Jump to content

Thinkpad W520 vs Dell M4600 vs HP EliteBook 8560w

Periklis_pap

Recommended Posts

Μην το σκέφτεσαι καν!

ΗΡ δαγκωτό.

Στην εταιρία που είμαι όλα τα pc/laptop είναι HP. Είναι σκυλιά μαύρα... (και δεν έχουμε λίγα PC/Laptops - μιλάμε για πάνω από 900 μηχανήματα).

Για τα επαγγελματικα μηχανηματα θα συμφωνησω.

Για τις απλες σειρες ομως (πχ λαπτοπ G series, Pavilion), θα διαφωνησω.

Βγαζουν ΠΟΛΛΑ προβληματα.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Μα για αυτό το λόγο είμαι πολύ διστακτικός με το ΗΡ γιατί ξέρω πως βγάζουν αρκετά προβλήματα, ένας φίλος πήρε πρόσφατα ένα ΗΡ με 1000 ευρώ και το πρώτο ήταν ελαττωματικό στον ανεμιστήρα και το δεύτερο στη μητρική. Αν όμως δεν ισχύει στα επαγγελματικά αυτό τότε να κινηθώ προς τα εκεί γιατί και το desing του ΗΡ είναι πολύ ωραίο.

Οι απλες σειρες ειναι που εχουν πολλα προβληματα.

Τα επαγγελματικα οντως ειναι κορυφαια, και εχουν φοβερη ποιοτητα κατασκευης

(μαζι με τα dell precision και φυσικα τα Ibm)

Στο τηλέφωνο πάντα ρίχνουν τις τιμές και η Dell και η ΗΡ και όλοι (εκτός της Apple).

Όπως σου είπε ο ένας ότι θα στο δώσει από τα 3000 στα 2250, έτσι και ο άλλος θα σου πει ότι από τα 2400 θα στο αφήσει στα xxxx. Μην επαφίεσαι στις online τιμές.

Επίσης, αν πάρεις Dell, πάρε και το CompleteCare Accidental Damage (καμιά 150 παραπάνω). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε δίνει τόσα λεφτά σε φορητό.

Είναι τραγικό να δώσεις 2 χιλιάρικα και άμα χυθεί νερό στο πληκτρολόγιο ή σου πέσει ο φορητός από τα χέρια, να σου πει ο τυπάς στην υποστήριξη ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση.

Στο τηλέφωνο πάντα ρίχνουν τις τιμές και η Dell και η ΗΡ και όλοι (εκτός της Apple).

Όπως σου είπε ο ένας ότι θα στο δώσει από τα 3000 στα 2250, έτσι και ο άλλος θα σου πει ότι από τα 2400 θα στο αφήσει στα xxxx. Μην επαφίεσαι στις online τιμές.

Επίσης, αν πάρεις Dell, πάρε και το CompleteCare Accidental Damage (καμιά 150 παραπάνω). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε δίνει τόσα λεφτά σε φορητό.

Είναι τραγικό να δώσεις 2 χιλιάρικα και άμα χυθεί νερό στο πληκτρολόγιο ή σου πέσει ο φορητός από τα χέρια, να σου πει ο τυπάς στην υποστήριξη ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση.

Το πρόβλημα είναι πως άμα πάρω τηλέφωνο Αμερική θα πληρώσω τα κέρατα μου :hehe:

Επίσης πιστεύεις πως η lenovo μπορεί να ρίξει και άλλο την τιμή?

Αυτό που λες με τα 150 ευρώ το καταλαβαίνω αλλά ανεβαίνει το κόστος.

edit: Ασε που και έχει πάθει η ιστοσελίδα της Dell και δεν μπορώ να μπω να μιλήσω με κάποιον αντιπρόσωπο online :hehe:

edit 2: Το W520 με ένα κουπόνι και 3 χρόνια εγγύηση + τσαμπα shipping το παίρνω με 1.873$ άρα άμα μιλήσω με κάποιον αντιπρόσωπο μπορεί να το ρίξει άλλο ένα 10% (πιστεύω)

Αν μιλούσαμε για ένα iPad θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για κάτι για το οποίο μπορείς να πάρεις διαφορετικές τιμές, δεν έχει νόημα να κάνεις έρευνα αγοράς από δω και δη μόνο Online.

Πήγαινε εκεί, πάρε ένα τηλέφωνο στον καθένα και τέλος. Ξέρεις τι hardware χρειάζεσαι, οπότε εδώ που είσαι κάνε την έρευνα σου για άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως π.χ. τι είδους υποστήριξη παρέχει η κάθε εταιρία στην Ελλάδα κλπ.

Αν μιλούσαμε για ένα iPad θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για κάτι για το οποίο μπορείς να πάρεις διαφορετικές τιμές, δεν έχει νόημα να κάνεις έρευνα αγοράς από δω και δη μόνο Online.

Πήγαινε εκεί, πάρε ένα τηλέφωνο στον καθένα και τέλος. Ξέρεις τι hardware χρειάζεσαι, οπότε εδώ που είσαι κάνε την έρευνα σου για άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως π.χ. τι είδους υποστήριξη παρέχει η κάθε εταιρία στην Ελλάδα κλπ.

Ποια Ελλάδα? Τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια Αμερική θα είμαι.

