Jump to content

Nforce2 + sil3112a + Sata2 = no go help ?

Cronogr

Recommended Posts

Έχω ενα κατεβαστήρι με μητρική albatron kx18d pro ii οπου φοράει ενα sil3112a sata controller o ide hdd που φόραγε κλάταρε και εχω 2 sata σκληρους στην άκρη και λέω δε τους ρίχνω πάνω ? και εκεί ξεκίνησαν τα προβληματα μου εχουμε και λέμε, βαζω πανω τον sata2 σκληρό έναν samsung hm321hi και βαζω να κάνω εγκατάσταση τον xp και το σύστημα κολάει στο "setup is inspecting you hardware configuration" το ιδιο γίνεται και με τον αλλο σκληρό εναν fujitsu, δανείζομαι εναν ide hdd απο ενα φίλο τον βάζω πανω ολα οκ αλλα οταν εχω παράλληλα καποιον sata συνδεδεμένο πανω το σύστημα αρνείται να bootari κολάει την ώρα που πρέπει να δείξει το logo των windows, στο bios δε μπορει δε δείχνει τους sata hd και για να τους δούνε τα windows πρέπει να τους κάνω hot plug αφου bootari to σύστημα και μπω κανονικα στα windows :/

Έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ?

θελει drivers.

και οταν πας να βαλεις τα XP θελει δισκετα και F6 (στην αρχη που ρωταει για εξτρα drivers)

ναι το ξέρω αυτο εχω φτιαξει cd που περιέχει ηδη τους drivers το θεμα ειναι οτι κολάει στο Setup is inspecting your hardware configuration πολύ πριν το f6 :)

Δε φταίει το dvd εχω 4 διαφορετικά που δοκιμασα :)

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ορίσεις τους δίσκους στο BIOS

σαν SCSI , το έχεις κάνει αυτό ?

Οχι γιατι πολύ απλά τους sata δε τους δείχνει μεσα στο bios .. κατα την εκκίνηση του pc τους δείχνει o sata controller

Είχα παιδευτεί κι εγώ παλιά με μια Albatron με sata δίσκους

και κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με το BIOS

να απενεργοποιήσεις το primary IDE και να δοκιμάσεις.

Το onboard raid το έχεις enabled ?

Είχα παιδευτεί κι εγώ παλιά με μια Albatron με sata δίσκους

και κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με το BIOS

να απενεργοποιήσεις το primary IDE και να δοκιμάσεις.

Το onboard raid το έχεις enabled ?

Τα εχω κανει και αυτά αυτο που δε καταλαβένω ειναι γιατι να κολάει οταν ξεκινάει η εγκατάσταση των windows η γιατι να κολάει οταν παει να μπει το συστημα στα windows απο τον ide σκληρό και μόλις βγάλω το sata να είναι ολα οκ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.