Jump to content

Τηλεόραση στα 400€

tragikos

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Μία ερώτηση προς όλους:

Για την απόσταση που έχω δηλώσει (3-3,5m) , ποια είναι η ιδανική διαγώνιος; Μήπως δηλαδή 40"+ είναι πολλές;

[MENTION=4839]wesker[/MENTION]: Πολύ καλή η ανάλυση σου και ευχαριστώ, αλλά το ερώτημα μου παραμένει :p

Καλύτερα να πάω σε μία χαμηλότερου διαγωνίου LED ή υψηλότερου απλή LCD; Δηλαδή ως ποιότητα απεικόνισης τι να προτιμήσω η διαφορά τους είναι τέτοια που να αξίζει χαμηλότερη διαγώνιος;

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] & [MENTION=1146]ison[/MENTION]: ζαχαρώνω την Samsung LE37C530 37". Η 40" είναι ίδια σε χαρακτηριστικά και αλλάζουν μόνο στη διαγώνιο έτσι;

Όχι οι 40'' ειναι μια χαρά! Απλά με την LCD LED θα έχεις πιο έντονα χρώματα, και μικρότερη κατανάλωση ρευματος. Πρόσεξε όμως, πιο έντονα δεν σημαίνει και φυσικά. Για πιο φυσικά χρώματα πας σε Plasma μεριά....Οπότε για να απαντήσω στο ερώτημα σου εγώ θα πήγαινα σε μια LCD με μεγαλλίτερη διαγώνιο. Όντως πλέον δεν λένε την δυναμική αντίθεση οι εταιρείες, και τον λόγο της αντίθεσης δεν τον ήξερε ούτε ο product manager της Samsung τον καιρό που δούλευα ως υπευθυνος home cinema σε εταιρεία με ηλεκτρονικά. Μην βασίζεσαι στην δυναμική αντίθεση όμως. Marketingίστικα κόλπα είναι. Πήγαινε σε κάποιο μαγαζί να τις δεις να παιζουν με τα μάτια σου. Αν υπάρχει η δυνατότητα ζήτησε από τον πωλητή να στις βάλε να παίξουν δίπλα διπλα με ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ όμως. Γιατί στο blu ray όλα όμορφα φαίνονται....

Οπότε έχουμε και λέμε:

Samsung LE37C530 37" 399€

Philips 42PFL3606H 42" 468 € - 20% προσφορά = 375€

LG 42LD420 42" 399€

LG 37LD450 37" 399€ - 20% = 319€

Αυτό με το 20% προσφορά είναι από newsletter του Κολομβούνη, ελπίζω να ισχύει...

Εσείς τι θα διαλέγατε από αυτές;

Οπότε έχουμε και λέμε:

Samsung LE37C530 37" 399€

Philips 42PFL3606H 42" 468 € - 20% προσφορά = 375€

LG 42LD420 42" 399€

LG 37LD450 37" 399€ - 20% = 319€

Αυτό με το 20% προσφορά είναι από newsletter του Κολομβούνη, ελπίζω να ισχύει...

Εσείς τι θα διαλέγατε από αυτές;

Samsung ή Philips για εμένα!

Μίλησα με Κολομβούνη και δεν υπάρχει σε κατάστημα η Phillips οπότε μόνο παραγγελία μέσω internet άρα δεν έχει 20% έκπτωση. Οπότε μάλλον η Samsung θα είναι η τελική επιλογή. Αφού την δω και από κοντά θα κλείσω.

Έχετε 8 ώρες να μου αλλάξετε άποψη :p

η c530 ειναι αξιολογη.το λεω γιατι την εχω σε 32'.Εχει και media player με dts.:mobile1:

Την έχω δει δίπλα σε μια πιο καλή (ακριβή) Sony, με τις ίδιες φυσικά ρυθμίσεις και οι 2, και τα χρώματα της Sony ήταν σαν "ξεπλυμένα" μπροστά στην Samsung.

Στα 3-3.5 μέτρα θες 50άρα+.. Εγώ έχω 46άρα και μου φαίνεται μικρή. Φίλος πήρε την 55VT30 και στην ίδια απόσταση μου φαίνεται ιδανική. ΙΜΟ μην κοιτάς καθόλου για κάτω από 40", αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις..

