EvilHawk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2004 Να ρωτήσω και εγώ κάτι τους overclockers του φόρουμ? Εχω ένα Northwood 3.0 που με στόκ ψύκτρα και ρεύματα ανεβαίνει άνετα στα 3425 και στα 3615 με ασύχρονες τίς μνήμες, δεν έχω ψάξει τα όρια του!Σταθερότατο και με τις δύο ρυθμίσεις! Eτρέχε για 5 ημέρες 2 folding κονσόλες στο 100% , ανεβοκατεβάζε το μουλάρι και ενδιάμεσα έτρεχα και καμια συμπιεσούλα dvd ! Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα ειναι ότι ή είναι normal ή overclocked με τίς συνθήκες λειτουργίας που περιέγραψα πρίν η θερμοκρασία στην cpu κυμαίνεται γύρω στου 55-59 βαθμούς (full load και τίς πέντε μέρες) με κουτιού 25! Δεν σκοπέυω να κάνω τίποτα τρελές τιμές overclocking μάλλον θα παω στα μέγιστα με μνήμες 1:1 ! Επειδή δεν συμπαθώ και ιδιαίτερα την υδρόψυξη, τί μου προτείνετε για καλύτερη ψύξη! Τί γνώμη έχετε για το Subzero της Thermaltake (τό έφερε το Multirama στα 90 ευρώ!!) ?? ΤΙΑ
jax7480 Ιούνιος 6, 2004 #2 Ιούνιος 6, 2004 Απλα μακρια απο το εν λογω κιτ. Αυτο δεν ειναι ικανο ουτε την καρτα γραφικων σου να κρατησει κρυα. Ποσο μαλλον τα 100+ Watt του επεξεργαστη σου. Καλυτερα να πας σε καποια δοκιμασμενη αεροψυξη. Βασικα πρωτ'απ'ολα για να σιγουρευτεις για την θερμοκρασια της CPU σου(55-59) καθως δουλευει στο 100% ο επεξεργαστης σου ποιασε την ψυκτρα. Αν οντως δεις οτι καιει τοτε μαλλον η θερμοκρασια που σου δειχνει η μητρικη ειναι σωστη. Αν ομως απλα ειναι χλιαρη και το μονιτορ σου δειχνει 55-59 τοτε η μητρικη σου, σου δειχνει λαθος τεμπ. Αν παλι για ψυχολογικους καθαρα λογους θελεις να πας σε καλυτερη ψυξη τοτε θα προτεινα καλη αεροψυξη του τυπου: Zalman 7000Cu απο το Πλαισιο (click στην εικονα) ή την γνωστη και μη εξαιρετεα SP94 της Thermalright(δεν περιλαμβανεται ανεμιστηρας) (click στην εικονα)
EvilHawk Ιούνιος 6, 2004 Author #3 Ιούνιος 6, 2004 Οι θερμοκρασίες είναι κατά πάσα πιθανότητα σωστές! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε full load με ότι fsb και να δοκιμάσω έιναι ίδιες το μόνο που αλλάζει είναι οι στροφές του ανεμιστήρα της στόκ ψύκτρας! Εσένα πώς σου φαίνονται σαν θερμοκρασίες μιας και έχεις την ίδια cpu?
XTCgr Ιούνιος 6, 2004 #4 Ιούνιος 6, 2004 οπα πλάκωσε το adslgr.com την γνώμη μου για το subzero σου την είπα και στο "άλλο" forum, οι 2 ψύκτρες που αναφέρει ο jax είναι οι καλύτερες όσον αφορά αερόψυξη
jax7480 Ιούνιος 6, 2004 #5 Ιούνιος 6, 2004 Αρχική απάντηση από EvilHawk Οι θερμοκρασίες είναι κατά πάσα πιθανότητα σωστές! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε full load με ότι fsb και να δοκιμάσω έιναι ίδιες το μόνο που αλλάζει είναι οι στροφές του ανεμιστήρα της στόκ ψύκτρας! Εσένα πώς σου φαίνονται σαν θερμοκρασίες μιας και έχεις την ίδια cpu? Πιθανοτατα τοτε γι'αυτο οι temps μενουν σταθερες. Απο την στιγμη που οι στροφες του ανεμιστηρα αυξανονται κρατιεται η CPU στα ιδια επιπεδα θερμοκρασιας. Δεν μπορω να σου πω την γνωμη μου για τις θερμοκρασιες σου συγκρινοντας με τις δικες μου γιατι δεν δουλεψα ποτε τον συγκεκριμενο επεξεργαστη με αερα. Νομιζω παντως οτι ειναι σχετικα νορμαλ. Πιθανοτατα οταν εστησες το μηχανημα δεν εβαλες καποια θερμοαγωγιμη παστα αναμεσα σε CPU και επεξεργαστη και αφησες την στοκ μαυρη παστα της Intel. Καλο θα ηταν να βγαλεις την ψυκτρα να την καθαρισεις με , καθαρο ασετον ωστε να φυγει η μαυριλα. Καθαρισε και τον επεξεργαστη και βαλε μια αλλη θερμοαγωγιμη παστα. Οχι απαραιτητα καποια ακριβη,αλλα ακομα και τετοια να εχεις αξιζει πιστευω.Θα δεις πιστευω μια διαφορα της ταξης των 4-5 βαθμων ΚΑΤΩ.
EvilHawk Ιούνιος 6, 2004 Author #6 Ιούνιος 6, 2004 Ευχαριστώ παιδιά! ;-)XTCgr τα ελληνικά φόρουμ είναι συγκοινωνούντα δοχεία! cya στο adsl.gr!
backgman Ιούνιος 8, 2004 #7 Ιούνιος 8, 2004 Καλησπέρα, έχω τον ίδιο επεξεργαστή και τρέχει στα 3600+. Εχω δοκιμάσει μια παλιά ψυχτρα της Thermalright (AX-478) με Thermaltake SmartFan @4800 (πολύ θόρυβος) και είχα 50-55oC σε full load (2xprime95).Εδω και λίγο καιρό πήρα την Thermalright SP-94 με ένα Enermax 90mm @ 2600rpm και έιμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος (<48oC σήμερα με ζέστη σε full load).Θα τολμούσα να πώ οτι είναι η καλύτερη λύση για αέρα (απόδοση/θόρυβο) και αξίζει τα λεφτά της.Βεβαια η Theralright έβγαλε καινούργια ψύχτρα XP-120 που σε reviews λένε οτι είναι λίγο καλύτερη απο την sp94. Θα έλεγα να περιμένεις λίγο να δείς την τιμή της και αποφασίζεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.