9000+rpm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Παιδες αυτη την στιγμη, ψυκτρα για το cpu, εχω την γνωστη prolimatech megahalems με 2 Xigmatek 12αριδες σε push pull. Η ερωτηση μου ειναι, αξιζει να μεταβω στην corsair H60 ?? Δεν εχω το παραμικρο παραπονο απο την αποδοση της prolimatech (ισα-ισα που ειμαι υπερ-ευχαριστημενος), αλλα μιας και το κιτακι υδροψυξης της corsair ειναι σε προσιτη τιμη, αναρωτιομουν αν αξιζει να παω προς τα εκει Σε απλα ελληνικα, πιστευετε αξιζει να κανω αυτη τη μεταβαση? Θα δω επιπλεον πτωση της θερμοκρασιας του cpu, η να κατσω στα αυγα μου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιούλιος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Λοιπόν λίγο που το έψαξα δεν υπάρχει review που να συγκρινει άμεσα και τις δύο ψύκτρες. Απο διαφορετικά rewiews λοιπόν (αν και δεν είναι και η πιο σωστή σύκριση, αλλα τέλος πάντων) βλέπω μέγιστες διαφορές της τάξης των 3 βαθμών σε idle και των 5 βαθμών σε ful load υπέρ της Corsair H60. Τώρα αν αξίζει να δώσεις 70€ για 5 βαθμούς δεν ξέρω, οπότε τα συμπεράσματα δικά σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 17, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Γνώμη μου κάτσε στα αυγά σου. Εχεις μια απο τις καλύτερες αερόψυχτρες... Αν σε έχει πιάσει το μικρόβιο της αναβάθμισης/αλλαγής, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για το σύστημά σου είναι,αντι να δώσεις την 80άρα στην Η60 πούλα την ψύχτρα σου και τα λεφτά που θα βγάλεις + τα λεφτά που θα έδινες για την Η60, δώσε τα σε μία custom υδρόψυξη για τον επεξεργαστή σου... Ισως να χρειάζονται και κάποια παραπάνω απο όσο θα μάζευες από αυτά τα δύο, αλλά αν δεις διαφορές θα είναι 2-5 βαθμούς υπερ της Η60 ενώ με την custom; Αξίζει λοιπον; Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιούλιος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Δε Νομίζω Τάκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 17, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Γνώμη μου κάτσε στα αυγά σου. Εχεις μια απο τις καλύτερες αερόψυχτρες... Αν σε έχει πιάσει το μικρόβιο της αναβάθμισης/αλλαγής, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για το σύστημά σου είναι,αντι να δώσεις την 80άρα στην Η60 πούλα την ψύχτρα σου και τα λεφτά που θα βγάλεις + τα λεφτά που θα έδινες για την Η60, δώσε τα σε μία custom υδρόψυξη για τον επεξεργαστή σου... Ισως να χρειάζονται και κάποια παραπάνω απο όσο θα μάζευες από αυτά τα δύο, αλλά αν δεις διαφορές θα είναι 2-5 βαθμούς υπερ της Η60 ενώ με την custom; Αξίζει λοιπον; Mα ετσι και αλλιως αν πηγαινα στην Η60, σκοπευα να πουλησω την prolima που εχω τωρα , αρα η μεταβαση δεν θα μου κοστιζε και ιδιαιτερα $$. Το θεμα ειναι αν αξιζει τον κοπο, και κατα ποσο καλυτερες θερμοκρασιες θα εχω. Για αυτο αν εχει δοκιμασει/δει/τεσταρει καποιος την Η60 και γνωριζει την διαφορα αποδοσης συγκριση με την prolima, θα ηθελα να ακουσω αν αξιζει η οχι. Υ.Γ Το γνωριζω οτι μια custom υδροψυξη θα ειναι καλυτερη σε αποδοση απο την Η60, αλλα θα βγει και αρκετα πιο ακριβα! Για αυτο ρωτω για την συγκεκριμενη υδροψυξη επειδη το χρηματικο κοστος ειναι μικρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Δες την Η60 με την Noctua εδώCorsair H60 Water Cooling Kit Review » Page 4 - Testing & Setup - Overclockers ClubΔεν βρίσκω συγκριτικό της δικιάς σου με την Η60 αλλά βρήκα ένα με την Η50 και την δικιά σου εδώCPU Coolers Mega Round-up - Όλες στα 4...