Jump to content

Αγορά x58 motherboard

apostolis159

Recommended Posts

Καλημέρα Labίτες!

Η μητρική που έχω (της υπογραφής: ECS X58B-A2) δεν είναι κάτι το αξιόλογο και όσες φορες προσπάθησα να clockάρω έστω και λίγο τις μνήμες/cpu, είτε δεν έπαιρνε τις ρυθμίσεις είτε δεν άνοιγε καν το pc και έκανα clear CMOS.

Και επειδή τρώγομαι να clockάρω τον 920 αφού άνετα πάει μέχρι τα 4GHz απ' όσο ξέρω, αποφάσισα να την αλλάξω. Δεν πιστεύω πως ο επεξεργαστής θέλει αλλαγή, αντέχει ακόμα κανα χρόνο+.

Έχω βάλει στο μάτι αυτή: MOTHERBOARD :: Asus Socket 1366 Sabertooth X58 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr μιας και το visionstudio την έριξε στα 170€ από ~200€ που την είχε πριν καμιά βδομάδα. Αν κατάλαβα καλά, έχει 2 x16 pci-e για crossfire σωστά?

Η άλλη μου επιλογή είναι κάτι σε gigabyte (ud3r?) η κάποια asrock μιας και έχω ακούσει καλά λόγια.

Γενικά θέλω να έχει usb3, να clockάρει, και να έχει υποστήριξη για (μελλοντικό) καλό cross (2x8 ή 2x16).

Θα πήγαινα σε rampage III, αλλα είναι αρκετά πάνω απο το budget μου, γιατί θέλω να πάρω και κανα αξιόλογο κουτάκι. ;)

Budget λοιπόν στα 200€(+5€ δεν χάλασε και ο κόσμος). Πιστεύω είναι αρκετά για μια καλή mobo.

Αν παραλείπω κάτι, η υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές εντός του χρηματικού ορίου πείτε μου.

Edit: Αγοράζω και από εδώ και από εξωτερικό, αρκεί να είναι αξιόλογο/αξιόπιστο το κατάστημα. :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Αποστόλης

Για την msi έχω ακούσει καλά (γενικά) λόγια, απλά προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι (τώρα που έμαθα, γιατί όταν πήρα την ecs.......:wall:)

Asus/Gigabyte είναι η πρώτη προτίμηση, για ευνόητους (εντός του συγκεκριμένου forum) λόγους!

Κάποιος που να την έχει, ή την έχει δοκιμάσει να μου πει τη γνώμη του υπάρχει? Νομίζω την είχα δει σε κάποια υπογραφή(:p), αλλά δεν καλοθυμάμαι...

Η GA-X58A-UD5 στο visionstudio γιατί εχει τόσα πολλά? Έχει μεγάλες διαφορές απ αυτή που μου έδειξες? (btw τα πολλά χρώματα πάνω είναι σαπίλα σκέτη!:p)

Γενικά με οποιδήποτε μητρική χ58 μητρική μπορείς να πας πλέον τον 920 στα 4ghz.Για την ud5 μπορώ να σου πω απο πρώτο χέρι πως είναι σκυλί μαύρο.Τα πάει πολύ καλά απο oc και έχει πολύ καλό σύστημα ψύξης.Η διαφορά με την gigabyte x58a-ud5 είναι ότι η δεύτερη έχει usb3 και άμα προσέξεις έχει 4 pci-e αντί για 3.Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις τι σε βολεύει απο θύρες pcie,pci και τι θύρες θες για συνδεσιμότητα(ethernet,usb 2/3 κλπ)

Την Gigabyte την έβαλα γιατι την έχει και ένας δικός μου φίλος. Όσο για το χρώμα είναι όντως σαπίλα αλλά αν το κουτί δεν έχει παράθυρο στο πλάι είσαι οκ.

Την MSI ξέχνα την (είναι πολλά τα λεφτα)

Εγω θα πήγαινα με την πιο φτηνή πλέον γιατι έτσι και αλλιώς στα 200€ όλες είναι εξίσου καλές.

Πάντως αν δε ενδιαφέρει το χρώμα θα πας σε Rampage III :yu:

Γενικά με οποιδήποτε μητρική χ58 μητρική μπορείς να πας πλέον τον 920 στα 4ghz.Για την ud5 μπορώ να σου πω απο πρώτο χέρι πως είναι σκυλί μαύρο.Τα πάει πολύ καλά απο oc και έχει πολύ καλό σύστημα ψύξης.Η διαφορά με την gigabyte x58a-ud5 είναι ότι η δεύτερη έχει usb3 και άμα προσέξεις έχει 4 pci-e αντί για 3.Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις τι σε βολεύει απο θύρες pcie,pci και τι θύρες θες για συνδεσιμότητα(ethernet,usb 2/3 κλπ)

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για την ud5, γι' αυτό και το σκέφτομαι ακόμα και δεν έχω παραγγείλει ήδη την asus. :p

Εσύ την asus την αποκλείεις?

