Τζώρτζης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2011 Τις προάλες που γύρισα σπίτι παρατήρησα ότι το status του intel rapid storage technology manager είχε ένα "τριγωνάκι" και μήνυμα πως ο ένας σκληρός ήταν εκτός λειτουργίας. Θεώρησα πως ο σκληρός, αγορασμένος 12/2010, είχε χαλάσει και κράτησα backup όλα τα αρχεία σε ένα εξωτερικό. Μετά από επανεκκινήσεις ο ίδιος manager μου έδινε επιλογή reset disk to normal και μετά rebuilding της συστοιχίας raid 1, όπου και επέλεξα και εγένετω. Έπειτα δούλευε μια χαρά. Σήμερα ενώ έπαιζα shift 2 που είναι εγκατεστημένο στo raid σύστημα αρχείων, κόλλησε το pc και έπειτα από reset μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα με υπαίτιο τον ίδιο σκληρό δίσκο της συστοιχίας. Τώρα κάνει rebuild αλλά αναρωτιέμαι έχει πρόβλημα όντως ο δίσκος ή κάτι παίζει με τον controller ή την εγκατάσταση των windows 7; Επισυνάπτω τη S.M.A.R.T. αναφορά του προγράμματος hard disk sentinel pro 3.40 και των δύο wd 3200aaks που συνεργάζονται στη raid 1 συστοιχία του συστήματος μου. Ο δίσκος που εμφανίζεται να έχει πρόβλημα είναι ο πρώτος: 00UU3A0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 19, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2011 Αρχικά καλό είναι όταν σου "πετάει" δίσκο εκτός raid να τον βγάζεις τελείως και να τον βάζεις από την αρχή με τη διαδικασία του καινούριου. Έτσι, γλιτώνεις πιθανόν από corrupted data κατά το rebuild. Αυτό ισχύει ειδικά στα Raid5, αλλά δε βλάπτει να το τηρείς και στα 1.Τώρα, εγώ προσωπικά αυτό που κάνεις κάνω και περιμένω να πετάξει το δίσκο και 2η φορά. Μετά τον πάω για έλεγχο. Η πρώτη μπορεί να προκύψει για άσχετο λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούλιος 19, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2011 Μου το ξαναέκανε μετά από λίγη ώρα.Μπήκα στο Mac Os X με το disk utility έκανα erase και partition τον AAKS που βγάζει το πρόβλημα, μπήκα στα win 7 και κάνω rebuild πάλι.Αν επαναληφθεί τις πταίει; Ο σκληρός; Η μητρική και ο controller ICH10R της; Επίσης κάτι που μου τράβηξε τη προσοχή είναι πως στην εκκίνηση δείχνει πως το μέγεθος/όγκος των δεδομένων του raid μου είναι 298.1Gb αλλά ο υγιής δίσκος έχει 298.0Gb.. Νομίζω πως παλιά έλεγε και στο μέγεθος του κάθε δίσκου την ίδια τιμή με το size του raid ακα 298,1Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιούλιος 19, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2011 βγάλε το rapid storage και εγκατέστησε το παλιό matrix storage (βεβαιώσου από device manager ότι η έκδοση του ich10r είναι 8xx και όχι 9-10xx). Προσωπικά ,σε UD5 με raid1 ποτέ μου δεν κατάφερα να κάνω να παίξει σωστά το rapid storage... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούλιος 21, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2011 Άψογα δουλεύει το σύστημα με την εγκατάσταση του intel matrix storage.Η αίσθηση και η συνολική απόδοση του συστήματος δε δείχνει να έχει πτοηθεί, ίσως 2-3" στην εκκίνηση, αλλά σε μετροπρόγραμμα ο ssd με τον driver 8.8.0.1009 του storage controller έχει κατακόρυφη πτώση.Όταν βρω χρόνο θα δοκιμάσω την εγκατάσταση του rapid storage 10.6.0.1022 μήπως και έχουν διορθώσει το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user9 Ιούλιος 22, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2011 Βασικά το reallocated sectors count είναι αντίστοιχο του bad sectors... Θα σου έλεγα να έχεις το νου σου, να κάνεις ελέγχους για κατεστραμμένα sectors και ιδανικά να αλλάξεις τον δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούλιος 23, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2011 Εδώ και 2 ημέρες (συνέχεια ανοιχτό το pc να κατεβάζω δεδομένα στη συστοιχία raid 1) είμαι με τον intel rapid storage manager 10.6.0.1022 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Μοιάζει να ήταν πρόβλημα του οδηγού του controller (ίσως κάποιο corruption της εγκατάστασης. Θα ενημερώνω αν παρουσιαστεί πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Μάρτιος 3, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2012 Τελικά το πρόβλημα ήταν το τροφοδοτικό.Σε OC έδινε μόλις 4.78V στα 5V και 11.82V στα 12V (seasonic 550W). Σε default καταστάσεις ήταν οριακό στα ρεύματα, 4.98V & 12.01V αντίστοιχα, και το raid δούλευε μια χαρά.Αλλάζοντάς το και πλέον έχοντας 5.2V και 12.5V δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στο raid εδώ και 7 μήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.