Guest Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2011 Mozilla Firefox , backspace κουμπί για να πάμε πίσω στην σελίδαΜιας που έχω αρχίσει να μαθαίνω και εγώ Linux,ακόμα είμαι σε αρχάριο ΤΕΡΜΑ στάδιο, δεν ξέρω τίποτα ,και με την περιήγηση μου στο ίντερνετ μαθαίνω .Βρήκα έναν τρόπο για να σας εξηγήσω πως μπορείτε να κάνετε το κουμπί "πίσω" που έχουμε στο πληκτρολόγιο ή αλλίως backspace να πηγαίνει πίσω στην σελίδα που είμαστε στο ίντερνετ , και να μην μένει σταθερό χωρίς να κάνει οτιδήποτε,το Linux απο μόνο του έχει προεπιλεγμένο να μην κάνει τίποτα το Backspace.Οπότε... ο τρόπος για να το αλλάξουμε αυτό είναι ο εξής.1. Ανοίγουμε το Mozilla Firefox2. Γράφουμε πάνω στην μπάρα διευθύνσεων την έκφραση about:config και πατάμε ENTER3. Θα μας βγάλει μια μπάρα που λέει "I'll be careful, I promise!" ,και εμείς σαν καλά παιδιά το πατάμε αυτό το κουμπάκι.4. Έπειτα πάνω στο φίλτρο που μας έχει βγάλει στην μπάρα γράφουμε το εξής broswer.backspace_action θα μας εμφανίσει μια μοναδική απάντηση στην οποία θα δούμε οτι το Value είναι στο 2 λογικά στο 99 % των χρηστών , εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό οπότε...5. Αλλάζουμε με Double-Click το Value σε 0 για να κάνει αυτό που επιθυμούμε δηλαδή μια σελίδα πίσω σε αυτές που έχουμε επισκεφτεί.Εξήγηση των νούμερων.Καταρχίν οι μοναδικές τιμές που μπορούν να πάρουν τα συγκεκριμένα κελία είναι το 0,1,2 το κάθε ένα κάνει τα εξής:0 : Κάθε φορά που πατάμε το Backspace πάει 1 σελίδα πίσω στο ιστορικό μας.1 : Μας πάει πάνω σαν Scroll Up στο συγκεκριμένο έγγραφο/ιστοσελίδα το οποίο βλέπουμε.2 : ΔΕΝ Κάνει καμία ενέργεια και παραμένει ανενεργό ,όπως είναι απο Default @ LinuxΑυτά απο εμένα ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο παιδιά ... :smoke:Το συγκεκριμένο πράγμα συμβαίνει μόνο στην διανομή Ubuntu , και όχι σε όλες τις διανομές απο Linux (Credit : eleozz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 να συμπληρώσω πως το backspace δεν κανει τιποτα στην διανομή ubuntu αλλα οχι σε ολες τις διανομες,(ειναι το linux και οχι τα linux)και σε ευχαριστουμε πολυ για το guide Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 17, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Το διόρθωσα,και σε ευχαριστώ και εγώ,γιατί δεν γνώριζα αυτό που μου είπες,γιατί δεν το εξηγούσε πουθενά σε καμία ιστοσελίδα. :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Ιούλιος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 Βασικά τα κουμπιά στον iceweasel (ο firefox στο debian) δουλεύου οπως και στα win!Όμως ευχαριστούμε για το tip! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 17, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2011 είναι αυτό που είπε και ο eleozzz,οτι Distro απο Distro διαφέρει και μερικά μπορεί να είναι κανονικά σαν λειτουργία . Στο Ubuntu εφόσων δεν είναι για αυτό το έβαλα... :smoke: Να'στε καλά I feel good in the other side... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.