(GHz) - ( HWBOX ) O/C on first bootΕγώ έχω την Η70 οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Και να πέσει όχι 2-3 που θα πέσει, αλλά και 10 βαθμούς που λέει ο λόγος η CPU σου, τι θα κερδίσεις ?Αν στα clocks που παίζεις σε full load μένει κάτω από τους 85C δεν υπάρχει ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ λόγος να αλλάξεις ψύξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 18, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Eκατσα διαβασα τα πιο πανω review και τελικα το συμπερασμα που εβγαλα ειναι απλο και δεν θελει πολυ σκεψη. Απλα δεν αξιζει, οχι τα χρηματα αλλα ουτε καν τον κοπο, μενω οπως ειμαι χωρις δευτερη σκεψη. Διαβαζοντας το δευτερο (και ελληνικοτατο review:T:) που περιλαμβανει και την prolimatech μεσα, η οποια και αναδυκνυεται νικητρικα παιρνωντας οριακα και την Η50 και την noctua, με ενα ανεμιστηρα μαλιστα οπως αναφερει το review (με 2 σε push pull που ειμαι εγω, η διαφορα ειναι 2-3 βαθμοι ακομη πιο κατω), αρχισα να αμφιβαλω οτι θα δω εστω και 1 βαθμο πτωση θερμοκρασιας με την Η60, ποσο μαλλον για αρκετες διαφορες που νομιζα οτι ισως δω Οποτε δεν χρειαζεται καν να το σκεφτω, απλα δεν αξιζει και παιζει να μην δω και την παραμικρη διαφορα σε θερμοκρασιες! @billpeppas Oχι δεν φτανω 85 βαθμους, ειπαμε, ειμαι πολυ πιο κατω. Απλα ξερεις καμια φορα σε πιανει το σκουληκι της αναβαθμισης/αλλαγης, δεν ειναι οτι χρειαζομαι καλυτερη ψυξη, η οτι εχω προβλημα θερμοκρασιων Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 18, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Σοφή επιλογή τελικά να κάτσεις στα αυγά σου :clap::clap::clap: Μαζί σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 18, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Τότε αντί να πάρεις ψύκτρα, δώστα να γεμίσουμε την μπουκάλα με άζωτο να έρθεις να pushάρουμε το hardware σου ( αφού σε τρώει να δώσεις λεφτά στο PC δίχως λόγο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 18, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Τότε αντί να πάρεις ψύκτρα, δώστα να γεμίσουμε την μπουκάλα με άζωτο να έρθεις να pushάρουμε το hardware σου ( αφού σε τρώει να δώσεις λεφτά στο PC δίχως λόγο ) Kαι τι θα καταλαβω, αφου στους sandy ο πολ/στης ειναι κλειδωμενος, μεχρι 59 παει. Αρα ξερω τι θα δω Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 18, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Kαι τι θα καταλαβω, αφου στους sandy ο πολ/στης ειναι κλειδωμενος, μεχρι 59 παει.Αρα ξερω τι θα δω Θα δείς μέχρι ποιόν multiplier ανοίγει το σύστημα σου, τι max frequency παίζει ο CPU σου, την γραφικών σου στα 1100MHz++ και μερικά ωραία 3D Mark scores Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 18, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2011 Θα δείς μέχρι ποιόν multiplier ανοίγει το σύστημα σου, τι max frequency παίζει ο CPU σου, την γραφικών σου στα 1100MHz++ και μερικά ωραία 3D Mark scores Μην το πριζώνεις βρε το παιδί, μια και είπε να κάτσει στα αυγά του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.