Jump to content

Βέλτιστες ρυθμίσεις για Muskin Special

outlaw

Recommended Posts

Και πάνω που θα πέταγα το 7njs λέω.......δεν πειραματίζομαι και λίγο? Και έγινε το αίσχος:mad: . Το πάω 225 fsb τις Muskin 2.5-4-4-8 στα 2.8v και τον Athlon sync. και τί να δώ? Έβγαλε το memtest+ (στα 200 bus κόλλαγε στο 57% χωρίς λάθη!!!) Μα είναι δυνατόν σε υψυλότερο bus και με χειρότερα timings να δουλεύει? Τι στον :devil: ? Τέλος πάντων έχετε να μου προτείνετε κάτι το βέλτιστο όσον αφορά τα timings και τα VOLT στο συγκ. fsb? Τέλος ανακάλυψα και νέο ελάτωμα του mobo......δεν δέχεται CL3 με τίποτα.....ούτε με τις Muskin ουτε με τις kingston 333 (σφιρίζει λές και δεν έχει ram)

Y..Γ. Billpeppa.............στο ορκίζομαι..............θα το πετάξω το mobo........αλλά μέχρι τότε....

Με τις Muskin νομιζω ειναι λογικο που δεν δεχεται CL3. Δεν το δεχονται οι μνημες...λοοοοολ

Οσο για τα timings. Κατεβαζε σιγα-σιγα να δεις μεχρι που θα φτασουν χωρις να πετανε ερρορ.

Εκτος απο το μεμτεστ δοκιμασε και το Windows Memory Diagnostic οπως επισης και αρκετες λουπες 3dmark2001 μεσα στα Windows.

Αρχική απάντηση από JiMk [Σήμερα, στις 22:18]

:'( Πήρες αυτές τις μνήμες για gay timings? eleos....

βάλε 2-2-2-6 για αρχή.

Τι είναι πια αυτά τα gay timings? Λές να παίζει 2-2-2-6 στα 225 fsb? Πές μου πώς. Στα 200fsb 2.7v με 2-2-2-6 (spd) κόλαγε στο memtest+. Μήπως έχουν κάτι οι μνήμες?

Δεν παίζει 2-2-2-6 με 3v στα 225fsb:( . Όντως πάει μέχρι 3.2v. Και κάτι το τελευταίο..... οι ψύκτρες είναι ψυγείο. Δεν θα έπρεπε στα 2.9 volt 225fsb (εκτώς specs.) να ζεσταίνονται λιγάκι....εστω λίγο ρε παιδί μου. Σε κάποιο thread διάβασα οτι αυτά δεν είναι ψύκτρες αλλά "κουβέρτες". Ισχύει? Ευχαρηστώ για τις έως τώρα απαντήσεις.

Εχω την εντυπωση(δεν ειμαι σιγουρος) οτι η συγκεκριμενη μητρικη εχει καποιοα bug με το voltage στις μνημες και χρειαζοταν αναβαθμιση στο BIOS.

Επαναλαμβανω δεν ειμαι σιγουρος αλλα καλο θα ηταν να κανεις και μια αναβαθμισουλα.

Τα heatspreaders πατάνε μέσω μιας λεπτής άσπρης λωρίδας η οποία μάλιστα έχει και πιο μικρό πλάτος απο τα chip των dimm....άσε που δεν μου φένεται και τόσο θερμοαγώγιμο υλικό. Τέλος πάντων θα φτιάξω μόνος μου καμιά ψυκτρούλα. Όσον αφορά το bios έχω το τελευταίο.....επίσης αυτές είναι και οι τελευταίες μέρες του NJS γιτί είναι η χειρότερη mobo για oc που έχω δεί. Το θέμα είναι μην έχουν τα dimmακια μου τίποτε και το φάω στη μάπα και με την καινούργια mobo. ’σε που ακόμα δεν έχω καταλάβει τίποτε απο αυτά τα "περίφημα" BH5 και εκνευρίζομαι.

Η συγκεκριμενη μητρικη δινει μεχρι 2.9V στις μνημες. Το BIOS δινει 2.7-3.2V (05-2003 και μετα) αλλα οι τιμες 3.0, 3.1 & 3.2 δινουν 2.5V ο,τι και να κανεις.

Οι μνημες μου με 2.9V ρευμα και 2-3-2-11 πηγανε 228 σε ΑΒΙΤ, 231 σε DFI και 208 στην 7NJS-Ultra... Βγαλε συμπερασματα τωρα...

Απο την αλλη, με 2.5αρι CL, ο vgiozo με Vdd mod την ετρεχε στα 247ΜΗz και γω χωρις το Mod στα 232MHz... Ισως να μην της αρεσει τοσο πολυ το "2" :)

Ναι ρε συ chroma τα ίδια λέγαμε, αλλά εαν είχες διαβάσει το mod το έχω κάνει και τζίφος. Chosen τώρα έριξες φώς στην υπόθεση. Δεν το ήξερα αυτό για το NJS:bye: . Θα δοκιμάσω με τα timings που μου λές και θα post τα αποτελέσματα. Τελικά κατάφερα να βγάλω τις ψύκτρες (ξεσκίζοντάς τες) και οι μνήμες έδειξαν να ανάσαναν. Απαράδεκτο κατά την άποψή μου μνήμες των 200ων (ΒΗ-6 τελικά) να έρχονται "μπουκομένες" απο την στιγμή που η OCZ (φθινότερες) τις δίνει με copper ψύκτρες:TD: .

Δεν έχω ιδέα:tomato: :tomato: :tomato: απλά έκανα το mod (την αντιστασούλα απο 500Ω-> 470Ω με το μόλύβι). Κάπου διάβασα οτι το πάνε μέχρι 450Ω (άρα πιο πολλά volt υποθέτω) αλλά βαριέμαι να ζαναβγάζω την μητρική. ’στο ρε συ...........είανι αίσχος μητρική.........απλά θέλω να είμαι 100% σίγουρος οτι δεν έχουν κάτι τα dimm. Αλήθεια ΒΗ-6 καλύτερα απο ΒΗ-5? Τώρα φτιάχνω τις ψυκτρούλες τους αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι δεν ζεσταίνονται ΚΑΘΟΛΟΥ στα 2.9v, 225fsb, άθλια timings (θα μου πεί κανείς τι είναι αυτά τα ομοφυλόφιλα timings?) Chosen το MBM5 δείχνει πιστά όποια τιμή δίνω στο bios για vdimm. 3 του λέω.......3 δείχνει.........3.2.........ομοίως.........είναι bug και πώς το είδε κάποιος αυτό οτι δηλ. έδεινε 3.0 και έπαιρνε 2.5? Επειδή σας κουράζω εαν έχετε την καλοσύνη απαντήστε μου στις λίγες ερωτήσεις μου και το κλείνω το θέμα. Θα επανέλθω οταν πάρω καμιά Abit:banging: ....Hail n Kill brothers of Metal...........

Τα BH-5 συνήθως ξέρεις που θα πάνε κλπ (τα καινούργια ΒΗ-5 όπως των Mushkin, είναι λίγο αβέβαια), ενώ τα ΒΗ-6 δεν είναι τόσο σίγουρο.. μερικά πάνε παραπάνω, μερικά παρακάτω.

το gay timings το έχει καθιερώσει ο Voudas νομίζω :D και υποδηλώνει το πόσο χάλια είναι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.