να σώσω και τα δυο λαπτοπάκια που είναι για καθαρά απλή χρήση "φοιτητριούλας" (office, fb, σερφάρισμα και angry birds) :tomato: Έτσι δεν έχω ελπίδες να παίξω και πάλι με o/c??? Εσείς τι θα κάνατε; Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχω τρελό bottleneck, επειδή απ'ότι βλέπετε τα πιο "παλιά" μέρη του συστήματός μου είναι mobo, cpu, ram? :neo:

• 3 weeks later...

Go for it! Η αληθεια ειναι οτι και με τον Vertex 2 120GB θα εισαι μια χαρα. Τωρα αν θες να πας κατευθειαν σε Vertex 3 120GB με την προοπτικη να το κρατησεις για το επομενο συστημα σου (το οποιο θα υποστηριζει SATA 3 6Gbps), ειναι και αυτο μια λυση. Ετσι και αλλιως τωρα με τις τιμες των εκπτωσεων οι τιμες και στα δυο αυτα μοντελα ειναο χωμα. Διαλεγεις και παιρνεις...

Ευχαριστώ για την απάντησή σου καταρχήν. Θα το κάνω γιατί ούτως ή άλλως βολεύει να σώσω και τα λαπτοπάκια. Είναι της κοπέλας μου. Απλά σκέφτηκα ότι και το σύστημά μου θα είναι πιο σίγουρο, πιο σταθερό και πιο φρέσκο. Πέρα από το ότι θα είναι λίγο πιο γρήγορο ίσως!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.