ntenisOT Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2011 Γεια σας παιδιά, Είμαι φοιτητής στην Αγγλία και θα ήθελα να πάρω νέο laptop. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Ευχαριστώ.Πιο κάτω οι απαντήσεις μου στη φόρμα για καινούργιο laptop.Γενικές ερωτήσεις1)Μέχρι πόσα χρήματα μπορούν να διατεθούν? μέχρι 800 ευρώ!2)Ποιο μέγεθος laptop προτιμάτε?Mainstream με οθόνη 15"-16"3)Σκοπεύετε να αγοράσετε το laptop από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό?Αγγλία - Ευρώπη4)Έχετε κάποια προτίμηση ή δεν συμπαθείτε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία? Έχω Lenovo και μπορώ να πω ότι έβγαλα 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα προτιμούσα ξανά Lenovo ή Dell ή Toshiba. Δεν μου αρέσουν και τόσο τα HP λόγω υπερθέρμανσης.5)Θα σκεφτόσασταν να αγοράσετε μεταχειρισμένο laptop?Όχι6)Ποιες θα είναι οι βασικές/σημαντικότερες λειτουργίες που θα επιτελείτε με το laptop:Programming, Web designing, Web developing, κυρίως χρήση Linux. Ελάχιστο εώς καθόλου gaming. Συγραφή κειμένων, διάβασμα κειμένων = πάρα πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. 7)Θα έχετε το laptop σε ένα σημείο τον περισσότερο χρόνο, θα το μετακινείτε συνέχεια ή και λίγο και από τα δυο? Λίγο και από τα δύο8)Θα χρησιμοποιείτε το laptop για να παίζετε παιχνίδια? Αν ναι τι παιχνίδια? Όχι. Τα μόνα παιχνίδια που παίζω κάποτε είναι Browser games9)Πόσες ώρες αυτονομία χρειάζεστε? Δεν με απασχολεί και τόσο. Τα περισσότερα νομίζω έχουν 2,5 - 3 ώρες. Αν ήταν και περισσότερο τόσο το καλύτερο.10)Θα σας πείραζε να παραγγείλετε το laptop από το διαδίκτυο χωρίς πρώτα να το δείτε από κοντά?Κανένα πρόβλημα. Από το διαδίκτυο θα το αγοράσω.11)Έχετε κάποια προτίμηση σε λειτουργικό? Αν ναι σε ποιο? Θα έχω προς το παρών σαν πρώτο λειτουργικό τα Ubuntu. Αλλά μπορεί και Windows 7 σαν Dual boot.Ερωτήσεις για την ανάλυση της οθόνης12)Τι ανάλυση οθόνης προτιμάτε?WXGA+, HD+, 900p ή 1080p13)Προτιμάτε η οθόνη να είναι Glossy(reflective) ή Matte(Non-glossy)?Δεν έχω πρόβλημα φτάνει να είναι ξεκούραστη. (Άκουσα για πολύ καλές WLED)Ποιότητα κατασκευής και σχέδιο14)Το desing είναι σημαντικό για εσάς?Όχι15)Πόσο καιρό σκοπεύετε να κρατήσετε το laptop? 2-3 χρόνιαΕπιμέρους εξαρτήματα16)Τι χωρητικότητας σκληρό δίσκο χρειάζεστε?320GB+ 7200rpm17)Θέλετε ο σκληρός δίσκος να είναι SSD?Θα ήταν καλά να υπήρχε 2ος σκληρός SSD αλλά νομίζω θα είναι πολύ πιο ακριβό.18)Θέλετε το laptop να έχει Blu-Ray writer/reader ή CD/DVD writer/burner ή και τα δυο? Δεν έχω πρόβλημα. Ας έχει ότι να έιναι. Αν μπορεί να αντικατασταθεί στο μέλλον καλώς αν όχι κανένα πρόβλημα.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 18, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Να σε βοηθήσουμε... Η ερώτηση ποιά είναι δεν κατάλαβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis89 Ιούλιος 18, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 μάλλον ο φίλος εννωεί ότι βάση αυτών τον απαντήσεων που έδωσε να του προτείνουμε κάποια λάπτοπς με αυτές τις προδιαγραφές Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιούλιος 18, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Και εγω αυτο καταλαβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιούλιος 18, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Αν καταλαβα καλά λοιπόν ρίξε μια ματιά εδώ:[ame=http://www.amazon.co.uk/Lenovo-Notebook-2-3GHz-Windows-premium/dp/B0056PDKGA/ref=sr_1_8?s=computers&ie=UTF8&qid=1310984300&sr=1-8]Lenovo G770 17.3 inch Notebook (Intel Core i5 2410M 2.3GHz, RAM 8GB, HDD 750GB, DVDRW, WLAN, Webcam, Windows 7 Home premium) - Black: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]Είναι απο το Amazon.uk και βγαίνει στα 776€ αν έκανα σωστά την μετατροπή:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 18, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Αφού είσαι Αγγλία, μπές http://outlet.euro.dell.com/Online/InventorySearch.aspx?brandid=3&c=uk&cs=ukdfb1&l=en&s=dfb και διάλεξε.Αυτό θα έκανα στην θέση σου χωρίς 2η σκέψη. Βρίσκεις διαμάντια laptop των επαγγελματικών σειρών της DELL στα 450-550Ε με εγγύηση κανονικά και περισσέυουν και χρήματα για SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Ιούλιος 18, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Κάποιος χρησιμοποίησε τις ερωτησεις μου για να ρωτήσει ποιο laptop πρέπει να πάρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Ιούλιος 18, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Αν καταλαβα καλά λοιπόν ρίξε μια ματιά εδώ:Lenovo G770 17.3 inch Notebook (Intel Core i5 2410M 2.3GHz, RAM 8GB, HDD 750GB, DVDRW, WLAN, Webcam, Windows 7 Home premium) - Black: Amazon.co.uk: Computers & AccessoriesΕίναι απο το Amazon.uk και βγαίνει στα 776€ αν έκανα σωστά την μετατροπή:...: Τα lenovo ομως δεν εχουν διεθνη εγγυηση.Btw καλη η τιμουλα του για 17αρι με τετοια χαρακτηριστικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 18, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 HP Envy 17-1050EA 17.3" Laptop with Beats Audio - Silver | Dixons | Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιούλιος 19, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2011 Βασικά ο φίλος μας στο αρχικό post λέει οτι δε θέλει HP γιατί ζεσταίνοναι. Το θέμα ειναι οτι όλα τα λαπτοπ ζεσταινονται. Δεν νομίζω οτι τα HP ζεσταινονται περισσότερο απο άλλες μάρκες. Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι προκαλλεί την υπερθέρμανση. Αν πάς και βάλλεις σε λαπτοπ i7 σε συνδυασμό με ATI 5850 οι υψηλές θερμοκρασίες είναι δεδομένες. Δεν πρέπει λοιπόν να κυνηγάμε τις απολυτες επιδόσεις στα λάπτοπ, πρεπει να ξέρουμε ποιο μηχανάκι μπορει να καλύψει τις αναγκες μας. Επίσης καλό θα ήταν να πηγαινες σε ενα κατάστημα που τα εχει για να δεις την ποιότητα της οθόνης, γιατι δεν μπορεις να αγοράσεις λαπτοπ απο ιντερνετ χωρις να το εχεις δει live πρωτα. (Γνωμη μου, αν θες την συμμερίζεσαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.