Jump to content

Thinkpad W520 vs Dell M4600 vs HP EliteBook 8560w

Periklis_pap

Recommended Posts

Μην τα βλέπεις όλα έτσι απλά. Ναι, η Dell/HP/Lenovo χρεώνουν 10-20 ευρώ παραπάνω, αλλά άμα σου χτυπήσουν οι μνήμες ή άμα έχεις πρόβλημα που μπορεί να ευθύνονται και οι μνήμες, κάνεις το θέμα της υποστήριξης πιο δύσκολο.

Φαντάσου δηλαδή να έχεις τον μηχανικό της Dell στην πόρτα σου την επόμενη μέρα έτοιμο να σου φτιάξει το laptop και να πρέπει να περιμένεις 10 μέρες να σου αλλαχτούν οι μνήμες από Ευρώπη...

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά σε γδέρνουν λιγάκι με τις μνήμες. Μίλησα και με αντιπρόσωπο της Dell ο οποιος μου έκανε την παρακάτω προσφορά (ένα κουπόνι ήταν βασικά που μου έδωσε):

Intel i7-2720QM

4GB DDR3

Nvidia Quadro 2000m

500GB 7200RPM

15,6 FHD Anti glare

3 year warranty

3 year accidental damage protection (αυτό μου έλεγες να βάλω?)

τιμή 2,204$ με φόρους και τσάμπα μεταφορικά. (Αμα το επερνα σε περιοχή χωρίς φόρους θα ήταν 2,020$)

Επίσης έριξα μια ματιά και στο ΜΒΡ το 15" που σκεφτόμουν και τα εξής:

i7 @ 2,2ghz (δεν θυμάμαι μοντέλο)

8gb ddr3

500gb @ 7200rpm

AMD Radeon HD 6750M with 1GB GDDR5

και την απλή εγγύηση του ενός έτους.

τιμή 2,303$ με τους φόρους και την φοιτητική έκπτωση.

Άρα πιο φτηνά βγάνει το Dell με λίγο κατώτερα χαρακτηριστικά.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Κατώτερα χαρακτηριστικά τα 3 χρόνια εγγύησης επισκευής την επόμενη εργάσιμη στο σπίτι σου και το Accidental Damage που μπορείς να έχεις ολοκαίνουριο φορητό μετά από 2 χρόνια ακόμα κι αν κάτσεις πάνω του κατά λάθος;

Ενώ με το MBP ακόμα κι αν απλώς καπνίζεις, ακυρώνεται η εγγύησή σου; :hehe:

Τσιμπα το Dell, καποια στιγμη βρισκεις και ενα χωματινο κιτακι 4GB και εισαι jet.

ΥΓ: Το full HD στις 15 ιντσες με προβληματιζει καπως, αλλα οκ...

Τσιμπα το Dell, καποια στιγμη βρισκεις και ενα χωματινο κιτακι 4GB και εισαι jet.

ΥΓ: Το full HD στις 15 ιντσες με προβληματιζει καπως, αλλα οκ...

Το κακό με το Dell είναι πως δεν μου φαίνεται τόσο πολύ στιβαρό όσο το ΗΡ ή thinkpad ρε γμτ (όχι ότι είναι απλά φαίνεται :p).

Αυτό με τις μνήμες δεν το κάνω για το λόγο που ανέφερε πιο πάνω ο Choosen. Τώρα εχω κολλήσει με το ποια GPU πρέπει να διαλέξω :hehe:

Θέλω FHD γιατί είναι για AutoCAD, CATIA και video editing.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION] I don't smoke :p

Θέλω FHD γιατί είναι για AutoCAD, CATIA και video editing.

Θες μεγαλη οθονη γι'αυτα οχι, μονο, μεγαλη αναλυση. Θα τρελαθεις στα zoom...

Οσο για τη στιβαροτητα (ποιοτητα), ε 2 χιλιαρικα κανει δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια σε σχεση με τα αλλα.

Για καρτα παρε την Quadro, φοριουνται πολυ...

Θες μεγαλη οθονη γι'αυτα οχι, μονο, μεγαλη αναλυση. Θα τρελαθεις στα zoom...

Οσο για τη στιβαροτητα (ποιοτητα), ε 2 χιλιαρικα κανει δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια σε σχεση με τα αλλα.

Για καρτα παρε την Quadro, φοριουνται πολυ...

Έστειλα και ένα εμαιλ σε ένα φίλο που είναι διευθυντής στο ΙΤ τμήμα μια ναυτιλιακής να δω τι προτείνει από τα 3 που είμαι ανάμεσα.

Επίσης σύμφωνα με το notebocheck η FirePro 5950 είναι λίγο καλύτερη της Quadro 2000m :confused:

Ρε ακουστε τι κορυφαίο μου ειπε ο αντιπρόσωπος της thinkpad οταν του ειπα πως στην Dell και την HP μου εκαναν καλυτερη τιμη:

"We do not compete with HP or Dell on price, we make superior products and re-invest our proceeds into continuing to develop superior products" :hehe:

edit:

Τελικά μετά από συζήτηση από τα 2400 (χωρίς φόρους) μου το έριξε στα 1938 χωρίς φόρους με τα εξής:

Intel Core i7-2720QM Processor (2.20GHz, 6MB L3)

Genuine Windows 7 Professional 64

15.6" FHD (1920 x 1080) LED Backlit Anti-Glare Display, Mobile Broadband Ready

NVIDIA Quadro 2000M Graphics with 2GB DDR3 Memory

8 GB PC3-10600 DDR3 SDRAM 1333MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

UltraNav with TrackPoint & touchpad plus Fingerprint reader

320 GB Hard Disk Drive, 7200rpm

DVD recordable multiburner

9 cell Li-Ion Battery

Bluetooth 3.0

ThinkPad b/g/n

Integrated Mobile Broadband - Upgradable

1 Year Depot Warranty - TopSeller

3Year Priority Onsite + 3Year Accidents

grey_rule.gif

:hehe: :hehe: όχι που δεν θα έπεφτε.

Λοιπόν το αποφάσισα θα πάρω το Dell το παραγγέλνω την Δευτέρα που μας έρχεται. Μου έκαναν μια προσφορά στα $2,162.29 με φόρους και δωρεάν μεταφορικά με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

intel i7-2720QM

8GB DDR3 1333Mhz

Nvidia Quadro 2000M 2GB DDR3

250GB @ 7200RPM

15,6 Full HD (1920x1080) Wide View AG LED

Windows 7 Prof 64 bit

Intel Centirino Advanced -N + WiMax 6250

3 Year Basic Warranty + 3 Year Accidental Damage Service

Tα Thinkpad είναι ένα μικρό κλικ πάνω σε ποιότητα αλλά και το DELL που διάλεξες είναι ... τουμπανόσκυλο. Μεγειές

Υ.Γ. και εγώ dell θα έπαιρνα για το κλικ παραπάνω στο support που έχει γιατί στο τέλος τέλος ΟΛΑ "κινέζικα" είναι.

Tα Thinkpad είναι ένα μικρό κλικ πάνω σε ποιότητα αλλά και το DELL που διάλεξες είναι ... τουμπανόσκυλο. Μεγειές

Μην μου λέτε για τα thinkpad και με κάνετε να αλλάξω γνώμη και πάρω αυτό τελικά :hehe:

Υ.Γ. και εγώ dell θα έπαιρνα για το κλικ παραπάνω στο support που έχει γιατί στο τέλος τέλος ΟΛΑ "κινέζικα" είναι.

Γιατί το Dell που φτιάχνετε? Επίσης το support της Dell στην Αμερική το καλό που τους θέλω να είναι τέλειο :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.