Ώπα ώπα hold your horses είπαμε..... Όχι και μικρή η 40αρα στα 3 μέτρα. Ικανοποιητική είναι. Υπαρχει η μεθοδος υπολογισμου Διαγωνιος επι 10 που βγαζει αποτελεσμα σε εκατοστα. Για παραδειγμα για τηλεοραση 32 ιντσων:

32 x 10 =320 cm =3.2 m

Οποτε για τα τρια μετρα πρεπει να παρεις τουλαχιστον 32" ενω αν ειναι 37" ακομα καλυτερα. Εγω βλεπω απο τα 3.5 μετρα με 32" στο εξοχικό και ειμαι κομπλέ. Είναι άναλογα και στο μάτι βεβαια. Στα 2,5 που έχω παίξει GT έχω κουραστεί. Αλλά μην το παρακάνουμε και με τις ιντσες. Είπαμε...

Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει τι λένε οι τύποι, εγώ μιλάω για πράξη.. Εσύ λες για 32άρα στα 3.2m, ενώ εγώ την 32άρα τη βρίσκω ιδανική για monitor στο PC (έχουν 2 φίλοι μου 32άρα στο 1m περίπου.. απλά awesomeness). Στο υπνοδωμάτιο έχω μια 40A786 στα ~2.5m, μου φαίνεται λίγο μικρή πλέον :p. Είναι και στο μάτι βέβαια, αλλά 40άρα στα 3+m μου φαίνεται μικρή :)

Λοιπόν την αγόρασα! Αγόρασα τελικά την Samsung LE37C530 37" στα 399€ με δώρο κάτι καλούδια αξίας 19€ (καλώδιο κεραίας, πολύμπριζο και flashάκι 4GB). Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, όταν βρω λίγο χρόνο θα σας κάνω και εγώ ένα mini review. Πείτε μου τι θέλετε να περιλαμβάνει και αν μπορώ και δεν είναι "μπελαλίδικο" :p θα το κάνω.

Κάτι που με ενθουσίασε είναι ο media player, παίζει και αρχεία mkv! :clap:

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το θέμα, βοηθήσατε αρκετά :)

Οι samsung εχουν εξαιρετικο Media player και ειναι απο τις λιγες που παιζουν αρχεια με dts ηχο.

Οσον αφορα τις διαστασεις (αν και τωρα εκανες την αγορα)....εγω εχω προσωρινα την 40c530 στα 1.8 μετρα και μου φαινεται μικρη...μολις συνηθισεις την διασταση θα δεις οταν σε αυτα τα μετρα ειναι μικρη.

Ηταν να παρω φετος την 55d8000 αλλα κατι τα προβληματα με clouding κατι τα προβληματα με υπεροβολικο banding με απετρεψαν.

Υποψην οτι η c530 εχει απο τα καλυτερα response times για lcd.

Ηταν να παρω φετος την 55d8000 αλλα κατι τα προβληματα με clouding κατι τα προβληματα με υπεροβολικο banding με απετρεψαν.

Εννοείται ότι πας για VT30.. εκτός και αν τη θες και για monitor.

Οι samsung εχουν εξαιρετικο Media player και ειναι απο τις λιγες που παιζουν αρχεια με dts ηχο.

Οσον αφορα τις διαστασεις (αν και τωρα εκανες την αγορα)....εγω εχω προσωρινα την 40c530 στα 1.8 μετρα και μου φαινεται μικρη...μολις συνηθισεις την διασταση θα δεις οταν σε αυτα τα μετρα ειναι μικρη.

Πραγματικά πολύ καλό media player, έχει μέχρι και συγχρονισμό υποτίτλων που δεν έχει το WD Media player των 110€!

Για τις διαστάσεις, καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά αν σκεφτείτε ότι στην ίδια απόσταση είχα έως τώρα 21" οθόνη, είναι προφανές ότι οι 37" μου φαίνονται προς το παρόν αρκετές. Σίγουρα δεν είναι η αίσθηση που έχω στην VMax στα Village, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος. :p

Να πω επίσης ότι τα παιδιά στο Public του Mall ήταν απίστευτα εξυπηρετικά και εκτός από τα έξτρα καλούδια που μου έδωσαν, με βοήθησαν να την κουβαλήσω και μέχρι έξω από το Mall.

Εννοείται ότι πας για VT30.. εκτός και αν τη θες και για monitor.

H vt30 εχει αλλα κουσουρια...floating brightness πχ αλλα εκτος αυτου λογω οτι οι plasma θελουν και καποια προσοχη και δυστηχως δεν ειμαι μονος μου σπιτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.