Jump to content

Τηλεόραση στα 400€

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

μέχρι τώρα στο σπίτι υπάρχει μία 21" εγκυμονούσα οθόνη 10+ χρόνων η οποία τελευταία κάνει έναν εκνευριστικό τσιριχτό ήχο. Μιας και έχουμε εκπτώσεις λοιπόν (όσο μπορεί να είναι στα ηλεκτρονικά) σκέφτηκα ότι ίσως να αξίζει να διαθέσω 400€ για μία νέα τηλεόραση, μπας και δούμε και κάνα ψηφιακό κανάλι.

- Ο κύρια χρήση της είναι για σειρές και ταινίες μέσω του WD Media Player (παίζει HD).

- Με ενδιαφέρει να πάρω ότι καλύτερο μπορώ με αυτά τα λεφτά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις σε ίντσες.

- Η απόσταση από τον καναπέ είναι στα 3-3.5 μέτρα.

- Δεν θα χρησιμοποιηθεί για gaming (όχι άμεσα τουλάχιστον)

- Οτιδήποτε χρήσιμο έξτρα θα εκτιμηθεί (πχ DLNA της Samsung).

edit: - Να έχει αποκωδικοποιητή MPEG 4 για τα ψηφιακά κανάλια

Ευχαριστώ :flower:

Το DLNA όσοι γνωστοί μου προσπάθησαν να το λειτουργήσουν απαίτηχαν. Προσωπικά το θεωρώ πατάτα. Αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της TV ως προς την εικόνα της. Και επειδή τα λεφτά που δίνεις είναι περιορισμένα καλύτερα να χάσεις κάποια features παρά σε ποιότητα εικόνας.

Μα εννοείται ότι με ενδιαφέρουν τα βασικά πρώτα και μετά οτιδήποτε έξτρα χαρακτηριστικό. Ξέχασα να προσθέσω ότι θέλω φυσικά να έχει αποκωδικοποιητή MPEG 4 για τα ψηφιακά κανάλια.

Μια παραλλαγή που αναφέρει ο Dant3 για την LG 32LD350 να παραθέσω την LG 32LD550. Τα αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω και είναι σε προσφορά* από: 445 € στα 399 €. :yu:

*Η προσφορά είναι του Multirama

LG 32LD550 - Τηλεόραση LCD - 32" Full HD - 100Hz | Multirama

Δεν το λες και ελάχιστα παραπάνω 115€ :p

Για αυτά που προσφέρει ειναι πραγματικά μικρό ποσό τα +115€. Ο καθενας φυσικά κάνει κουμάντο αναλογα με το τι του επιτρέπει και η τσέπη του....

Θα πάω τώρα και μία βόλτα από τα καταστήματα του Mall να ρίξω μια ματιά σε ότι βρω εκεί. Ακόμα και αν δεν έχετε συγκεκριμένα μοντέλα να προτείνετε, μπορείτε να μου πείτε χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω; :)

Θα πάω τώρα και μία βόλτα από τα καταστήματα του Mall να ρίξω μια ματιά σε ότι βρω εκεί. Ακόμα και αν δεν έχετε συγκεκριμένα μοντέλα να προτείνετε, μπορείτε να μου πείτε χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω; :)

Ίντσες και ανάλυση κυρίως για την χρήση που την θέλεις. Ίντσες γιατί έχεις μια σχετική απόσταση από τον καναπέ, και να μην πέσεις με τίποτα κάτω απο αυτες τις ίντσες για τα 3,5 μέτρα. Θα σου έλεγα και το USB αλλα είπες οτι έχεις ήδη ένα media player της WD. Πάντως αν σε παιρνει οικονομικά κοίτα και την Panasonic U30.....

Το DLNA όσοι γνωστοί μου προσπάθησαν να το λειτουργήσουν απαίτηχαν. Προσωπικά το θεωρώ πατάτα. Αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της TV ως προς την εικόνα της. Και επειδή τα λεφτά που δίνεις είναι περιορισμένα καλύτερα να χάσεις κάποια features παρά σε ποιότητα εικόνας.

