Jump to content

Ερωτηση περι πιστωτικης..

QQman

Recommended Posts

Μια ερωτηση περι ατοκων δοσεων και εφαπαξ χρεωση του ποσου...

Στις ατοκες δοσεις χρεωνει την καρτα τον μηνα μονο την δοση ετσι ?

Π.Χ. Αν εχεις πιστωτικο οριο 1000€ και εχεις χρεωθει 950 και εσυ θες να κανεις μια αγορα 2000€ με δοση 40€ τοτε θα προχωρησει κανονικα στην αγορα ? ή το υπολοιπο της καρτας πρεπει να επαρκει για ολο το ποσο ?

Μην το λάβεις υπόψη σου 100%, χοντρικά στο λέω. Υπάρχει όμως κάποιος έλεγχος, παραπάνω από το αν είναι διαθέσιμη μόνο η πρώτη δόση. Δεν ξέρω αν το καθορίζει το κατάστημα, η τράπεζα ή είναι γενικός κανόνος για όλους αυτό, που σημαίνει ότι παίζουν ρόλο διάφορα. Αν πχ είναι θέμα καταστήματος, μπορεί να έχει ορίσει ότι θέλει το 1/3 των δόσεων διαθέσιμο.

Απλα ακουω ποτε οτι πρεπει να υπαρχει διαθεσιμο οοολο το υπολοιπο στην καρτα και άλλοτε οτι πρεπει να υπαρχει 1-2δοσεις διαθεσιμες στο υπολοιπο...

Μερικοι λενε οτι εχουν πιστωτικο οριο 2000€ και εχουν κανει αγορες αξιας 5-6 χιλιαδων ευρω μεσο δόσεων...εχω μπερδευτει

Δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό. Όταν η χρέωση γίνεται σε δόσεις, η τράπεζα δεν πρόκειται ποτέ να ελέγξει για όλο το ποσό. Αν τώρα ο υπάλληλος στο κατάστημα βάλει για προέγκριση όλο το ποσό γιατί έχει τέτοιες οδηγίες, είναι άλλο θέμα.

Συνήθως πάει ανάλογα με την δόση. Αν το ποσο της δόσης πχ ειναι 100 και έχεις πιστωτικό όριο 200€ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον για την Eurobank που έχω εγώ.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Αν βάλεις δόσεις δεν νομίζω οτι γίνεται προέγκριση όλου του ποσού.

Εχω οριο 500 και το υπολοιπο διαθεσιμο ειναι 10-20~ :p Η δοση για αυτο που θελω ειναι 50ευρω για 12 μηνες ατοκα φυσικα...αν δωσω στην τραπεζα 100€ για να ανεβει το διαθεσιμο υπολοιπο δλδ μπορει να το παρει ?

Έχει να κάνει καθαρά μόνο με την κάρτα.

Υπάρχουν κάρτες που σου δίνουν πιστωτικό όριο 2000 για αγορές με δόσεις αλλά και ολόκληρου του ποσου και υπάρχουν κάρτες που σου δίνουν 2000 όριο για τις δόσεις και άλλες 2000 για ολόκληρο το ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση καταλαβαίνεις ότι αν είσαι στο όριο δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι που ξεπερνά τις 2000.

Στην δευτερη περίπτωση όταν κάνεις την αγορά πρέπει να έχεις στο υπόλοιπο της κάρτας διαθέσιμο το ποσό της 1ης δόσης.

Ρώτα την τράπεζά σου και θα σε ενημερώσει για το τι μπορείς να κάνεις.

Το κατάστημα δεν μπορεί να σου πει. Το κατάστημα αυτό που πρέπει να κάνει είναι απλά να βάλει σωστά τις δόσεις στην κάρτα. Πάντα η πρώτη δόση "πέφτει" στο σύστημα με την αγορά.

Να ζησει η marfin >_> δεν τα κανει αυτα, ρωτησα και μου λεει ο υπαλληλος οτι θα πρεπει να ειναι διαθεσιμο κανονικα για ολο το ποσο και το μονο που κανουν ειναι για να μην εκτεθει ο πελατης δινουν ενα 50% μπονους στο ποσο, πχ αυτο που θες εχει 460ευρω και εχει διαθεσιμο 360ευρω θα το περασει...αλλα κατα τα αλλα αμα δεν εχεις υπολοιπο τον π..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.