Αν είναι σε ud5 θα παω στην πιο καινουργια, η σε ud3r λόγω χρημάτων.

Και η ud5 (με το usb 3) και η asus με βολεύουν από συνδεσιμότητα.

Το μέγιστο που μπορεί να μπει είναι 2 κάρτες γραφικών(1 προς το παρόν), και μια ήχου κάποια στιγμή (που αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν στις μικρές pci, ε?)

Την Gigabyte την έβαλα γιατι την έχει και ένας δικός μου φίλος. Όσο για το χρώμα είναι όντως σαπίλα αλλά αν το κουτί δεν έχει παράθυρο στο πλάι είσαι οκ.

Την MSI ξέχνα την (είναι πολλά τα λεφτα)

Εγω θα πήγαινα με την πιο φτηνή πλέον γιατι έτσι και αλλιώς στα 200€ όλες είναι εξίσου καλές.

Πάντως αν δε ενδιαφέρει το χρώμα θα πας σε Rampage III :yu:

Το τωρινό case δεν έχει, αλλά ψήνομαι για το 650D της Corsair που έχει ΚΑΙ παράθυρο(εκτός όλων των άλλων:p)!

Άμα είχα λεφτά δεν θα το σκεφτόμουν και θα πήγαινα σίγουρα στη Rampage III, αλλά δεν θέλω ούτε έχω να δώσω τόσα για μητρική. Και στην τελική δεν μου χρειάζεται πιστεύω.;)

Και έχουμε και το κουτί να πάρουμε!:neo:

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για την ud5, γι' αυτό και το σκέφτομαι ακόμα και δεν έχω παραγγείλει ήδη την asus. :p

Εσύ την asus την αποκλείεις?

Αν είναι σε ud5 θα παω στην πιο καινουργια, η σε ud3r λόγω χρημάτων.

Και η ud5 (με το usb 3) και η asus με βολεύουν από συνδεσιμότητα.

Το μέγιστο που μπορεί να μπει είναι 2 κάρτες γραφικών(1 προς το παρόν), και μια ήχου κάποια στιγμή (που αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν στις μικρές pci, ε?)

Δεν την αποκλείω για κανένα λόγο.Απλά δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη.

Δες εδώ ένα review ASUS TUF Sabertooth X58 review

Εχει και την x58a-ud5 στην σύγκριση οπότε θα πάρεις μια καλή ιδέα.

Δεν την αποκλείω για κανένα λόγο.Απλά δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη.

Δες εδώ ένα review ASUS TUF Sabertooth X58 review

Εχει και την x58a-ud5 στην σύγκριση οπότε θα πάρεις μια καλή ιδέα.

Ευχαριστώ, δεν το είχα πάρει μυρουδιά!:T:

Την ud9 έχει στη σύγκριση, εκτός και αν ήταν και η ud5 και δεν το πρόσεξα..

Τώρα που το διάβασα πείστηκα ακόμα περισσότερο ότι αξίζει τα λεφτά της. Η ud5 (με το usb 3) είναι στα ~200+, και επειδή θέλω και κουτάκι, σκέφτομαι την sabertooth ως καλύτερη λύση σε σχέση τιμής-απόδοσης για το συγκεκριμένο budget. :)

Παιδιά μια άλλη απορία.

Αν αλλάξω μητρική στο σύστημα, απλά τη στήνω και δουλεύει? Η θέλει κάτι άλλο (φορμάτ ας πούμε)? :...:

Έχεις δίκιο.Εμένα μου φάνηκε πως ήταν ud5

Παιδιά μια άλλη απορία.

Αν αλλάξω μητρική στο σύστημα, απλά τη στήνω και δουλεύει? Η θέλει κάτι άλλο (φορμάτ ας πούμε)? :...:

Άμα είναι ίδιο το chipset τότε δεν θα έχεις σχεδόν κανένα θέμα.Απλά πρέπει να βγάλεις τα προγράμματα της προηγούμενης και πιθανόν ειδικούς drivers.

Άμα είναι ίδιο το chipset τότε δεν θα έχεις σχεδόν κανένα θέμα.Απλά πρέπει να βγάλεις τα προγράμματα της προηγούμενης και πιθανόν ειδικούς drivers.

Αυτά πριν την αλλαγή, ε?

Είναι προτιμότερο να γίνει φορμάτ ή όχι? Το σκέφτομαι αν είναι, να καθαρίσει και λίγο το pc..:hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.