Άρα τι συζητάμε; Πήγαινε εκεί και πάρε τιμές. Ή μπες στα sites και μίλα τους με chat αν έχουν (η Dell ξέρω ότι έχει).

Ναι αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα με την Dell. Να σας πω ένας τύπος πρότεινε να πάρω τι λαπτοπ με 4GB μνήμη και με αλλά 65$ να την πάω 8 μόνος μου γιατί αυτοί της χρεώνουν πολύ ακριβά. Αξίζει να το κάνω έτσι?

Επίσης, η αξιοπιστία και το service των Dell, HP, Lenovo είναι καλύτερο της Apple ε?

Υπάρχουν διαφορετικά πακέτα υποστήριξης. Η Dell έχει και Collect & Return (στο μαζεύουν και στο επιστρέφουν μετά από Χ μέρες επισκευασμένο) αλλά και NBD Onsite/At-home (έρχεται την επόμενη εργάσιμη στον χώρο σου μηχανικός με ανταλλακτικά και στο επισκευάζει επιτόπου).

Η Apple δεν έχει επιλογές, το πας εσύ στο μαγαζί που το πήρες και όταν επισκευαστεί σε φωνάζουν να το πάρεις πίσω. Τραγικό για επαγγελματίες, imho.

Υπάρχουν διαφορετικά πακέτα υποστήριξης. Η Dell έχει και Collect & Return (στο μαζεύουν και στο επιστρέφουν μετά από Χ μέρες επισκευασμένο) αλλά και NBD Onsite/At-home (έρχεται την επόμενη εργάσιμη στον χώρο σου μηχανικός με ανταλλακτικά και στο επισκευάζει επιτόπου).

Η Apple δεν έχει επιλογές, το πας εσύ στο μαγαζί που το πήρες και όταν επισκευαστεί σε φωνάζουν να το πάρεις πίσω. Τραγικό για επαγγελματίες, imho.

Από αξιοπιστία τα επαγγελματικά μοντέλα των HP, Dell, Lenovo είναι καλύτερα των MBP Apple ε?

Εχει η ΗΡ ένα έτοιμο 8560w με την FirePro, i7-2720QM, 8GB ram, 500gb 7200rpm, 3 year warranty με 1.549$ απλά δεν μπορείς να κάνεις κάποια αλλαγή στο σύστημα και πρέπει να το παραγγείλεις έτσι όπως είναι. Άμα μου δώσουν και 3 χρόνια για ατυχήματα σε αυτή την τιμή το παίρνω (το οποίο κανονικά είναι 109$)! :hehe:

Όλα καλά είναι και όλα χαλάνε για τους ίδιους λόγους (ίδιο hardware φοράνε).

Απλά με την Apple έχεις το πλεονέκτημα τους κλειστού hardware/software πακέτου (λιγότερα προβλήματα με ασυμβατότητες) με τίμημα το τραγικό service δεκαετίας '90.

Με ένα Dell ή HP μπορείς να πάρεις το καλύτερο πακέτο εγγύησης έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις το downtime του μηχανήματός σου άμα πάει κάτι στραβά, αλλά κουβαλάς μαζί σου τα κουσούρια των Windows με ό,τι συνεπάγεται.

Λοιπόν ΗΡ 8560w με την παρακάτω σύνθεση:

Win 7 Prof 64 bitκ

i7-2630QM (πόσο χειρότερος από τον 2720 είναι?)

15,6 FHD (1920X1080) Anti-Glare

AMD FirePro M5950

8GB DDR3

500GB @ 7200RPM

3 year limited Warranty

3 Year Next Businesses Day on site + Accidents

Στα 1,757$ με φόρους και δωρεάν μεταφορικά (UPS Ground και όποτε έρθει :hehe:)

Άμα καταφέρω και τους το ρίξω 10% πιστεύω θα με κρατήσει για τα επόμενα 3 χρόνια (χωρίς να παίζω απαιτητικά παιχνίδια αλλά σε επαγγελματικά προγράμματα)

Για όλους:

Gskill 4Gb 1333MHz SO-DIMM (για φορητούς) στα 16 ευρώπουλα (aka τουμπανιάστε τα φορητά σας) στο MemoryC

Αυτές κάνουν για τα λαπτοπ που κοιτάω ε? Αν είναι να τις πάρω από εδώ και να κάνω την αναβάθμιση μόνος μου.

edit: Άκυρο τους τελείωσε το στοκ...

Αυτές κάνουν για τα λαπτοπ που κοιτάω ε? Αν είναι να τις πάρω από εδώ και να κάνω την αναβάθμιση μόνος μου.

edit: Άκυρο τους τελείωσε το στοκ...

Μην τα βλέπεις όλα έτσι απλά. Ναι, η Dell/HP/Lenovo χρεώνουν 10-20 ευρώ παραπάνω, αλλά άμα σου χτυπήσουν οι μνήμες ή άμα έχεις πρόβλημα που μπορεί να ευθύνονται και οι μνήμες, κάνεις το θέμα της υποστήριξης πιο δύσκολο.

Φαντάσου δηλαδή να έχεις τον μηχανικό της Dell στην πόρτα σου την επόμενη μέρα έτοιμο να σου φτιάξει το laptop και να πρέπει να περιμένεις 10 μέρες να σου αλλαχτούν οι μνήμες από Ευρώπη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.