Λάθος φίλε μου το χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο περίπου και λειτουργεί άψογα (το έχω εγκαταστήσει στο server και μέσω δικτύου βλέπω στην Samsung στο σαλόνι ταινίες)

Μια παραλλαγή που αναφέρει ο Dant3 για την LG 32LD350 να παραθέσω την LG 32LD550. Τα αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω και είναι σε προσφορά* από: 445 € στα 399 €. :yu:

*Η προσφορά είναι του Multirama

LG 32LD550 - Τηλεόραση LCD - 32" Full HD - 100Hz | Multirama

Δεν το λες και τόσο προσφορά τελικά όταν υπάρχει από 360€

Δεν έχω καταλήξει κάπου, είδα μερικές στον Κωτσόβολο από κοντά και αυτή που μου άρεσε περισσότερο σαν εικόνα ήταν η LG 32LE4500 32". Είδα όμως ότι μπορώ να πάω και στις 37" με τα ίδια λεφτά και την LG 37LD420 37".

Εσείς πιστεύετε ότι είναι καλύτερα 32" και LED ή 37" και LCD;

Δεν ειναι πραγματικές LED με την ένοια που ξέρουμε το LED. Δηλαδή οι λεγομενες τηλεορασεις "LED" στην πραγματικοτητα LCD ειναι και αυτες H γενική φιλοσοφία λειτουργίας μίας LCD τηλεόρασης είναι η εξής:

Κάτω από το "τζάμι" που βλέπουμε, είναι μία σειρά από πάρα πολλούς μικροσκοπικούς υγρούς κρυστάλλους, που "ανοιγοκλείνουν". Από πίσω τους, υπάρχουν δεσμίδες φωτός. Έτσι, ανάλογα με το άνοιγμα-κλείσιμο των υγρών αυτών κρυστάλλων, περνάει ή όχι φως και σχηματίζεται η εικόνα κάθε φορά. Αυτό γίνεται με τεράστια ταχύτητα, οπότε και οι εικόνες, σχηματίζονται ταχύτατα και εναλλάσσονται πάρα πολύ γρήγορα μεταξύ τους, οπότε βλέπουμε φυσική κίνηση -βίντεο. Η διαφορά όμως μίας LED με μία LCD τηλεόραση, είναι ότι το φως που πέφτει πίσω από τους υγρούς κρυστάλλους, δεν αναπαράγεται με φωτισμό CFL (LCD), αλλά με μικροσκοπικά λαμπάκια LED - μεγάλης φωτεινότητας.

Οι LED LCD σε σχεση με τις κλασσικες LCD εχουν πολλα θετικα οπως μειωμενο μεγεθος , βαρος , μικροτερη καταναλωση ρευματος κτλ.

Σε θεμα εικονας εξαρταται αν μιλαμε για side LED η direct LED καθως εχουν και αυτες πλεονεκτηματα οπως η βελτιωμενη αντιθεση αλλα και μεονεκτηματα οπως η ομοιομορφια οθονης και τις διαρροες φωτος (halo-blooming).

Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Μία ερώτηση προς όλους:

Για την απόσταση που έχω δηλώσει (3-3,5m) , ποια είναι η ιδανική διαγώνιος; Μήπως δηλαδή 40"+ είναι πολλές;

[MENTION=4839]wesker[/MENTION]: Πολύ καλή η ανάλυση σου και ευχαριστώ, αλλά το ερώτημα μου παραμένει :p

Καλύτερα να πάω σε μία χαμηλότερου διαγωνίου LED ή υψηλότερου απλή LCD; Δηλαδή ως ποιότητα απεικόνισης τι να προτιμήσω η διαφορά τους είναι τέτοια που να αξίζει χαμηλότερη διαγώνιος;

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] & [MENTION=1146]ison[/MENTION]: ζαχαρώνω την Samsung LE37C530 37". Η 40" είναι ίδια σε χαρακτηριστικά και αλλάζουν μόνο στη διαγώνιο έτσι;

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] & [MENTION=1146]ison[/MENTION]: ζαχαρώνω την Samsung LE37C530 37". Η 40" είναι ίδια σε χαρακτηριστικά και αλλάζουν μόνο στη διαγώνιο έτσι;

λογικα ναι. το μοντελο ειναι το LE**C530. αν ειναι 32-37-40-46 δεν παιζει ρολο, τα τεχνικα χαρ/κα πρεπει να ειναι τα ιδια!

δεν το εχω τσεκαρει, αλλα η λογικη αυτο λεει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.