Jump to content



WinXP VS Win2003 @ SuperPi(not 56K friendly)


jax7480

Recommended Posts

Μιας και ειχε αναφερθει πολλες φορες το γεγονος οτι το SuperPi ειναι πιο γρηγορο στα Windows 2003 και οτι τρεχοντας το στην ιδια συχνοτητα κερδιζεις 1 Sec ειπα κι εγω να το δοκιμασω μιας και σημερα το πρωι μολις εστησα τα 2003 Enterprise Edition (κανονας βεβαια τα tweaks για να δουλευουν σαν Workstation)

Η εγκατασταση των ΧΡ λογω του οτι δεν ηταν "καθαρη" εγκατασταση, ρυθμιστηκε καταλληλα ετσι ωστε οι ελαχιστοι δυνατοι ποροι να χρησιμοποιηθουν απο τα διαφορα προγραμματα.

Ετσι μετα απο την παραμετροποιηση του StartUp απο το Msconfig(ολα εγιναν disable)το συστημα ηταν πιο καθαρο. Επισης ρυθμιστηκαν τα Visual effects ωστε να ειναι ολα off.

Για τα 2003 δεν εγινε καμια αντιστοιχη ρυθμιση γιατι μολις ειχαν στηθει.

Σε κανενα απο τα 2 συστηματα ΔΕΝ εγινε restart αναμεσα στα bench. Ξεκινοντας τον P4 απο default (3000ΜΗz)σχεδον συχνοτητα και φτανοντας στα 4229MHz εχοντας τις μνημες ΠΑΝΤΑ στα 5/4 με timings 2-2-2-6.

Γενικως κατα την διαρκεια των τεστ δεν πειραχτηκε ΤΙΠΟΤΕ απολυτως παρα μονο η συχνοτητα του επεξεργαστη και αυτο οχι με restart(BIOS) αλλα με το clock generator μεσα απο τα WINDOWS.

P.S. Μην το δοκιμασετε σπιτι σας ενω ειναι η γυναικα σας εκει :'(

Εχουμε και λεμε λοιπον.

Windows XP 3012ΜΗz.

post-51-1416070976,4606_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από JiMk

Ότι πρέπει για bench λειτουργικό. Καλό θα ήταν να δοκίμαζες και 3d :)

Κι εγω θα το ηθελα αλλα δεν υπαρχει χρονος....αλλο το 1 λεπτο του superPI και αλλο τα 6-7 του 3dmark2001.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από enduracell

πρέπει να είναι σίγουρα πιο γρήγορο. Αλλά όχι απόλυτα 1 sec, το pifast θα έδειχνε την διαφορά με μεγαλύτερη ακρίβεια σίγουρα.

υπομονη μεχρι αυριο τοτε....χεχεχεχεχεχεχε

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από JiMk

Ότι πρέπει για bench λειτουργικό. Καλό θα ήταν να δοκίμαζες και 3d :)

Χλωμο γιατι εκει αλλαζουνε πιο σημαντικοι παραγοντες (ATI drivers κλπ).

Οπως και να' χει, πολυ καλη συγκρισουλα Ζαχο.

Η εικονα που μου δινεται ειναι οτι τα seconds του Πι, ερχονται καμια 100-150MHz νωριτερα. Αν πχ εχεις 34" απο τα 4100 μεχρι και τα 4300, στα 2003 θα τα εχεις απο τα 4000 μεχρι τα 4200 (η θεωρια μου...)

Link to comment
Share on other sites

Sorry αν πώ *******, αλλά με το Superpi δεν μετράμε την δυνατότητα του επεξεργαστή να κάνει υπολογισμούς; Μπορεί αυτή η δυνατότητα (ή η εμφάνιση των αποτελεσμάτων, έστω) να επηρρεαστεί από το λειτουργικό; :blink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.